Doorgaan naar hoofdcontent

Verkiezingen VS | In welke staten heeft Trump al rechtszaken aangespannen? En waar wordt er opnieuw geteld?

Verkiezingen VS | In welke staten heeft Trump al rechtszaken aangespannen? En waar wordt er opnieuw geteld?

De Amerikaanse president Donald Trump vecht de verkiezingsuitslag in zes staten aan met behulp van rechtszaken of hertellingen. Amerikaanse media hebben vorig weekend Biden als winnaar van de verkiezingen uitgeroepen, Trump weigert daarin mee te gaan.

Lees verder

Vaccineren we best ouderen of eerst de jongeren?

Nu het vaccin van Pfizer en BioNTech als eerste veelbelovende resultaten toont, woedt het debat over wie eerst gevaccineerd moet worden. De jongeren? Of de meest kwetsbaren: ouderen en mensen met een aandoening? Verschillende studies focussen op verschillende doelgroepen.

Lees verder

De stijlgeheimen van Anouk Matton: 'Mode is een manier om jezelf uit te drukken'

Anouk Matton draait al jaren mee aan de top als bekende dj, nu brengt ze ook een eigen make-uplijn uit, AM Cosmetics. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Buitenlandse toeschouwers voor Olympische Spelen moeten niet in quarantaine: "Niet realistisch"

Wie volgend jaar naar Japan reist om er de Olympische Spelen bij te wonen, zal niet eerst twee weken in quarantaine moeten. Volgens het organisatiecomité is het niet realistisch om zo'n verplichting komende zomer op te leggen voor buitenlandse toeschouwers.

Lees verder

Raceklasse voor vrouwen (met Belgische) gaat samenwerken met Formule 1: "Invloed zal aanzienlijk toenemen"

De W Series, de raceklasse voor vrouwelijke coureurs, gaat vanaf volgend jaar samenwerken met de Formule 1. Tijdens acht raceweekenden zal op dezelfde locatie zowel in de Formule 1 als de W Series worden geracet. De Brusselse Sarah Bovy nam als reserverijdster deel aan de eerste editie.

Lees verder

LeBron James en LA Lakers openen jacht op nieuwe NBA-titel zonder toeschouwers

De Los Angeles Lakers zullen het nieuwe NBA-seizoen beginnen voor lege tribunes. De kampioen laat donderdag op de clubwebsite weten dat er vanwege de coronapandemie tot nader order geen toeschouwers welkom zijn in het Staples Center.

Lees verder

KOERSNIEUWS. Knietrauma voor Jay McCarthy, EF Pro Cycling houdt Sebastian Langeveld aan boord

Transferperiode in het wielrennen. En nog heel wat renners die zonder ploeg voor het seizoen 2021 zitten. In koersnieuws verzamelen wij elke dag de meest opvallende nieuwtjes uit de wielerwereld.

Lees verder

Bolsonaro over pandemie: 'Brazilianen moeten stoppen zich als mietjes te gedragen, iedereen sterft ooit'

De president van Brazilië, Jair Bolsonaro, heeft de coronapandemie opnieuw geminimaliseerd en zei dat Brazilië moet stoppen 'een land van mietjes' te zijn. Al meer dan 162.000 Brazilianen stierven aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal werden er in het land ruim 5,6 miljoen besmettingen opgetekend. Bekijk Bolsonaro's krasse toespraak in bovenstaande video.

Lees verder

Trump maakt eerste publieke verschijning sinds verkiezingsuitslag

De Amerikaanse president Donald Trump was woensdag aanwezig op de nationale begraafplaats in Arlington, Virginia voor de herdenking van Veterans Day. Het is de eerste keer dat de president in het openbaar verscheen sinds zijn verkiezingsnederlaag. Trump had ook verrassend weinig interesse in de pers en verliet na zijn bezoek meteen het terrein.

Lees verder

Basketbalclub Okapi Aalst vraagt overheid om "eenmalige substantiële steun"

Basketbalclub Okapi Aalst beleeft net als heel wat andere teams financieel moeilijke tijden door de coronacrisis. In een persbericht wijst de club er donderdag op dat er dit jaar geen officiële thuismatchen meer op het programma staan. Om het verlies aan inkomsten te compenseren, vraagt de club de lokale overheid om een "eenmalige substantiële steun".

