Doorgaan naar hoofdcontent

Van Ranst: ‘alles staat of valt met de contacten thuis’

Van Ranst: 'alles staat of valt met de contacten thuis'

Ja, de virologen zijn tevreden met de nieuwe regeringsmaatregelen. Dit is eigenlijk een lockdown, zegt Marc Van Ranst die nog eens vraagt om in ons kot te blijven en het aantal contacten te beperken.

Lees verder

Houston Rockets legt lot in handen van voormalig Mavericks-assistent Stephen Silas

Stephen Silas is de nieuwe coach van Houston Rockets. Dat heeft het team uit basketcompetitie NBA vrijdag gemeld. De 47-jarige Silas was de voorbije twee seizoenen assistent bij de Dallas Mavericks.

Lees verder

Derde man aangehouden na aanslag in Nice

De Franse politie heeft een derde man aangehouden na de aanslag in Nice van eerder deze week. Hij wordt verdacht van contact gehad te hebben met de dader aan de vooravond van de aanslag.

Lees verder

Trump en Biden vechten om kiezers in Wisconsin: 'Hij heeft jullie een mes in de rug gestoken'

De Amerikaanse presidentskandidaten gaan de laatste rechte lijn in: dinsdag trekken miljoenen Amerikanen naar de stembus. Beide kandidaten waren vrijdag in Wisconsin, een van de belangrijkste battleground states. Trump en Biden spraken er, elk op hun hun manier, hun fans toe.

Lees verder

Agente die nazigroet bracht, blijft geschorst

De Raad van State heeft het verzoek tot schorsing afgewezen dat werd ingediend door de politieagente die een nazigroet had gebracht tijdens de interventie van de luchtvaartpolitie tegenover de Slovaak Jozef Chovanec .

Lees verder

Belgian Lion Elias Lasisi naar Crailsheim

Belgian Lion Elias Lasisi tekende een contract bij Hakro Merlins Crailsheim. De 28-jarige en 1m91 was de voorbije maand bij Bamberg aan de slag. De ex-speler van Limburg United, Leuven Bears en Oostende was vorig jaar ook al in de sterke Bundesliga en bij het Göttingen van coach Johan Roijakkers actief.

Lees verder

Nog geen witte rook omtrent seizoensstart in de NBA

Er is nog geen akkoord tussen de Noord-Amerikaanse professionele basketliga NBA en spelersvakbond NBPA omtrent de kalender van komend seizoen en de financiële voorwaarden, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Aanvankelijk had er uiterlijk vrijdag een akkoord uit de bus moeten komen, maar die deadline is nu verlengd tot komende week vrijdag 6 november.

Lees verder

Sanne Cant doet niet mee in Koppenbergcross: "Ik moet de miserie nu ook niet gaan opzoeken"

Drievoudig wereldkampioene Sanne Cant staat vanmiddag niet aan de start van de Koppenbergcross. De veldrijdster heeft last van fysieke kwaaltjes en laat na een mislukte seizoensstart verstek gaan.

Lees verder

Dronebeelden tonen schade in Turkse jachthaven na aardbeving

Bij een hevige aardbeving aan de Turkse Westkust en het Griekse Samos zijn minstens 24 doden gevallen. Ook de materiële schade is groot, door een kleine tsunami zijn enkele boten in een Turkse jachthaven gekapseisd. Bovenstaande luchtbeelden tonen de ravage in Izmir en het nabijgelegen Seferihisar.

Lees verder

Geen uitstel van 1B match tussen Club NXT en RWDM: 'slechts' zes spelers besmet

Zes spelers van RWDM hebben positief getest op COVID-19, zo blijkt uit de testresultaten van vrijdag. De Molenbeekse club probeerde de competitiewedstrijd van zondag op bezoek bij Club NXT nog uit te stellen, maar de Pro League houdt het been stijf. De match wordt gewoon gespeeld, bevestigde de Pro League zaterdag.

