Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 november 2020

Trump in eerste toespraak sinds verkiezingsnederlaag: “Tijd zal uitwijzen wie in januari aantreedt”

HLN
Trump in eerste toespraak sinds verkiezingsnederlaag: "Tijd zal uitwijzen wie in januari aantreedt"
De VS gaan niet in een lockdown om de verspreiding van het coronavirus te bedwingen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie sinds Joe Biden afgelopen weekeinde werd uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Lees verder

Trump twijfelt voor het eerst over zijn toekomst als president: "Tijd zal het uitwijzen"
De VS gaan niet in een lockdown om de verspreiding van het coronavirus te bedwingen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie sinds Joe Biden afgelopen weekeinde werd uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij ging ook zijdelings in op de verkiezingen, nadat hij zich bijna leek te verspreken. "De tijd zal uitwijzen wie in januari aantreedt", klonk het.
Lees verder

Trump verspreekt zich bijna over volgende termijn: "Tijd zal uitwijzen wie in januari aantreedt"
De VS gaan niet in een lockdown om de verspreiding van het coronavirus te bedwingen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie sinds Joe Biden afgelopen weekeinde werd uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij ging ook zijdelings in op de verkiezingen, nadat hij zich bijna leek te verspreken. "De tijd zal uitwijzen wie in januari aantreedt", klonk het.
Lees verder

Pensioenen gaan vanaf 1 januari omhoog
De ministerraad heeft de geleidelijke verhoging van het minimumpensioen vanaf januari 2021 goedgekeurd, zo heeft minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) meegedeeld. Tegen 2024 moeten het minimumpensioen en de inkomensgarantie voor ouderen (IGO) met 22 procent stijgen.
Lees verder

Biden haalt nu ook Georgia binnen en wint verkiezingen met ruime meerderheid van 306 kiesmannen
Verschillende Amerikaanse media hebben vrijdagavond de laatste staten toegewezen. Huidig president Donald Trump haalt volgens hen North Carolina binnen, Joe Biden wint dan weer in Georgia.
Lees verder

Waarom Volvo nieuwe auto's te pletter laat storten
Volvo liet onlangs voor het eerst meerdere splinternieuwe modellen uit een kraan van wel 30 meter hoog vallen. Waarom de autoproducent zoiets doet? Op die manier hoopt de producent hulpverleners betere inzichten te bieden, opdat ze inzittenden in kritieke toestand zo snel mogelijk uit het wrak kunnen halen.
Lees verder

Alexander Zverev gaat gebukt onder beschuldigingen ex-vriendin: "Zo ben ik niet opgevoed"
Alexander Zverev gaat naar eigen zeggen gebukt onder de beschuldiging van een ex-vriendin dat hij haar heeft mishandeld. De Duitse nummer 7 van de wereld vertelde op een persconferentie in Londen dat de aantijgingen niet waar zijn.
Lees verder

'Gijzeling' bij spelontwikkelaar Ubisoft in Montreal blijkt vals alarm
In Montreal is volgens Canadese media momenteel een mogelijke gijzeling aan de gang. Tientallen werknemers van de Franse spelontwikkelaar Ubisoft bevinden zich op het dak van het kantoor. Volgens de politie zijn er geen gewonden en is e ook niet langer sprake van een "dreiging". Inmiddels blijkt dat het om vals alarm ging.
Lees verder

Mogelijke gijzeling aan de gang bij spelontwikkelaar Ubisoft in Montreal, politie evacueert gebouw
In het Canadese Montreal is momenteel een gijzeling aan de gang. Tientallen werknemers van de Franse spelontwikkelaar Ubisoft bevinden zich op het dak van het kantoor.
Lees verder

Mogelijke gijzeling aan de gang bij spelontwikkelaar Ubisoft in Montreal
In het Canadese Montreal is momenteel een gijzeling aan de gang. Tientallen werknemers van de Franse spelontwikkelaar Ubisoft bevinden zich op het dak van het hoofdkantoor.
Lees verder

