Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 november 2020

UITGELEGD. De meest complete gids over wat je nu juist moet doen bij contact met een besmet persoon of als je zelf be...

HLN
UITGELEGD. De meest complete gids over wat je nu juist moet doen bij contact met een besmet persoon of als je zelf besmet blijkt
Viroloog Steven Van Gucht heeft maandag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum opnieuw ingezoomd op het verschil tussen quarantaine en isolatie. "We horen nog altijd uit het veld dat hier verwarring over bestaat, dat mensen het niet altijd goed begrijpen of opvolgen", verklaarde hij. Van Gucht ging meteen dieper dan ooit in over wat je nu juist moet doen als je contact hebt gehad met een besmette persoon en wat je moet doen als je zelf positief hebt getest.
Lees verder

Kunnen scholen weer open? Wat met kerst? En hoelang blijft horeca nog op slot? Geert Molenberghs en Steven Van Gucht blikken vooruit nu cijfers zakken
Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames dalen. Toch liggen de cijfers nog veel te hoog om het woord 'versoepeling' in de mond te nemen. Maar hoe 'intiem' gaan we kerst moeten vieren? Blijft de horeca de komende vier maanden op slot? Kunnen de schoolpoorten volgende week terug open? Moeilijke vragen, maar we stellen ze toch aan biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Steven Van Gucht. "Je kan beter met buren buiten Kerstmis vieren dan met familie binnen."
Lees verder

Geert Molenberghs en Steven Van Gucht blikken vooruit nu cijfers zakken: kunnen scholen weer open? Wat met kerst? En hoelang blijft horeca nog op slot?
Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames dalen. Toch liggen de cijfers nog veel te hoog om het woord 'versoepeling' in de mond te nemen. Maar hoe 'intiem' gaan we kerst moeten vieren? Blijft de horeca de komende vier maanden op slot? Kunnen de schoolpoorten volgende week terug open? Moeilijke vragen, maar we stellen ze toch aan biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Steven Van Gucht. "Je kan beter met buren buiten Kerstmis vieren dan met familie binnen"
Lees verder

Verdachte (65) hoevemoord blijft aangehouden: "We zijn zwaar teleurgesteld, maar blijven vechten tegen tunnelvisie"
De 65-jarige Albert B. blijft aangehouden voor de moord op zijn vrouw Gerty Vanhoef (61). Dat besliste de Kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen. De raadkamer had hem vorige maand nochtans vrijgelaten. "Oude elementen die al duidelijk bleken, worden nu uit de context getrokken", zegt zijn advocaat Bert Partoens.
Lees verder

Peter Gyselbrecht en VRT-journalist Bart Aerts riskeren 6 maanden cel na uitzending van afgeluisterde telefoongesprekken uit kasteelmoord in Terzake
Het Brugse parket heeft 6 maanden cel gevorderd voor Peter Gyselbrecht en VRT-journalist Bart Aerts na een uitzending van telefoontaps uit het dossier van de kasteelmoord in Terzake. "Met die reportage werden alle grenzen van het onwaarschijnlijke afgetast", sneerde de procureur. Zowel Gyselbrecht als Aerts vragen de vrijspraak, maar moeten nog even wachten op hun vonnis. Niemand bleek het immers nodig te hebben gevonden om de bewuste uitzending aan het dossier te voegen.
Lees verder

ZOVEEL VERDIEN IK. Verpleegkundige Dorien (24) droomt van tripje naar Disneyland
Q-Music is met een opmerkelijke actie gestart: wie in zestig seconden tijd tien vragen correct kan beantwoorden, verdubbelt eenmalig zijn/haar maandloon. De eerste kandidaat was Dorien Philips. Zij werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis en verdient maandelijks netto 1.902,84 euro.
Lees verder

Geen Saelemaekers of Van Crombrugge bij Rode Duivels, Kaminski als vervanger opgeroepen
Drie nieuwe afzeggingen voor Roberto Martínez. Zowel Hendrik Van Crombrugge, Alexis Saelemaekers als Leandro Trossard moeten gekwetst forfait geven voor het Belgische drieluik.
Lees verder

Deze mensen vertrouwen op Karen Damen en Ruth Beeckmans om de liefde te vinden in 'Cupido Ofzo'
Vanaf maandag 23 november openen Karen Damen (46) en Ruth Beeckmans (38) de deuren van 'Cupido Ofzo', een uniek datingbureau waarmee de dames acht mensen met een beperking of stoornis aan de liefde van hun leven willen helpen.
Lees verder

Raadsel rond vermoord paard blijft groot: "Onbegrijpelijk dat iemand een dier zo gruwelijk kan toetakelen"
Kwaad, triestig en vooral gechoqueerd: zo voelt de 29-jarige Candice Sauveur zich nu het paard waar ze sinds de lente voor zorgde, vermoord werd in een wei in Sterrebeek. Hoe en waarom 'Obama' om het leven werd gebracht, is nog onduidelijk. Het dier werd zondagochtend badend in een plas bloed in de weide aangetroffen. "Aan wat heeft hij dit verdiend?" Voor de doodsoorzaak is het wachten op een autopsie.
Lees verder

Politie controleert op overlast en inbreuken tegen coronamaatregelen: "We zullen scherp blijven controleren"
Het wijkteam van de Unolaan heeft zondag een actie gehouden tegen overlast in Deurne-Noord. Bij deze controles zijn ook inbreuken met betrekking tot COVID-19 vastgesteld.
Lees verder

