Doorgaan naar hoofdcontent

Veiligheidsadviseur Trump belooft "zeer professionele machtsoverdracht", Biden uit frustratie: “Er zullen meer mens...

HLN
Veiligheidsadviseur Trump belooft "zeer professionele machtsoverdracht", Biden uit frustratie: "Er zullen meer mensen sterven"
De Nationale Veiligheidsadviseur van Donald Trump belooft een professionele machtsoverdracht aan het team van Joe Biden als hij officieel tot winnaar uitgeroepen wordt. Het is volgens Robert O'Brien duidelijk "dat het daar nu op lijkt". Joe Biden zelf zit het dwars dat de onmiddellijke coördinatie bij de bestrijding van het coronavirus uitblijft. Hierdoor kunnen meer mensen sterven, meent Biden.
Lees verder

Basketclub Spirou Charleroi vraagt gerechtelijke bescherming aan
'Le Groupe Dôme', het moederbedrijf van basketbalclub Spirou Charleroi, heeft een aanvraag ingediend voor gerechtelijke reorganisatie, die de vennootschap zes maanden (uitbreidbaar naar 18) bescherming biedt tegen schuldeisers. De Dôme groep is actief in horeca, evenementen, cultuur en topsport, sectoren die zwaar getroffen worden door de coronacrisis.
Lees verder

Ook in Frankrijk duikt eerste geval van vogelgriep op
Er is nu ook een eerste geval van vogelgriep ontdekt in Frankrijk. Dat heeft de Franse minister van Landbouw en Voedselvoorziening Julien Denormandie maandagavond gemeld. De jongste dagen dook het virus al in verschillende landen opnieuw op.
Lees verder

Reünie in de maak tussen Phil Collins en ex Orianna Cevey? "Ze hebben elkaar nodig"
De liefde tussen Phil Collins (69) en z'n ex Orianne Cevey (46) is dezer dagen ver te zoeken. In de rechtbank gooien ze met verwijten naar elkaar om toch maar gelijk te krijgen van de rechter. Maar toch geloven vrienden nog steeds dat hun relatie te redden is.
Lees verder

Luis Suárez test positief op corona en dreigt confrontatie met ex-club Barcelona te missen
Luis Suárez heeft positief getest op het coronavirus, zo maakte de Uruguayaanse voetbalbond (AUF) bekend. De aanvaller van Atlético Madrid mist daardoor het WK-kwalificatieduel tegen Brazilië. Ook achter het competitieduel met zijn ex-club Barcelona (zaterdag 21 november) staat een groot vraagteken.
Lees verder

Vijfentwintigduizend kippen afgeslacht in Denemarken door vogelgriep
De Deense veterinaire dienst heeft bekendgemaakt dat ze in het westen van het land een nest van vogelgriep heeft gevonden en dat ze de afslachting van 25.000 kippen heeft bevolen. Ook geldt een tijdelijk uitvoerverbod voor kippen en eieren buiten de Europese Unie.
Lees verder

Vlaams Belang start eigen nieuwsuitzending, met 'vliegende reporter' Dries Van Langenhove en dosis fake news
Vlaams Belang experimenteert met een eigen nieuwsuitzending 'om de bevolking rechtstreeks te informeren'. De eerste aflevering, over het Turkije van Erdogan, was alvast gekruid met nepnieuws.
Lees verder

"Ik ben enorm verdrietig geweest": zo gaat het nu met de koppels uit 'Boer zkt Vrouw'
Dat het een bijzonder geslaagde editie was van 'Boer zoekt vrouw', bleek vorige week al, toen vijf van de zes boeren de liefde vonden dankzij het programma. Maar zijn die vijf koppels nog gelukkig met elkaar? Dina en An gingen hen opzoeken.
Lees verder

Acteur Ryan Reynolds neemt Welshe voetbalclub over
Acteurs Ryan Reynolds (44) en Rob McElhenney (43) zijn de trotse eigenaren geworden van Wrexham AFC, een Welshe voetbalclub. In september werd al duidelijk dat het tweetal wel oren had naar de overname. De club meldt nu dat de deal is beklonken.
Lees verder

Gabriel Ríos had het moeilijk met de spotlights: "Ik dacht dat ik een entertainer moést zijn"
Na zes jaar radiostilte is Gabriel Ríos (42) terug met muziek. De Amerikaanse Belg gaat voor zijn nieuwe album 'FLORE' terug naar zijn roots in Puerto Rico. In de talkshow 'Vandaag' blikt hij terug op zijn leven en op zijn carrière en vertelt hij over zijn haat-liefde verhouding met de spotlights.
Lees verder

