Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 november 2020

Trump twijfelt voor het eerst over zijn toekomst als president: “Tijd zal het uitwijzen”

HLN
Trump twijfelt voor het eerst over zijn toekomst als president: "Tijd zal het uitwijzen"
De VS gaan niet in een lockdown om de verspreiding van het coronavirus te bedwingen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie sinds Joe Biden afgelopen weekeinde werd uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij ging ook zijdelings in op de verkiezingen, nadat hij zich bijna leek te verspreken. "De tijd zal uitwijzen wie in januari aantreedt", klonk het.
Lees verder

Marc Degryse verkiest Lyon-speler Denayer boven Boyata: "Denayer moet een patron worden"
Easy peasy. Dedryck Boyata (29) trainde niet, dus lijkt Jason Denayer (25) de voorkeur te krijgen centraal achterin. Volgens onze huisanalist Marc Degryse was dat sowieso al de beste optie: ­"Denayer is Boyata voorbij."
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal corona-overlijdens per dag met 20 procent gestegen
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België is boven de kaap van 14.000 gestegen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano, dat nu 14.106 overlijdens heeft geregistreerd. Dat zijn er 20,1 procent meer dan in de week die voorafging. Vrijdagochtend stond de teller op 13.891.
Lees verder

Regering wil vanaf 23 november opnieuw testen zonder symptomen
Wie geen symptomen heeft, maar wel in nauw contact kwam met een coronapatiënt zal binnenkort weer getest worden. De regering mikt daarvoor op 23 november. Vandaag zou er beslist worden over de nieuwe teststrategie.
Lees verder

Keisse en het rotjaar waarin hij niet kon knechten voor Evenepoel: "Het zou voor Remco niet slecht zijn om weg te gaan uit België"
Het Gentse Kuipke is leeg. Komende dinsdag had hier de Gentse Zesdaagse moeten beginnen. Waar Iljo Keisse talloze keren heeft geschitterd en waar hij door het publiek op handen wordt gedragen. Maar dit keer niet. De coronapandemie heeft daar anders over beslist. "Misschien koers ik hier nooit meer", mijmert Keisse. "Het toont nog een keer aan wat voor jaar het is." Een jaar waarin hij voor Remco Evenepoel had moeten werken. Dat had hem voor de vierde keer de Kristallen Zweetdruppel kunnen opleveren, de jaarlijkse trofee van deze krant voor de Belgische meesterknecht van het peloton, die Keisse al drie keer won.
Lees verder

De prijzen van 30 speelgoedartikelen vergeleken in de 3 grootste webwinkels: "Vooral bij Bol.com kunnen ze danig schommelen"
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Waar vind je nu online het goedkoopst alle favoriete speelgoed voor je kroost? Om dat uit te maken, vergeleken we de prijzen van 30 verschillende speelgoedartikelen in de webwinkels van de Grote Drie: Dreamland, Fun en Bol.com.
Lees verder

Competitiehervorming op tafel: naar meer beloftenteams en amateurclubs in 1B?
In 1B gaat het leven ook tijdens de interlandbreak verder. Er worden dit weekend niet alleen inhaalwedstrijden gespeeld, er wordt ook gesproken over de hervorming. De poort voor amateurclubs – en voor nog meer beloftenteams – staat op een kier.
Lees verder

Carl Devos: "De Croo I mag meer kleur bekennen"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Kijktip: Frankrijk moet na blamage tegen Finland malaise zien af te wenden tegen titelhouder Portugal, mét Ronaldo op recordjacht
Estádio da Luz, Lissabon, 19u45 plaatselijke tijd. Dáár gebeurt het vanavond. Portugal - Frankrijk, cruciaal duel in groep 3 van de Nations League A. Inzet: een ticketje voor de Final Four. De zenuwen zullen heel strak gespannen staan, vooral bij Les Bleus. Vamos! Allons-y! Gratis kijktip.
Lees verder

Trainers 1B kritisch over integratie Club NXT: "Kinderen van vierde middelbaar zouden het in universiteit ook moeilijk hebben"
Het experiment om de Club-beloften te integreren in 1B roept na tien speeldagen vragen op over het nut. Sportief weegt Club NXT licht. Andere 1B-trainers zijn kritisch: "Te snel willen gaan heeft geen zin", zegt Emilio Ferrera (Seraing). "Reglementair is de competitie wat verstoord", vindt Felice Mazzu (Union).
Lees verder