Lees verder

Spaanse media: "FC Barcelona dreigt in januari failliet te gaan"

Als de spelers van FC Barcelona niet snel akkoord gaan met een forse salarisverlaging, dan komt de Catalaanse topclub in januari al in grote betalingsproblemen. Dat meldden diverse Spaanse media zaterdag. De inkomsten van Barça zijn gekelderd door de coronacrisis, met name doordat bij de wedstrijden geen toeschouwers aanwezig zijn.

Lees verder

Sander Gillé en Joran Vliegen plaatsen zich in Kazachstan voor vijfde ATP-finale

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het ATP-toernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan (hard/273.345 dollar). De eerste reekshoofden haalden het in hun halve finale van de Salvadoraan Marcelo Arevalo en de Bosniër Tomislav Brkic: 7-6 (7/4) en 7-6 (7/3) na 1 uur en 40 minuten

Lees verder

Molenbeekse leraar geschorst na tonen van obscene Mohammed-cartoon, politie extra waakzaam

Een leerkracht van de lagere school Aux sources du gai savoir in Sint-Jans-Molenbeek is geschorst omdat hij een Mohammed-cartoon had laten zien in de klas.

Lees verder

Eden Hazard voor het eerst na blessure weer in de basis bij Real Madrid

Eden Hazard staat zaterdag (14u) meteen weer in de basis voor Real Madrid in de thuismatch tegen Huesca. Afgelopen week had de Rode Duivel zijn eerste minuten gespeeld in de Champions League nadat hij zondag pas de groepstraining hervat had. Voor Hazard is het de eerste basisplek van het seizoen.

Lees verder

Wie we daar hebben: Hassane Bandé (ex-KV Mechelen) voor het eerst sinds januari weer aan de bak bij Ajax

Hassane Bandé (22) heeft vrijdagavond voor het eerst sinds januari nog eens een match voor Ajax gespeeld. De ex-recordtransfer van KV Mechelen maakte zijn rentree bij de beloften nadat hij vervroegd terugkeerde van een uitleenbeurt aan het Zwitserse Thun.

Lees verder

David Goffin start met duel tegen kwalificatiespeler in tweede ronde van ATP-toernooi Parijs

David Goffin (ATP 14) start komende week het ATP Masters 1.000-toernooi in de Franse hoofdstad Parijs (hard/3.901.015 euro) met een duel tegen een kwalificatiespeler in de tweede ronde, zo wees de loting op zaterdag uit.

Lees verder

Tennistopper Simona Halep besmet met coronavirus

De Roemeense Simona Halep, voormalig nummer een van de wereld in het vrouwentennis, heeft het coronavirus opgelopen, zo maakte ze zaterdag bekend op Twitter.

Lees verder

Sean Connery overleden

De bekende Schotse acteur Sean Connery is overleden. Dat meldt de BBC. Connery is 90 jaar geworden.

Lees verder

Lazio enkele dagen na match tegen Club Brugge met voltallige spelersgroep in quarantaine door coronagolf

De Italiaanse topclub Lazio heeft zijn voltallige spelersgroep in quarantaine geplaatst na een reeks positieve tests op het coronavirus, zo maakte de club zaterdag bekend.

Lees verder

Kemar Roofe over goal vanop eigen helft tegen Standard: "Vincent Kompany verbood me bij Anderlecht van ver te schieten"

Een geweldige goal was het, de trap van eigen helft van Kemar Roofe voor Rangers tegen Standard in de Europa League. Maar bij Anderlecht zou hij die nooit gescoord hebben, blijkt nu. "Vincent Kompany verbood me van ver te trappen", zegt de spits in The Times.

Lees verder

Lange rijen voor winkels, Erika Vlieghe bezorgd: 'Doe dat nu toch niet'

Nog snel even winkelen voor de winkels hun deuren voor zes weken moeten dichtdoen: op verschillende plaatsen in het land staan lange wachtrijen voor niet-essentiële winkels. Net als na de vorige lockdown zijn het vooral ketens zoals Ikea, Action en Primark waar aangeschoven wordt.

