Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Trump blijft uitschreeuwen dat hij gewonnen heeft. Intussen schrapt campagneteam groot deel rechtszaak in Pennsylvania

HLN
Trump blijft uitschreeuwen dat hij gewonnen heeft. Intussen schrapt campagneteam groot deel rechtszaak in Pennsylvania
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vanmorgen op Twitter opnieuw uitgeroepen dat hij de presidentsverkiezingen gewonnen heeft. Intussen heeft zijn campagneteam een groot deel van haar rechtszaak geschrapt die de uitslag in strijdstaat Pennsylvania in vraag stelt.
Lees verder

Engelse pers onder de indruk van Belgische eenheid en... 'Big Rom': "Zal Lukaku ooit het aanzien krijgen dat hij verdient?"
"Zelfdestructie", zo omschrijven ze bij Daily Mail de exit van Engeland in deze Nations League. Scherp voor de eigen ploeg, maar ook lof voor de Belgische eenheid én Romelu Lukaku. "Hij is ondergewaardeerd", schrijft The Mirror.
Lees verder

Perspectief voor onderwijs, zorgsector en bedrijven: vanaf volgende week Vlaamse sneltests beschikbaar
Terwijl er afgelopen weekend een akkoord gesloten is over een nieuwe teststrategie voor het land, hoopt Vlaanderen in de loop van volgende week al te starten met sneltests. Zo kan de quarantaineperiode in scholen ingekort worden, aldus onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

'Bad Boys For Life' grote winnaar en J.Lo houdt het niet droog: dit waren de People's Choice Awards
Vannacht vond de virtuele uitreiking van de People's Choice Awards plaats. Hoewel er geen publiek in de zaal zat, werd het wel een heus spektakel. Zo maakte presentatrice Demi Lovato (28) een verwijzing naar haar verbroken verloving, hield Jennifer Lopez (51) het niet droog toen ze haar Icon Award ontving, en kon 'Bad Boys For Life' veel prijzen winnen.
Lees verder

A12 in Ekeren richting Nederland afgesloten door lekkende brandstoftank van vrachtwagen: omgeving te mijden
Een vrachtwagen heeft vanmorgen door een lekke brandstoftank brandbare vloeistoffen gelekt op het wegdek van de A12 in Ekeren richting Bergen-op-Zoom. Dat bevestigt de brandweer zone Antwerpen. Er vielen geen gewonden bij het voorval, maar de brandweer heeft de baan volledig afgesloten voor de opruimwerken, wat voor veel verkeershinder heeft gezorgd. Vermijd de omgeving als je kunt.
Lees verder

A12 in Ekeren richting Nederland afgesloten door lekkende brandstoftank van vrachtwagen: zware verkeershinder
Een vrachtwagen heeft vanmorgen door een lekke brandstoftank brandbare vloeistoffen gelekt op het wegdek van de A12 in Ekeren richting Bergen-op-Zoom. Dat bevestigt de brandweer zone Antwerpen. Er vielen geen gewonden bij het voorval, maar de brandweer heeft de baan volledig afgesloten voor de opruimwerken, wat voor veel verkeershinder heeft gezorgd. Vermijd de omgeving als u kunt.
Lees verder

Radio 2 brengt met speciale uitzending hulde aan Lutgart Simoens
Radiocoryfee Lutgart Simoens was meer dan 40 jaar lang een van de bekendste radiostemmen van Vlaanderen. Afgelopen weekend overleed ze op 92-jarige leeftijd. Om haar te eren zendt Radio 2 vanmiddag een speciale 'De Pré Historie' uit, met muziek door haar gekozen, interviews, originele fragmenten, én een afscheidsbrief van Lutgart voor de Radio 2-luisteraars.
Lees verder

Studie wijst uit: coronavirus circuleert al sinds september 2019 in Italië
Het nieuwe coronavirus waarde al veel eerder rond buiten China dan oorspronkelijk gedacht. Sinds september 2019 circuleerde het virus in Italië, zo blijkt uit een wetenschappelijke studie van Italiaanse onderzoekers.
Lees verder

Dries Mertens, de 'chouchou van Martínez', heeft tonnen respect voor bondscoach: "Hij zei me dat ik zou scoren"
Op naar het ereburgerschap? Dries Mertens scoorde gisterenavond een heerlijke vrijschop in zijn thuisstad Leuven en vierde dat met Roberto Martínez. "Ik heb heel veel respect voor die man", vertelde Mertens, die door een dollende Vertonghen de 'chouchou van de trainer' genoemd werd.
Lees verder

Toernooien in aanloop naar Australian Open verhuizen naar omgeving rond Melbourne
De Australische toernooien waar de tennissers zich voorbereiden op de komende Australian Open (18-31 januari 2021) verhuizen naar de Australische deelstaat Victoria. Zo wil Tennis Australia er gezien de coronacrisis voor zorgen dat de spelers kunnen deelnemen aan het eerste grandslamtoernooi van het seizoen in Melbourne, zo maakte de Australische tennisbond bekend.
Lees verder

