Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

Vandaag Overlegcomité: wat ligt er op tafel? Winkels sneller open, “maar verwacht geen uitzondering voor kerst”

HLN
Vandaag Overlegcomité: wat ligt er op tafel? Winkels sneller open, "maar verwacht geen uitzondering voor kerst"
Nee, het Overlegcomité is niet van plan om veel te versoepelen, zelfs nu onze buurlanden dat wel doen en de druk bij ons toeneemt. Voor de winkels komt er vandaag allicht wél goed nieuws: zij mogen eerder heropenen, maar wel onder strikte voorwaarden. Dit is waarover vandaag beslist wordt.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens. "Mijn hersenen functioneren niet. Ik durf het haast niet neer te schrijven, maar het voelt alsof ik dementeer"
Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze elke vrijdag in 'Het Laatste Nieuws'.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn
De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Diepterecord in de Jupiler Pro League deze week: 21 buitenlanders en maar één Belg in de basis bij Cercle-Moeskroen
Jan Breydel was het toneel van een uniek diepterecord in de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Nu ja, 'Belgisch': met Alessandro Ciranni (Moeskroen) stond er maar één speler met de vaderlandse nationaliteit in de basis tijdens Cercle Brugge-Moeskroen. De overige 21 voetballers hadden een buitenlands paspoort.
Lees verder

"Dat mijn vader Waldek speelt, vond ik lang gênant": Bart Van Avermaets dochter Eve debuteert in 'Thuis'
In 'Thuis' is een nieuw gezicht opgedoken. Roxanne lijkt slechts het liefje voor één nacht van Lowie, maar wordt toch een blijvertje. Eve Van Avermaet (28) speelt die rol met flair. Niet zo verwonderlijk, want de acteermicrobe zit in de familie. Haar vader Bart is al negentien jaar Waldek in de soap en ook haar broer Vic maakte al zijn opwachting. "Mijn droom is om ooit met ons drieën op de planken te staan."
Lees verder

'De Mol' gaat in Duitsland saboteren
Verrassend nieuws tijdens 'De slimste mens ter wereld': via verborgen tips werd gisteravond duidelijk dat het komende seizoen van 'De Mol' in Duitsland zal plaatsvinden.
Lees verder

Dag start zwaarbewolkt, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie
Het is vrijdag eerst in vele streken zwaarbewolkt tot betrokken met lokaal nevel of mist, in de Ardennen lokaal aanvriezend. In de loop van de dag verschijnen er, soms brede, opklaringen terwijl de bewolking blijft domineren in het noordwesten van het land waar steeds wat lichte regen of motregen mogelijk is. Elders blijft het droog. Ook aan de zuidkant van de Ardennen kan de lage bewolking hardnekkig blijven.
Lees verder

Zijn ster is tanende en de kosten stapelen zich op: Johnny Depp moet goochelen met miljoenen
Zijn ster in de filmwereld is tanende, zijn spaarboekje kleurt alsmaar roder. Zeker nu Johnny Depp (57) bijna 1 miljoen euro gerechtskosten moet ophoesten aan 'The Sun', bovenop de 5,6 miljoen euro aan juridische stappen tegen zijn ex Amber Heard. Een bedrag dat hij kán betalen dankzij de 8,5 miljoen euro van de derde 'Fantastic Beasts'-film, terwijl hij niet eens mag meespelen. Maar om zijn spaarboekje te redden, moet hij wel zijn 1,7 miljoen aan maandelijkse uitgaven inkrimpen. Een overzicht hoe Depp goochelt met miljoenen.
Lees verder

Stijn Vandenbergh stopt: "Mountainbiken in Marokko en meer tijd met mijn dochter"
Het is nu honderd procent zeker: Stijn Vandenbergh (36) stopt met wielrennen. "De laatste deadline is voorbij", zegt hij. "Ik heb de knop in mijn hoofd omgedraaid: het is gedaan."
Lees verder

Door rentree Van Aert is het niet langer Aerts tegen het triumviraat van Pauwels Sauzen-Bingoal: "Ik zie in Wout een bondgenoot"
Moederziel alleen bokst Toon Aerts op tegen het blok Eli Iserbyt-Laurens Sweeck-Michael Vanthourenhout. Maar kijk: Lars van der Haar groeit. En dit weekend komt ook Wout van Aert er bij. Zorgt hij voor een (tijdelijk) kunstmatig evenwicht?
Lees verder

