Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 november 2020

Turkse president Erdogan feliciteert Joe Biden dan toch en bedankt Trump voor “warme vriendschap”

HLN
Turkse president Erdogan feliciteert Joe Biden dan toch en bedankt Trump voor "warme vriendschap"
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dinsdag dan toch zijn gelukwensen overgemaakt aan Joe Biden, de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Erdogan hoopt de relaties tussen Ankara en Washington te versterken.
Lees verder

Gezin zoekt getuigen van inbraak in nieuwbouwwoning: "Ze hebben alles meegenomen zelfs de spots, de toiletten en het kookfornuis!"
Zaterdagnacht kreeg de familie Van Berendonck inbrekers over de vloer in hun toekomstige woning in Wijnegem. Via camerabeelden zagen buren een witte camionette in volle vaart wegrijden. Het gezin is op zoek naar tips die kunnen leiden tot de daders. "Al ons spaargeld zat in de inboedel die we op één nacht kwijt zijn."
Lees verder

Assassin's Creed: Valhalla hakt er – vooral letterlijk - in
De beste 'Assassin's Creed'-game van dit jaar is nog altijd Sony's 'Ghost of Tsushima', maar de officiële nieuwe editie van de bekende serie historische actiegames is ook lang niet kwaad. Onze review van 'Assassin's Creed: Valhalla', waarin je deze keer als Vikingkrijger (M/V) het 9de-eeuwse Engeland – bij momenten zeer letterlijk zelfs – onder de voet loopt.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Assassin's Creed: Valhalla' hakt er – vooral letterlijk - in
De beste 'Assassin's Creed'-game van dit jaar is nog altijd Sony's 'Ghost of Tsushima', maar de officiële nieuwe editie van de bekende serie historische actiegames is ook lang niet kwaad. Onze review van 'Assassin's Creed: Valhalla', waarin je deze keer als Vikingkrijger (M/V) het 9de-eeuwse Engeland – bij momenten zeer letterlijk zelfs – onder de voet loopt.
Lees verder

Jan Vertonghen is fan van Charles De Ketelaere: "Een echte stilist. Ik ben onder de indruk van hem"
Charles De Ketelaere heeft er (nog) een fan bij. Een notoire zelfs. Jan Vertonghen, onze recordinternational met 120 caps. Die kwam op de ochtendtraining onder de indruk van CDK. Vertonghen: "Een echte stilist. Hij heeft een grote toekomst voor zich."
Lees verder

VN-Mensenrechtenraad kritisch voor toestand in de VS
Verscheidene grootmachten, waaronder meerdere bondgenoten van de VS, hebben gisteren tijdens een zitting van de VN-Mensenrechtenraad kritiek geuit op de Amerikaanse staat van dienst op vlak van mensenrechten. Onder andere de doodstraf, politiegeweld tegen Afro-Amerikanen en de scheiding van migrantenkinderen van hun families ligt veel landen zwaar op de maag.
Lees verder

LIVE. Biden houdt toespraak over door Republikeinen verguisd Obamacare
Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich vandaag over een nieuw Republikeins offensief tegen Obamacare, de hervorming van de ziekteverzekering die voormalig Democratisch president Barack Obama tien jaar geleden invoerde. Zo komt de wet opnieuw onder druk op een moment dat het coronavirus de Verenigde Staten in een grote gezondheidscrisis heeft gedompeld. De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden, vicepresident onder Obama, heeft uitgehaald naar de Republikeinse pogingen om Obamacare neer te sabelen op een moment dat het land door het coronavirus wordt geteisterd. Biden wil de wet verder uitbreiden en geeft omstreeks 20 uur Belgische tijd een toespraak over de kwestie.
Lees verder

Te land, ter zee en op het net: minister van Defensie wil tegen 2025 cybersoldaten in België
De nieuwe minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) wil een cybercomponent aan ons leger toevoegen. Het plan is dat tegen 2025 de cybersoldaten vanachter hun computer het online gevecht zullen aangaan. "Een hele goede zaak voor ons land", zegt Geert Baudewijns van het cyberbeveiligingsbedrijf Secutec.
Lees verder

'Harry Potter'-acteur Rupert Grint maakt debuut op Instagram en onthult meteen de bijzondere naam van z'n dochtertje
Rupert Grint (32), vooral bekend van z'n rol als Ron Weasley in de Harry Potter-films, heeft eindelijk een Instagram-pagina aangemaakt. Met z'n eerste post weet hij z'n volgers al meteen te charmeren. Hij deelt namelijk voor het eerst een kiekje van z'n kersverse dochtertje.
Lees verder

IN BEELD. Nieuwkomers De Ketelaere en Delcroix 'ingewijd' op training Rode Duivels
De klassieke inwijdingsrituelen op training, aan de eettafel 's avonds een liedje brengen: Charles De Ketelaere en Hannes Delcroix ontsnappen als kersverse Rode Duivels niet aan de voetbaltradities. Ook Thomas Foket meldde zich vandaag op de training van Roberto Martínez, die na de afzeggingen van Eden Hazard, Carrasco, Castagne, Van Crombrugge, Saelemaekers en Trossard ook geconfronteerd wordt met de nieuwe reisproblemen van Thomas Vermaelen. De bondscoach had vanavond specifieke instructies voor Nacer Chadli en zag speelvogel Michy Batshuayi opnieuw gekke bekken trekken.
Lees verder

