Doorgaan naar hoofdcontent

Vaccin Moderna blijkt nog effectiever dan dat van Pfizer: 94,5 procent en makkelijker te bewaren

HLN
Vaccin Moderna blijkt nog effectiever dan dat van Pfizer: 94,5 procent en makkelijker te bewaren
Het coronavaccin van Moderna dat in de Verenigde Staten ontwikkeld werd, blijkt nog efficiënter te zijn dan dat van Pfizer/BioNTech. Dat meldt het biotechnologiebedrijf maandag zelf na een eerste evaluatie van de resultaten. Het zou in 94,5 procent van de gevallen mensen beschermen tegen het coronavirus. En het zou ook makkelijker te bewaren zijn.
Lees verder

Na Hongarije dreigt ook Polen dreigt met veto tegen Europese begroting
Na Hongarije dreigt ook Polen ermee om de Europese meerjarenbegroting en het herstelplan te blokkeren indien er wordt vastgehouden aan het huidige mechanisme dat de uitkering van fondsen koppelt aan het respect voor de rechtsstaat.
Lees verder

Football Talk. Aster Vranckx opgeroepen bij U21 - Italiaanse clubs 770 miljoen in het rood - Uwe Seeler opgenomen in ziekenhuis
Coach Jacky Mathijssen heeft Aster Vranckx (18) opgeroepen bij de nationale beloftenploeg. Het is de eerste U21-selectie voor de middenvelder van KV Mechelen. Hij kreeg enkele weken geleden af te rekenen met corona, maar is intussen weer fit. Voor de Jonge Duivels staat er morgen (18u15) een cruciaal kwalificatieduel tegen Bosnië-Herzegovina op het programma. Ze moeten winnen in Sarajevo om zich te kunnen plaatsen voor het EK. (ABD)
Lees verder

Van de geniale pass van De Bruyne tot Vertonghen die zich Zidane waant: match tegen Engeland zat boordevol technische hoogstandjes
Geen fans in Leuven gisteravond. Jammer, want de supporters zouden verwend zijn geweest door de Rode Duivels en Engeland. Een listig hakje van Meunier, een Zidane-pirouette van Vertonghen of de subtiele dribbel van Grealish: de technische hoogstandjes volgden elkaar snel op. Maar het meest van al was het toch smullen van de geweldige pass van Kevin De Bruyne. Diep in de tweede helft legde de draaischijf van Man City het leer met de buitenkant van zijn rechtervoet achteloos in de loop van Thomas Meunier aan de andere kant van het veld. In bovenstaande video kunt u nog eens genieten van al dat technisch vernuft.
Lees verder

Wandelveteraan Tom Moore (100) is 'inspiratie van het jaar' voor GQ
De Britse oorlogsveteraan en coronaheld Tom Moore (100) is door de Britse editie van het tijdschrift GQ uitgeroepen tot inspiratie van het jaar. Moore pronkt dankzij die titel ook op de omslag van het tijdschrift en is daarmee het oudste covermodel ooit.
Lees verder

Wat wil u nog weten over het coronavaccin? Stel hier uw vragen
Na het nieuws van Pfizer over een coronavaccin meldt het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna vandaag dat haar vaccin tegen Covid-19 94,5 procent effectief is. Dat roept ongetwijfeld een heleboel vragen op. Welke vra(a)g(en) stelt u zich nog over de coronavaccins? Laat het ons weten via onderstaand formulier.
Lees verder

"Platkloppen dat bruin gespuis": schepen uit Ruiselede onder vuur na racistische uitlating op sociale media
Ruiseleeds schepen Frans Debouck (RKD) reageerde zondag op sociale media ongemeen heftig op de beelden van het geweld tegen de politie in Elsene. Onder een bericht van politieke partij N-VA over dat nieuws schreef de schepen "Platkloppen dat bruin gespuis dat ze het maanden later nog gevoelen". Debouck verontschuldigde zich voor de uitlating. Burgemeester en partijgenote Greet De Roo (RKD) benadrukt dat het bericht geenszins de stijl is van haar partij.
Lees verder

"Trump blijft hard optreden tegen China en Chinese bedrijven"
De Amerikaanse president Donald Trump blijft in de laatste weken van zijn presidentschap hard optreden tegen China en Chinese bedrijven. Volgens ingewijden van persbureau Bloomberg wil hij onder meer illegale visserij tegengaan. Ook gaat het om acties tegen hoge officieren en instituten binnen de Communistische Partij die schade aanrichten in Hongkong of de westelijke regio Xinjiang.
Lees verder

Federaal parket vordert tot 10 jaar cel voor West-Vlaamse Syriëstrijders
Drie West-Vlaamse Syriëstrijders zijn maandagochtend in de Brugse correctionele rechtbank bij verstek berecht voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering. Kortrijkzaan Olivier Calebout (33) riskeert tien jaar cel voor zijn rol bij Islamitische Staat (IS). Voor zijn - vermoedelijk overleden - kompanen vorderde het federaal parket vijf jaar gevangenisstraf.
Lees verder

6 op de 10 jongeren doen overdag een dutje: wanneer dat een goed idee is en wanneer niet. "Sommige dutjes knabbelen aan je nachtrust"
Uit cijfers van het Slaaponderzoek van MNM blijkt dat 6 op de 10 Belgische jongeren weleens een dutje doen overdag. En bij sommige bedrijven – Ben & Jerry's in Amerika en Colruyt Group bij ons, bijvoorbeeld – kunnen werknemers 's middags even tukken in een 'dutjesruimte'. Maar is zo'n kort slaapje overdag wel zo'n goed idee? Hoe dun is de lijn tussen fris ontwaken en belabberd opstaan? En hoe pak je een dutje aan voor de grootste kans op succes? "Het is een skill die je moet oefenen", zegt slaapexperte Annelies Smolders.
Lees verder

