Doorgaan naar hoofdcontent

Voorzitter van de voetbalbond Mehdi Bayat: “Als we niet meer zouden mogen spelen, zou het Belgisch profvoetbal in l...

Voorzitter van de voetbalbond Mehdi Bayat: "Als we niet meer zouden mogen spelen, zou het Belgisch profvoetbal in levensgevaar zijn"

Het hele land zit in lockdown, maar het voetbal in profafdelingen 1A en 1B gaat gewoon door. Belgisch bondsvoorzitter Mehdi Bayat wijst op de maatschappelijke functie van de sport in sombere tijden, de uitgewerkte protocollen en de financiën. "Ik ben blij dat we toch nog achter gesloten deuren mogen spelen. Als ze ons dat niet meer zouden laten doen, zou het Belgisch profvoetbal in levensgevaar zijn", zegt hij bij Sudpresse.

Lees verder

Peuter 65 uur na aardbeving levend van onder het puin gehaald

Ruim 65 uur na de zware aardbeving in de Egeïsche Zee is een driejarig kind nog levend van onder het puin gehaald in de Turkse kuststad Izmir. Inmiddels zijn al meer dan 80 dodelijke slachtoffers geteld in Turkije en Griekenland.

Lees verder

Epidemioloog Pierre Van Damme: 'Sinterklaas? Kerstmis? Laten we elkaar niks wijsmaken'

Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) verwacht eind deze week al een eerste voorzichtige verbetering van de coronacijfers. 'Maar we moeten ons niks wijsmaken. Als we geen derde golf – met opnieuw strenge maatregelen – willen riskeren, moeten we de maatregelen deze keer bijzonder verstandig en erg geleidelijk loslaten. Laat dat de belangrijkste les van deze tweede golf zijn.'

Lees verder

Officieel: Jess Thorup verlaat Genk na amper 39 dagen voor FC Kopenhagen

39 dagen. Langer duurde de samenwerking tussen Jess Thorup (50) en Racing Genk niet. FC Kopenhagen bevestigde maandagochtend dat Thorup de komende drie seizoenen bij hen aan de slag gaat. De Deense coach staat vandaag al op het trainingsveld in zijn thuisland. Verrassend en vooral: wat een domper voor Genk. Thorup zette bij Genk een kentering in en leek met de recente negen op negen op het goede spoor te zitten. Niet dus, in Limburg moeten ze op zoek naar de elfde coach in tien jaar tijd.

Lees verder

Brand in vluchtelingenkamp op Samos

Op het Griekse eiland Samos is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken in een registratiekamp voor asielzoekers. Niemand raakte gewond, maar de schade is wel aanzienlijk. Zeker 150 migranten hebben geen onderkomen meer.

Lees verder

Opinie | Haal het parlement uit quarantaine en maak een coronawet

De Raad van State aanvaardt dat één minister maatregelen neemt die onze grondwettelijke vrijheden en rechten drastisch beperken. Onverantwoord, vinden 25 grondwetsspecialisten. Ze luiden de alarmbel.

Lees verder

Je vraagt je af waarom clubs toch zo makkelijk naar een buitenlandse trainer grijpen

Antwerp is na een week al leider af, Club Brugge liet opnieuw twee punten liggen. Europees voetballen eist zijn tol in eigen land, waar opvalt dat de generatiegenoten Karim Belhocine, Hernán Losada en Ivan Leko het mooie weer maken als trainer.

Lees verder

Bayern München trekt voorstel tot contractverlenging voor sterkhouder David Alaba in

Bayern München heeft de aanbieding voor een nieuw contract voor David Alaba ingetrokken. Dat heeft voorzitter Herbert Hainer laten optekenen. Voor de 28-jarige Alaba, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, lag een nieuw vijfjarig contract klaar.

Lees verder

Dodentol na doortocht tyfoon Goni op de Filipijnen opgelopen tot 16

Op de Filipijnen zijn nu al zeker zestien mensen om het leven gekomen na de doortocht van tyfoon Goni. Tienduizenden mensen zijn dakloos.