Lees verder

The New Yorker ontslaat Jeffrey Toobin na 'masturbatie-incident' op videogesprek

Het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker heeft de knoop doorgehakt: Jeffrey Toobin mag niet meer terugkeren. De juridische journalist was al sinds oktober geschorst, nadat hij gemasturbeerd had tijdens een videogesprek. 'Een gênante fout', zei hij toen.

Lees verder

'Onmiddellijk' een CO2-taks? Eén woordje verhit de gemoederen

De federale regering noemt zich de groenste ooit, maar het eerste fiscale voorstel in groene richting is al meteen goed voor een politiek opstootje.

Lees verder

10 miljoen Deense nertsen onwettig geslacht

De Deense nertsindustrie is de facto weggeveegd, zegt het hoofd van de vereniging van nertskwekerijen. Door een coronamutatie moesten 10 van de 17 miljoen nertsen geslacht worden. Dat gebeurde onwettig, wat premier Frederiksen in de problemen brengt.

Lees verder

2 miljoen boete wegens ongelijke belaste huurinkomsten

Het Europees Hof van Justitie veroordeelt ons land tot een boete van twee miljoen euro en een dwangsom van 7.500 euro per dag voor de manier waarop het huurinkomsten belast.

Lees verder

KBC: 'Impact tweede lockdown valt mee'

Johan Thijs, ceo van KBC Groep, zegt dat de impact van de tweede lockdown nogal meevalt. Hij ziet ook geen reden voor de overheid om de betaalpauzeknop opnieuw collectief in te drukken.

Lees verder

Vriendenaandeel unaniem goedgekeurd in commissie

De commissie Economie van het Vlaams Parlement heeft donderdag unaniem het ontwerpdecreet over het vriendenaandeel goedgekeurd. Vanaf 2021 zullen Vlamingen zo tot 75.000 euro via aandelen kunnen investeren in bevriende kmo's.

Lees verder

Marc Brys, Philippe Clement en Ivan Leko maken kans op Trofee Raymond Goethals

Marc Brys (OHL), Philippe Clement (Club Brugge) en Ivan Leko (Antwerp) zijn de drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals 2020. Dat maakte organisator Alain Ronsse donderdag bekend.

Lees verder

Beste golfslag ooit of gelukstreffer? Spanjaard slaat verbluffende hole-in-one

Op het Masterstoernooi in Augusta, Verenigde Staten, heeft de Spaanse golfer Jon Rahm zich onsterfelijk gemaakt met een wel heel speciale hole-in-one. Bekijk de uitzonderlijke prestatie van de nummer twee van de wereld in bovenstaande video.

Lees verder

Gemummificeerd lichaam gevonden in Antwerps appartement

Politie en gerecht in Antwerpen voeren een onderzoek naar moord na de vondst van een gemummificeerd lichaam in een kast in een huurappartement in de Kommekensstraat. Dat meldt het Antwerpse parket.

Lees verder

Acteur Jon Voight noemt Joe Biden 'Satan' in bizarre video

De vader van Angelina Jolie, Jon Voight, heeft een video gedeeld waarin hij zich uitspreekt over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 'We kennen allemaal de waarheid', zei de acteur in een videoboodschap op Twitter. Hij beweert dat de Democraten kwaadaardig en corrupt zijn en roept op om te vechten voor de overwinning van Trump. Twitter zelf markeert de video als misleidend.

Lees verder

De wereld kijkt naar de holtes in Antwerpse muren

Gisteren op internationale nieuwssites: 'Belgische artieste brengt leven in verouderde voetschrapers'. Tot aan de overkant van de wereld kijken ze mee in de holtes van de Antwerpse muren, sinds Elke Lemmens ze aankleedt met miniatuurtafereeltjes. Vlaamse figuurtjes worden plots gebombardeerd tot wereldsterren.

Lees verder

Lewis Hamilton kan zondag zijn zevende wereldtitel in de F1 veroveren: dit zijn de mogelijke scenario's

Lewis Hamilton (Mercedes) krijgt zondag in de GP van Turkije, de veertiende WK-manche, een eerste kans om voor de zevende keer wereldkampioen Formule 1 te worden. Daarmee zou hij op gelijke hoogte komen van recordhouder Michael Schumacher.

Lees verder

Nederlander leidt cruciaal Nations League-duel van de Rode Duivels, zondag kan plek in Final Four een feit zijn

De Nederlander Danny Makkelie is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangesteld om het Nations League-duel van zondagavond in Leuven (20u45) tussen België en Engeland in goede banen te leiden, zo maakte de UEFA bekend.

