Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 8 november 2020

Toerismeschepen Knokke-Heist waarschuwt na massa volk aan zee: “Geen plaats voor laksheid. De weg is nog zéér lan...

HLN
Toerismeschepen Knokke-Heist waarschuwt na massa volk aan zee: "Geen plaats voor laksheid. De weg is nog zéér lang"
"Laat ons niet laks worden bij het horen van de eerste positieve signalen. De weg is nog zéér lang." Die boodschap verkondigt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele nadat er zaterdag een massa volk naar Knokke-Heist kwam afgezakt. Niet alleen op het strand en de Zeedijk was het koppen tellen. Het Zwin bijvoorbeeld was helemaal uitverkocht voor wandelaars.
Lees verder

Van den Brom maakt meteen kennis met Genkse traditie: appeltaart na winst in Limburgse derby
Jess Thorup is vorige week dan wel plots vertrokken, Racing Genk staat weer waar het hoort te staan. De ploeg uit de mijnstad won de Limburgse derby van STVV en heeft met John van den Brom een oude bekende als nieuwe coach.
Lees verder

Back to basic: chef Toon De Bock geeft 3 toprecepten die je kan bereiden op een open vuur
Voor chef en cateraar Toon De Bock (41) kan er weinig tippen aan koken op open vuur. "Je kan aan de slag met de hitte, met de kolen, de rook, er zijn veel mogelijkheden. Mensen willen steeds meer proeven van die culinaire outdoorbeleving, én het is ook nog eens coronaproof." In NINA deelt hij graag zijn toprecepten waarmee jij zelf aan de slag kan. Een kreeftensoep, gebakken coquilles of een panpizza: back to the roots gaan klonk nog nooit zo lekker.
Lees verder

Nina Derwael verdedigt volgend jaar haar wereldtitel in Japan en niet in Denemarken
De vijftigste editie van het WK artistieke gymnastiek zal in 2021 plaatsvinden in Kitakyushu. De precieze data van het evenement worden binnenkort bekendgemaakt. Dat heeft de internationale gymnastiekfederatie FIG gemeld.
Lees verder

Iedereen kijkt naar Odjidja om het tij te keren: "Het is van moéten"
Na twee speeldagen viel Vadis Odjidja (31) al uit bij AA Gent. De knie, Covid-19, de kuit, de rug, altijd was er wél iets dat opspeelde. Nu de kapitein van AA Gent weer fit is, kijkt iedereen naar hem om het tij te keren. Nota bene tegen zijn ex-ploeg Anderlecht. "Je kan niet blíjven zeggen dat het een speciale match is."
Lees verder

Miljoen Belgen kopen en verkopen via Vinted: gebruikers vertellen hoe ook jij geld kan verdienen aan je tweedehandskledij én koopjes kan scoren
'Draag je 't niet, verkoop het dan!' De grijsgedraaide reclame van Vinted is even effectief als irritant, want twee jaar na de lancering in ons land vonden al meer dan een miljoen Belgen de weg naar de tweedehands-app. Een succes dat een duurzame en budgetvriendelijke richting aangeeft voor de mode én een extra duwtje in de rug krijgt door ons leven in quarantaine. Maar hoe werkt de app? En waarom is Vinted zo populair? Wij gaan op zoek naar het geheim achter het succesverhaal en vragen aan twee 'vinties' tips om tweedehandkledij vlot aan de man te brengen.
Lees verder

Bijna duizend patiënten overgebracht naar ander ziekenhuis sinds begin oktober
Sinds 1 oktober zijn er 982 coronapatiënten vanuit een van de Belgische ziekenhuizen overgebracht naar een ander ziekenhuis. Een op de vijf transfers had als bestemming een ziekenhuis in Oost-Vlaanderen, 25 patiënten werden naar Duitsland gevoerd. Dat blijkt uit een persbericht van de federale overheidsdienst Volksgezondheid.
Lees verder

"Die tweede goal? Dat heet talent": Bongonda haalt nogmaals uit naar ex-coach Thorup, De Ridder viseert ref Lambrechts
Hij prikte er al twee binnen tegen Eupen en deed dat nog eens over op Stayen. Theo Bongonda was de matchwinnaar in de Limburgse derby. En dat na een week waarin hij het vertrek van Jess Thorup maar moeizaam kon verteren. "Dit was het best mogelijke antwoord na een moeilijke week", zei Bongonda.
Lees verder