Lees verder

Live | Volg hier de persconferentie van het Crisiscentrum

Terwijl het aantal ziekenhuisopnames sterk stijgt, gaat de stijging van het aantal besmettingen iets trager. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een update van de situatie in ons land.

Lees verder

Twee Colruyt-supermarkten dicht door vakbondsactie

De supermarkten van Colruyt in Alsemberg en Veeweide (Anderlecht) zijn momenteel dicht door een vakbondsactie. De bonden reageren daarmee op het mislukken van het sociaal overleg.

Lees verder

Sloveense topref Damir Skomina leidt Club Brugge-Dortmund in de Champions League

De UEFA heeft de Sloveense topref Damir Skomina aangesteld als scheidsrechter voor het duel op de derde speeldag in de groepsfase van de Champions League tussen Club Brugge en Borussia Dortmund, komende woensdag in het Jan Breydelstadion.

Lees verder

Patrick Lefevere over versterkingen bij Deceuninck-Quick Step: "Mark Cavendish? Ik ben er nog niet helemaal uit"

De coronacrisis zorgt niet alleen voor een ander seizoensverloop, ook de transfermarkt in het wielrennen ligt daardoor nog steeds niet stil. "Ik ben niet meer op zoek naar renners", zei manager Patrick Lefevere van Deceuninck-Quick Step maandag. "Maar veel renners zijn wel op zoek naar mij."

Lees verder

Johnny Depp verliest rechtszaak tegen Britse tabloid

De Amerikaanse acteur Johnny Depp heeft zijn rechtszaak tegen een Britse tabloid verloren. Hij had The Sun aangeklaagd wegens smaad, om die schreven dat de acteur een 'vrouwenmishandelaar' was.

Lees verder

Gerenommeerd Ajax-scout en -assistent Tonny Bruins Slot overlijdt op 73-jarige leeftijd

De Nederlander Tonny Bruins Slot is zondag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie maandag bevestigd. Bruins Slot gold als een van de meest gerenommeerde scouts van Nederland. De Amsterdammer was momenteel nog als scout verbonden aan Ajax.

Lees verder

Vrouw van legendarisch topschutter Gerd Müller daags voor diens 75ste verjaardag: "Hij slaapt naar zijn einde toe"

Het gaat niet goed met één van de beste aanvallers aller tijden, Gerd Müller. Zijn vrouw Uschi verklaarde maandag, een dag voor de 75e verjaardag van haar man, in Bild dat Müller "naar zijn einde toe slaapt". Müller kampt met de ziekte van Alzheimer en verblijft in een verzorgingstehuis, waar hij dagelijks het bezoek krijgt van zijn vrouw. Uschi Müller zei dat ze dinsdag op zijn verjaardag samen met hem tv zal kijken "zoals elke andere dag".

Lees verder

Rechtbank wijst bescherming Mega World af, stelt voorlopige bewindvoerders aan

De ondernemingsrechtbank van Mechelen verwerpt de aanvraag van Mega World (ex-Blokker) tot gerechtelijke reorganisatie. De rechtbank stelt 2 voorlopige bewindvoerders aan.

Lees verder

Van Gucht schiet idee van groepsimmuniteit opnieuw af

Ook na de tweede golf van het coronavirus zullen we nog niet op groepsimmuniteit kunnen rekenen, benadrukte viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.

Lees verder

Woord van de dag | Doomscrolling

In 2020 domineren negatieve nieuwsberichten. En toch krijgen sommigen maar niet genoeg van al dat nieuws waardoor ze tot diep in de nacht op hun smartphone zitten te scrollen. Wat zet ons aan tot 'doomscrolling'?

