Doorgaan naar hoofdcontent

Trumps advocaat Rudy Giuliani gaf ‘belangrijke persconferentie’ op parking tuincentrum

Trumps advocaat Rudy Giuliani gaf 'belangrijke persconferentie' op parking tuincentrum

De advocaat van Donald Trump, Rudy Giuliani , gaf gisteren een persconferentie op een ongewone locatie: de parking van een tuincentrum.

Lees verder

Jill Biden, de vrouw die nooit first lady wilde zijn

Ooit verstoorde ze in badkostuum een vergadering waarop haar man bijna als presidentskandidaat naar voren werd geschoven. 'No', had ze op haar buik geschreven. En nu wordt Jill Biden (69) toch first lady. Een rol die ze nooit zocht. 'Ik begrijp dat mensen niet enthousiast zijn over mijn man, maar we moeten Trump verslaan.'

Lees verder

Nina Derwael mag naar Japan: Kitakyushu vervangt Kopenhagen als gaststad voor het WK turnen in 2021

De vijftigste editie van het WK artistieke gymnastiek zal in 2021 plaatsvinden in Kitakyushu. De precieze data van het evenement worden binnenkort bekendgemaakt. Dat heeft de internationale gymnastiekfederatie FIG zondag gemeld. De Japanse stad vervangt Kopenhagen. De Deense turnbond zag uiteindelijk af van de organisatie omwille van de coronacrisis.

Lees verder

Leger Guatemala redt burgers per helikopter van overstroming

De nasleep van tropische storm Eta heeft grote gevolgen in Guatemala. Het leger werd ingeschakeld om mensen te evacueren die vastzaten op hun daken. Er zijn minstens 100 vermisten.

Lees verder

Het moment dat Joe Biden hoorde dat hij president wordt

Naomi Biden, de oudste kleindochter van Joe Biden, heeft op Twitter een foto gedeeld van hoe de familie de 'president-elect' feliciteerde.

Lees verder

'Bad boy' Nick Kyrgios praat openlijk over depressie: "Mensen begrijpen niet hoe eenzaam tennis kan zijn"

Tennisser Nick Kyrgios (25) heeft in de Australische tabloidkrant The Sunday Telegraph verklaard dat hij zich de voorbije jaren in een "sombere en eenzame situatie" bevond. Hij vocht in die periode tegen een depressie, die volgens hem het gevolg is van het verschroeiende ritme van het ATP-circuit.

Lees verder

Man botst met hoge snelheid tegen verkeerseiland

Een bestuurder heeft zaterdagavond een ware ravage aangericht langs de Ieperstraat in Hooglede. Een 53-jarige man uit Hooglede botste met zijn Audi A6 tegen hoge snelheid op een verkeerseiland, ramde enkele bomen en een bestelwagen met aanhangwagen die langs de kant stond geparkeerd. Hij raakte daarbij zwaargewond.

Lees verder

Christopher Nolan noemt Tenet argument pro bioscoop

De regisseur Christopher Nolan vreest dat filmstudio's de foute conclusies gaan trekken uit de box office van zijn film Tenet. Dat was de enige blockbuster die uitkwam toen de coronamaatregelen deze zomer werden versoepeld.

Lees verder

Stacey Abrams deed het meeste werk voor Joe Biden in Georgia

De Democrate spant zich al jaren in voor kiezersregistratie in Georgia. Ze maakt kans op een plek in een regering-Biden.

Lees verder

Rode Duivels maken zich op voor laatste interlands van 2020: wat met Romelu Lukaku?

Maandag blazen de Rode Duivels verzamelen in het nationaal oefencentrum in Tubeke ter voorbereiding van de oefeninterland tegen Zwitserland (woensdag 11 november) en de laatste twee duels in de groepsfase van de Nations League tegen Engeland (zondag 15 november) en Denemarken (woensdag 18 november).

Lees verder

Biden kent Europa als zijn broekzak

Joe Biden en zijn buitenlandadviseurs hebben een uitgebreid politiek netwerk in Europa. Hij is vastbesloten de relaties met de EU te versterken en zo samen een tegengewicht te vormen tegen autocratische regimes.

Lees verder

Amerikaanse krantenkoppen over hun nieuwe president

Joe Biden wordt na een lange verkiezingsslag de zesenveertigste president van de Verenigde Staten. Dit is hoe verschillende Amerikaanse kranten zondagochtend na het verdict berichten over hun nieuwe president.

