Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

Voorwaardelijke celstraffen maar effectieve boetes voor drie Franse winkeldievegges met…76 potten choco in koffer

HLN
Voorwaardelijke celstraffen maar effectieve boetes voor drie Franse winkeldievegges met…76 potten choco in koffer
76 potten choco van het merk Nutella en 10 tandenborstels. Dat was de buit die agenten in Heule (Kortrijk) in de koffer van drie Franse winkeldievegges vonden nadat ze op heterdaad waren betrapt. Het trio kreeg woensdag van de correctionele rechtbank in Kortrijk voorwaardelijke celstraffen van 12 tot 14 maanden en elk een effectieve boete van 800 euro.
Lees verder

Vernielingen en diefstallen in Mesen: "De dader mag zich stilaan tot de koning der lafaards kronen"
Wat is er aan de hand in het vredige Mesen? Het begon vorige maand met de diefstal van een urne en de beschadiging van aandenkens op het kerkhof. Ook namen een of meerdere dieven bronzen beelden mee van de begraafplaats. Woensdagochtend kreeg de burgemeester de melding dat er een bloempot was kapot gemaakt die aan het stadshuis stond. "Je zou beginnen denken dat de vandaal onze stad wil treffen."
Lees verder

Sciensano waarschuwt voor risico aerosols: "Fijne druppels kunnen meerdere uren in de lucht zweven"
Gezondheidsinstituut Sciensano heeft op de persbriefing over het coronavirus gewaarschuwd voor het risico van fijne druppels die zich vormen terwijl we praten, niezen of hoesten, de zogenoemde aerosols. "Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er zo besmettingen gebeuren", zei interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht. Een goede ventilatie is daarom belangrijk.
Lees verder

Studie economische impact immigratie: tweede generatie migranten draagt bovengemiddeld bij aan overheidsfinanciën
De instroom van immigratie heeft in vijf jaar een positief effect gehad op het bruto binnenlands product (bbp) van minstens 3,5 procent. Verder ligt de nettobijdrage van immigranten van de tweede generatie aan de overheidsfinanciën per persoon hoger dan het gemiddelde voor de gehele Belgische bevolking, en zelfs hoger dan die van autochtonen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Nationale Bank (NBB) naar de economische impact van immigratie.
Lees verder

Kanye West op zichzelf en Ryan Reynolds voor het eerst: zo stemden sterren en beroemdheden
Rapper Kanye West (43) deed als onafhankelijke kandidaat mee aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Ruim 60.000 mensen hebben op hem gestemd, meldt Deadline.
Lees verder

Solidariteitsfonds LIVE2020 keert eerste schijf financiële steun uit aan Belgische livemuzieksector
LIVE2020, het door de Koning Boudewijnstichting beheerde solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector, gaat een eerste schijf van financiële steun in het kader van de coronacrisis uitkeren aan personen en projecten. Het gaat om een totaalbedrag van 179.022 euro. Het geld wordt verdeeld op basis van ingestuurde dossiers die door een jury werden beoordeeld.
Lees verder

Met nieuwe Belgische draagzak 'izzzi' draag je je baby op een innovatieve manier
Draagzakken voor baby's zijn erg populair en komen in steeds meer uitvoeringen. Een recente creatie die onze aandacht trok? De 'izzzi', een ontwerp van Belgische makelij dat naar eigen zeggen toelaat om je baby op een instinctieve manier te dragen. Niet in de bestaande komma- of kikkerhouding dus, wel in een compleet nieuwe.
Lees verder

Van Meryl Streep tot George Clooney: waarom geen énkele filmster nog te groot is voor tv
Vroeger trokken grote Hollywoodsterren steevast hun neus op voor tv-werk, maar dat is de laatste jaren volledig veranderd. Nu bepaalde streamingzenders zoals Netflix, Disney+ en HBO Max net zoveel aanzien hebben als bepaalde filmstudio's, voelt niemand zich nog té groot voor tv. Integendeel. Vanwege de coronacrisis worden tv-jobs plots nog veel interessanter. Want terwijl er de voorbije maanden haast niemand naar de bioscopen trok, beleefde de streamingwereld een topjaar.
Lees verder

Marseille verliest twaalfde keer op rij in Champions League en evenaart zo record van... Anderlecht: "We are shit"
Een donkere bladzijde in de clubgeschiedenis van Marseille. Gisteren gingen de Fransen kansloos ten onder bij Porto. Het is al van 2012 geleden dat er nog eens punten werden gepakt in een Champions League-match. Twaalf wedstrijden op rij. Slechts één ploeg deed het hen voor: Anderlecht.
Lees verder