Lees verder

World Athletics maakt genomineerden voor mannelijke Atleet van het Jaar bekend

World Athletics heeft maandag de tien genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van Atleet van het Jaar in 2020. De genomineerden werden gekozen door een internationaal panel van atletiekexperts. Dinsdag worden de vrouwelijke genomineerden bekendgemaakt. De awards zullen op zaterdag 5 december virtueel worden uitgereikt.

Lees verder

Emotionele Martine Tanghe brengt ode aan overleden Ward Verrijcken

Gisteren werd bekend dat 'FilmWard', de filmrecensent van VRT, is overleden. Ward Verrijcken was erg geliefd bij zijn VRT-collega's, die massaal hun verdriet uitten. Martine Tanghe moest het droevige nieuws van zijn overlijden brengen in het journaal van 19 uur en had het daarbij zichtbaar moeilijk.

Lees verder

Valtteri Moren (ex-Waasland-Beveren) viert met HJK Helsinki dertigste landstitel

HJK Helsinki heeft zich zondag voor de dertigste keer in haar clubgeschiedenis gekroond tot kampioen van Finland. Op één speeldag van het einde van de competitie volstond voor de club uit de hoofdstad een 5-0 zege tegen IFK Mariehamn om te vieren. HJK telt 47 punten na 21 speeldagen, zes meer dan eerste achtervolger KuPS.

Lees verder

'Baby Shark' steekt 'Despacito' voorbij op Youtube

Het kinderliedje 'Baby Shark' is sinds vandaag met meer dan zeven miljard views de meest bekeken video op Youtube en onttroont zo de videoclip van de song 'Despacito'.

Lees verder

Trump-aanhangers omsingelen campagnebus Biden, FBI start onderzoek

Een campagnebus van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden werd vrijdag op weg naar een verkiezingsbijeenkomst in Texas omsingeld door aanhangers van president Donald Trump.

Lees verder

Lara Salden wint dubbeltitel op ITF-toernooi in Portugal

Lara Salden heeft, aan de zijde van de Zwitserse Susan Bandecchi, de dubbeltitel op het ITF-toernooi in het Portugese Lousada (hard/15.000 dollar) gewonnen.

Lees verder

Tourwinnaar Tadej Pogacar: "Had liever wat meer aankomsten bergop gezien in 2021"

Tadej Pogacar had in de Tour de France van volgend jaar liever wat meer aankomsten bergop gezien. Toch kijkt de 22-jarige Sloveen van Team Emirates uit naar de Tour van 2021, waarin hij als titelverdediger aan de start verschijnt. "Het wordt een klassieke Tour. Persoonlijk had ik liever wat meer aankomsten bergop gezien, het zijn er maar drie", zei Pogacar aan L'Equipe. "Toch is het een heel interessant parcours."

Lees verder

Oproep | Hoe regelt u uw verplichte isolatie?

Bent u verplicht in isolatie geweest door corona of bent u nog steeds verplicht in isolatie? We zouden graag van u vernemen hoe u dit praktisch aanpakt. Hebt u zich opgesloten op uw zolder en laten uw huisgenoten het eten voor de deur achter? Laat u boodschappen aan de deur leveren? Mist u het contact met andere mensen? Of is het onmogelijk om u zelf volledig te isoleren van bijvoorbeeld uw gezin?

Lees verder

Patiënt uit Luik overgevlogen naar Antwerps ziekenhuis

Een 76-jarige coronapatiënt wordt vanuit het CHU-ziekenhuis in Luik met een helikopter overgevlogen naar het Middelheimziekenhuis in Antwerpen omdat er geen plaats meer is op intensieve zorg. De helikopter is gehuurd in Frankrijk, speciaal om covid-patiënten weg te brengen.

Lees verder

Coronabesmettingen bij Real Madrid en Bayern München: verdedigers Eder Militão en Niklas Süle testen positief

Real Madrid en Bayern München hebben maandag bevestigd dat ze allebei getroffen zijn door corona. Bij Real testte verdediger Eder Militão positief, bij Bayern is Niklas Süle het slachtoffer. Allebei moeten ze voorlopig verstek laten gaan voor de Champions League-matchen van deze week tegen respectievelijk Inter en RB Salzburg.

