Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 29 november 2020

Vlaams Belang zet Carrera Neefs uit de partij na haar omstreden bezoek aan graf SS’er

HLN
Vlaams Belang zet Carrera Neefs uit de partij na haar omstreden bezoek aan graf SS'er
Vlaams Belang zet het lidmaatschap van Carrera Neefs stop. Dat heeft voorzitter Tom Van Grieken meegedeeld in De Zondag. Neefs was eerder deze maand in opspraak geraakt nadat ze bloemen had neergelegd op het graf van SS-soldaat Willem Heubel in Nederland. "Ik heb mijn ontslag bij Vlaams Belang per mail gekregen", vertelt Neefs aan onze redactie.
Lees verder

Met succes je loon onderhandelen tijdens een sollicitatie: zo pak je het aan
Een job vinden tijdens een wereldwijde pandemie is al geen sinecure. Daarnaast ervaren heel wat sollicitanten schroom om zich in deze moeilijke economische tijden hard op te stellen tijdens de loononderhandeling. Dat is echter absoluut niet nodig. Jobat.be bekijkt hoe je ook nu een mooie job en een competitief loon in de wacht kan slepen.
Lees verder

Sara De Roo, de premier in 'Black-out': "Alles wat ik mijn studenten afraad, zie ik mezelf doen op het scherm"
"De verwachtingen waren hoog. Dat was soms een bron van onzekerheid". Sara De Roo (49), premier Hillebrand in de Eén-serie 'Black-out', combineert al enkele jaren haar acteercarrière met lesgeven aan het conservatorium. In een kennismakingsgesprek vertelt ze over haar personage, haar chronisch slaaptekort, vervelende naaktscènes en de nieuwe uitdaging die ze nu aangaat: haar masterdiploma behalen. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een diploma nodig had, tot ik minder ging acteren."
Lees verder

Tom Pietermaat klom met Beerschot op van 4de klasse naar 1A (en dat is een half mirakel): "Talloze keren gedacht: nu stop ik"
Tom Pietermaat (28) is een unicum: negen jaar zitten er tussen zijn ultrakorte debuut in de hoogste klasse bij KV Mechelen in 2011 en zijn rentree in 1A met Beerschot, met wie hij opklom uit vierde klasse. Een half mirakel, na een enkelbreuk hing zijn carrière aan een zijden draadje. Monoloog – in 13 stappen, uiteraard, het stamnummer van Beerschot – van een doorbijter: pitbull op het middenveld, waakhond van de goede sfeer ernaast.
Lees verder

Mysterieuze monoliet in woestijn Utah plots verdwenen: "Bijna zo snel als hij verscheen, is hij nu weg"
De mysterieuze monoliet die eerder deze maand werd ontdekt in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, lijkt verdwenen. De lokale autoriteiten zeggen uit betrouwbare bronnen te weten dat het object is verwijderd "door een onbekende derde".
Lees verder

De beste fratsen van The Special One: "Wanneer Mourinho wint, is niemand nog veilig"
Zijn 'mojo' lijkt terug. Humor tussen de humeurigheid. José Mourinho is na een jaar bij Tottenham eindelijk weer relevant. In de kopgroep in de Premier League, kopiemachine, verhalenproducer en influencer op Instagram. Ieder in zijn buurt kijkt best achterom. Water, eikels en ballonnen: een grappenmaker loert. Onze Man in Engeland, die al zes jaar wekelijks met hem te maken heeft, gunt een blik achter de schermen in kamp-Mourinho. The Special One zoals enkel een select groepje hem te zien krijgt.
Lees verder

David Prowse, de man in het Darth Vader-pak, overleden op 85-jarige leeftijd
Hij vertolkte een van de meest iconische rollen ooit, maar toch wist bijna niemand hoe hij er echt uitzag. David Prowse, de man die Darth Vader vertolkte in de eerste 'Star Wars'-trilogie, is overleden. De acteur werd 85.
Lees verder

Na ontslag bij N-VA nu ook ontslag uit Vlaams Belang voor Carrera Neefs: "Via e-mail op de hoogte gesteld"
Het einde van een politieke carrière voor dat ze goed en wel gestart is. Dat lijkt het lot te zijn voor Carrera Neefs nadat ze door de partijtop van Vlaams Belang uit de partij is gezet. Is de politieke carrière op haar 23ste nu al gedaan? Eerder brak ze immers ook al met N-VA. "Ik heb mijn ontslag bij Vlaams Belang per mail gekregen. Ik wil het nu even laten bezinken, maar ik blijf politiek actief als onafhankelijke", zegt Neefs.
Lees verder

Topfitte Mike Tyson (54) haalt bij onbesliste comeback uit als vanouds: "Als hij je raakt, doet alles pijn"
De veelbesproken comeback van Mike Tyson (54) is geëindigd in een gelijkspel. De Amerikaanse bokslegende stond voor het eerst sinds vijftien jaar weer in de ring, tegenover de 51-jarige Roy Jones junior. Hij was topfit en haalde als vanouds verwoestend uit. "Als hij je raakt, het maakt niet uit met wat, doet alles pijn."
Lees verder