Viroloog Marc Wathelet trekt stevig van leer tegen coronabeleid: "Nu scholen openen is criminele beslissing"
Marc Wathelet heeft in een lange open brief stevig uitgehaald naar het coronabeleid in ons land. Dat de scholen maandag weer deels de deuren openen, noemt de Waalse viroloog ronduit crimineel. Hij vergelijkt de situatie zelfs met vrijwillige doodslag.
Lees verder

Ideale basis voor mogelijke politieke carrière Meghan Markle? Prins Harry goed bevriend met vrouw van Joe Biden
Ze hebben het Britse koningshuis misschien achter zich gelaten, maar het lijkt erop dat prins Harry (36) en z'n echtgenote Meghan Markle (39) zich nu in de Amerikaanse politiek gaan mengen. Harry is namelijk goed bevriend met Jill Biden (69), echtgenote van de toekomstige president Joe (77).
Lees verder

Zieke André Hazes vindt passende vervanging: dit zijn de optredens uit de reünie-aflevering van 'Liefde voor Muziek'
In een bijzondere uitzending van 'Liefde voor Muziek' werden zeven jongeren die een opmerkelijk parcours op sociaal, fysiek of mentaal vlak hebben afgelegd, getrakteerd op hun favoriete nummer, dat door de artiesten uit het VTM-programma in een nieuw jasje werd gestoken. De uitzending stond dan ook volledig in het teken van Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, HLN, Qmusic en Belfius.
Lees verder

SpaceX moet lancering van tweede bemande missie uitstellen
De tweede bemande commerciële ruimtevlucht ooit wordt een dag uitgesteld. De raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX, met vier astronauten aan boord, zou in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) opstijgen naar het internationale ruimtestation ISS. Dat is verschoven naar 01.27 uur in de Nederlandse nacht van zondag op maandag.
Lees verder

Novak Djokovic vreest voor toekomst honderden tennisprofs
's Werelds nummer een Novak Djokovic vreest dat honderden proftennissers die laag op de wereldranglijst staan grote problemen gaan hebben om rond te komen van hun sport. Door de coronapandemie zijn er amper toernooien op de lagere niveaus als Challengers en Futures. De Serviër uitte zijn zorgen in aanloop naar de ATP Finals, de seizoensfinale met de beste acht spelers van het jaar.
Lees verder

Michael Jackson blijft topverdiener der overleden sterren
Elf jaar na de dood van popster Michael Jackson blijven de erfgenamen van de "King of Pop" goed verdienen aan zijn muziek: de in 2009 overleden Amerikaanse zanger bracht de voorbije twaalf maanden 48 miljoen dollar (40,5 miljoen euro) in het laatje, zo schat het tijdschrift Forbes.
Lees verder

Cavani en Suárez helpen Uruguay aan belangrijke uitzege op Colombia
Uruguay heeft de uitwedstrijd tegen Colombia in het kwalificatietoernooi voor het WK in Qatar gewonnen (0-3). Topaanvallers Edinson Cavani en Luis Suárez troffen een keer raak in Barranquilla, voordat invaller Darwin Núñez de eindstand bepaalde.
Lees verder

LIVE. Trump: géén lockdown, wel 'zeer snel' een vaccin - Bokrijk open tot einde 2020 - De Croo: "coronamaatregelen blijven behouden"
Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 500 gezakt. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Van gouden lokken naar grijs: haarkleur Trump trekt de aandacht
Niet alleen de woorden van Donald Trump trokken vrijdag de aandacht, ook zijn kapsel deed dat. De 74-jarige president verscheen niet met zijn typische blonde lokken, maar bleek plots grijs.
Lees verder

Lancering SpaceX uitgesteld naar zondag, Elon Musk mogelijk besmet met corona
De lancering van een commerciële SpaceX-raket die vier astronauten naar het internationaal ruimtestation ISS moet brengen, is uitgesteld van zaterdag naar zondag. Dat heeft ruimtevaartorganisatie NASA aangekondigd. Onduidelijkheid over een mogelijke coronabesmetting van SpaceX-CEO Elon Musk kan voor verder uitstel zorgen, meldt CNN.
Lees verder