Hersenexpert en topdokter Veerle Visser-Vandewalle houdt van haar avonden: "In de zetel nietsdoen is echt belangrijk"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: topdokter Veerle Visser-Vandewalle (55). 's Avonds luilekkeren is volgens haar het beste wat er is. "Het is bewezen dat je een grotere spontane hersenactiviteit vertoont als je niets actiefs doet."
Lees verder

Ex-model werd verkracht door handlanger Epstein: "Ik vroeg waar mijn kamer was, hij zei: jij slaapt bij mij in bed"
Thysia Huisman (47) was 18 toen ze werd verkracht door Jean-Luc Brunel, destijds baas van een modellenbureau, nu bekend als handlanger van miljonair en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Bijna dertig jaar later worstelt het Nederlandse ex-model nog altijd met wat er die avond is gebeurd. Ze werd gedrogeerd na een avondje uit. "We moesten klinken op mijn ­carrière, ik kwam er niet onderuit. Niet lang daarna werd ik draaierig en misselijk, ik begon te zweten en werd helemaal slap."
Lees verder

Batshuayi in opvallende outfit en Van Crombrugge die alweer vertrekt: Rode Duivels blazen verzamelen op oefencentrum in Tubeke
Batshuayi met traditiegetrouw een opvallende outfit en de jongens van Club Brugge die met de teambus komen. De Rode Duivels bliezen vandaag verzamelen op het oefencentrum in Tubeke. Woensdag staat er een oefenduel tegen Zwitserland op het programma. Daarna volgen de Nations League-wedstrijden tegen Engeland (15/11) en Denemarken (18/11).
Lees verder

Beursfeestje na nieuws over coronavaccin: koersen klimmen naar niveau voor crisis
Overal ter wereld schoten aandelen omhoog toen vanmiddag bekend raakte dat er een zeer efficiënt vaccin tegen het coronavirus aankomt. Coronagevoelige namen zoals Kinepolis of Basic-Fit rukken op, coronawinnaars zoals Zalando en Just Eat Takeaway duiken in het rood.
Lees verder

OPROEP. Laat jij je vaccineren zodra het kan?
Er wordt al lang over gesproken, maar een vaccin tegen Covid-19 wordt alsmaar concreter. Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer wil dit jaar nog 10 tot 20 miljoen mensen inenten met een vaccin dat voor 90 procent effectief is. Volgend jaar zouden er nog eens 1,3 miljard vaccins worden gemaakt. 'Het Laatste Nieuws' en 'HLN.be' wil weten welke vragen u zich nog stelt bij een vaccin tegen corona. Hoe veilig is het? Waarom krijgen oudere mensen voorrang? Wanneer zal ik het krijgen? Vul hieronder uw vragen in en verstuur ze naar onze redactie.
Lees verder

OPROEP. Laat jij je vaccineren van zodra het kan?
Er wordt al lang over gesproken, maar een vaccin tegen Covid-19 wordt alsmaar concreter. Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer wil dit jaar nog 10 tot 20 miljoen mensen inenten met een vaccin dat voor 90 procent effectief is. Volgend jaar zouden er nog eens 1,3 miljard vaccins worden gemaakt. 'Het Laatste Nieuws' en 'HLN.be' wil weten welke vragen u zich nog stelt bij een vaccin tegen corona. Hoe veilig is het? Waarom krijgen oudere mensen voorrang? Wanneer zal ik het krijgen? Vul hieronder uw vragen in en verstuur ze naar onze redactie.
Lees verder

Europese minitop over antwoord op nieuwe terreurgolf
Een week na de terreuraanslag in Wenen reist de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz dinsdag naar Parijs voor een bezoek aan de Franse president Emmanuel Macron. Na hun onderhoud houden Kurz en Macron samen met de leiders van Duitsland en de Europese instellingen om 15 uur een virtuele top over een Europees antwoord op de terreurdreiging.
Lees verder

Taekwondoka Jaouad Achab test positief op corona
Taekwondoka Jaouad Achab heeft positief getest op het coronavirus. De 28-jarige Belg van Marokkaanse origine heeft buiten wat hoofdpijn en vermoeidheid geen ernstige klachten en zit nu thuis in quarantaine.
Lees verder

William Massart zelf overleden aan kanker na jarenlange strijd voor zieke dochter Sandra: "Hij is strijdvaardig gebleven tot de laatste snik"
Hij vocht jarenlang tegen de farmasector en slaagde erin om één miljoen euro in te zamelen om zijn dochter Sandra te laten behandelen. Zijn laatste strijd, die tegen kanker, heeft hij echter niet kunnen winnen. William Massart is op 60-jarige leeftijd overleden. Het dappere gevecht van William en zijn vrouw Olga inspireerde regisseur Jan Verheyen tot het maken van de film 'Red Sandra'. Die gaat in januari in première.
Lees verder

Lijk gevonden onder hoop vuilnis naast illegale kampeerplek: bewoonster opgepakt
Een illegale man is dood teruggevonden onder een hoop vuilnis in de spoorwegberm van de Leemputtelaarbaan op de grens van Deurne en Mortsel. Drie verdachten zijn opgepakt. Eén van hen is een 43-jarige vrouw die sinds enkele jaren in een garagebox naast de spoorweg woont.
Lees verder