Lees verder

Motorcrosser Jago Geerts staat vier weken aan de kant met schouderblessure

Jago Geerts staat vier weken aan de kant nadat hij op 7 november tijdens de laatste Grote Prijs motorcross van het seizoen in het Italiaanse Pietramurata een schouderblessure opliep. De vicewereldkampioen in de MX2 moet wel niet onder het mes.

Lees verder

Hard tegen onzacht in discussie over VRT-voorzitter Luc Van den Brande: 'De spelletjes mogen stoppen'

De vraag of VRT-voorzitter Luc Van den Brande informatie heeft achtergehouden voor zijn raad van bestuur zorgde voor een verhitte discussie in het Vlaams Parlement. Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) verwijt de oppositie dat ze de VRT 'enorme schade toebrengt' door steeds terug te komen op 'debatten uit het verleden'.

Lees verder

Staatssecretaris Sammy Mahdi grijpt in: 'Deense haatpredikers niet welkom'

Vijf Denen hebben ons land op bevel van Dienst Vreemdelingenzaken moeten verlaten, meldt het kabinet van staatssecretaris voor asiel en migratie Sammy Mahdi. Het zou gaan om vijf aanhangers van de Deense politicus Rasmus Paludan, die een koranverbranding in Molenbeek wilde organiseren. 'Een ernstig gevaar voor de openbare orde in België', oordeelde Mahdi in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees verder

Honderdduizenden Filipijnen op de vlucht voor zware overstromingen

Zo'n 200.000 Filipijnen zijn geëvacueerd moeten worden door zware overstromingen als gevolg van tyfoon Vamco. Honderden inwoners kwamen vast te zitten op de daken van hun huizen. In bovenstaande video is de ravage te zien die de storm in en rond de hoofdstad Manila heeft aangericht.

Lees verder

Wout van Aert wint Nationale Trofee voor Sportverdienste

De eerste in de rij van eindejaarsonderscheidingen in de Belgische sport is uitgereikt. De Nationale Trofee voor Sportverdienste is een van de meest prestigieuze, de oudste ook, die slechts één keer in een sportcarrière kan worden behaald. In dit coronaseizoen gaat de prijs naar Wout van Aert.

Lees verder

De Croo: 'Details vaccinatiestrategie kunnen we pas uitwerken als we kenmerken van vaccins kennen'

De overheid werkt volop aan een vaccinatiestrategie, maar de gedetailleerde uitwerking ervan zal pas kunnen gebeuren als de specifieke kenmerken van de covid-19-vaccins volledig gekend zijn. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdag gezegd in de Kamer.

Lees verder

Bijzonder natuurverschijnsel: Koraal plant zich voort in Great Barrier Reef

Het koraal in het Australische Great Barrier Reef is zich massaal aan het voortplanten en dat levert indrukwekkende beelden op. De miljoenen eitjes en spermacellen die in het water rondzweven worden soms omschreven als een 'sneeuwstorm'. Het jaarlijkse tafereel is essentieel voor het voortbestaan van het grootste koraalrif ter wereld.

Lees verder

Restauratie gaat de mist in: hoofd beeldhouwwerk onherkenbaar

In Spanje is een restauratie alweer verkeerd afgelopen. Enkele jaren geleden werd Ecce homo uit Borja wereldberoemd na een mislukte restauratie van een weduwe. Later werd een 16de-eeuws beeld van Sint-Joris met de draak door een lokale leraar getransformeerd tot een Kuifje-lookalike. De laatste in het rijtje is een beeldhouwwerk uit 1923 op de gevel van een bankgebouw in Palencia.

Lees verder

Regen is spelbreker op eerste dag Masters golf, maar er wordt opnieuw gespeeld

De golfers hebben hun spel op de Masters in Georgia (Verenigde Staten) kunnen hervatten. Door regenbuien lag het toernooi op de eerste dag meer dan drie uur stil. Slechts negen spelers hadden donderdagmorgen gedurende 35 minuten speeltijd hun eerste hole op het parcours van Augusta kunnen afwerken. Nadien moest er geschuild worden voor de regen.

Lees verder

Boekenbon Literatuurprijs voor Oek de Jong

De eerste Boekenbon Literatuurprijs gaat niet naar Charlotte Van den Broeck of Koen Sels, de outsiders op het lijstje, maar naar gevestigde waarde Oek de Jong.

