Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

We moeten eens praten: stuur je partner deze aankaart-kaarten om ontrouw te bespreken

HLN
We moeten eens praten: stuur je partner deze aankaart-kaarten om ontrouw te bespreken
Hoe pijnlijk het ook is: mensen gaan vreemd. Wat als je vermoedt dat je partner overspel heeft gepleegd? Betekent het sowieso de doodsteek van je relatie? Nee hoor, zeggen relatietherapeut Anoek Gerlings en ervaringsdeskundige Rik Heijmen. Het duo ontwikkelde een set kaarten die koppels helpt om zich door de crisis heen te worstelen.
Lees verder

Politievrouw die aangevallen werd bij coronacontrole getuigt: "Hij bleef maar roepen: Ik ben de man, niet jij"
De politievrouw die zaterdagavond in Sint-Joost klappen kreeg bij een coronacontrole, is ontgoocheld over de vrijlating van haar aanvaller. "Ik heb er geen woorden voor", zegt ze aan La Dernière Heure. "Wat hij bij mij deed, kan hij ook bij anderen doen."
Lees verder

Albert sterft drie maanden voor 100ste verjaardag aan corona: "Vader leek eerst zelfs niet ziek. Hij keek al maanden uit naar het feest"
Drie maanden voor de 100ste verjaardag waar hij zo reikhalzend naar uitkeek, is Albert Debusschere (99), de oudste man van Ardooie, overleden aan het coronavirus. Albert raakte een tweetal weken geleden besmet, maar leek aanvankelijk niet erg ziek. Zaterdag is hij toch overleden in WZC Sint-Vincentius.
Lees verder

EU en VK blijven halsstarrig zoeken naar doorbraak in handelsonderhandelingen om worstcasescenario te vermijden
De onderhandelaars van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben vandaag in Brussel een nieuwe poging aangevat om een doorbraak te bereiken in de zoektocht naar een handelsakkoord. De tijd dringt, want zonder deal dreigt eind dit jaar alsnog een harde brexit met zware economische gevolgen.
Lees verder

Twee politiemotors in Ronse net niet aangereden door 13-jarige die leert autorijden
Agenten van de politie Ronse, die patrouilleerden met de motor, werden afgelopen weekend bijna aangereden door een auto met achter het stuur… een dertienjarige die leerde autorijden.
Lees verder

Sobol en Makarenko testen positief bij Oekraïne, duel in Zwitserland is in gevaar
Drie spelers van de Oekraïense nationale ploeg hebben maandag positief getest op Covid-19. Het gaat om Eduard Sobol, Yevhen Makarenko en Dmytro Riznyk. Sobol en Makarenko spelen in de Jupiler Pro League voor respectievelijk Club Brugge en KV Kortrijk. Het Nations League-duel van de Oekraïners, morgenavond in Luzern, staat zo op losse schroeven.
Lees verder

Opbouw wereldkampioenschap veldrijden gestart, weliswaar onder voorbehoud
Vandaag zijn de eerste voorbereidingen gestart voor de organisatie van het wereldkampioenschap veldrijden - of cyclocross - op 30 en 31 januari 2021 in Oostende. "Dit zijn voorbereidingen met een minimale financiële impact om - indien het WK effectief kan georganiseerd worden - niet in tijdsnood te komen bij de opbouw van het parcours", verduidelijkt burgemeester Tommelein (Open Vld).
Lees verder

Weg met het gemillimeterd gazon: "Een gazon is maar eentonig, onze tuin is dat allesbehalve"
Groenere en meer diverse tuinen, daar is het de Vlaamse regering met de nieuwe 'Green deal' om te doen. Want onze voorliefde voor kiezels en korte gazons is nefast voor onze bodem. "Je moet daar veel minder werk in steken dan een gazon dat je om de week moet maaien."
Lees verder

De 'horrorhole' van Tiger Woods: "Dit hoort er nu eenmaal bij. Golf is soms vreselijk eenzaam"
Vorig jaar nog een ware hoogdag voor Tiger Woods op de Masters, in 2020 absolute horror. Volledig de mist in op de sinds gisteren befaamde twaalfde hole. Woods: "Golf is soms vreselijk eenzaam."
Lees verder

Hoe coronaveilig Sinterklaas vieren? Dr. Yves Van Laethem van het Crisiscentrum geeft tips
Nu de Goedheiligman sinds dit weekend opnieuw in het land is, komt 6 december dichterbij. Infectioloog Yves Van Laethem heeft op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum alvast wat tips gegeven om er een coronaveilig sinterklaasfeest van te maken.
Lees verder