Op zoek naar een job? Meertaligheid is een enorme troef
Pourquoi êtes-vous le meilleur candidat pour ce poste? Huiver je al bij het lezen van dit zinnetje? Dan zijn de onderstaande jobs waarschijnlijk niets voor jou. Tenzij je natuurlijk je talenkennis bijschaaft. En daar zijn heel wat goede redenen voor aan te halen, niet in het minst omdat veel jobs erom vragen. Jobat.be bekijkt welke jobs om specifieke talenkennis vragen in ons land.
Lees verder

"Die vijf weken, dat was maar het prille begin voor ons": VTM GO-reeks 'Up To Date' bezoekt mensen die de liefde zochten bij VTM
'Blind Getrouwd', 'Boer zkt Vrouw', 'Hoe zal ik het zeggen?'... VTM-programma's genoeg waarin de liefde hoogtij vierde. Maar hoe gaat het met al die mensen die liefde vonden of zochten? De gloednieuwe webreeks 'Up To Date' zoekt het voor u uit.
Lees verder

'The Crown' is megasucces voor Netflix, ook al is niet alles écht gebeurd: "De echte Queen negeert mij. Fantastisch, zo"
Haal uw theekopjes boven en zet uw stiff upper lip op, want morgen start het nieuwe seizoen van 'The Crown' op Netflix. Het wel en wee van de Britse royals van eind jaren 70 tot begin jaren 90 komt deze keer aan bod. Enter Margaret Thatcher (Gillian Anderson) én Lady Di (Emma Corrin), dus. Showrunner Peter Morgan werkt intussen volop aan seizoen 5 en 6. "Gelukkig laat het paleis mij met rust."
Lees verder

IN KAART. Voor het eerst weer 4 gemeenten onder Europese alarmdrempel. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen. Ook in de ziekenhuizen leken gaan cijfers de goede kant op in alle provincies, na een lichte stijging gisteren. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Rel rond opnames 'Matrix 4': "200 mensen op geheim afsluitfeestje"
De makers van de nieuwste 'Matrix'-film liggen onder vuur in Duitsland. Volgens Bild waren er ongeveer 200 mensen op een feest om het einde van de opnames te vieren. Er werd echter net gedaan alsof er nog opnames voor de film werden gemaakt, en dat daarom zoveel mensen bij elkaar moesten komen. Er zouden danseressen, een dj en een vuurshow zijn geweest, en ook hoofdrolspeler Keanu Reeves zou een van de aanwezigen geweest zijn.
Lees verder

Iedereen in de bres voor mama Nele (38), ingezamelde bedrag verdrievoudigt in één nacht: "Crazy! Een grote opsteker, ondanks mijn slechte vrijdag"
Het verhaal van Nele die geen levensverzekering kreeg, omdat ze eerder al borstkanker had en nu terminale botkanker heeft, grijpt Vlaanderen bij de keel. Nadat de crowdfunding gisterennamiddag op 12.000 euro stond is dit bedrag na het verschijnen van ons online artikel bijna verdrievoudigd. De teller tikt richting 35.000 euro. "Nele is de HLN-lezer enorm dankbaar, maar beseft dat we er nog lang niet zijn", zegt vriendin Sjiva.
Lees verder

Operatie voor Elias Cobbaut
Pech voor Elias Cobbaut. De verdediger moet alsnog een kleine operatie aan de gebroken enkel ondergaan. De ingreep heeft in principe geen grote invloed op zijn revalidatie. Anderlecht blijft hoopvol over een spoedige terugkeer, maar rond de speler zegt men dat de hervatting in januari nipt wordt. De Rode Duivel blesseerde zich in augustus tegen KVO. Toen was er sprake van een afwezigheid van vier maanden. (PJC)
Lees verder

Op kraambezoek bij de witte neushoorns en de panda's van Pairi Daiza
Witte neushoorn Eli werd voor de tweede keer mama. Verzorgers David & Charlotte gaan vanavond op kraambezoek bij moeder en kind in 'Expeditie Pairi Daiza'. "Ze is zo schattig", klinkt het vertederd.
Lees verder

Met een telelens gespot: klok tikt voor Lukaku om klaar te geraken voor clash
Met een telelens werd-ie gespot, op een ander veld in Tubeke. Samen met strength & conditioning coach Johan Gerets - zoon van -, wederom een individueel programma volgend. Nog één dag heeft het medische departement van de Rode Duivels om Romelu Lukaku fit te krijgen. De klok tikt. En anders is het aan Batshuayi om ook tegen Engeland voor de doelpunten te zorgen.
Lees verder

Bouchez: "Voor een deel van de bevolking bestaan er geen gelijke kansen"
Georges-Louis Bouchez vindt dat de integratie van immigranten in België op niets is uitgedraaid. "Voor een deel van de bevolking bestaat de gelijkheid van kansen niet", zegt de voorzitter van de Franstalige partij MR zaterdag in L'Echo.
Lees verder