Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

Waarom claimt Trump nu al de overwinning? Hoelang kan de uitslag op zich laten wachten? Kan het dat geen van beiden a...

HLN
Waarom claimt Trump nu al de overwinning? Hoelang kan de uitslag op zich laten wachten? Kan het dat geen van beiden aan 270 kiesmannen raakt? Wij beantwoorden uw meest gestelde vragen over de Amerikaanse verkiezingen
Het is gebeurd, de Amerikanen hebben gestemd. Hoewel de uitslag nog een tijdje op zich kan laten wachten spreekt Trump nu al van fraude. Welke gevolgen heeft dat? Waarom gaat het zo traag? En waarom zaten de peilingen er weer naast? Wij beantwoorden hier continu uw meest gestelde vragen over de verkiezingen in de VS.
Lees verder

7 tips om succesvol vegan te worden: van de juiste supplementen tot beginnen met de juiste ingrediënten
Miley Cyrus, Benedict Cumberbatch, Madonna, Beyoncé, Joaquin Phoenix,... Het lijstje celebrities dat er een veganistisch dieet op nahoudt is niet min. Wil jij ook de switch maken? Omdat november de Try Vegan-maand is, vroegen we tips aan plant-based chef en auteur Julie Van den Kerchove. Wees gerust als het niet meteen van een leien dakje loopt: "Niet iedereen kan cold turkey de ommezwaai maken."
Lees verder

'Familie'-actrice Hilde Van Haesendonck is steun en toeverlaat van Janine Bisschops: "Als de angst het bij haar overneemt, grijp ik in"
"Krijg ik een plaatsje in jouw droom?" Zo begon het sprookje tussen actrice Hilde Van Haesendonck (67) en Frank, haar eerste en enige liefde, nadat ze 'I have a dream' van Martin Luther King had voorgedragen. Intussen zijn ze al 46 jaar getrouwd: "We hebben elkaar leren kennen toen ik 16 was, op de Chiro." Vandaag droomt ze van familietrips naar de Auvergne, geniet ze van haar verbeterde rol in 'Familie' en een bijzondere vriendschap met collega Janine Bischops (78). "Van mij aanvaardt ze dat ik tussenkom wanneer ze het moeilijk krijgt."
Lees verder

Coosemans morgen in doel bij Gent, coach De Decker in quarantaine
Colin Coosemans staat morgenavond in het Europa League-duel tegen Rode Ster in doel bij AA Gent. De keeper vervangt Davy Roef op de Europese lijst. Wim De Decker, keeperstrainer Francky Vandendriessche, Davy Roef en Michael Ngadeu hebben dan weer positief getest op corona.
Lees verder

Bolat mogelijk toch in doel bij Gent, coach De Decker in quarantaine
Staat Sinan Bolat morgenavond dan toch in doel tegen Rode Ster? De UEFA beslist vandaag of zijn schorsing wordt ingetrokken. Wim De Decker, keeperstrainer Francky Vandendriessche, Davy Roef en Michael Ngadeu hebben dan weer positief getest op corona.
Lees verder

Haaland stond in 2018 op zucht van transfer naar Club Brugge, ook buitenlandse topclubs grepen destijds naast goalfenomeen
Met Erling Haaland (20) krijgt Club Brugge straks het Noorse doelpuntenfenomeen als attractie over de vloer. Zo gek veel scheelde het niet of Haaland had zelf ooit het blauw-zwarte shirt gedragen. Nogal wat Europese (top)clubs hebben nu spijt dat ze niet harder voor Haaland doordrukten toen hij enkele jaren geleden een 'koopje' in Noorwegen was. Een overzicht.
Lees verder

Nu Trump dreigt met juridische stappen en beide kandidaten overtuigd lijken van winst: hoe moet het verder met verkiezingen in VS?
Het is nagelbijten in de Verenigde Staten terwijl de stemmen van de presidentsverkiezingen worden geteld. Zowel president Donald Trump als zijn Democratische uitdager Joe Biden hebben zich in een eerste toespraak al optimistisch getoond over hun winstkansen. Maar Trump dreigde meteen ook om naar het Hooggerechtshof te stappen om het tellen van de stemmen stil te leggen. Hij vindt dat na verkiezingsdag niet meer toegelaten en spreekt van "fraude".
Lees verder

'Schrappen' slavernij, legale wiet en een hoger minimumloon: hiervoor gingen de Amerikanen óók naar de stembus
Terwijl buiten de Verenigde Staten alle ogen zijn gericht op de strijd om het Witte Huis, stonden op lokaal niveau voor de Amerikanen ook andere zaken op de agenda. Zo stemden kiezers in Mississippi voor een nieuwe vlag en haalde een verbod op een late abortus het niet in Colorado. Op het Caribische eiland Puerto Rico mochten kiezers laten weten of hun eiland een nieuwe staat van de VS zou moeten worden.
Lees verder

Dodentol na aardbeving Egeïsche Zee loopt op naar 115
De dodentol na de aardbeving in de Egeïsche Zee is opgelopen naar 115. Dat meldt de Turkse autoriteit voor rampsituaties (Afad). In Turkije vielen 113 slachtoffers, op de Griekse eilanden waren dat er 2. Gisteren werd nog een 4-jarig meisje levend vanonder het puin gehaald, ruim negentig uur na de aardbeving.
Lees verder

