Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 november 2020

Vandaag uitsluitsel? Hoelang is het nog wachten op einduitslag presidentsverkiezingen?

HLN
Vandaag uitsluitsel? Hoelang is het nog wachten op einduitslag presidentsverkiezingen?
Arizona, Pennsylvania, North Carolina, Nevada en Georgia. In deze vijf staten wordt de strijd om het Amerikaanse presidentschap nog gevoerd. Joe Biden en Donald Trump zijn in een ware nek-aan-nekrace verwikkeld. Maar hoelang duurt het nu nog voordat die laatste kiesmannen verdeeld zijn?
Lees verder

Huiszoekingen in Duitsland in verband met terreuraanslag in Wenen
In Duitsland hebben vrijdagmorgen huiszoekingen plaatsgevonden in verband met de islamistische aanslag in Wenen. Dat heeft het federaal parket in Wiesbaden meegedeeld.
Lees verder

Nieuw kinderboek J.K. Rowling vanaf 10 november te koop
Vanaf 10 november ligt 'The Ickabog' in de winkel, het eerste kinderboek van J.K. Rowling (55) sinds het einde van de Harry Potter-reeks. Het werk wordt opgefleurd met tekeningen die ingestuurd zijn door kinderen.
Lees verder

Waarom we waarschijnlijk pas in januari weten wie de Amerikaanse Senaat in handen krijgt
Naast nagelbijten voor het presidentschap, speelt zich wat meer op de achtergrond een minstens even grote thriller af: die voor de controle over de Amerikaanse Senaat. Daar blijven vier zetels voorlopig onbeslist, en mogelijk blijft het tot januari wachten vooraleer duidelijk is welke partij de meerderheid haalt. Net zoals bij de presidentsverkiezingen gaat Georgia met alle aandacht lopen.
Lees verder

VUB-onderzoek stelt ook etnische discriminatie vast op Waalse huurwoningmarkt
Onderzoek van professor Pieter-Paul Verhaeghe, socioloog aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), heeft aangetoond dat etnische discriminatie ook aanwezig is op de huurwoningmarkt in Wallonië. De resultaten bewijzen dat kandidaat-huurders met een Marokkaanse naam significant minder worden uitgenodigd voor een plaatsbezoek en dat vooral in de steden Bergen en Namen. Bovendien discrimineren particuliere verhuurders meer dan vastgoedmakelaars.
Lees verder

Donald Trump moet ook vrezen voor rechtszaken
Donald Trump heeft allerlei redenen een overwinning van Joe Biden te betwisten. Een ervan is puur eigenbelang. Eenmaal buiten het Witte Huis verliest de president zijn onschendbaarheid en dreigen er vele pijnlijke processen.
Lees verder

Wout Faes verteert overstap van Oostende naar Franse Ligue 1 en Stade Reims probleemloos: "Ideale tussenstap in mijn carrière"
Wout Faes verliet KV Oostende afgelopen zomer voor de Franse eersteklasser Stade Reims. Een overstap die de 22-jarige Mollenaar probleemloos verteerde, want Faes werd meteen titularis en pikte vorig weekend ook zijn eerste competitiegoal mee.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Van maandverband tot frietjes: deze supermarkt betaalt je hele reeks producten 100 procent terug
Niets zo leuk als boodschappen doen zonder te moeten betalen. Dat vinden ze in elk geval in de Facebookgroep Promojagers België. Komend weekend trekken de leden - die de strafste promo's met elkaar delen - massaal naar supermarktketen Carrefour, waar het 'Cashbackdays' zijn. Een heleboel producten wordt er 100 procent terugbetaald.
Lees verder

Ex-vriendin doet haar volledig verhaal over relatie met "gewelddadige" toptennisser Zverev: "Het was een hel. Ik wilde niet meer leven"
De aantijgingen worden alsmaar zwaarder. Een week geleden onthulde Olya Sharypova dat ze mishandeld werd door haar ex-lief en toptennisser Alexander 'Sascha' Zverev (23). Nu doet ze haar volledige verhaal. "Ik zat in een diepe depressie", vertelt ze. Zverev zelf weerlegt alles.
Lees verder

Ex-vriendin doet haar verhaal over relatie met "gewelddadige" toptennisser Zverev: "Het was een hel. Ik wilde niet meer leven"
De aantijgingen worden alsmaar zwaarder. Een week geleden onthulde Olya Sharypova dat ze mishandeld werd door haar ex-lief en toptennisser Alexander 'Sascha' Zverev (23). Nu doet ze haar volledige verhaal. "Ik zat in een diepe depressie", vertelt ze. Zverev zelf weerlegt alles.
Lees verder

