Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 1 november 2020

Twee jaar na overlijden van Jana (15) vecht nu ook halfbroer Senne (7) voor zijn leven: “We geloven dat zij over he...

HLN
Twee jaar na overlijden van Jana (15) vecht nu ook halfbroer Senne (7) voor zijn leven: "We geloven dat zij over hem waakt"
In mei 2018 moest hij afscheid nemen van zijn halfzus Jana Geerts (15), die na een gevecht van drie jaar de strijd tegen leukemie verloor. Nu 2,5 jaar later vecht Senne (7) na een harttransplantatie zélf voor zijn leven, in hetzelfde ziekenhuis als zijn grote zus. "De mama van Jana steunt mij, zij begrijpt beter dan wie ook hoe bang ik ben om mijn kind te verliezen. We geloven ook allebei dat Jana over Senne waakt", zegt mama Ann Van Schoeland.
Lees verder

Grote uitbraak in woonzorgcentrum Sint-Eligius in Zeveneken: 90 bewoners en 45 personeelsleden besmet
In woonzorgcentrum Sint-Eligius in Zeveneken (Lochristi) hebben 90 bewoners en 45 personeelsleden positief getest op COVID-19. Het woonzorgcentrum krijgt versterking om de uitbraak er onder controle te krijgen. Directie en verzorgend personeel kunnen zaterdag al rekenen op de hulp van de koepel en het Rode Kruis, zondag komt daar nog een delegatie van de Civiele Bescherming bij om het rusthuis logistiek te ondersteunen bij de verhuis van de bewoners.
Lees verder

Sterrenchef en tv-vedette Marcelo Ballardin startte zijn leven in de jungle: "Over ons dak liepen iedere dag krijsende apen"
Half Vlaanderen valt in zwijm voor Marcelo Ballardin (39). Bourgondiërs smullen van zijn briljante sterrengerechten, kinderen van zijn sappig taaltje, vrouwen van zijn weinig weerstaanbare looks. De liefde is wederzijds. "In Brazilië groeide ik op tussen tarantula's en apen, in de VS lukte het niet om muzikant te worden, in Italië werd ik zot van het wachten, maar hier in België voel ik me honderd procent thuis." Hij houdt van entertainment, blijkt uit programma's als 'Snackmasters' en 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'. "Roger van Damme op stang jagen, Piet Huysentruyt opjagen: heerlijk."
Lees verder

De Decker en co onder druk: "Iedereen weet wat er in Beveren moet gebeuren"
Na de nederlagen tegen Genk en Hoffenheim komt alles en iedereen bij AA Gent onder druk te staan. "We weten wat we zondag moeten doen in Beveren", zegt Wim De Decker.
Lees verder

Geen Tour Down Under en Cadel Evans Great Ocean Road Race in 2021
Het hing in de lucht, maar is nu ook officieel. De Santos Tour Down Under (19-24 januari) slaat door het coronavirus noodgedwongen een jaar over. Het was onmogelijk om de Australische rittenkoers veilig en verantwoord te organiseren. "We deden er alles aan om een succesvolle strategie uit te werken, maar de internationale component van onze sport maakte dat onmogelijk", zegt Hitaf Rasheed, uitvoerend directeur van Events South Australia. De oversteek naar Australië en de bijkomende quarantainemaatregelen waren de grootste hindernissen voor de renners en teams. Als alternatief komt er een fietsfestival voor de Australische bevolking.
Lees verder

Geen Tour Down Under in 2021 door coronavirus
Het hing in de lucht, maar is nu ook officieel. De Santos Tour Down Under (19-24 januari) slaat door het coronavirus noodgedwongen een jaar over. Het was onmogelijk om de Australische rittenkoers veilig en verantwoord te organiseren. "We deden er alles aan om een succesvolle strategie uit te werken, maar de internationale component van onze sport maakte dat onmogelijk", zegt Hitaf Rasheed, uitvoerend directeur van Events South Australia. De oversteek naar Australië en de bijkomende quarantainemaatregelen waren de grootste hindernissen voor de renners en teams. Als alternatief komt er een fietsfestival voor de Australische bevolking. De kans is groot dat ook de Cadel Evans Great Ocean Road Race (31 januari 2021) sneuvelt op de wielerkalender van 2021.
Lees verder

De Albanezen weten nog altijd niet hoe hun nieuwe prinses eruitziet
Sinds 22 oktober is het koningshuis van Albanië een telg rijker: kroonprins Leka en zijn echtgenote Elia verwelkomden toen een dochter: prinses Geraldine. Al weet het volk nog altijd niet hoe hun kersverse prinses eruitziet: het koningshuis heeft nog altijd geen foto van de baby vrijgegeven.
Lees verder

HALLOWEENBITS. Batman, Michael Jackson en The Adams Family: zo griezelde bekend Vlaanderen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. En er zijn dan wel geen halloweenfeestjes, maar dat wil niet zeggen dat je favoriete BV's deze griezelige dag aan zich voorbij laten gaan. Zo vierde bekend Vlaanderen de leukste verkleedpartij van het jaar.
Lees verder