"Hou Southgate weg bij de spelers, en wel zo ver mogelijk!": Mido (ex-AA Gent) haalt zwaar uit naar zijn gewezen trainer
Engeland was gisteravond niet opgewassen tegen onze Rode Duivels en dat was hét sein voor Ahmed Hossam (37) om met de twee voeten vooruit te gaan op Gareth Southgate. De Egyptenaar, die wij vooral kennen van zijn passage bij AA Gent, etaleerde in vier rake tweets dat hij niet bepaald hoog oploopt met de Engelse bondscoach. En ineens schoof hij ook zíjn gedroomde opvolger naar voor.
Lees verder

"Hou Southgate weg bij de spelers, en wel zo ver mogelijk!": Mido (ex-AA Gent) haalt zwaar uit naar zijn gewezen trainer die nu Engels bondscoach is
Engeland was gisteravond niet opgewassen tegen onze Rode Duivels en dat was hét sein voor Ahmed Hossam (37) om met de twee voeten vooruit te gaan op Gareth Southgate. De Egyptenaar, die wij vooral kennen van zijn passage bij AA Gent, etaleerde in vier rake tweets dat hij niet bepaald hoog oploopt met de Engelse bondscoach. En ineens schoof hij ook zíjn gedroomde opvolger naar voor.
Lees verder

Coronavaccin wordt gratis en vrijwillig in ons land
Het coronavaccin zal in ons land gratis aangeboden worden, maar wordt niet verplicht. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist. Doelstelling is om ongeveer 70 procent van de bevolking te vaccineren.
Lees verder

Oproep: mag NINA je relatie redden, met de hulp van een professional?
Zit je relatie in een dip? Is er sprake van overspel? Heeft de coronacrisis jullie uit elkaar gehaald? Heb je het moeilijk als single? Of als nieuw samengesteld gezin? Zorgen de feestdagen voor extra moeilijkheden? Brengen de donkere dagen andere liefdesproblemen aan het licht?
Lees verder

Lewis Hamilton, de wereldkampioen die veel groter is dan zijn sport
Lewis Hamilton werd gisteren in Istanboel voor de zevende keer de beste van de wereld, een record dat hij nu deelt met Michael Schumacher. Maar de Britse autosportlegende vindt zijn titel niet belangrijk.
Lees verder

Samantha 'Barbie' de Jong bevallen van zoon Djemino
De Nederlandse Samantha de Jong (31), beter bekend als realityster Barbie uit onder meer 'Oh Oh Cherso', is vanochtend bevallen van zoon Djemino Marco Meerts. Volgens de kersverse moeder, die een keizersnede onderging, is alles goed gegaan. "Ik ben zo trots", laat ze weten. Het is haar derde kindje.
Lees verder

Damiano uit 'Blind Getrouwd' hielp Stan Van Samang 10 kilo af te vallen: "Als je uit balans bent, is gezond leven heel moeilijk"
Je kent hem vast nog wel van 'Blind Getrouwd', toen hij (tevergeefs) aan Wendy gekoppeld werd. Maar intussen is Damiano Fiore (41) een succesvolle gezondheidscoach met een eigen praktijk: ORO Health. Hij hielp op die manier Stan Van Samang tien kilo kwijt te spelen, en Damiano wil ons nu ­allemáál overtuigen om in te ­zetten op een gezonde levensstijl. "Die periode in het ziekenhuis heeft mij nog meer doen stilstaan bij het feit hoe belangrijk het is om in balans te zijn."
Lees verder

Oostenrijkse twintiger bekent seksueel misbruik 52 jongeren
Een 27-jarige Oostenrijker heeft bekend de afgelopen jaren 52 minderjarigen seksueel te hebben misbruikt. De slachtoffers waren vooral jongens van 11 tot 17 jaar uit de regio Amstetten, maakte de politie vandaag bekend.
Lees verder

Macron haalt uit naar Angelsaksische media wegens berichtgeving na aanslagen in Frankrijk: "Ze legitimeren geweld"
De Franse president Emmanuel Macron heeft de berichtgeving in Angelsaksische media over de recente terreuraanslagen in Frankrijk bekritiseerd. Hij beschuldigt hen ervan "geweld te legitimeren" door hun onbegrip van de "Franse context".
Lees verder

Is het veilig om vandaag terug naar de school te gaan? "Het is aanvaardbaar risico"
Vandaag heropenen de scholen en dat zorgt bij veel mensen voor heel wat vragen. Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de heropening niet tot een heropflakkering van het coronavirus leiden. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verzekert dan weer dat alles veilig zal gebeuren.
Lees verder