Arts van Maradona: "Hij blijft in ziekenhuis, is na operatie soms verward"
Diego Maradona moet nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven nadat hij eerder deze week een hersenoperatie heeft ondergaan. Volgens zijn lijfarts ervaart hij momenteel "periodes van verwarring", wat volgens Leopoldo Luque zou komen door "onthouding".
Lees verder

Politie onderzoekt mogelijke aanval op telcentrum Philadelphia
De politie van de stad Philadelphia, in de cruciale strijdstaat Pennsylvania, onderzoekt een mogelijke aanval op het Pennsylvania Convention Center, een congrescentrum waar momenteel de stemmen worden geteld voor de presidentsverkiezingen. Volgens lokale media zou een groep in een zware jeep onderweg geweest zijn vanuit Virginia om een "aanval" te lanceren.
Lees verder

Spelersvakbond NBA stemt in met seizoensstart op 22 december
De National Basketball Players Association (NBPA) heeft zijn goedkeuring gegeven voor 22 december als startdatum van het nieuwe seizoen in de NBA, op voorwaarde dat er nog op enkele andere punten een akkoord wordt gevonden met de NBA. Zo moet er nog over onder meer de financiële modaliteiten onderhandeld worden.
Lees verder

"Overheid moet dringend plan opstellen voor distributie vaccin"
Het ontwikkelen van een werkend coronavaccin is niet de enige moeilijkheid, ook de verdeling en toediening ervan wordt een logistiek huzarenstuk. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de UAntwerpen en experten uit de sector. Ze roepen de overheid op om zo snel mogelijk een taskforce samen te stellen.
Lees verder

Acteur Ben Segers en regisseur Lenny Van Wesemael over hun relatie in NINA: "We zijn geen koppel dat alles samen wil doen"
In '#hetisingewikkeld' op VIER is zij de regisseur en hij de acteur. Ook thuis bij Ben Segers (46) en Lenny Van Wesemael (39) heeft zij de touwtjes in handen, ze regisseert hem zelfs tijdens de fotoshoot. In het interview voor NINA neemt hij af en toe noodgedwongen de leiding: een maand geleden overleed Lenny's mama, heel onverwacht. Het werd een gesprek met een lach en een traan en als rode draad: doodgraag zien. "Liefde is de motor van het leven."
Lees verder

De grootste verliezer deze verkiezing: vriendin zet Lil Wayne op straat na steun voor Trump
De vriendin van Lil Wayne (38) heeft een punt achter hun relatie gezet. Volgens TMZ deed Denise Bidot (34) dat omdat ze niet gediend is van de politieke voorkeur van de rapper, die afgelopen week publiekelijk zijn steun uitsprak voor Donald Trump.
Lees verder

Gewezen professor en assistent UGent van omstreden livestream moeten voorlopig niet voor de rechter verschijnen
De gewezen professor en een assistent van de vakgroep communicatiewetenschappen moeten voorlopig niet voor de rechtbank verschijnen. Tijdens de lockdown in april organiseerden ze een livestream die stevig uit de hand liep. De politie kwam uiteindelijk ter plaatse met 8 agenten, die verbaal belaagd werden door beide heren. Nu blijkt dat de professor en zijn assistent een onderlinge regeling voorgesteld hebben gekregen, ze gaan onder andere gemeenschapsdienst doen.
Lees verder

Voor Duchâtelet kon Limburgse derby op zijn Stayen wel met fans: "Virologen hebben te weinig voeling met de maatschappij"
Morgen had het Limburgse voetbal 90 minuten lang hoogtij moeten vieren. STVV - RC Genk voor een volgepakt Stayen, letterlijk in de voortuin van Roland Duchâtelet (73), maar de realiteit is vandaag anders. De hersenkronkels van de succesvolle zakenman zijn dat niet. Die wijken nog altijd af van het platgetrapte pad.
Lees verder

Vital Heynen is besmet met coronavirus
Volleybalcoach Vital Heynen (51) heeft positief getest op het coronavirus. "Ik zit in quarantaine en heb milde tot geen symptomen", zo heeft hij vrijdag bekendgemaakt op Twitter.
Lees verder

Rob de Nijs brengt laatste plaat uit na diagnose met Parkinson: "Mijn zoon van acht is de enige waar ik me zorgen om maak"
Rob de Nijs (77) werkt toe naar het einde van z'n carrière, met een laatste plaat en - hopelijk - optredens. De ziekte van Parkinson haalt hem langzaam in. "Er gebeuren nog elke dag mooie dingen. Maar het mooiste is wel grotendeels achter de rug. Ik ben daar nuchter in: op een gegeven moment is het over. De enige over wie ik me soms zorgen maak, is m'n zoontje van acht."
Lees verder