Lees verder

24 Uren van Zolder van komend weekend gaan niet door na negatief advies van de regering

De 24 Uren van Zolder, die normaal gezien komend weekend hadden moeten plaatsvinden, worden afgelast omwille van de coronadreiging. De organisatie kreeg zondagavond een negatief advies van de regering. Eerder vorige week was er nog groen licht, maar het stijgend aantal besmettingen in ons land deed het advies omslaan. De uithoudingsrace werd eerder voor dit jaar al ingekort van 24 uur naar 12 uur.

Lees verder

FOD Economie verbiedt huisbezichtigingen makelaars, sectorfederatie niet akkoord

Vastgoedmakelaars mogen onder de nieuwe coronamaatregelen geen huisbezoeken organiseren. Dat zegt de FOD Economie. 'Dat kunnen wij niet opmaken uit de wettekst', reageert sectorfederatie BIV, die leden al liet weten dat ze bezichtigingen kunnen organiseren.

Lees verder

Verdachte in terreurzaak Nice weer vrijgelaten, twee anderen blijven in hechtenis

Twee mannen blijven maandag aangehouden in verband met de mesaanval in Nice. Een derde persoon werd vrijgelaten. Dat heeft een gerechtelijke bron bevestigd aan het persbureau AFP.

Lees verder

Eerste labo's van nationaal testplatform operationeel: 'We gaan nog moeilijke twee weken tegemoet, maar daarna is er beterschap'

De beloofde labo's van het nationale testplatform krijgen vorm. Het plan werd afgelopen zomer aangekondigd door toenmalig Minister De Backer en maandag zijn de nieuwe labo's van het UZ Gent en KU Leuven in gebruik genomen. 'De overige labo's zullen operationeel zijn over twee weken', zegt de woordvoerder van coronacommissaris Pedro Facon. Professor Herman Goossens (UZA) is verheugd, want met deze extra capaciteit kunnen we straks terugkeren naar de oude teststrategie.

Lees verder

Jonathan Tabu schittert in Spaanse ACB

In de Spaanse ACB won een schitterende Jonathan Tabu (23 punten, 2 rebounds, 3 assists) met Manresa met 94-78 van het Bilbao van collega Belgian Lion Quentin Serron (4 punten, 1 assist). Sam Van Rossom (6 punten, 1 rebound, 6 assists) verloor met Valencia de topper tegen Real Madrid met 78-86. In de Griekse A1 verloor Kevin Tumba (2 punten, 2 rebounds) met Kolosso met 66-77 van Charilaos. In de Turkse KBSL verloor Thomas Akyazili (3 punten) met Bahcesehir met 70-76 van Afyon.

Lees verder

Onze ziekenhuizen vol, Duitsland springt bij: 'Belgen zoeken uitzonderingen en achterpoortjes'

Al elf Belgen die ernstig ziek zijn door covid-19 zijn met helikopters naar Duitse klinieken overgebracht om daar behandeld te worden. Dat zegt de Belgische arts Hugo Van Aken (69), die in Duitsland instaat voor de coördinatie van hun opvang. Het virus lijkt in ons buurland beter onder controle: 'Als de overheid hier maatregelen afkondigt, dan volgt een Duitser die strikt op.'

Lees verder

Algemeen manager Bjarne Riis vreest voor NTT Pro Cycling in 2021: "Ziet er naar uit dat er volgend jaar geen ploeg zal zijn"

Bjarne Riis, de algemene manager van NTT Pro Cycling, ziet de toekomst somber in voor zijn wielerformatie. De Deen vreest dat het niet mogelijk zal zijn voor de ploeg, die voordien als Dimension Data en MTN-Qhubeka door het leven ging, om zijn WorldTour-statuut in 2021 te behouden.

