Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 november 2020

Tuinhuis vol rommel? Opruimcoach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt

HLN
Tuinhuis vol rommel? Opruimcoach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt
In onze tuinhuizen slingeren bijna vijf miljoen ongebruikte elektrische tuintoestellen rond. En dat is jammer, want de grondstoffen van die apparaten zijn perfect recycleerbaar. Daarom startte Recupel een campagne om ons aan te moedigen dat tuinhuis op te ruimen. Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Opruimcoach Veronique Peeters weet gelukkig raad. "Goed labelen is een must." Zij legt stap voor stap uit hoe je die rommel in je tuinhuis een halt toeroept.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Karen Damen: "Je begrijpt dat ik niet hoog met je opliep, tot ik een hondsbrutale 'grave griet' ontdekte"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Karen Damen: "Je mag dan misschien niet de beste zangeres of meest getalenteerde actrice zijn, Karen. Authentiek ben je in ieder geval wél."
Lees verder

Hamilton richt zich na zevende wereldtitel tot alle kinderen: "Durf te dromen"
Op gepaste wijze greep Lewis Hamilton zijn historische zevende wereldtitel. Met een masterclass in het natte Turkije, waar hij eens absoluut niet de snelste auto had. "Materiaal is belangrijk in deze sport, maar het gaat er ook om wat je er vervolgens mee doet."
Lees verder

Hamilton richt zich na zevende wereldtitel tot alle kinderen: "Droom het onmogelijke"
Lewis Hamilton heeft zich in Istanbul voor de zevende keer tot wereldkampioen in de Formule 1 gekroond. Daarmee hees de Brit zich op gelijke hoogte van Michael Schumacher. "Ik herinner me dat ik aan het kijken was hoe Michael die WK's won", vertelde een emotionele Hamilton.
Lees verder

De Wever raadt Van Grieken aan om grote kuis te houden bij Vlaams Belang: "Frigo van verloren stemmen"
De 'Chinese muur' tussen de N-VA en Vlaams Belang blijft voorlopig overeind. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever zondagmiddag gezegd aan VTM NIEUWS. De Wever had ook raad klaar voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: hou grote kuis in je partij.
Lees verder

Met corona besmette man aangehouden op luchthaven Schiphol nadat hij vliegtuig in wilde stappen
De Nederlandse Koninklijke Marechaussee heeft op de luchthaven Schiphol een man aangehouden die een brief bij zich had waarin stond dat hij positief was getest op het coronavirus. De reiziger, een 32-jarige Georgiër, is in quarantaine gezet en aangehouden voor poging tot zware mishandeling, meldt de marechaussee zondag.
Lees verder

SHOWBITS. Het hondje van Charlotte Leysen en op stap met de Helden
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kan je wellness kopen? De 'zen en onzin' van zorg dragen voor jezelf
Nog nooit waren voor jezelf zorgen en wellness zo populair. In deze rare tijden gaan we massaal op zoek naar ontspanning, een lichtpuntje in de donkere dagen. Maar is wellness écht een weldaad voor lichaam en geest? Of is het stilaan welletjes geweest?
Lees verder

President Donald Trump geeft voor het eerst toe dat Joe Biden de verkiezingen won
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter voor het eerst gezegd dat zijn democratische tegenstander Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Dat is opmerkelijk, want tot nu ontkende Trump steeds zijn nederlaag.
Lees verder

Trump zegt dat Biden won, maar trekt woorden even later alweer in: "Ik geef NIETS toe"
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter voor het eerst gezegd dat zijn democratische tegenstander Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Dat is opmerkelijk, want tot nu ontkende Trump steeds zijn nederlaag. Snel na het bewuste bericht op Twitter, stelde Trump zijn woorden bij en geeft hij zich nog niet gewonnen.
Lees verder

Joan Mir verovert eerste wereldtitel MotoGP, Morbidelli wint GP van Valencia
De Spanjaard Joan Mir (Suzuki) heeft zich voor het eerst in zijn carrière tot wereldkampioen in de MotoGP gekroond. In de Grote Prijs van Valencia, die gewonnen werd door de Italiaan Franco Morbidelli (Yamaha), finishte Mir zondag als zevende.
Lees verder