Lees verder

Kevin De Bruyne tekent tegen Sheffield United voor derde assist op enkele dagen tijd

Kevin De Bruyne heeft er weer een assist bij. Na zijn twee beslissende passes in de Champions League-match tegen Marseille van afgelopen week had de Rode Duivel nu ook een voet in de 0-1 van Manchester City bij Sheffield United. Al had Kyle Walker hier wel nog wat meer werk te doen: de rechtsback kegelde het breedleggertje van 'KDB' vanop dik twintig meter in de benedenhoek.

Lees verder

Wim De Decker haalt 20-jarige aanvoerder van de beloften bij selectie AA Gent

Een verrassende naam in de selectie van AA Gent: trainer Wim De Decker heeft door de blessure van verdediger Nurio Fortuna de 20-jarige aanvoerder van de Gentse beloften, Cederick Van Daele, bij zijn selectie gehaald. Zondagavond nemen de Buffalo's het op tegen Waasland-Beveren.

Lees verder

Annemarie Worst is Lucinda Brand net te snel af op de Koppenberg

Annemarie Worst heeft zaterdag de Koppenbergcross bij de vrouwen op haar naam gebracht. De Nederlandse haalde het in een sprint bergop van haar landgenote Lucinda Brand. Yara Kastelijn finishte als derde. Eerste landgenote was Lotte Kopecky op een elfde plaats.

Lees verder

Stefan Küng is voor het eerst in zijn carrière Zwitsers kampioen na weergaloze solo

Stefan Küng (Groupama-FDJ) heeft zaterdag in het Zwitserse Märwill voor de eerste keer in zijn carrière de Zwitserse titel in het wielrennen op de weg veroverd.

Lees verder

Vermiste Youtuber Kastiop dood teruggevonden in Nederland

De vermiste Youtuber Kastiop, de artienstennaam van Kacper Przybylski (22) uit Hasselt, is zaterdagmorgen dood aangetroffen in het Nederlandse dorp Stein. Dat bevestig het parket van Limburg. De bekende vlogger was al een week vermist.

Lees verder

UITSLAG KOPPENBERGCROSS 2020. Eli Iserbyt soleert naar overwinning voor Van der Haar en Aerts

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de Koppenbergcross gewonnen, de eerste manche van de nieuwe X2O Badkamers Trofee. De West-Vlaming reed halfweg koers weg van Toon Aerts, Lars van der Haar, Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout. Van dit viertal werd Van der Haar uiteindelijk tweede, voor Toon Aerts.

Lees verder

Hulpverleners redden ruim honderd mensen uit puin in Izmir

Reddingswerkers hebben ruim honderd overlevenden uit het puin gehaald in de Turkse havenstad Izmir, die vrijdag zwaar werd getroffen door de aardbeving. Minstens 28 mensen hebben het niet overleefd.

Lees verder

Orthodoxe priester neergeschoten in Lyon, dader voortvluchtig

In de Oost-Franse stad Lyon is zaterdagnamiddag een Griekse priester van een orthodoxe kerk neergeschoten. Dat meldt de politie. De dader sloeg op de vlucht.

Lees verder

UITSLAG ETAPPE 11 VUELTA. David Gaudu verslaat Marc Soler in sprint op lange slotklim, klassementsrenners nemen snipperdag

David Gaudu (Groupama-FDJ) heeft de elfde rit in de Vuelta met aankomst op Alto de la Farrapona gewonnen. Op de zestien kilometer lange slotklim haalde de Fransman het in een spurt met twee van Marc Soler (Movistar). De klassementsrenners namen een snipperdag, waardoor Primoz Roglic leider blijft.

Lees verder

Militairen blijven nog zeker tot begin december op straat

De inzet van militairen in de grote steden blijft behouden tot 2 december. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag het voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) goedgekeurd.

Lees verder

Waarom experten geen mondmasker dragen in televisiestudio's: 'Onze tafels worden momenteel aangepast'

Afstand houden. Mondmaskers dragen. Iedereen kent het vaste deuntje van de virologen intussen wel. Maar waarom dragen die wetenschappers dan eigenlijk zelf geen mondmaskers in de studio? 'We baseren ons op het advies dat afstand houden en contact vermijden de belangrijkste richtlijn is', klinkt het bij VRT.