Geen malariamuggen meer gevonden in Kampenhout na dodelijke besmetting bejaard koppel
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) heeft geen malariamuggen in Kampenhout gevonden. Het instituut was een onderzoek naar de muggen gestart, nadat eind september een bejaard koppel aan malaria gestorven was in de Vlaams-Brabantse gemeente.
Lees verder

Amerika-expert Bart Kerremans: "President noch Supreme Court hebben bevoegdheid om het tellen van de stemmen te stoppen"
Terwijl de stemmen nog volop worden geteld, heeft president Donald Trup aangekondigd dat hij naar het Supreme Court, de hoogste rechtbank in de Verenigde Staten, trekt om de tellingen te stoppen. "Blinde paniek", noemt Amerika-kenner Bart Kerremans (KU Leuven) die uitspraak. "En absurd, want de president noch het Hooggerechtshof hebben de bevoegdheid om staten te vragen om te stoppen met tellen."
Lees verder

Roxeanne Hazes doet boekje open over hereniging met broer André: "Ik maakte met Monique een afspraak met onze zoontjes"
Roxeanne Hazes (27) heeft een boekje opengedaan over de hereniging met haar broertje André (26). Jarenlang hadden de twee geen behoefte aan contact met elkaar, totdat de zangeres haar neefje zag lopen. "Ik wilde hem meteen zoenen, maar hij wist natuurlijk niet wie ik was."
Lees verder

Roxeanne Hazes doet boekje open over hereniging met broer André: "Toen heb ik met Monique een afspraak gemaakt"
Roxeanne Hazes (27) heeft een boekje opengedaan over de hereniging met haar broertje André. Jarenlang hadden de twee geen behoefte aan contact met elkaar, totdat de 27-jarige zangeres haar neefje zag lopen. "Ik wilde hem meteen zoenen, maar hij wist natuurlijk niet wie ik was."
Lees verder

Danny Masterson uit 'That '70s Show' pas in januari voor de rechter
Danny Masterson (44), vooral bekend van zijn rol in 'That 70s Show', wordt pas op 6 januari voorgeleid in zijn verkrachtingszaak. Eigenlijk had de acteur zich maandag moeten melden in de rechtbank, maar die datum heeft de rechter opgeschoven.
Lees verder

YouTube-kanalen livestreamen valse verkiezingsuitslagen naar duizenden kijkers
Een aantal YouTube-accounts heeft live valse verkiezingsuitslagen uitgezonden naar een publiek van duizenden kijkers. De voorvallen vonden plaats uren voordat de stembureaus in de Verenigde Staten sloten.
Lees verder

Verplicht vanaf 2022 bij de verkoop van je woning: het asbestattest
Wil je een woning verkopen die gebouwd is voor 2001? Dan moet je vanaf 2022 verplicht een asbestattest voorleggen aan potentiële kopers. En tegen 2032 moet elke eigenaar over zo'n attest beschikken. Verhuur je een pand? Dan moet je als eigenaar in de toekomst een kopie aan de huurder bezorgen. Bouwsite Livios zet alle feiten op een rijtje.
Lees verder

Gent-voorzitter Louwagie reist "met redelijk goed gevoel" af naar Belgrado: "Ik verwacht een goed resultaat"
AA Gent staat voor een cruciaal duel in de Europa League. Als de Buffalo's in de Europese race willen blijven, mag er morgenavond niet verloren worden op het veld van Rode Ster. Gent-voorzitter Michel Louwagie verwacht een goed resultaat.
Lees verder

LIVE VUELTA. Roglic blijft meer dan waarschijnlijk leider, maar wie pakt uit in overgangsetappe?
De Ronde van Spanje gaat onverstoorbaar verder. Primoz Roglic blinkt na de tijdrit van gisteren weer in de rode leiderstrui en dat zal hij vanavond wellicht nog doen, of komt er een verrassing aan in de overgangsetappe naar Ourense? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Pakje sigaretten wordt volgend jaar duurder: van 6,80 naar 7,50 euro
Om tabaksconsumptie te ontmoedigen plant de regering-De Croo een verhoging van de accijnzen op tabak in alle resterende jaren van de legislatuur. De overheid voorziet ook nog andere fiscale maatregelen, zo wil ze belastingverminderingen voor de kosten van kinderopvang optrekken.
Lees verder

Valerie De Booser stelt orde op zaken: "Ik heb géén luxeleven en huur gewoon een huisje"
Op VTM2 kunnen kijkers nu elke dinsdagavond het leven van enkele bewoners van het pittoreske én rijke Sint-Martens-Latem volgen. De bekendste onder hen: Valerie De Booser (40). De ex-vrouw van Koen Wauters (53) én mama van Zita (16) en Nono (14) keerde na de scheiding terug naar haar roots. "Ik ben opgegroeid in Latem. Dat ik er opnieuw woon, voelt als thuiskomen", zegt ze. In een openhartig gesprek vertelt Valerie over haar leven en haar kinderen, al wil ze ook misverstanden vermijden: "Ik ben dé persoon om te tonen dat het beeld dat mensen hebben niet altijd correct is."
Lees verder