Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Vaccin van Pfizer-BioNTech scoort nog beter dan eerst gedacht, België tekent mee in op aankoop

HLN
Vaccin van Pfizer-BioNTech scoort nog beter dan eerst gedacht, België tekent mee in op aankoop
Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech is voor 95 procent doeltreffend. Dat blijkt uit de volledige studieresultaten nu de klinische proeven werden afgerond, zo heeft de farmaceut Pfizer woensdag zelf gemeld. Ons land tekent in op de Europese aankoop van het vaccin, zo heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) laten verstaan in het Vlaams Parlement. Voor België gaat het om 5 miljoen dosissen, goed voor de vaccinatie van 2,5 miljoen mensen.
Lees verder

Wat boer één niet lukt, lukt nummer twee en drie ook niet: kettingreactie van vastzittende boeren in Nederland
Denk je je collega-boer te hulp te schieten, blijf je zelf ook muurvast zitten in de modder. Wat vandaag in Nederland begon met één boer op een modderige tractor, eindigde in een stoet van drie vastzittende trekkers.
Lees verder

Meteen vuurwerk in eerste aflevering 'The Voice Senior': coaches vechten om 65-jarige Erik
Het zit er meteen boenk op in de eerste aflevering van 'The Voice Senior' vrijdagavond. De 65-jarige Erik verbluft de coaches met een eigenzinnige versie van 'Californication' van de Red Hot Chili Peppers. Karen Damen (46), André Hazes (26) en Sam Gooris (47) halen het onderste uit de kan om de man in hun team te kunnen inlijven.
Lees verder

9 jaar cel geëist voor pedofiele leraar (46) die liefst 8 slachtoffers maakte
Het openbaar ministerie heeft 9 jaar gevangenisstraf gevorderd voor de 46-jarige pedofiele leraar Erik D.C. uit De Panne. Tussen 2011 en 2020 maakte de man in totaal acht slachtoffers en in sommige gevallen duurde het misbruik meerdere jaren. Ook werd aanzienlijk wat kinderporno gevonden op zijn computer. De rechtszaak werd woensdagmorgen gepleit op de Veurse rechtbank, achter gesloten deuren omwille van de privacy van de slachtoffers.
Lees verder

Nu Samantha 'Barbie' de Jong voor de derde keer mama is: krijgt het realityfenomeen haar leven eindelijk op de rails?
Eindelijk nog eens goed nieuws uit het kamp van Samantha de Jong (31), in een vorig leven ook wel bekend als Barbie uit 'Oh Oh Cherso'. Het realityfenomeen is voor de derde keer mama geworden, dit keer van een flinke zoon die naar de naam Djemino luistert. Ook met haar nieuwe vriend Gerrit loopt alles op wieltjes, de twee stappen binnenkort zelfs in het huwelijksbootje. Een betere periode lijkt zich dus aan te dienen, nadat pech en misstappen de Jong eerder leken te achtervolgen. Kan de blondine eindelijk haar leven herpakken?
Lees verder

De Croo dringt aan op brexitdeal: "Zitten in blessuretijd. Moeten komende dagen tot finaal akkoord komen"
De bezorgdheid rond de brexit stijgt. Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) moet er in de komende dagen een akkoord komen, anders wordt het onmogelijk om een harde brexit te vermijden. Dat zei hij tijdens een bezoek aan de douane in de haven van Zeebrugge. De eerste minister kwam er kijken hoe de douane zich heeft voorbereid op de verschillende scenario's van de brexit.
Lees verder

46 jaar na bomaanslagen op pubs in Birmingham: man (65) opgepakt
Bijna 46 jaar na de bomaanslagen op twee pubs in de Engelse stad Birmingham, waarbij 21 mensen om het leven kwamen, hebben de speurders een man opgepakt. Een antiterreureenheid arresteerde de 65-jarige woensdag in zijn appartement in Belfast.
Lees verder

46 jaar na bomaanslagen op pubs in Birmingham pakt de politie man (65) op
Bijna 46 jaar na de bomaanslagen op twee pubs in de Engelse stad Birmingham, waarbij 21 mensen om het leven kwamen, hebben de speurders een man opgepakt. Een antiterreureenheid arresteerde de 65-jarige woensdag in zijn appartement in Belfast.
Lees verder

Duitser Peter Gerber wordt nieuwe CEO van Brussels Airlines
De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines krijgt een nieuwe CEO. Vanaf 1 maart volgend jaar neemt de Duitser Peter Gerber de fakkel over van Dieter Vranckx, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht.
Lees verder

Drie weken geleden nog met kop en schouders slechtste cijfers: België niet eens meer in top tien zwaarst getroffen coronalanden
De coronacijfers gaan eindelijk de goede richting uit in ons land. Voor het eerst sinds lang liggen zowel de besmettingscijfers, de ziekenhuiscijfers als de sterftecijfers lager dan de week voordien. En dat is ook merkbaar als we ze vergelijken met de cijfers in andere Europese landen. Waar we drie weken geleden nog onbetwist de slechte leerling van de coronaklas waren, staat België nu niet eens meer in de top tien van zwaarst getroffen landen.
Lees verder