Lees verder

Formule 1-piloten scheuren door de straten van Istanbul

Verandering van omgeving in de Formule 1-wereld: voor een keer scheuren er geen racewagens op een speciaal daarvoor ontworpen parcours, maar wel door de straten van het Turkse Istanbul. Bekijk in bovenstaande video hoe piloten Pierre Gasly en Alex Albon onder andere op spectaculaire wijze de Bosporus oversteken.

Lees verder

Prins Charles brengt duurzame mode op de markt

De liefdadigheidsinstelling van prins Charles, The Prince's foundation, heeft samen met de online modewinkel Yoox Net-A-Porter een capsulecollectie uitgebracht. Donderdag werden de kleren, met de nadruk op duurzame mode, voorgesteld aan het publiek.

Lees verder

Lewis Hamilton relativeert geruchten over vertrek: "Ik wil verder met Mercedes"

Lewis Hamilton heeft de geruchten over een eventueel vertrek uit de Formule 1 of bij zijn renstal Mercedes donderdag gerelativeerd. "Ik wil verder met Mercedes", zei hij in aanloop naar de GP van Turkije, waar hij zijn zevende wereldtitel kan veiligstellen.

Lees verder

Vlaams Belang start interne procedure tegen politica die bloemen legde op graf van SS'er

Een post van Carrera Neefs op sociale media zorgt voor ophef. De jonge Vlaams Belang-politica uit Wuustwezel legde op Wapenstilstand bloemen bij het graf van een gesneuvelde SS-soldaat. De partij zit verveeld met de kwestie en heeft een interne procedure opgestart tegen Neefs.

Lees verder

Minstens 74 doden bij nieuw scheepsdrama voor Libische kust

Bij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn donderdag minstens 74 mensen verdronken. Dat heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), een aan de Verenigde Naties gelieerd intergouvernementeel agentschap, donderdag meegedeeld.

Lees verder

Noord-Macedonië mag voor het eerst naar het EK voetbal en komt in de poule van Nederland

Noord-Macedonië heeft zich voor de allereerste keer in zijn geschiedenis gekwalificeerd voor het EK voetbal. Het land uit de Balkan won de play-off-finale van Divisie met 0-1 tegen Georgië. Veteraan Goran Pandev (37, ex-Lazio, Napoli en Inter) scoorde in de 56e minuut het winnende doelpunt. Noord-Macedonië speelt volgende zomer op het EK in poule C tegen Nederland, Oostenrijk en Oekraïne.

Lees verder

Beveren verliest heenduel zestiende finales CEV Cup volley fors van Tent Obrenovac

Beveren heeft donderdag de heenwedstrijd in de zestiende finales van de CEV Cup volley voor vrouwenteams op bezoek bij het Servische Tent Obrenovac fors verloren. De Oost-Vlaamse ploeg moest in drie felbevochten sets het onderspit delven: 25-23, 29-27 en 25-23.

Lees verder

De Bruyne en Lukaku trainen individueel bij Rode Duivels in aanloop naar duel tegen Engeland

Een dag na de 2-1 zege in de vriendschappelijke interland tegen Zwitserland hebben de Rode Duivels opnieuw getraind in Tubeke. Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku hielden het wel bij individuele trainingen.

Lees verder

Ook zonder sterkhouders Meesseman en Linskens winnen Belgian Cats makkelijk van zwak Portugal

De Belgian Cats hebben donderdagavond makkelijk hun EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Portugal gewonnen met 49-59. Onze nationale basketbalvrouwen misten met Emma Meesseman en Kyara Linskens twee belangrijke basisspeelster door corona maar hadden zelfs zonder goed te spelen geen kind aan een erg zwakke thuisploeg. De Cats blijven in hun poule ongeslagen aan de leiding.

Lees verder

Hoe moeten we Kerstmis en Nieuwjaar vieren? 'Kies een feestdag', zegt Van Gucht

George-Louis Bouchez, voorzitter van MR, is hoopvol dat er mogelijkheden zijn om Kerstmis en Nieuwjaar te vieren. 'We vieren Kerstmis niet via Skype', zei hij daarover. Viroloog Steven Van Gucht tempert. 'Kies een feestdag', raadt hij aan.

Lees verder

Bevriezing selectie laat Somers ruimte om bocht te maken

Bart Somers (Open VLD) zet de zoektocht naar een participatieorganisatie on hold. Hij wil eerst onderzoeken of en hoe het Minderhedenforum en Join.Vlaanderen kunnen samenwerken.