Lees verder

Bette Westera wint Boekenleeuw, Sebastiaan Van Doninck de Boekenpauw

De Nederlandse kinderboekenschrijfster Bette Westera heeft maandag de Boekenleeuw gewonnen voor 'Uit elkaar'. De Boekenpauw ging naar de Belgische illustrator Sebastiaan Van Doninck voor zijn werk in 'De fantastische vliegwedstrijd'.

Lees verder

Recordnacht en ook vanochtend bijzonder warm voor deze tijd van het jaar: hoe kan dat?

Wie vanmorgen een raam openzette of al eens buiten ging, merkte het onmiddellijk. Het is erg warm voor de tijd van het jaar. Het was vannacht zelfs even warm als de warmste novembernacht sinds de metingen. En dat terwijl de zon nog niet eens aan de hemel stond. Ook het dagrecord werd gebroken.

Lees verder

WK-finalist Gregory van der Wiel (ex-PSG) met moedige getuigenis over mentale problemen: "Al ruim een jaar last van paniekaanvallen"

Gregory van der Wiel heeft last van paniekaanvallen en angstgevoelens. Het is een van de redenen waarom de 32-jarige Nederlander, die met Oranje de WK-finale van 2010 tegen Spanje speelde, nog altijd niet zijn debuut heeft gemaakt bij Eredivisie-club RKC Waalwijk. Van der Wiel werkt in Waalwijk aan zijn rentree als prof, maar mentale problemen zitten hem dwars.

Lees verder

Negentien doden bij aanval op universiteit in Kaboel

Bij een aanval op de campus van de universiteit van Kaboel werden maandag negentien mensen gedood. Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat uit van een terreuraanval.

Lees verder

Gewapende rebellen plegen massamoord in Ethiopië

Vermoedelijke gewapende rebellen hebben een massamoord gepleegd op burgers in de Oromia-regio van Ethiopië. Dat hebben lokale overheidsambtenaren maandag gezegd.

Lees verder

"We zullen de kwaliteiten van Hazard gebruiken tegen Inter" zegt Zidane, ook Lukaku komt ter sprake bij Real Madrid

Dinsdag is de partij tussen Real Madrid en Inter de blikvanger in de Champions League. Beide ploegen willen graag voor het eerst winnen op het kampioenenbal. Daarvoor rekenen ze bij Real op Eden Hazard. "We zullen proberen zijn kwaliteiten te gebruiken", zei trainer Zinedine Zidane voor de match. Real-verdediger Raphaël Varane had het ook over de vermoedelijke afwezigheid van Romelu Lukaku bij Inter. "Ik ken hem goed. Hij is een erg goede speler."

Lees verder

Francesco Totti test positief maand nadat hij papa Enzo verloor aan coronavirus

Francesco Totti (44) is besmet met het coronavirus. De voormalige Italiaanse topvoetballer voelde zich al enkele dagen ziek en had onder meer een lichte koorts.

Lees verder

Amerika kiest tussen een oude man en een nieuwe man

De nieuwe president van de VS wordt een zeventiger en een man. Maar wat voor een man? Hoe hard of zacht de Amerikanen hun leider lusten, zal de strijd bepalen.

Lees verder

Metro bij Rotterdam schiet door stopblok en hangt op tien meter hoogte

Een metro is in de nacht van zondag op maandag in de buurt van Spijkenisse, ten zuidwesten van Rotterdam in Nederland, door een stopblok geschoten. Het voertuig hangt nu zo'n tien meter boven de grond. Er waren geen passagiers meer aanwezig in het metrostel en ook de machinist raakte niet gewond. Hij kon het voertuig op eigen houtje verlaten.

Lees verder

Een jaar Lagarde: coronacrisis, klimaatuitdagingen en leermomenten

Christine Lagarde heeft haar eerste jaar als ECB-voorzitter erop zitten. Haar parcours verliep tot nu toe niet vlekkeloos.

