Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

Warmste Waregem | HetPandOntpopt | Afhaal tijdens lockdown

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Warmste Waregem

Op woensdag 18 november, donderdag 19 november of vrijdag 20 november vindt elke Waregemnaar een extra papieren nieuwsbrief in de brievenbus. Daarin vind je niet alleen stedelijk nieuws, enkele coronaberichten en wat ontspanning, maar ook de A3-affiche van Warmste Waregem. Daarmee kan je tonen dat Waregemnaars een warm hart hebben!.

Lees verder...


HetPandOntPopt

Op 1 februari 2021 starten de werken die winkelcentrum Het Pand tegen Waregem Koerse 2022 in een nieuw jasje steken. Doelstelling: het stadscentrum omtoveren tot een plaats waar het nog leuker wandelen, shoppen, terrasjes doen of gewoon 'hangen' is.

Van de eerste spadesteek tot de uiteindelijke hernieuwbouw van Het Pand: alles kan je volgen via www.hetpandontpopt.be of www.facebook.com/HetPandOntPopt. Zo mis je niets van de werken en blijf je steeds op de hoogte over de bereikbaarheid en de handelaars in Het Pand.


Afhaal tijdens lockdown

Wegens de nieuwe federale coronamaatregelen, moesten niet-essentiƫle winkels sinds maandag 2 november voor een tweede keer dit jaar jammer genoeg de deuren sluiten. Een flinke domper, maar gelukkig kunnen zij wel nog bestellingen en afhaal organiseren.

Wil je tijdens deze tweede lockdown toch nog nieuwe schoenen, een leuke boekenkast of jouw favoriete parfum kopen? Neem dan hier een kijkje in welke Waregemse winkel je terecht kan!


Ophokplicht pluimvee particulieren

Sinds 15 november moeten particuliere houders van pluimvee en vogels hun dieren binnen houden. Dit zijn onder meer alle mensen die in hun tuin kippen of siervogels houden, maar ook duivenmelkers.

Dit is het gevolg van drie wilde vogels die in een vogelopvangcentrum in Oostende positief werden getest op het virus H5N8.

Lees verder...


Afhaalbib is terug

Ook tijdens de lockdown blijven de drie bibliotheken in Waregem gewoon open volgens de normale openingstijden. Loop je liever niet rond in de bibliotheek? Dan kan je opnieuw materialen aanvragen via de afhaalbib. Op waregem.bibliotheek.be kies je een afhaalmoment en -locatie. Wij zorgen dat je de materialen kan afhalen. Deze service is bovendien helemaal gratis.

Lees verder...


Vacatures bij de stad en welzijn


Omruilen witte vuilniszakken: nog tot 31 december

Sinds 1 september zijn er nieuwe, grijze afvalzakken voor restafval te koop.

De oude, witte zakken kan je nog gebruiken tot en met maandag 30 november. Vanaf dinsdag 1 december neemt de ophaler geen witte zakken meer mee. Als je nog witte zakken over hebt, kan je die nog tot en met 31 december omruilen in de stadswinkel of op de recyclageparken.

Lees verder...