Ophef over Duits meisje (11) dat haar clandestien verjaardagsfeest vergelijkt met situatie Anne Frank: "Angst dat buren me zouden verklikken"
Tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen in Karlsruhe is opschudding ontstaan over de uitspraken van een elfjarig meisje dat het spreekgestoelte beklom. De tiener vergeleek haar 'geheim' verjaardagsfeestje in coronatijden met het leven van het Joodse meisje Anne Frank in het Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog. En die opmerking is niet in goede aarde gevallen. Volgens het parket zijn er geen aanwijzingen dat er een strafbaar feit is gepleegd, maar de afschuw bij Duitse politici en de arm der wet is wél heel groot.
Lees verder

Vrouw (40) vermoord in Testelt: 36-jarige man opgepakt
In het Vlaams-Brabantse Testelt (Scherpenheuvel-Zichem) is een vrouw van 40 jaar vermoord in haar woning. De feiten zouden plaatsgevonden hebben in de nacht van maandag op dinsdag in de Kapelstraat. Uit de vaststellingen en de autopsie blijkt dat de vrouw met geweld om het leven is gebracht. Een 36-jarige man zou intussen zijn opgepakt.
Lees verder

Meer dan 16 graden op 18 november, dat is heel uitzonderlijk: "Evenaring van record uit 1926"
Het is aangenaam warm deze woensdag 18 november, met temperaturen rond 16 graden. In Ukkel werd om 14.50 uur 16,3 graden gemeten. "Dat is een evenaring van het dagrecord van 18 november 1926", zegt weerman Frank Deboosere.
Lees verder

Zo leerden Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones elkaar kennen: "Ik zag haar in 'The Mask of Zorro'"
Michael Douglas (76) en Catherine Zeta-Jones (51) zijn woensdag maar liefst twintig jaar getrouwd. Om dat te vieren, verklapte de 'Basic Instinct'-acteur hoe hij z'n toekomstige echtgenote leerde kennen.
Lees verder

Kiesbaas Georgia: "Trump heeft eigen overwinning gekelderd door stemmen per post af te raden"
Volgens de Republikeinse staatssecretaris van Georgia - Brad Raffensperger - heeft president Trump zijn eigen graf gegraven in de zuidelijke staat door stemmen per post af te raden. Dat heeft hij dinsdag gezegd op de Amerikaanse zender WSB-TV. "Hij had met 10.000 stemmen kunnen winnen", klonk het.
Lees verder

Olympisch dorp wordt straks geen feestdorp: atleten moeten één of twee dagen na hun wedstrijd naar huis
Om het risico op besmetting met het coronavirus in het atletendorp zoveel mogelijk te beperken, wil de organisatie van de Olympische Spelen in Tokio de atleten er zo kort mogelijk laten verblijven. "We willen het aantal deelnemers niet verminderen, maar we moeten er wel voor zorgen dat het dorp de veiligste plek van Tokio is", verklaarde IOC-vicevoorzitter John Coates na een driedaagse vergadering in Tokio.
Lees verder

Cassatie beslist dat ETA-verdachte Jauregui Espina overgeleverd wordt aan Spanje
Maria Natividad Jauregui Espina, de vrouw die verdacht wordt van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981 bij een ETA-aanslag, moet overgeleverd worden aan Spanje. Dat heeft het Hof van Cassatie beslist, nadat haar advocaat Paul Bekaert beroep had aangetekend tegen het arrest van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI). De vrouw verblijft sinds 2003 in ons land en werd in 2013 in Gent opgepakt, maar de kamer van inbeschuldigingstelling weigerde de voorbije jaren tot twee keer toe de overlevering.
Lees verder

Joe lanceert kerstzender én gaat kerstbomen verkopen
Ook dit jaar dompelt radiozender Joe je helemaal in de kerstsfeer onder. Niet alleen door opnieuw de kerstzender Joe Christmas te lanceren, maar ook door kerstbomen te verkopen.
Lees verder

Taliban juichen Amerikaanse troepenvermindering in Afghanistan toe
De Amerikaanse troepenvermindering in Afghanistan is volgens de taliban een "goede stap vooruit", die zal bijdragen tot het beëindigen van de oorlog in het land. "Dit is in het belang van het volk", aldus woordvoerder Zabihullah Mujahid van de taliban. "Hoe sneller de buitenlandse troepen vertrekken, hoe sneller de oorlog zal beëindigen."
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel krijgt steun van Dillier in klassiekers - Kreuziger trekt naar Gazprom-Rusvelo
Mathieu van der Poel krijgt er volgend seizoen een stevige knecht bij in de Vlaamse klassiekers, want Alpecin-Fenix heeft de komst van Silvan Dillier aangekondigd. De 30-jarige Zwitser reed sinds 2018 voor AG2R, maar zoekt nu dus andere oorden op. Dillier werd in 2014 prof bij BMC. Zijn grootste resultaat boekte hij in 2018 in Parijs-Roubaix: na een hele dag in de aanval reed de Zwitser samen met Peter Sagan naar de Vélodrome in Roubaix. Daar won de Slovaak eenvoudig de sprint, maar Dillier mocht wel als tweede mee op het podium. Bij Alpecin-Fenix heeft Dillier een contract voor één seizoen getekend.
Lees verder