De staten die de doorslag geven melden pas morgen of vrijdag de uitslag
De Amerikaanse verkiezingen blijven nog minstens een dag spannend. Het is momenteel wachten op de uitslagen van de laatste staten, en die komen naar verwachting pas morgen of later. Het gaat om stemmen die bepalend zullen zijn voor de einduitslag.
Lees verder

Frankrijk verbiedt officieel Turkse Grijze Wolven
Frankrijk verbiedt de ultranationalistische Turkse groepering Grijze Wolven. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op Twitter. De voorbije weken kwam het tot gewelddadige incidenten tussen die beweging en de Armeense gemeenschap in Frankrijk.
Lees verder

Ook Belgische turners gaan niet naar EK in Turkije
Een kleine week na hun vrouwelijke collega's hebben ook de Belgische mannelijke turners, junioren en senioren, besloten niet deel te nemen aan het EK toestelturnen in het Turkse Mersin (9-13 december).
Lees verder

Voortvluchtige Belg (32) in Zuid-Frankrijk opgepakt bij inbraak
Een 32-jarige Belg die sinds een jaar op de vlucht was voor het gerecht, werd onlangs onderschept in Castelnaudary in het zuidwesten van Frankrijk. Hij moest zich maandag verantwoorden voor de rechtbank in Carcassonne, zo meldt Sudpresse.
Lees verder

Nationaliteit van slachtoffers terreuraanslag Wenen gekend
De nationaliteit van de slachtoffers van de aanslag in Wenen is bekend. Het gaat om twee Oostenrijkers, een Duitse vrouw en een inwoner uit Noord-Macedonië. Dat meldt de politie van de Oostenrijkse hoofdstad.
Lees verder

INTERVIEW. Topdokter Guy T'Sjoen: "Voor mensen die te zwaar zijn, zijn de risico's van een coronabesmetting vele malen groter" - Heeft vermageren zin?
Op de afdelingen intensieve zorgen van onze ziekenhuizen liggen vooral coronapatiënten die overgewicht hebben of obees zijn. Heeft het zin om nu nog te gaan diëten, in de hoop dat de ziekte minder zwaar verloopt als je wat magerder bent? En hoeveel kilo's moet je dan precies verliezen? Professor Guy T'Sjoen, bekend door de VIER-televisieserie Topdokters, legt uit. "Nu gewicht verliezen is het enige dat je zélf kan doen om de kans te verkleinen dat je als Covid-19-patiënt op intensieve zorgen belandt."
Lees verder

Spaanse Juan Carlos weer in opspraak: nieuw onderzoek naar witwassen en belastingontduiking
Er loopt een nieuw corruptieonderzoek naar de voormalige Spaanse koning Juan Carlos (82), melden Spaanse media. De Spaanse procureur-generaal Dolores Delgado heeft het parket van de aanklager tegen corruptie en georganiseerde misdaad opdracht gegeven de bevindingen daarvan onmiddellijk te sturen naar de Tweede Onderzoekskamer van het Hooggerechtshof, dat de financiële handel van de koning al bekijkt.
Lees verder

LIVE VUELTA. Tim Wellens op zoek naar tweede ritzege, peloton verkleint kloof
De Ronde van Spanje gaat onverstoorbaar verder. Primoz Roglic blinkt na de tijdrit van gisteren weer in de rode leiderstrui en dat zal hij vanavond wellicht nog doen, of komt er een verrassing aan in de overgangsetappe naar Ourense? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

EU lanceert sancties tegen Wit-Russische president Loekasjenko
De Europese Unie gaat sancties opleggen aan de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, zijn zoon Viktor en dertien anderen na de omstreden verkiezingen in het land. Dat zeggen diplomatieke bronnen in Brussel.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Als alles goed gaat tussen maart en juni eerste vaccinatiecampagnes"
Als alles goed gaat, zou er tussen maart en juni gestart kunnen worden met de eerste vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus. Dat zei Steven Van Gucht, de interfederale woordvoerder over het coronavirus, tijdens de persconferentie van het crisiscentrum.
Lees verder

Gaêtan en Cristina uit 'Free Love Paradise' gaan voor vrije liefde: "Een triootje met een andere vrouw? Voor hem zou ik dat wel willen"
Laat drie Vlaamse en drie Nederlandse koppels los in een luxeresort in Mexico. Drop daar aantrekkelijke vrijgezellen bij, zorg voor drank en wacht af wat er gebeurt. 'Free Love Paradise' is een nieuwe realityshow (die vóór de corona-uitbraak werd opgenomen), waarin koppels testen of een open relatie en vrije liefde iets voor hen is. Onder hen ook de Vlaamse Gaêtan (29) en Cristina (27): "Wij geloven wel in monogamie, hoor. Maar we wilden als koppel gewoon uittesten wat een open relatie voor ons zou betekenen." En wat vindt Mike Verdrengh, medeoprichter van VTM eigenlijk van zo'n programma?
Lees verder