Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 november 2020

Uitspraak over “gekleurde spelers” doet Engelse bondsvoorzitter Greg Clarke opstappen

HLN
Uitspraak over "gekleurde spelers" doet Engelse bondsvoorzitter Greg Clarke opstappen
Greg Clarke is opgestapt als voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA). Hij deed dat na ophef over een ongelukkige uitspraak, waarbij hij het had over "gekleurde spelers". Clarke kondigde zijn afscheid dinsdag zelf aan.
Lees verder

Corona zit ook Rode Duivels dwars: Kaminski test positief, Vermaelen mag wéér niet reizen uit Japan
Corona speelt ook de Rode Duivels steeds meer parten. Na Eden Hazard vrijdag heeft nu ook Thomas Kaminski positief getest op Covid-19. De doelman van Blackburn Rovers was gisteren nog in allerijl opgeroepen om de gekwetste Hendrik Van Crombrugge te vervangen, maar moet nu op zijn beurt afhaken. En ook rond Thomas Vermaelen kwam er slecht nieuws vandaag. Hij heeft van de Japanse overheid opnieuw geen toelating gekregen om naar België af te reizen.
Lees verder

Van Damme: "Zeer grote kans dat vaccin in ons land gratis wordt aangeboden"
Indien er verschillende coronavaccins op de markt komen, verwacht prof. dr. Pierre Van Damme (UAntwerpen) geen verschil in kwaliteit. "De kans is heel groot dat andere vaccins die nu in onderzoeksfase 3 zijn, ook in de buurt van de 90 procent (effectiviteit, red.) gaan eindigen, wat heel positief nieuws is." Farmareus Pfizer maakte maandag bekend dat hun coronavaccin volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting. Epidemioloog Van Damme gaf op VTM NIEUWS antwoord op vragen van kijkers.
Lees verder

Helpt het om je gsm in de lucht te steken voor een beter bereik? Dina Tersago gaat het na in 'Ze Zeggen Dat'
Krijg je minder kansen in het leven met een voornaam die eindigt op y? Raak je sneller door een file als je zigzagt? En heb je een beter bereik als je je gsm in de lucht houdt? Dina Tersago (41) en Andy Peelman (37) zoeken het dinsdagavond uit in de tweede aflevering van het VTM-programma 'Ze Zeggen Dat'.
Lees verder

Pompeo lijkt grap te maken over tweede termijn voor Trump: "Regeringsovergang zal heel vlot gaan"
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei vandaag dat er een "rimpelloze transitie naar een tweede regering-Trump" zal zijn. De opmerking was misschien bedoeld als grap, maar voedde wel onbewezen beweringen van de president dat de verkiezingen van 3 november frauduleus waren.
Lees verder

Biden: "Schande dat Trump zijn verlies niet toegeeft"
De Democraat Joe Biden zegt dat niets de overgang naar een nieuwe regering in de VS zal tegenhouden gezien zijn overwinning bij de verkiezingen. "Amerika is terug", aldus Biden, die het een "schande" vindt dat Donald Trump zijn verlies bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen weigert toe te geven.
Lees verder

Biden: "Beschamend dat Trump zijn verlies niet toegeeft"
De Democraat Joe Biden zei in een toespraak in zijn woonplaats Wilmington (Delaware) dat niets de overgang naar een nieuwe regering in de VS zal tegenhouden gezien zijn overwinning bij de verkiezingen. "Amerika is terug", aldus Biden, die het een "beschamend" vindt dat Donald Trump zijn verlies bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen weigert toe te geven.
Lees verder

Ook dit legendarische Italiaanse sportwagenmerk wordt weer tot leven gewekt
Het befaamde Italiaanse sportwagenmerk Bizzarrini wordt nieuw leven ingeblazen. Een van de oprichters is voormalig Daewoo- en Aston Martin-topman Ulrich Bez.
Lees verder

Acteur Jonathan Rhys Meyers crasht met wagen en wordt gearresteerd voor rijden onder invloed
Acteur Jonathan Rhys Meyers (43) - onder andere bekend van de historische reeks 'The Tudors' - is afgelopen zondag gearresteerd voor rijden onder invloed. Dat meldt website TMZ.
Lees verder

Tom Van Grieken geeft toe dat hij fout was met uitspraken over corona-app: "Mijn bedenkingen over privacy waren ongegrond"
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft tijdens De Afspraak op Canvas toegegeven dat hij fout was met zijn uitspraken over de corona-app. Half oktober zei hij dat die niet goed omgaat met de persoonsgegevens van de gebruikers. "Mijn bedenkingen over de privacy waren ongegrond. Je moet dat achteraf eerlijk kunnen zeggen", gaf hij dinsdagavond toe.
Lees verder