Lees verder

België heeft niet langer meeste besmettingen in Europa

Dankzij de stilaan verbeterende besmettingscijfers is België niet langer het Europese land met het hoogste aantal coronagevallen per 100.000 inwoners. In Tsjechië en Luxemburg worden momenteel slechtere cijfers opgetekend, zo blijkt uit het dagelijkse rapport van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Weer goud voor oranje: Puck Pieterse kroont zich tot Europees beloftekampioene

Puck Pieterse is de nieuwe Europese kampioene veldrijden bij de dames beloften. De Nederlandse soleerde zondag naar de zege. Het zilver in het Nederlandse Rosmalen ging naar de Hongaarse Blanka Vas, het brons was voor een andere Nederlandse: Manon Bakker. Er namen geen Belgen deel aan het EK bij de beloften.

Lees verder

Manchester United-talent Marcus Rashford praat Engelse premier om in strijd tegen kinderarmoede

De Engelse voetballer Marcus Rasford van Manchester United heeft de regering van premier Boris Johnson opnieuw zover gekregen dat kinderen uit arme gezinnen tijdens schoolvakanties gratis maaltijden krijgen, te beginnen in de komende kerstvakantie. Johnson belde de 23-jarige aanvaller na de met 3-1 gewonnen wedstrijd zaterdag tegen Everton en beloofde dat er 400 miljoen Engelse pond beschikbaar komt voor het project, waarvan Rashord de grote animator is.

Lees verder

Eli Iserbyt wint duel met Michael Vanthourenhout en kroont zich tot Europees kampioen veldrijden

Eli Iserbyt is de opvolger van Mathieu van der Poel. Onze landgenoot vocht in het Nederlandse Rosmalen een leuk duel uit met Michael Vanthourenhout en pakte de Europese titel. Lars van der Haar redde de eer van oranje met een derde plaats.

Lees verder

Alexandria Ocasio-Cortez: 'Democratische Partij mist essentiële vaardigheden'

In de laatste rechte lijn naar het Witte Huis trok ze aan een zeel met de Democratische Partij. Maar daags na de overwinning van Joe Biden haalt Alexandria Ocasio-Cortez opnieuw scherp uit naar De Democratische Partij. 'Progressieve leden zijn niet jullie vijand.'

Lees verder

Drama voor Juventus: Ronaldo geblesseerd naar de kant, Oude Dame is slachtoffer van de 'vloek' van Lazio

Landskampioen Juventus heeft zondag 1-1 gelijkgespeeld bij Lazio op de zevende speeldag in de Serie A. De gelijkmaker van de Romeinen viel diep in de blessuretijd.

Lees verder

Antwerp verzuimt Standard af te maken en verliest twee punten

Geen winnaar in de topper tussen Antwerp en Standard. De Great Old domineerde op eigen veld, maar verzuimde de vele kansen af te maken bij een 1-0-voorsprong na een doelpunt van Lior Refaelov. Na de pauze scoorde Maxime Lestienne uit het niets de gelijkmaker waardoor Antwerp teleurgesteld achterbleef met een 1-1-gelijkspel.

Lees verder

Chris Froome krijgt Vuelta-trofee voor laatste wedstrijd in Britse loondienst: "Ik had gehoopt hier al beter te zijn"

Chris Froome (Ineos Grenadiers) is zondagmiddag voor de start van de slotrit van de 75e Ronde van Spanje gehuldigd als Vuelta-winnaar van 2011. "Dat is een heel speciale zege", zei de Brit. "Toen ik het nieuws vorig jaar vernam, lag ik nog op intensieve zorgen na mijn val. Ik wist toen niet eens of ik ooit nog zou kunnen koersen."

Lees verder

Europees kampioen Eli Iserbyt is trots op eerste trui bij profs: "Dit geeft veel vertrouwen"

"Michael Vanthourenhout en ik waren zeker de sterksten vandaag", reageerde kersvers Europees kampioen veldrijden Eli Iserbyt zondag in het Nederlandse Rosmalen. "Maar ik win uiteindelijk de trui. Ik ben trots dat ik die woensdag een eerste keer mag tonen in Niel."

Lees verder

Ook deze Amerikaanse presidenten werden niet herkozen

'Een chaotische ambtstermijn eindigt met een zeldzaam verlies van een zittende president.' Zo berichtte The New York Timesvanochtend over de nederlaag van Donald Trump. Hoe zeldzaam is zo'n niet-herkiezing?

Lees verder

Pascal Ackerman sprint naar zege in slotrit, eindzege voor Primoz Roglic

Pascal Ackermann (26) won de slotrit in de Vuelta, van Hipodromo de la Zarzuela naar Madrid. De Duitser van Bora-Hansgrohe klopte in de spurt Sam Bennett en Max Kanter. De eindzege van Primoz Roglic (31) kwam niet meer in gevaar. Meteen zijn tweede op rij in de Vuelta.