Sterren 'Harry Potter' houden reünie
Negentien jaar geleden ging 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' in première. Reden genoeg voor de cast om via livestream een reünie te houden. Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe (31) verklapte meteen dat er voor volgend jaar nog heel wat andere festiviteiten op de planning staan.
Lees verder

Red Flame Elena Dhont loopt mogelijk zware knieblessure op en schreeuwt het uit van de pijn, Twente-teamgenotes in tranen
Beelden die we liever niet zien. Red Flame en Twente-aanvoerster Elena Dhont (22) heeft een mogelijk zware blessure opgelopen. Bij een schot verdraaide ze haar knie. Een moment dat tranen teweegbracht bij haar teamgenotes.
Lees verder

Red Flame Elena Dhont loopt mogelijk zware knieblessure op en schreeuwt het uit van de pijn, haar Twente-teamgenotes laten tranen
Beelden die we liever niet zien. Red Flame en Twente-aanvoerster Elena Dhont (22) heeft een mogelijk zware blessure opgelopen. Bij een schot verdraaide ze haar knie. Een moment dat tranen teweegbracht bij haar teamgenotes.
Lees verder

Red Flame Elena Dhont loopt zware knieblessure op, haar Twente-teamgenotes barsten uit in tranen
Beelden die we liever niet zien. Red Flame en Twente-aanvoerster Elena Dhont (22) heeft een mogelijk zware blessure opgelopen. Bij een schot verdraaide ze haar knie. Een moment dat tranen teweegbrengt bij haar teamgenotes.
Lees verder

Meer dan 130 agenten Geheime Dienst besmet met coronavirus of in quarantaine na rally's Trump
Meer dan 130 leden van de Amerikaanse Geheime Dienst die president Donald Trump beschermen, zitten in quarantaine omdat ze besmet zijn met het coronavirus of in contact geweest zijn met iemand die positief testte. Dat schrijft The Washington Post op basis van verscheidene bronnen.
Lees verder

Britse krant Daily Mail ontdekt 'schoonheid' Dina Tersago
De zoektocht naar een vaccin voor het coronavirus houdt de hele wereld in de ban. Geen wonder dus dat alle ogen momenteel gericht zijn op Puurs, het dorp waar farmagigant Pfizer de laatste hand legt aan een eigen vaccin. Maar de Britse kant Daily Mail lijkt vooral geïnteresseerd in de andere troeven van het dorp, met name presentatrice Dina Tersago (41).
Lees verder

Drie gewonden naar het ziekenhuis: politie onderzoekt schiet- en steekincident in Schaarbeek
De politie onderzoekt een schiet- en steekpartij, die vanmiddag plaatsvond in Schaarbeek. Drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht: twee personen met schotwonden, en een derde met steekwonden. "Vermoedelijk zijn ze gelinkt, maar de omstandigheden zijn nog erg onduidelijk", zegt de politie.
Lees verder

Nieuw boek ontleedt het netwerk rond seksueel roofdier Jeffrey Epstein: "Hij huurde ex-agenten in om de meisjes bang te maken"
Haar proces wordt volgende zomer verwacht, maar of Ghislaine Maxwell, die ervan wordt verdacht als pooier te hebben gefungeerd voor de overleden miljonair Jeffrey Epstein en zelf minderjarigen te hebben misbruikt, dan zal uitpakken met grote revelaties, blijft afwachten. Velen uit Epsteins netwerk van rijken en machtigen maken zich in elk geval grote zorgen, stelt Barry Levine in zijn boek 'De Spin'.
Lees verder

Minister Verlinden benadrukt streven naar nultolerantie voor geweld tegen politie: "Dit is onaanvaardbaar"
Het incident waarbij zaterdag drie agenten gewond raakten bij een coronacontrole in Elsene, roept veel verontwaardiging op. Zo pleiten verschillende politici voor een strengere aanpak voor geweld tegen de politie. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) noemt het incident "onaanvaardbaar" en verwijst naar de beleidsverklaring Binnenlandse Zaken waarin "staat dat we streven naar een nultolerantie voor geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners".
Lees verder