Doorgaan naar hoofdcontent

Vakbondsacties aan Colruyt-winkels in Alsemberg en Anderlecht: “Te weinig compensatie voor deze omstandigheden”

HLN
Vakbondsacties aan Colruyt-winkels in Alsemberg en Anderlecht: "Te weinig compensatie voor deze omstandigheden"
De Colruyt-filialen van Alsemberg en Anderlecht blijven maandag gesloten door een vakbondsactie. Vakbondsmilitanten vinden dat medewerkers van de Colruyt Group te weinig compensatie krijgen voor het werk dat ze in moeilijke omstandigheden verrichten. Hoe lang de vakbondsactie nog zal duren, is onduidelijk.
Lees verder

"Long time no see": Zlatan voedt geruchten voor terugkeer bij de Zweedse nationale ploeg
Zlatan Ibrahimovic heeft de geruchten gevoed dat hij terugkeert in de nationale ploeg van Zweden. Dat deed de 39-jarige spits via zijn eigen social media.
Lees verder

Megan Fox niet blij met Halloweenfoto van ex-man: "Stop met te doen alsof ik een afwezige moeder ben"
'90210'- acteur Brian Austin Green (47) heeft een leuke Halloween met zijn zoon Journey (4) achter de rug. Hij liet dit weten op zijn Instagrampagina, waarop hij en Journey verkleed te zien zijn. Zijn ex-vrouw, actrice Megan Fox (34), kon niet lachen met de foto en reageerde publiekelijk: "Ik weet dat je van je kinderen houdt. Maar ik snap niet waarom je niet kan stoppen met ze te gebruiken om een beeld te vormen waarbij ik de afwezige moeder ben en jij de eeuwig toegewijde vader van het jaar."
Lees verder

Wat is mindful sporten? Redactrice Sophie test het uit: "Na 5 minuten ben ik het al beu"
Superhandig, zo'n sportapps en trackers. Ze helpen lopers om hun prestaties en trainingen bij te houden. Het enige jammer: ze geven je ook het gevoel dat het steeds verder en sneller moet. Als tegenreactie wordt mindful sporten populairder. Hierbij zijn niet je statistieken van belang, wel je houding, hoe je beweegt en ademt. De ideale manier om te sporten tijdens de lockdown? Onze NINA-redactrice Sophie - een diehard hardloper - testte het uit. "Ik voel hoe mijn hielen het grindweggetje raken, hoe mijn armen en mijn benen in harmonie samenwerken."
Lees verder

De Condé "compleet verrast" door vertrek Thorup, die al training gaf bij Kopenhagen: "Noch spelers, noch staf, noch ikzelf iets van Jess gehoord"
Terwijl Jess Thorup zonet al zijn eerste training gaf bij FC Kopenhagen (zie video onder), blijven ze in Genk zonder hoofdcoach achter. Het vertrek van de Deen kwam als een donderslag bij heldere hemel in Limburg, zo bevestigt technisch directeur Dimitri De Condé. "Ik ben van mijn stoel gevallen toen ik het telefoontje kreeg."
Lees verder

De Condé "compleet verrast" door vertrek Thorup, die al training gaf bij Kopenhagen: "Tot nu hebben noch spelers, noch staf, noch ikzelf iets van Jess gehoord"
Terwijl Jess Thorup zonet al zijn eerste training gaf bij FC Kopenhagen (zie video onder), blijven ze in Genk zonder hoofdcoach achter. Het vertrek van de Deen kwam als een donderslag bij heldere hemel in Limburg, zo bevestigt technisch directeur Dimitri De Condé. "Ik ben van mijn stoel gevallen toen ik het telefoontje kreeg."
Lees verder

Stel hier uw vragen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen
Wordt het Trump of Biden? In de nacht van dinsdag op woensdag gaan we het (mogelijk) weten. Zit jij nog met vragen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Stel ze dan via onderstaand formulier. Morgenavond om 21.45 uur worden ze beantwoord tijdens de VTM Nieuws-special: Trump of Biden.
Lees verder

Terug van weggeweest: de schoudertas is dit najaar overal
Niets mis met een micro- of heuptas, maar hét mode-accessoire van het najaar is ongetwijfeld de schoudertas. Ninashop.be selecteerde voor jou de mooiste modellen: comfortabel, praktisch en immer stijlvol.
Lees verder

Ongezien: omstreden Thaise koning plots overvallen door tv-ploeg met lastige vragen
De Thaise koning Vajiralongkorn (68), beter bekend als koning Rama X, werd zondagavond compleet verrast door een televisieploeg van CNN en Channel 4 News. Die hadden zich, buiten zijn weten om, onder de koninklijke supporters opgesteld en wachtten hun kans af, tot ze de koning plots aanklampten en overvielen met vragen over de politieke situatie. De omstreden Thaise vorst wist duidelijk niet wat hem overkwam.
Lees verder