Lees verder

Archeologen leggen tempel van 1.500 jaar oud bloot in China

Archeologen hebben in Binnen-Monogilië, het noorden van China, een tempel van 1.500 jaar oud blootgelegd. De ruïnes werden in de jaren '80 al gevonden, maar de functie ervan werd pas ontdekt na de uitgraving ervan. Die begon in 2019.

Lees verder

Sneltestbus in Oost-Vlaanderen is onwettig

Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is de sneltestbus, die sinds vorige week in Oost-Vlaanderen rondrijdt, onwettig. Dat meldt VRT NWS maandag en het nieuws wordt bevestigd door het agentschap.

Lees verder

Gepensioneerden en studenten moeten personeelstekort in ziekenhuizen voorkomen

Als ziekenhuizen de komende dagen of weken bezwijken onder de druk van het aantal covid-patiënten, zal de reden geen tekort aan bedden, maar een tekort aan zorgpersoneel zijn. De zoektocht naar handen aan het bed draait op volle toeren.

Lees verder

Youtuber Acid na overlijden Kastiop: 'Mentale problemen zijn echt'

Youtuber Acid, alias van Nathan Vandergunst, wil in een video met als titel 'Rest in Peace' zelfdoding bespreekbaar maken na de dood van zijn collega Kastiop. 'Het is niet omdat je goed bezig bent dat je niet depressief kan zijn. Of dat je geen donkere gedachten mag hebben.'

Lees verder

Sinterklaas komt op 14 november naar Antwerpen: 'Zeker in dit moeilijke jaar'

De Sint komt, ook in dit bijzondere jaar. Dat heeft hij zelf aangekondigd in een videoboodschap vanuit Spanje.

Lees verder

Strafonderzoek tegen Dirk Bron en Mega World

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd in de zaak Mega World.

Lees verder

Amateur- en jeugdvoetbal herstarten ten vroegste in januari 2021

Naar aanleiding van de verstrengde overheidsmaatregelen kunnen enkel de professionele competities en de trainingen en vriendschappelijke wedstrijden van U6 t.e.m. U13 nog blijven doorgaan. De crisiscel van de KBVB heeft maandagochtend in samenspraak met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League beslist dat de competities ten vroegste begin januari 2021 opnieuw zullen worden opgestart. De eindrondes zijn geschrapt omdat er te weinig speeldagen beschikbaar zullen blijven op de kalender om die af te werken.

Lees verder

Contactspeurders bellen overleden patiënten op Allerheiligen opnieuw op

Door een technische storing hebben contact­onderzoekers gewezen coronapatiënten zondag ­opnieuw ­opgebeld.

Lees verder

Terreuralarm in Wenen wegens aanval op synagoge

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zou er terreuralarm zijn na een aanval op een synagoge. Volgens de krant Kronen Zeitung is er geschoten. Een bewaker van het gebedshuis zou gewond zijn geraakt. De politie wilde tegen het blad alleen bevestigen dat er een grote operatie gaande is.

Lees verder

Zulte Waregem en Kortrijk delen de punten na flauwe derby met tumultueus slot

Zulte Waregem heeft zijn negatieve reeks in de derby niet kunnen doorbreken. Het leek op weg naar de zege, maar in het absolute slot zette Mboyo vanop de stip de 1-1-gelijkmaker op het bord voor KV Kortrijk. Een flauwe topper, met incidentrijk slot, eindigt zo onbeslist.

Lees verder

Europa na aanslag Wenen: 'We staan achter Oostenrijk'

De internationale gemeenschap reageert geschokt op de aanslag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De terroristische daad wordt fel veroordeeld door verschillende Europese leiders.

Lees verder

De Noren leren ons hoe we deze winter trotseren

'Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kledij', zeggen de Noren. Ze zijn experts in het overwinnen van koude dagen en gure weersomstandigheden, zonder gezellig cafeetje in zicht. Hoe blijven ze toch zo gelukkig?