Bijna 48 miljard voor Alibaba in eerste half uur Singles Day
Webwinkelgigant Alibaba verkocht in het eerste half uur van de start van koopjesjacht Singles Day voor 372,3 miljard Chinese yuan aan producten, omgerekend bijna 48 miljard euro. Binnen 1 minuut stond de teller al op 6 miljard yuan, een kleine 770 miljoen euro.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh sneuvelt na drie zeges tegen excentrieke wereldkampioen Wright in Winter Series
Dimitri Van den Bergh (PDC-11) heeft het in het Engelse Coventry op het eerste toernooi in de Winter Series (Players Championship 19) tot de achtste finales geschopt. Daarin bleek de Schotse wereldkampioen Peter Wright (PDC-2) met 6-4 te sterk.
Lees verder

't Is gebeurd: 'De Slimste Mens' moet verder zonder Ella Leyers
Opel. Renault en Peugeot. Drie automerken. Die hebben Ella Leyers na een wonderlijk parcours door 'De Slimste Mens ter Wereld' genekt. Haar killer: nieuwkomer, actrice en warenhuisbaas Kim Van Oncen. Met achttien deelnames verpulvert de Leyers-dochter het absolute record dat op naam stond van VTM-journalist Julie Colpaert. Ella zien we terug op donderdag 17 december in de finale van de quiz van Erik Van Looy.
Lees verder

Kim Van Oncen kegelt Ella Leyers uit 'Simste Mens': "Surreëel gewoon"
Achttien afleveringen denderde ze als een stoomtrein door 'De Slimste Mens', maar nu mag Ella Leyers even gaan verpozen. Naam van Ella's eindhalte? Kim Van Oncen. De 'Dertigers'-actrice speelde haar collega eruit en verbaasde zo vooral zichzelf.
Lees verder

Apple stopt eigen M1-chip in laptops en Mac Mini
Apple heeft drie computers gepresenteerd die uitgerust worden met de eigen M1-chip van het bedrijf. De 13 inch MackBook Air en een MacBook Pro, met dezelfde schermmaat, worden de eerste laptops van Apple die de zelfontworpen chip hebben. Ook de Mac Mini, een desktopcomputer met een los scherm, krijgt de nieuwe chip.
Lees verder

Onderzoekers ontdekken belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk
Een internationaal team van wetenschappers, onder leiding van onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM), zegt een van de oorzaken van hoge bloeddruk te hebben ontdekt. Ook stellen de onderzoekers dat deze oorzaak te behandelen is met reeds geregistreerde geneesmiddelen die nu voor andere aandoeningen worden gebruikt.
Lees verder

Vrouwenhater die tien mensen doodde in Toronto pleit ontoerekeningsvatbaar
Alek Minassian, de Canadese man die uit vrouwenhaat in april 2018 met een busje op voetgangers in Toronto inreed en tien van hen doodde, stelt dat hij niet toerekeningsvatbaar is. Minassian staat vanaf vandaag terecht op verdenking van tien gevallen van moord met voorbedachten rade en zestien pogingen tot moord.
Lees verder

Oostende boekt historische stuntzege in Champions League tegen titelverdediger Burgos
Filou Oostende heeft op de tweede speeldag van de Champions League basketbal gewonnen van de Spaanse titelverdediger Hereda San Pablo Burgos. Het werd na een thriller 99-98 in het voordeel van het team van Dario Gjergja.
Lees verder

Pool zwaargewond na metershoge val van terras appartement, landgenoot opgepakt
In Meulebeke is dinsdagavond een Poolse dertiger zwaargewond op straat aangetroffen aan zijn appartement in de Achtste Linielaan, vlakbij het Vredesmuseum. Vermoedelijk viel hij zo'n 8 meter naar beneden. Een andere Pool is opgepakt voor verhoor maar of er kwaad opzet in het spel is, is voorlopig onduidelijk.
Lees verder

Disneyland gesloten, dus bouwt Amerikaan achtbaan in achtertuin
Stel, je langverwachte bezoek aan Disneyland kan door de coronapandemie niet doorgaan. Wat doe je? Thuis liggen kniezen of probeer je er het beste van te maken? Een Californiër koos voor het laatste en bouwde de befaamde Matterhorn-achtbaan gewoon na in zijn tuin.
Lees verder