Erik Van Looy verkocht ooit een jas aan 'Slimste Mens'-nieuwkomer Bie Baert: "Eén van mijn slechtste aankopen"
Girl power maandagavond in een nieuwe aflevering van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Nieuwkomer Bie Baert - bekend van 'Stukken Van Mensen' -neemt het op tegen dichteres Delphine Lecompte en Ella Leyers, die vorige week het record van 12 deelnames verbrak. Presentator Erik Van Looy is alvast geen onbekende voor de antiekhandelaar.
Lees verder

"Brexitonderhandelaars dicht bij oplossing voor visserij"
Onderhandelaars van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk komen dichter bij een oplossing voor een van de grootste obstakels voor een handelsakkoord, de visserij. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Lees verder

24 Uren van Zolder van komend weekend gaan niet door
De 24 Uren van Zolder, die normaal gezien komend weekend hadden moeten plaatsvinden, worden afgelast door de coronadreiging.
Lees verder

Altijd spektakel in 'Losadaland': het enige nog geopende pretpark, bevindt zich op het Kiel
Terwijl de Belgische pretparken onlangs de deuren moesten sluiten omwille van de ­coronadreiging blijft er eentje toch op volle toeren draaien. In 'Losadaland' vielen er ­zaterdag alwéér zes doelpunten: vier voor Beerschot en twee voor OHL. Op weinig plaatsen in Europa is er dezer dagen zo veel voetbalspektakel te zien als op het Kiel.
Lees verder

Verdachte van mesaanval Nice weer vrijgelaten, twee anderen blijven in hechtenis
Twee mannen blijven aangehouden in verband met de mesaanval in Nice. Een derde persoon werd vrijgelaten. Dat heeft een gerechtelijke bron bevestigd aan het persbureau AFP.
Lees verder

Je verzint het niet: doelman scoort in 94ste minuut de gelijkmaker, maar ziet zijn team tóch nog verliezen
De doelman van de bescheiden Spaanse club Vinaròs CF dacht zondag geschiedenis te schrijven toen hij ver in blessuretijd op fraaie wijze de gelijkmaker produceerde tegen ACD Peñiscola. Dat deed hij ook, maar niet zoals hij had gehoopt.
Lees verder

"Het enige dat ik wilde, was weggeraken uit Willebroek": 'DVLM' duikt in de wereld van Dimitri Vegas & Like Mike (+ bekijk de eerste aflevering gratis via HLN)
Vandaag gaat 'DVLM', de nieuwe docureeks van programmamaker Eric Goens, in première op STREAMZ. Daarin kunnen we een kijkje nemen in de wereld van Dimitri Vegas & Like Mike, of toch hoe die eruitzag voor de coronacrisis. En waar het meestal Dimitri is die de interviews geeft, krijgen we nu ook veel van zijn broer te zien.
Lees verder

Trefzekere Club-huurling en jonge verdediger als dé uitblinker: deze Belgen presteerden vorig weekend het best in het buitenland
In het topelftal van Belgen in het buitenland staan naast de gevestigde waarden ook minder bekende namen als Geens, Schoofs en Croux. Statistiekenbureau SofaScora hield al onze landgenoten over de grens onder een vergrootglas en stelde er deze ploeg mee samen.
Lees verder

FOD Economie verbiedt vastgoedmakelaars fysieke huisbezichtigingen te organiseren voor kopers en huurders
Vastgoedmakelaars mogen onder de nieuwe coronamaatregelen geen huisbezoeken organiseren. Dat zegt de FOD Economie. "Dat kunnen wij niet opmaken uit de wettekst", reageert sectorfederatie BIV, die leden al liet weten dat ze bezichtigingen kunnen organiseren.
Lees verder

Netsky lanceert nieuwe plaat na time-out: "Na twaalf jaar werken eindelijk tijd genomen om op vakantie te gaan"
Een 50-tal optredens zag hij aan zijn neus voorbijgaan door de coronacrisis, dus heeft ook Boris 'Netsky' Daenen (31) de voorbije weken tijd genomen om te herbronnen. "Voor het eerst in twaalf jaar tijd ben ik op vakantie gegaan. Om te bekomen van de mentale klap om niet meer te kunnen optreden." Intussen is hij na die korte time-out opnieuw klaar om 1.000% gas te geven, met een nieuwe plaat 'Second Nature' én binnenkort een eigen zaak in Antwerpen.
Lees verder

Ook goudjakhals lijkt op weg naar Vlaanderen
Naast de wolf en de lynx lijkt nu ook de goudjakhals op weg naar België. Dat meldt Jan Loos van Welkom Wolf vandaag. De laatste jaren breidt de goudjakhals zich in Europa uit in noordelijke en westelijke richting.
Lees verder