Julia en Maxime gaan op date in 'Cupido Ofzo': "Hij sprak niet veel, maar dat zijn de zenuwen"
Julia & Maxime gaan voor de eerste keer samen op date. Ze leren elkaar beetje bij beetje beter kennen, en Julia is gecharmeerd als Maxime zijn meest behulpzame kant boven. "Het is een echte gentleman," aldus Julia. Al kwam het gesprek vooral van haar kant...
Lees verder

Kobe Bryant krijgt in mei plek in NBA Hall of Fame
De overleden topbasketballer Kobe Bryant wordt in mei volgend jaar officieel opgenomen in de Hall of Fame. Dat heeft de National Basketball Association (NBA) gemeld.
Lees verder

Asjemenou! Keert Loeki de Leeuw binnenkort terug naar het scherm? "We willen het dolgraag"
Loeki de Leeuw keert binnenkort waarschijnlijk terug naar de reclameblokken van de Nederlandse publieke omroep NPO. De Ster, verantwoordelijk voor de reclame bij de NPO, heeft de comeback van de leeuw bijna rond. "Ik wil het dolgraag, we zijn er heel hard mee bezig en zijn er heel dichtbij", zei Ster-baas Frank Volmer gisteravond op NPO Radio 2.
Lees verder

"Het was niet goed. Dat beseft iedereen. Nu is het zaak een derde golf te voorkomen"
De tweede coronagolf is niet veroorzaakt door politiek geblunder, oordeelt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). "We duiken in het onbekende."
Lees verder

Philippe Montanier had graag een 'fromagerie' geopend, maar koos toch voor het voetbal: "Ik praat nog veel met Preud'homme"
Zondag zit hij voor het eerst op de bank in een klassieker tegen Anderlecht. Tijd voor een babbel met Standard-trainer Philippe Montanier (56). "Jongeren moeten een voorbeeld nemen aan Zinédine Zidane."
Lees verder

PORTRET. Bij het pensioen van Martine Tanghe (65) schetst ex-collega wie ze écht was: "Elke roos heeft doornen, ook The Rose van de Reyerslaan"
Hoewel ze jarenlang haast elke dag op televisie kwam, bleef Martine Tanghe (65) een enigma: er is werkelijk geen onbekendere Bekende Vlaming. Ook nu, op de drempel van haar pensioen, gruwt ze ervan om over zichzelf te vertellen. "Zeldzaam zijn zij die géén mening hebben over deze coryfee", schrijft Johan De Ryck (66), dertig jaar lang haar collega op de nieuwsdienst, in dit portret van het Anker der Ankers. "Want elke roos heeft doornen, ook The Rose van de Reyerslaan."
Lees verder

Extra medaille op Spelen van 2024? Belgische breakdancer "Madmax" pakt zilver op officieus WK
De Belgische Maxime Blieck heeft een zilveren medaille behaald op het Red Bull BC One World Final - zeg maar het officieuze WK breakdance. "Ik kan wel wenen van geluk", reageerde onze 20-jarige landgenote uit Brugge. "Volgend jaar keer ik terug, en dan pak ik die wereldtitel." Niet onbelangrijk: breakdance is in 2024 een olympische sport.
Lees verder

Gedenkkruisje langs Oudenaardsesteenweg voor verongelukte mama (30), onverlichte weg niet de oorzaak van het ongeval
Langs de Oudenaardsesteenweg in Erpe werd zaterdag een gedenkkruisje geplaatst voor de 30-jarige Lindsay Souffriau uit Burst. Zij kwam daar donderdagavond om het leven bij een frontale aanrijding.
Lees verder

Oeps! Verklapte Yanni Bourguignon een belangrijke 'Familie'-verhaallijn op Instagram?
Opgelet, spoilers! Trouwe 'Familie'-kijkers die absoluut niets op voorhand willen weten lezen best niet verder, want er zou wel eens een grote verhaallijn verklapt kunnen worden. Acteur Yanni Bourguignon, Cedric in de VTM-soap, postte vrijdagavond een video op Instagram waarin een deel van het scenario voor januari te zien was. Zo gaf hij misschien wel een belangrijk detail in de verhaallijn van Amélie prijs...
Lees verder

IN KAART. Meer dan 80 gemeenten onder hoogste alarmdrempel. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Eritrese hoofdstad weer door raketten uit Ethiopië getroffen
De Eritrese hoofdstad Asmara is dit weekeinde weer beschoten met raketten vanuit de Noord-Ethiopische regio Tigray, volgens Amerikaanse diplomaten in de stad. De luchthaven van Asmara en militaire installaties zouden het doelwit zijn geweest.
Lees verder