Lees verder

'Melania en schoonzoon Jared Kushner hebben Trump benaderd om verlies toe geven'

Niet alleen schoonzoon en politiek adviseur Jared Kushner zou Trump in privé benaderd hebben om zijn verlies toe te geven, ook zijn vrouw Melania zou dat gedaan hebben. Dat beweert CNN op basis van anonieme bronnen binnen het Witte Huis. Trump-adviseur Jason Miller ontkent.

Lees verder

Geen terreur: verdachte schoot op orthodoxe priester in Lyon wegens affaire

Een man die vrijdag werd opgepakt in zijn huis in Lyon, heeft bekend dat hij 31 oktober het vuur opende op een Griekse orthodoxe priester in de Franse stad. De priester zou een verhouding hebben gehad met de vrouw van de verdachte. Aangezien de aanval twee dagen na de aanslag in Nice plaatsvond, lokte het voorval erg emotionele reacties uit.

Lees verder

Georgia kan Biden vleugels geven in de Senaat

Zal Joe Biden voluit kunnen regeren of zal hij voortdurend op een weerbarstige Senaat botsen? De beslissing valt op 5 januari, wanneer Georgia opnieuw stemt voor twee cruciale zetels.

Lees verder

Onze vrouw in de VS: 'Meer emotie bij het volk voor Harris dan voor Biden'

Toen Joe Biden als 'president-elect' werd aangekondigd, barstte het feest in de straten van de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. los. Amerikakenner Ine Roox was erbij. In bovenstaande video brengt ze verslag uit over de reacties van de Amerikanen en anticipeert ze op wat nu komen kan.

Lees verder

Oud-president George W. Bush feliciteert Joe Biden

De vroegere Amerikaanse president George W. Bush heeft de Democraat Joe Biden per telefoon gelukgewenst voor zijn overwinning bij de presidentsverkiezingen. Dat meldt hij in een verklaring. Bush zegt ook dat de stembusgang 'fundamenteel eerlijk is verlopen' en gaat daarmee in tegen zijn partijgenoot president Donald Trump. Hoewel Bush niet meer politiek actief is, kan zijn erkenning van het resultaat een keerpunt zijn.

Lees verder

Twee bewoonsters overleden bij brand in woonzorgcentrum in Henegouwen

Bij een brand in een woonzorgcentrum in Lessen, in de provincie Henegouwen, zijn zondagnamiddag twee vrouwen om het leven gekomen. Het gemeentelijk rampenplan en het medisch interventieplan werden geactiveerd.

Lees verder

AA Gent sleept ondanks blunderende Bolat toch puntje uit de brand tegen Anderlecht

De topper tussen AA Gent en Anderlecht had weinig om het lijf. Beide ploegen hadden het bijzonder moeilijk om kansen te creëren. Van Crombrugge en Bolat hadden dan ook weinig werk, maar gingen toch met een hoofdrol lopen. Bolat ging immers in de fout bij de 0-1 van Murillo. In het slot blunderde ook Van Crombrugge nog op een vrije trap van Bezus. Zijn flater had echter geen gevolgen. Even voordien had Yaremchuk de 1-1-eindstand op het scorebord gezet.

Lees verder

Club Brugge komt naast Charleroi aan de leiding na een 1-3 zege in de West-Vlaamse derby op bezoek bij KV Oostende

Club staat opnieuw (gedeeld) op kop. Het was lang zweten aan de kust, maar een verdienstelijk KV Oostende ging uiteindelijk toch door de knieën: 1-3. De rode kaart voor Bataille een kwartier voor tijd bleek beslissend, want Diatta en Badji maakten nog het verschil in de slotfase. KVO wordt voor de tweede week op rij niet beloond tegen een topploeg, blauw-zwart gaat met gemoedsrust de interlandbreak in.

Lees verder

Warren, Rice en Kerry worden wellicht minister

De eerste namen van mogelijke leden van de regering-Biden gaan al over de tongen in de Verenigde Staten. Een overzicht.

Lees verder

Francky Dury grijpt met succes in bij Essevee, Cercle verliest thuisreputatie

Sleet op de relatie en Dury onder druk? Zo rap krijgen ze de zestiger nog de deur niet uit aan de Gaverbeek. Nodig of niet, hij redde gisteren alvast zijn vel door grondig te herschikken en meer zekerheid in te bouwen. Voor het eerst sinds 2013 kon Essevee vanavond nog eens winnen in Brugge tegen Cercle. Chory brak al vroeg de ban en met twee goals liet Gianni Bruno zijn ex-ploeg zien dat ze hem best nog hadden kunnen gebruiken.