Lees verder

Beerschot stuurt OHL met lege handen naar huis

Beerschot heeft zaterdag de drie punten op het Kiel kunnen houden na een 4-2 zege tegen Oud-Heverlee Leuven op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League. De Ratten komen voorlopig in de stand aan de leiding, met een punt meer dan stadsrivaal Antwerp.

Lees verder

Clarinval publiceert lijst van winkels die open mogen blijven: groen licht voor boekenwinkels en bloemisten

Zoals vrijdag aangekondigd mogen de planten- en bloemenwinkels in tegenstelling tot de eerste lockdown wel open blijven, net als de doe-het-zelfzaken die vooral gereedschap en bouwmaterialen verkopen. Dat blijkt alvast uit de lijst die minister David Clarinval alvast vrijgaf.

Lees verder

Charleroi laat geen punten liggen tegen Cercle en klimt naar voorlopige eerste plaats

Charleroi heeft zaterdag op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League geen punten laten liggen tegen Cercle Brugge. De Carolo's wonnen thuis met 3-0 en klimmen voorlopig naar de kop van de stand.

Lees verder

Heel Engeland vanaf donderdag in lockdown

In heel Engeland gaat vanaf donderdag middernacht een lockdown in. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zaterdag bekendgemaakt. De maatregelen zullen van kracht blijven tot 2 december.

Lees verder

Youtube verliest met Kastiop zijn meest innemende ster

Hij was waarschijnlijk de meest getalenteerde van de Vlaamse Youtubers, maar had geen gram pretentie. Het plotse verlies van Kacper Przybylski treft zijn fans en collega's hard.

Lees verder

Van kledingzaak tot tattooshop, overal was het bomvol: 'Ze hadden beter alles al gesloten. Ik heb het nog nooit zo druk geweten'

Loopschoenen, vaatwastabletten, een fopspeen of een foto met de twee nieuwste aapjes in de Zoo: velen hadden zaterdag nog iets essentieel op te pikken uit de niet-essentiële zaken die vanaf maandag anderhalve maand lang op slot gaan. Dus kleurde de Meir in Antwerpen pikzwart, vol volk dat zich nog snel een nieuw kleurtje liet aanmeten, qua coupe of winterjas. Of met een tattoo. 'Toch niet écht oké, zoveel volk. Snel nog een broodje eten en we zijn terug weg.'

Lees verder

Club Brugge geeft zege tegen KV Mechelen uit handen

Club Brugge en KV Mechelen hebben zaterdag op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. De landskampioen kon nu al drie competitiewedstrijden op rij niet winnen.

Lees verder

Dit politiek theater kreeg de Amerikaanse kiezer dit jaar voorgeschoteld

Sinds begin dit jaar voeren Joe Biden en Donald Trump een zeer bitse presidentscampagne. In bovenstaande video vatten we de meest opvallende momenten van de laatste negen woelige maanden samen.

Lees verder

Gemiddeld meer dan 100 doden per dag door corona

De coronacijfers in België blijven stijgen. Het aantal doden ligt nu gemiddeld boven de 100 per dag. Voor het eerst lijkt de stijging van het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames wel licht te vertragen. Dat is absoluut nodig, want de Belgische ziekenhuizen liggen overvol.

Lees verder

Waarom Sean Connery altijd de beste Bond zal blijven

De naam was Connery, Sean Connery. De Schotse acteur vluchtte met succes weg van het personage dat hem groot maakte, maar James Bond bleef hem schaduwen. Zeg nooit nooit meer.

Lees verder

Wereldvoetbalster van het Jaar Megan Rapinoe en basketgrootheid Sue Bird maken verloving bekend

Sue Bird en Megan Rapinoe, het star couple van de Amerikaanse sport, treden binnenkort in het huwelijksbootje. Op een Instagram-post van Bird is te zien hoe Rapinoe op één knie ging voor haar aanzoek.

Lees verder