Lees verder

Belgische anesthesiste krijgt drie jaar cel wegens dood zwangere vrouw

De Belgische anesthesiste Helga Wauters die verantwoordelijk is voor de dood van een zwangere vrouw in 2014, heeft in Frankrijk drie jaar cel gekregen. Wauters had op het moment van de feiten gedronken. De arts mag haar beroep niet langer uitvoeren van de rechter.

Lees verder

Ole Gunnar Solskjaer mag blijven ondanks dramatische start: Manchester United behoudt het vertrouwen in coach

Ed Woodward, de algemeen directeur van Manchester United, heeft donderdag zijn steun uitgesproken aan coach Ole Gunnar Solskjaer. De Mancunians begonnen het seizoen op een dramatische wijze en staan voorlopig pas veertiende in de Premier League.

Lees verder

Elise Mertens staat na marathonmatch in de kwartfinales van WTA Linz

Elise Mertens (WTA 21) heeft donderdagavond haar tweede ronde (achtste finale) gewonnen op het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hardcourt/202.250 dollar). De Belgische nummer één haalde het na twee uur en 34 minuten tennis in drie sets (6-4, 5-7 en 6-2) van de Russische veterane Vera Zvonareva (WTA 173), die dankzij een uitnodiging op de hoofdtabel stond.

Lees verder

Trump verbiedt investeringen in Chinese bedrijven gecontroleerd door leger

De Amerikaanse president Donald Trump verbiedt Amerikaanse investeringen in Chinese bedrijven die er door Washington van worden beticht de militaire activiteiten van Peking te ondersteunen.

Lees verder

Crisis bezorgt Disney eerste jaarverlies in meer dan 40 jaar

Walt Disney heeft voor het eerst in meer dan 40 jaar een boekjaar met rode cijfers afgesloten. Een opsteker voor het Amerikaanse entertainmentconcern is wel dat de streamingdienst Disney+ het veel beter doet dan verwacht.

Lees verder

Amerikanen stellen Tiktok-verbod uit

De populaire app Tiktok wordt nog niet meteen verboden in de Verenigde Staten. Normaal zou een verbod op donderdag ingaan, maar het Amerikaanse ministerie van Handel liet weten het verbod nog niet te handhaven in afwachting van 'nieuwe juridische ontwikkelingen'.

Lees verder

Door regering-Trump opgericht overheidsagentschap: 'Amerikaanse verkiezingen waren veiligste ooit'

'Er is geen bewijs dat een stemsysteem stemmen heeft verwijderd, is kwijtgespeeld of heeft veranderd.' Dat zeggen verschillende verantwoordelijken voor de verkiezingsinfrastructuur in de Verenigde Staten in een gezamenlijke verklaring.

Lees verder

We zijn er nog niet, maar het corona-vaccin blijft heel goed nieuws

Sneller dan verwacht kwam er deze week verlossend nieuws uit de farmawereld: het vaccin van producenten Pfizer en BioNTech blijkt doeltreffend te werken bij negen op de tien proefpersonen. 'Geweldig nieuws', luidt het in de hele wereld. Mogen we stilaan beginnen hopen?

Lees verder

Belangrijkste adviseur van Boris Johnson 'weg tegen Kerstmis'

Dominic Cummings, de belangrijkste adviseur van de Britse premier Boris Johnson, zal zijn rol tegen Kerstmis neergelegd hebben. Dat zeggen verschillende Britse media. Het nieuws komt twee dagen nadat ook Johnsons communicatiedirecteur Lee Cain zijn ontslag aankondigde.

Lees verder

Kleine juridische overwinning voor team-Trump in Pennsylvania: sommige briefstemmen niet meegeteld

Een rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft donderdag geoordeeld dat briefstemmen met tekortkomingen die kiezers pas na 9 november corrigeerden, niet meegeteld mogen worden. De deadline voor die correcties was lastminute verlengd, maar de verantwoordelijke die dat deed, was daar niet voor gemachtigd. Aan de verkiezingsuitkomst zal de uitspraak niets veranderen.

Lees verder

Friends-reünie pas in maart 2021

De aangekondigde reünie van Friends, de succesvolle Amerikaanse tv-reeks die in 2004 stopte, wordt gepland in maart 2021. Dat heeft acteur Matthew Perry, Chandler Bing in de reeks, op Twitter gezegd.

Lees verder

Ziekenhuisopnames en besmettingen blijven dalen

Het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames van patiënten met covid-19 blijft afnemen. Volgens gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano waren er donderdag 399 opnames, het laagste dagcijfer sinds 19 oktober.

Lees verder