"Zijn cijfers spreken voor zich": Sergio Ramos mist twee penalty's, maar krijgt wereldrecord van ex-Anderlechtspeler wel in het vizier
Memorabele avond zaterdag voor Sergio Ramos, helaas op meerdere manieren. Met 177 caps wordt de 34-jarige Spanjaard de Europeaan met de meeste interlands achter zijn naam - hij krijgt ook het wereldrecord in het vizier. Máár Ramos miste in zijn jubileummatch tegen Zwitserland ook twee strafschoppen. "Als we voor de derde keer een penalty hadden gekregen, had hij die ook genomen."
Lees verder

Overlijden vader Sabine Dardenne: extern onderzoek levert niets verdachts op
Het extern onderzoek van het lichaam van Guy Dardenne heeft niets verdachts opgeleverd. Dat meldt het parket van Charleroi. De toxicologische analyses zullen kortelings worden uitgevoerd. De omstandigheden van het overlijden van de vader van Sabine Dardenne, een van de meisjes die Marc Dutroux ontvoerde in 1996, zijn nog onbekend.
Lees verder

Nations League of Sunday League? Engelsen krijgen lachers op de hand met mislukte vrije trap
Het verschil tussen België en Engeland gisteravond? Een flinke brok efficiëntie, dankzij een pak meer Belgische klasse. Terwijl de Duivels en Dries Mertens wel raad wisten met een vrije trap even buiten de zestien, was dat alles behalve het geval bij Albion.
Lees verder

Domper voor de Denen: Schmeichel moet zich laten vervangen na fikse botsing, afwachten of hij klaar raakt voor Duivels
Pijnlijke avond voor Kasper Schmeichel, gisteren. De Deense doelman kwam tijdens het Nations League-duel met IJsland stevig in botsing met de knie van Albert Gudmundsson en moest vervangen worden. Afwachten of hij tijdig opgelapt raakt voor de match tegen de Rode Duivels van woensdag.
Lees verder

Echtgenoot 'Tiger King'-ster Joe Exotic gearresteerd voor rijden onder invloed
Slecht nieuws voor Dillon Passage (25), de echtgenoot van Netflix' 'Tiger King'-ster Joe Exotic. Passage is afgelopen weekend aangehouden en ingerekend wegens het rijden onder invloed. Dit meldt TMZ.
Lees verder

Peter Vanlaet wil niet blind zijn voor mentale gezondheid van zijn dochters: "Ik moest vroeger op de toppen van mijn tenen lopen thuis"
Ter gelegenheid van Rode Neuzen Dag werd vorige week vrijdag een special uitgezonden van "Liefde voor Muziek", waarin de mentale weerbaarheid van jongeren centraal stond. Ook Mama's Jasje-zanger Peter Vanlaet (53) was van de partij. Zijn oudste dochter Michèle (10) komt stilaan zelf in een fase van haar leven die voor sommige leeftijdsgenoten emotioneel zwaar is, vertelt hij in een gesprek. "Evelien, het meisje waar ik een nummer voor zong in 'Liefde voor Muziek', werd als kind zwaar gepest en kreeg thuis nooit echt steun. Onbegrijpelijk vind ik dat."
Lees verder

Tom Waes gaat investeren in coronasteunfonds
Tom Waes (52) is één van de investeerders die bijdragen aan een coronasteunfonds van de Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital, met het doel om 75 miljoen euro op te halen. "Ik ben nochtans geen echte zakenman of investeerder, maar onze bedrijven hebben hulp nodig."
Lees verder

Guga Baúl, Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens komen met nieuwe comedyshow 'RIP 2020'
Moet het nog gezegd, 2020 was een horrorjaar. VTM wil dit vreemde jaar met een luide lach afsluiten en heeft Guga Baúl, Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens gevraagd om een humoristisch jaaroverzicht te maken: 'RIP 2020'.
Lees verder

"Donald Trump kreeg zijn rol in 'Home Alone 2' door chantage"
Donald Trump staat erom bekend dat hij eventjes te zien is in 'Home Alone 2: Lost in New York'. Volgens regisseur Chris Columbus was het echter helemaal niet het plan om de aftredende president van de Verenigde Staten in zijn film te tonen. "Hij heeft ons gechanteerd."
Lees verder

KOERS KORT. Astana wordt Astana-Premier Tech
Op 1 januari 2021 vervelt Astana tot Astana-Premier Tech. Aangezien het WorldTour-team minder geld krijgt van Kazachstan, haalde Astana voor het eerst in zijn 15-jarig bestaan een cosponsor aan boord, zo raakte vandaag bekend.
Lees verder