Wie speelt er morgen in nieuw experiment tegen Zwitserland? Dit is hoe de kaarten momenteel liggen
Bondscoach Roberto Martínez bevestigde eerder op de avond dat hij morgen tegen Zwitserland opnieuw aan het experimenteren gaat. VTM-journalist Jarno Bertho, die vanavond een stuk van de training van onze Duivels kon volgen in Tubeke, licht alvast een tipje van de sluier. "Verwacht opnieuw Simon Mignolet in doel. Er waren ook maar zeventien veldspelers op training, onder wie weinig centrumverdedigers, dus verwacht zeker opnieuw Bornauw en Mechele centraal achterin. En misschien ook Hannes Delcroix - vanochtend ook opgeroepen. En voor de rest is elke positie wel dubbel bezet met deze jonge gasten. 't Is vooral ook uitkijken naar het debuut van Charles De Ketelaere, want ook dat komt er zo goed als zeker."
Lees verder

Frank Duboccage legt uit waarom hij het weerpraatje presenteert met een gescheurd oor: "Veel geluk gehad"
Het is de VTM-kijkers wellicht al opgevallen: Frank Duboccage (47) presenteert z'n weerpraatje al enkele dagen met een gehavend oor. "Kan iemand vertellen wat er gebeurd is?", vroegen enkelen zich af op Twitter.
Lees verder

Mogelijk vervroegde invrijheidstelling voor gedetineerden die nog minder dan zes maanden moeten zitten
Op korte termijn komt er een invrijheidstelling voor een aantal gedetineerden die op minder dan zes maanden van hun strafeinde zijn, op langere termijn komen er zes nieuwe gevangenisinstellingen en worden de straffen en de begeleiding van gedetineerden tot re-integratie in de samenleving beter ingevuld. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Lees verder

Gedetineerden die nog minder dan zes maanden moeten zitten, mogelijk vervroegd vrijkomen
Op korte termijn komt er een invrijheidsstelling voor een aantal gedetineerden die op minder dan zes maanden van hun strafeinde zijn, op langere termijn komen er zes nieuwe gevangenisinstellingen en worden de straffen en de begeleiding van gedetineerden tot re-integratie in de samenleving beter ingevuld. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Lees verder

Uitspraak over "gekleurde spelers" doet Engelse bondsvoorzitter Greg Clarke opstappen
Greg Clarke is opgestapt als voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA). Hij deed dat na ophef over een ongelukkige uitspraak, waarbij hij het had over "gekleurde spelers". Clarke kondigde zijn afscheid dinsdag zelf aan.
Lees verder

Opmerkelijke vondst van politie: geen hennepplantage, maar kleine witlofkwekerij
De bewoonster van een huis in het Nederlandse Geleen keek vandaag vreemd op toen er plotseling agenten voor haar deur stonden. Zij vermoedden in haar woning de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Dat bleek de politie flink mis te hebben: het ging om een witlofkwekerijtje in een kelder.
Lees verder

Aanhangers organiseren zaterdag grote Mars voor Trump in Washington DC
Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump gaan zaterdag op de middag een mars organiseren in Washington DC. Ze willen op die manier "transparantie" eisen en "de integriteit van de verkiezingen beschermen". "De president moet van ons horen dat we niet willen dat hij zich gewonnen geeft", klinkt het onomwonden.
Lees verder

Ruzies, geheime liefdes en ongelukkige meisjes: het verhaal achter de vele zangeressen van Hooverphonic. "Ze moesten zingen. Ook al deed het fysiek pijn"
De vierde bleek de juiste en die liefde bekoelde nooit. Alex Callier (47) zag reeds tal van zangeressen vertrekken maar bij Geike Arnaert (41) deed het pijn. "In tegenstelling tot wat iedereen denkt, vertrok Geike niet met slaande deuren", aldus een ingewijde. Dat deden andere muzes wel. Een relaas van de veelwijverij achter de microfoon van Hooverphonic. Ruzies, geheime romances en - vooral - torenhoge ambities van een meedogenloze perfectionist.
Lees verder

Corona zit ook Rode Duivels dwars: Vermaelen mag weer niet reizen uit Japan, Kaminski test positief
Corona speelt ook de Rode Duivels steeds meer parten. Na Eden Hazard vrijdag heeft nu ook Thomas Kaminski positief getest op Covid-19. De doelman van Blackburn Rovers was gisteren nog in allerijl opgeroepen om de gekwetste Hendrik Van Crombrugge te vervangen, maar moet nu op zijn beurt afhaken. En ook rond Thomas Vermaelen kwam er slecht nieuws vandaag. Hij heeft van de Japanse overheid opnieuw geen toelating gekregen om naar België af te reizen.
Lees verder

Van Overtveldt over VRT-journalist: "he's gay"
Een opmerking van Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) in verband met de homoseksualiteit van een VRT-journalist, maakt vanavond heel wat reacties los op de sociale media. De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt zelfs om "uitleg" van de vroegere Belgische minister van Financiën.
Lees verder