Opmerkelijke cijfers in Italiaanse Bergamo: groepsimmuniteit een feit?
De coronacijfers in Italië laten een opmerkelijk patroon zien. Dat geldt zeker voor Lombardije dat in de eerste golf zo hard werd getroffen. Terwijl het aantal nieuwe bevestigde besmettingen pijlsnel omhoogschiet in Milaan, lijkt Bergamo dit keer gespaard te blijven. En dat kan wijzen op lokale groepsimmuniteit en wekt hoop.
Lees verder

Carlos Tevez ontsnapt na 3 (!) seconden aan rode kaart na smerige tackle
Carlos Tevez, 36 intussen, blijft beroeren. De Argentijnse spits die momenteel in eigen land aan de slag is bij Boca Juniors beging een smerige fout. En dat na welgeteld drie seconden.
Lees verder

Twee van 18 coronapatiënten blijken na autopsie toch niet overleden aan het virus
Een onderzoeksteam van het Jessa Ziekenhuis en de Universiteit Hasselt vraagt sinds 15 april bij elk COVID-19-overlijden de toestemming aan de familie van de overledene om een autopsie uit te voeren. Uit de eerste resultaten bij 18 lichamen blijkt dat twee personen toch niet overleden zijn aan de gevolgen van het virus.
Lees verder

INTERVIEW. Hoe zou het nog zijn met Keith Richards (76?): "Ik maak geen bucket list meer. My bucket is full"
Geen drank of drugs, maar een keurig, haast burgerlijk familieleven. Keith Richards (76) is niet meer de oude. In een exclusief gesprek vertelt de gitarist honderduit hoe hij zijn dagen vult tijdens de lockdown, wat de plannen van de Rolling Stones zijn en de zoektocht naar zijn allereerste elektrische gitaar.
Lees verder

Jurgen laat zijn sleutel-op-de-deur mét zwembad schatten: "Grote kans dat meerdere kandidaten tegen elkaar opbieden"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij makelaar Kristian Nobels naar een sleutel-op-de-deurwoning in Gavere. "Vroeger had die bouwwijze niet de beste reputatie, maar vandaag is de kwaliteit die gespecialiseerde bedrijven aanbieden ronduit goed."
Lees verder

Jan Mulder en Nicolas Lombaerts in onze podcast 'Top of the League' (18u): "Nooit gevoel dat het nog verkeerd kon lopen"
Een nieuwe week, een nieuwe uitzending van 'Top of the League', de splinternieuwe voetbalpodcast van HLN.be en VTM Nieuws! Wat nemen we mee uit de 2-0-zege van gisteravond van onze Rode Duivels tegen Engeland? En waar kan het nog beter, komende woensdag tegen Denemarken? Maarten Breckx ontvangt ex-Rode Duivel Nicolas Lombaerts en analist Jan Mulder, terwijl ook voetbaljournalist Jarno Bertho mee aanschuift om het gezelschap te voorzien van de opvallendste cijfers en de strafste statistieken. Afspraak om 18u op HLN.be! Hieronder alvast een voorsmaakje.
Lees verder

Meer dan 1.000 migranten op Canarische Eilanden, ook Cyprus ziet migrantenstroom aanzwellen
Op de Canarische Eilanden, de eilandengroep voor de kust van West-Afrika die behoort tot Spanje, zijn afgelopen weekend in totaal 1.275 migranten aangekomen op 42 open houten boten. Dat melden de havenautoriteiten. Op Cyprus is dan weer voor de vijfde dag op een rij een migrantenboot aangekomen vanuit Turkije.
Lees verder

OPROEP. Bent u gestopt met studeren wegens het coronavirus?
Niet meer naar de les kunnen en al maanden amper sociaal contact. Studenten hadden hun academiejaar wel anders voorgesteld. 'Het Laatste Nieuws' is voor een artikel op zoek naar universiteits- of hogeschoolstudenten die dit jaar beslisten hun studies stop te zetten door de impact van het coronavirus. Omdat de situatie uitzichtloos is, omdat ze zich geroepen voelen de handen uit de mouwen te steken in een sector waar het momenteel nodig is, omdat corona hen een nieuwe richting heeft uitgestuurd, of om nog een andere reden.
Lees verder

Football Talk. Aster Vranckx opgeroepen bij U21 - AS: "PSG wil Ramos met megacontract naar Parijs lokken"
PSG wil Real Madrid-icoon Sergio Ramos voor drie jaar naar Frankrijk halen. De Parijse club biedt Ramos twintig miljoen euro per seizoen, terwijl De Koninklijke het contract van Ramos slechts met een jaar wil verlengen, dat meldt de Spaanse krant AS.
Lees verder

Sloveen die onlangs nog even werd gearresteerd fluit België-Denemarken
De UEFA heeft Slavko Vincic aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen de Rode Duivels en Denemarken, woensdag in Leuven op de slotspeeldag van de groepsfase van de Nations League. De Sloveen, die volgende week 41 wordt, dook eind mei op in een criminele zaak, werd zelfs even gearresteerd, maar ook nog dezelfde dag vrijgelaten.
Lees verder