Lees verder

Elf doden bij aanslag in Irak

Elf personen zijn zondag om het leven gekomen bij een aanslag op een militaire post bij de westelijke ingang van Bagdad in Radouaniya. Dat melden politie en medische bronnen. De aanslag is officieel nog niet opgeëist, maar volgens de politie werd die door IS gepleegd.

Lees verder

Jean-Luc Mélenchon stelt zijn kandidatuur voor de Franse verkiezingen van 2022

De Franse extreemlinkse politicus Jean-Luc Mélanchon heeft zondag op televisiezender TF1 officieel bekendgemaakt zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 2022.

Lees verder

Hongarije dreigt met veto EU-begroting wegens koppeling aan respecteren rechtsstaat

De Hongaarse premier Viktor Orban dreigt met een veto tegen de meerjarenbegroting van de Europese Unie (EU) als Europese subsidies gekoppeld worden aan het respecteren van de rechtsstaat. Dat meldden Hongaarse media zondag, die citeerden uit een brief van de Hongaarse regering aan Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, en EU-president Charles Michel.

Lees verder

Joe Biden, ook president van 70 miljoen Trump-kiezers

Hoe kan Joe Biden de president worden van die 70 miljoen Amerikanen die voor Trump stemden? Voor het grote we-zijn-allemaal-vrienden-moment is het alleszins nog te vroeg. Maar dat Donald Trump intussen gaat golfen, is misschien gewoon goed nieuws

Lees verder

Meer dan duizend demonstranten aangehouden in Wit-Rusland

Er zouden zondag meer dan duizend mensen zijn aangehouden na een demonstratie in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. In het land wordt al sinds augustus geprotesteerd tegen de verkiezingsoverwinning van Alexander Loekasjenko die volgens de demonstranten en internationale waarnemers frauduleus zou zijn.

Lees verder

K-popgroep BTS grote winnaar van MTV EMAs

K-popgroep BTS was zondagavond de grote winnaar van de MTV Europe Music Awards 2020. De Koreaanse popgroep ging naar huis met vier awards: 'Best Song' voor het nummer Dynamite, 'Best Group', 'Best Virtual Live' en 'Biggest Fans'.

Lees verder

Aziatische beurzen in de plus na winst Biden

Het nieuws dat Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen lijkt Aziatische beleggers gerust te stellen. De Japanse aandelenbeurs is maandagochtend geopend met meer dan één procent. Ook de Chinese beurzen deden het bij de opening goed. Later zou Wall Street ook nog winst verwachten.

Lees verder

Tienduizenden betogers eisen nieuwe verkiezingen in Georgië

Tienduizenden aanhangers van de oppositie zijn zondag in Georgië op straat gekomen om nieuwe parlementsverkiezingen te eisen. Ze beschuldigen de autoriteiten ervan de verkiezingen in het voordeel van de regerende partij te hebben vervalst.

Lees verder

Kaap van half miljoen coronabesmettingen overschreden

Meer dan een half miljoen mensen in ons land hebben reeds positief getest op het coronavirus, zo blijkt maandag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het virus maakte in ons land intussen ook reeds meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. De r-waarde blijft onder 0, wat betekent dat de pandemie verkleint.

Lees verder

NMBS ruilt na tien jaar grijze uniformen in voor blauwe

Vanaf maandag dragen de ongeveer 4.300 trein- en stationsmedewerkers van spoorwegmaatschappij NMBS hun nieuwe blauwe uniform. 'Het was tijd voor iets nieuw', zei de woordvoerder.

Lees verder

Stromae kondigt nieuw album aan

Met nummers als 'Papaoutai', 'Alors on danse' en 'Formidable' bereikte Stromae (35) gigantische successen in binnen- en buitenland. De getalenteerde Belg heeft echter al een tijdje niets meer van zich laten horen. Maar nu kondigt hij een nieuw album aan. Hij weet alleen nog niet wanneer het uit komt.

Lees verder

Frank Vandenbroucke: 'Moeten coronabarometer grondig herdenken'

Het idee van een coronabarometer, dat per risiconiveau aangeeft wat wel en niet kan, moet worden herbekeken. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) in De Ochtend op Radio 1.

Lees verder

Azerbeidzjan: 'Tweede grootste stad conflictgebied Nagorno-Karabach veroverd', Armenië ontkent

Shusha (door Armenië Shushi genoemd), een strategische stad in het conflictgebied Nagorno-Karabach , werd volgens de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev veroverd door Azerbeidzjan. Terwijl Turkije Aliyev feliciteert, ontkent Armenië.

Lees verder