HALLOWEENBITS. Batman, Michael Jackson en The Addams Family: zo griezelde bekend Vlaanderen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. En er zijn dan wel geen halloweenfeestjes, maar dat wil niet zeggen dat je favoriete BV's deze griezelige dag aan zich voorbij laten gaan. Zo vierde bekend Vlaanderen de leukste verkleedpartij van het jaar.
Lees verder

Gouverneur Cathy Berx reageert cynisch op koopzondag in Antwerpen: "Ik hoop dat de mensen niet komen en dat het hard gaat regenen"
Antwerps gouverneur Cathy Berx vindt de koopzondag die vandaag in de stad Antwerpen plaatsvindt geen goed idee. Volgens haar is zo'n koopzondag cynisch nu de ziekenhuizen vol liggen met Covid-patiënten en vanaf morgen de niet-essentiële winkels moeten sluiten. Ze roept de mensen op om niet te komen shoppen.
Lees verder

Oude dieselauto's mogen Amsterdam niet meer in
Oude dieselauto's mogen met ingang van zondag Amsterdam niet meer in. Er geldt een nieuwe milieuzone in het gebied binnen de ring A10. Het verbod geldt voorpersonen- en bestelauto's die vóór 2006 zijn gemaakt. Op de ringweg zelf mogen de oude diesels nog wel rijden.
Lees verder

Football Talk. Nieuwe besmetting bij Standard - Leya Iseka naar Metz
Onze landgenoot Aaron Leya Iseka wordt door de Franse tweedeklasser Toulouse tot eind dit seizoen, met aankoopoptie, uitgeleend aan FC Metz uit de Ligue 1, zo maakte de club bekend.
Lees verder

Unieke Belgische woning is decor voor herfst- en wintercollectie van Zara Home
Zara Home heeft als locatie voor haar herfst- en wintercollectie een Belgisch huis gekozen dat te zien zal zijn in de internationale campagne die in 44 landen loopt. De Spaanse keten liet haar oog vallen op de woning van artisanaal schilder Erwin Dankers uit Nijlen.
Lees verder

Worden de brokken gelijmd? Sean Dhondt en Allison vieren samen Halloween
Het zag er even niet goed uit voor Sean Dhondt (36) en zijn vrouw Allison (31). De relatie van de twee kende zwaar weer nadat Sean in de val werd gelokt door 'Eveline' en in een naaktfotoschandaal verzeild raakte. Toch lijkt er nu opnieuw toenadering tussen de twee: ze vierden samen Halloween en postten meteen ook hun eerste koppelfoto sinds de heisa losbarstte.
Lees verder

Afscheidsplanners organiseren steeds meer persoonlijke uitvaarten: "Minifestival of afscheid in een bos, niets is te gek"
Vergeet een klassieke uitvaart in kerk en aula. De mooiste afscheidsvieringen vinden tegenwoordig plaats op plekken die écht iets voor de overledene betekenden. "Bij een huwelijk kan alles, waarom dan niet bij een afscheid?", vinden ritueelbegeleidster Katrien Smeyers (46) en afscheidsplanner Kathleen Weuts (39), die vijf jaar geleden zelf haar zoontje verloor.
Lees verder

Godlastering, doodslag en trouwen met tieners: de strafste streken van de rocksterren
Deze week is het vijftig jaar geleden dat 'The Doors'-frontman Jim Morrison veroordeeld werd tot zestig dagen dwangarbeid voor godslastering en ook een boete kreeg omdat hij naar verluidt z'n geslachtsdeel had getoond in het openbaar. Al is Jim lang niet de enige rockster over wie straffe verhalen de ronde doen. Een overzicht!
Lees verder

De zoete geur van de herfst: 3 x heerlijk bakken met najaarsfruit
Geen betere remedie tegen een lockdowndip dan de gezellige geur van versgebakken taart of brood. En laten we nu net een overvloed aan herfstfruit hebben waarmee je de lekkerste baksels kunt maken!
Lees verder

PORTRET. Melkboer, marinier en kandidaat-Mister Universe: Sean Connery doorbrak alle verwachtingspatronen
Klasse heeft niks met geld of afkomst te maken. Als Sean Connery, die zaterdag op 90-jarige leeftijd is overleden, in zijn leven iets heeft bewezen, dan is het dat. Kind van een arm gezin, tattoos op de voorarm, een vet Schots accent, een cv waarop melkboer, marinier en kandidaat-Mister Universe stond: Connery had alles tegen om in de jaren zestig een toonbeeld van intelligentie, smaak en goede manieren te worden. En toch deed hij het.
Lees verder

Antwerpse politie moest vannacht verschillende feestjes stilleggen, ook politievrouw werd belaagd
Gisterenavond en vannacht moest de Antwerpse politie meermaals tussenkomen op feestjes waar de geldende maatregelen niet werden gerespecteerd. Op een plek werd een politievrouw belaagd door een vrouw die weigerde afstand te houden en een mondmasker te dragen.
Lees verder

Setién praat ronduit na mislukte passage bij Barcelona: "Messi is moeilijk te coachen"
In een uitgebreid gesprek met Vicente del Bosque, ex-bondscoach van Spanje, komt Quique Setién (62) terug op zijn mislukte passage bij FC Barcelona. "Ik kon mezelf niet zijn. De druk was té hoog." En ook Lionel Messi komt uitvoerig ter sprake. "Hij is moeilijk te coachen."
Lees verder