NBA-vedette Chris Paul ruilt Oklahoma City voor Phoenix
De Amerikaanse basketvedette Chris Paul stapt van Oklahoma City Thunder over naar Phoenix Suns. Dat berichten Amerikaanse media, op de eerste dag van de nieuwe transferperiode in de NBA.
Lees verder

Zoon Eddie van Halen brengt eigen nummer uit: ode aan zijn overleden vader
Vlak voor zijn overlijden heeft Eddie van Halen nog kunnen luisteren naar de muzikale ode die zijn zoon Wolfgang vandaag deelde met de rest van de wereld. Zijn nummer 'Distance' gaat over het gemis van zijn vader. De videoclip bestaat uit allerlei homevideo's door de jaren heen.
Lees verder

Francisco Sagasti wordt nieuwe interim-president van Peru
De centristische Francisco Sagasti wordt de nieuwe interim-president van Peru. Hij is daarmee het derde staatshoofd van het land in een week na de afzetting door het parlement van de populaire president Martin Vizcarra.
Lees verder

Football Talk. Vranjes flirt weer met AEK - Jaarrekening Zulte Waregem kleurt donkerrood - Amallah verkozen tot 'Belgische Leeuw'
Selim Amallah is uitgeroepen tot laureaat van de Lion Belge (de Belgische leeuw), een onderscheiding voor de beste voetballer van Maghrebijnse afkomst in de Jupiler Pro League. Dat gebeurde vanavond tijdens een virtuele ceremonie.
Lees verder

Djokovic opent ATP Finals met zege, Medvedev zet Zverev opnieuw opzij
Novak Djokovic (ATP 1) is uitstekend begonnen aan de ATP Finals in Londen (hard/5,7 miljoen dollar). De Serviër won zijn eerste groepsmatch tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 9) in twee sets.
Lees verder

Omstreden rechten op eerste albums Taylor Swift doorverkocht voor 300 miljoen dollar
Een dik jaar geleden uitte Taylor Swift (31) nog haar ongenoegen dat de masters (de originele opnames van een nummer, red.) van haar zes eerste platen in handen waren gekomen van Scooter Braun (38). Die laatste heeft de rechten op die masters nu doorverkocht aan een onbekende partij.
Lees verder

Geen publiek en de domme uitspraken van Conner Rousseau: dit was aflevering 21 van 'De Slimste Mens'
Het viel bij de allereerste seconden van de aflevering al op. Erik Van Looy maakte netjes zijn klassieke intro af, stapte naar zijn bankje, maar kreeg geen applaus. Niet dat de toeschouwers niet wilden. Ze konden niet, want ze waren er niet. Wegen de nieuwe corona-maatregelen. De quiz zelf liep alsof er helemaal niks aan de hand was. En dus won Conner Rousseau. Voor de derde keer op rij. Ella heeft een concurrent voor de finale.
Lees verder

Michelle Obama: "Vier jaar geleden was nederlaag veel nipter en ook erg pijnlijk, maar we gingen wel voor vlotte en respectvolle machtsoverdracht"
Michelle Obama, die tijdens de presidentscampagne op de achtergrond bleef, laat zich nu duidelijk uit over de weigering van Donald Trump om zijn verlies toe te geven en om werk te maken van een volwassen machtsoverdracht. Op Instagram brengt ze in herinnering hoe moeilijk het vier jaar geleden voor haar was om Melania Trump in het Witte Huis te ontvangen. "Onze democratie is zoveel groter dan wiens ego dan ook", schrijft de voormalige first lady.
Lees verder

Frankrijk in de ban van moord op Alexia: huilende echtgenoot betuigt zijn liefde maar blijkt maanden later zelf de dader
In Frankrijk is het fel gemediatiseerde proces rond de dood van Alexia Daval van start gegaan. Haar deels verbrande lichaam werd op 30 oktober 2017 teruggevonden in een bos op vijf kilometer van haar woning. Na drie maanden intensief speurwerk bleek de dader haar echtgenoot te zijn. De shock bij onze zuiderburen was compleet. Jonathann Daval (36) was immers de laatste die ze verdachten. Hij was toch diegene die haar als vermist opgegeven had? En bittere tranen voor de camera huilde toen ze tijdens een witte mars herdacht werd? Allemaal schone schijn om zijn eigen hachje te redden, blijkt nu.
Lees verder

Britse diplomaat redt studente van verdrinkingsdood in China
Een Britse diplomaat heeft afgelopen weekend een studente het leven gered nadat zij op een toeristische plek in de stad Chongqing uitgleed en in het water viel. De 61-jarige Stephen Ellison aarzelde niet en sprong in het water om de jonge vrouw te redden.
Lees verder