Lees verder

Amerika onder hoogspanning

Miljoenen Amerikanen trekken vandaag in een intimiderende en gespannen sfeer naar de stembus. Velen wachten straks met een bang hart op de uitslag. Maar wanneer zal die bekend zijn?

Lees verder

In beeld | Winkeliers in Washington DC bereiden zich voor op rellen

Winkeliers in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC bereiden zich voor op drie november, de Amerikaanse verkiezingsdag. Er wordt gevreesd voor rellen, wat de uitslag ook zal zijn.

Lees verder

Biden en Trump weten in finale sprint van geen ophouden

Op de vooravond van de verkiezingen zijn de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische tegenstrever Joe Biden druk in de weer om op het allerlaatste moment nog zo veel mogelijk kiezers voor zich te winnen. Pennsylvania werd druk bezocht, wat de belangrijkheid van de staat tijdens deze verkiezingen nogmaals benadrukt.

Lees verder

Terreur in Wenen: dit weten we al

Maandagavond werd de Oostenrijkse hoofdstad Wenen getroffen door terreur. Er is nog onduidelijkheid over de daders, maar dit weten we wel al:

Lees verder

Ziekenhuisopnames blijven records breken in België

De druk op de ziekenhuizen blijft hoog. De statistieken van Sciensano dinsdagochtend laten zoals verwacht nieuwe recordcijfers zien. Ook het aantal besmettingen blijft stijgen, al is dat wel veel minder snel. Het aantal overlijdens stijg wel snel. Gemiddeld sterven er op dit moment elke dag bijna 123 covidpatiënten.

Lees verder

Op kunstwerk hangend metrostel wordt dinsdag geborgen

In het Nederlandse Spijkenisse wordt dinsdagochtend gestart met het bergen van het metrostel dat door een stootblok is geschoten en op een kunstwerk terechtkwam, zo'n tien meter boven de grond.

Lees verder

Psychoses Van Gogh waren gevolg van afkicken

Vincent van Gogh kreeg last van psychoses toen hij moest afkicken van alcohol. Dat staat in een uitgebreid psychiatrisch onderzoek van het UMCG in Groningen, dat gisteren gepubliceerd werd in een vakblad.

Lees verder

Antwerps parket wil deelnemers lockdownfeestjes dagvaarden

Het Antwerpse parket gaat strenger optreden tegen de zogenoemde lockdownfeestjes. Meerderjarigen op zulke feestjes worden onmiddellijk gedagvaard voor de politierechtbank. Minderjarigen worden onmiddellijk gearresteerd met oog op voorleiding en krijgen mogelijk ook een proces-verbaal voor een 'verontrustende opvoedingssituatie'.

Lees verder

David en Victoria Beckham sluiten miljoenendeal met Netflix

David en Victoria Beckham hebben een deal gesloten met streamingplatform Netflix, dat meldt Variety. Het zou gaan om een documentaire waarbij het koppel en hun vier kinderen van nabij worden gevolgd.

Lees verder

Frisser, maar zonniger

Er zijn dinsdag eerst brede opklaringen, later enkele lokale buien vanaf het westen. De maxima gaan van 8 tot 13 graden. Het is vrij winderig in de namiddag.

Lees verder

Diego Maradona ligt vlak na 60ste verjaardag in het ziekenhuis met mentale problemen: "Zijn verjaardag heeft veel dingen opgerakeld"

De zestigste verjaardag van Diego Maradona is rampzalig afgelopen voor de Argentijn. 'Pluisje' werd maandag opgenomen in het ziekenhuis, volgens zijn dokter heeft hij mentale problemen.

Lees verder

Voorzitter Marc Coucke verlaat raad van bestuur Mithra

Ondernemer Marc Coucke vertrekt uit de raad van bestuur van Mithra, die hij voorzit. Dat meldt het Luikse farmabedrijf dinsdagochtend.

Lees verder