'Het Rad' komt in december terug
Dat 'Het Rad' een vervolg zou krijgen, was al langer bekend. De spelshow met Peter Van de Veire (48) scoorde deze zomer namelijk prima cijfers. Fans hoeven in ieder geval niet lang meer te wachten, want het vervolg zal al in december op de buis te zien zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

Wat met de Belgische economie na corona? Onze bankexperte ziet een oplossing in nog meer schulden maken (maar niet eindeloos)
Hoe zal onze economie eruitzien na de coronacrisis? Het is een vraag die velen zorgen baart. Toch is onze geldexperte Véronique Goossens hoopvol: "De schuldenberg zal als vanzelf wegsmelten de komende jaren." Ze legt uit hoe dat moet gebeuren en waarom het de beste oplossing is om de Belgische economie te redden.
Lees verder

Wat met onze economie na corona? "Overheidsschulden maken is vandaag eerder de oplossing dan het probleem"
Hoe zal onze economie eruitzien na de coronacrisis? Het is een vraag die velen zorgen baart. Toch is onze geldexperte Véronique Goossens hoopvol. "De schuldenberg zal als vanzelf wegsmelten de komende jaren." Hoe? "Door de Belgische overheden nog meer schulden laten maken." Ze legt uit waarom net dat de beste oplossing is om onze economie te redden.
Lees verder

Ziekenhuizen roepen Overlegcomité op om teugels niet te lossen
De Belgische ziekenhuizen doen een laatste oproep naar het Overlegcomité om "verder te doen wat we nu goed doen". Ze onderstrepen dat we op de goede weg zijn, maar dat de weg terug naar de gewone zorgverlening nog bijzonder lang en zwaar zal zijn. "Het is geen goede optie om nu de teugels te laten vieren", klinkt het bij koepelverenigingen Zorgnet-Icuro, Gibbis, Santhea en Unessa.
Lees verder

André Hazes doet zelf auditie in 'The Voice Senior'
Het moeten niet altijd dezelfden zijn die in de belangstelling staan, moet André Hazes gedacht hebben. En dus kruipt hij vanavond in 'The Voice Senior' zélf op het podium om auditie te doen.
Lees verder

Bondscoach neemt 'toilet seat': Cant kan mee met privévlucht naar Tabor
Er is een oplossing om Sanne Cant (30) zaterdagavond op een vlotte manier in Tabor te krijgen na de cross in Kortrijk. Bondscoach Sven Vanthourenhout staat zijn zitje op de privévlucht naar Tsjechië af aan de Kempense.
Lees verder

Jae'Sean Tate (ex-Antwerp Giants) tekent contract in NBA bij Houston Rockets
Jae'Sean Tate, in het seizoen 2018-19 nog een van de sterkhouders bij de Antwerp Giants, heeft een contract ondertekend bij Houston Rockets. Dat heeft het NBA-team met sterren als James Harden en Russell Westbrook in de rangen donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Regering opent zeven nieuwe zorgcentra voor slachtoffers seksueel geweld
De federale regering opent volgend jaar drie nieuwe zorgcentra voor Seksueel Geweld, waar slachtoffers op om het even welk moment terecht kunnen. In 2022 komen er daar nog eens vier bij. Dat maakt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) bekend.
Lees verder

Dries Mertens legt bloemen aan herdenkingsplaats Maradona na Europa League-wedstrijd
De dood van Diego Maradona heeft de Napolitanen diep getroffen. De hele stad is in rouw en op zowat elke hoek wordt de voetballegende herdacht. Ook Dries Mertens bracht de Argentijn een laatste eerbetoon door na de Europa League-wedstrijd tegen Rijeka bloemen neer te leggen aan een herdenkingsplaats in Quartieri Spagnoli.
Lees verder

Een echte kerstboom kopen? Onze tuinexperte toont hoe je de juiste kiest én hoe hij langer mooi blijft
Boomkwekers en kerstboomverkopers hebben het drukker dan ooit. Er is heel wat extra interesse voor echte kerstbomen, en de vraag komt een pak vroeger dan de vorige jaren. Maar welke boom kies je het best? En welk prijskaartje hangt eraan vast? Onze tuinexperte legt uit op wat je moet letten bij je aankoop én hoe je er zo lang mogelijk van geniet.
Lees verder