OPROEP: Laat jouw huis schatten
Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat ze waard is? Je bent benieuwd naar het verschil tussen de prijs die jij indertijd voor je huis betaalde en wat je er vandaag voor kunt krijgen? Of je wil zicht krijgen op het verschil in waarde na een renovatie? Dan kom je in aanmerking voor onze rubriek 'Je huis geschat'.
Lees verder

Nick Kyrgios praat openlijk over depressie: "Mensen begrijpen niet in welke mate tennis een eenzame sport kan zijn"
Tennisser Nick Kyrgios (25) heeft in de Australische tabloidkrant The Sunday Telegraph verklaard dat hij zich de voorbije jaren in een "sombere en eenzame situatie" bevond. Hij vocht in die periode tegen een depressie, die volgens hem het gevolg is van het verschroeiende ritme van het ATP-circuit.
Lees verder

Eén week na start lockdown: hoe staan we ervoor? "Als we nu te vroeg versoepelen, dan voorspel ik de totale ramp"
We zijn goed halfweg de verlengde herfstvakantie: eerder beschreven als 'de reset' die we nodig hadden om een rampscenario in onze ziekenhuizen af te wenden. Evolueren de cijfers ondertussen in de juiste richting, en aan het tempo dat volgens biostatistici zou moeten? "Belangrijk is dat de sprongen waarmee we verbeteringen maken deze week steeds groter en groter worden", zegt Geert Molenberghs.
Lees verder

LIVE EK Veldrijden. Wie volgt Mathieu van der Poel op in Rosmalen? Topfavoriet Iserbyt: "Dit rondje is me op het lijf geschreven"
Na drie jaar Van der Poel krijgen we voor het eerst sinds 2017 een andere winnaar van het EK veldrijden. Eli Iserbyt en Toon Aerts zijn de topfavorieten in Rosmalen of rijdt een derde hond weg met de Europese sterrentrui. U volgt de wedstrijd van start tot finish op deze pagina.
Lees verder

Op 3-jarige leeftijd leerde hij met looprek stappen: Chris (20) voltooit als eerste atleet met Down Ironman
Een paar jaar geleden kon hij nog geen 100 meter lopen of een baantje zwemmen, vandaag heeft hij de meest prestigieuze triatlon ter wereld voltooid. De Amerikaan Chris Nikic is de allereerste atleet met het syndroom van Down die de Ironman voltooit. "Dit is een bepalend moment in de geschiedenis van de Ironman", looft de organisatie de uitzonderlijke prestatie.
Lees verder

LIVE. 0-1! Cristiano Ronaldo opent score bij Lazio
• Serie A • Stadio Olimpico • Krijgen we spektakel? • Ref: Davide Massa
Lees verder

Juwelenontwerpster Nadine Wijnants, kattenfan en eigenaar van 386 dezelfde broeken: "Ik creëer sprookjes. Maar ze moeten draagbaar zijn"
Juwelenontwerpster Nadine Wijnants draagt elke dag een van haar 386 Braziliaanse seventiesbroeken. Haar huis staat vol spullen in de vorm van katten. En als ze ontwerpt, is dat altijd op de muziek van Adamo. Maar verwacht je niet aan een interview met een extravagante diva. In de sprookjeswereld van Wijnants houdt iedereen stevig de voetjes op de grond. "Ik ben gewoon een lieve stouterik."
Lees verder

LIVE (12u30). Lazio krijgt Juventus over de vloer in Serie A-topper
• Serie A • Stadio Olimpico • Krijgen we spektakel? • Ref: Davide Massa
Lees verder

Van 'Joebilation' tot 'Exit zonder waardigheid': zo reageert (internationale) pers op verkiezingsuitslag
De Democraat Joe Biden heeft de overwinning op zak in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zijn triomf siert wereldwijd de voorpagina's van kranten en nieuwswebsites. Een overzicht.
Lees verder

België heeft niet langer meeste besmettingen met coronavirus in Europa
Dankzij de stilaan verbeterende besmettingscijfers is België niet langer het Europese land met het hoogste aantal coronagevallen per 100.000 inwoners. In Tsjechië en Luxemburg worden momenteel slechtere cijfers opgetekend, zo blijkt uit het dagelijkse rapport van Sciensano.
Lees verder

België heeft niet langer meeste besmettingen in Europa
Dankzij de stilaan verbeterende besmettingscijfers is België niet langer het Europese land met het hoogste aantal coronagevallen per 100.000 inwoners. In Tsjechië en Luxemburg worden momenteel slechtere cijfers opgetekend, zo blijkt uit het dagelijkse rapport van Sciensano.
Lees verder

Foutje? Team-Trump geeft persconferentie bij afgelegen tuinaannemersbedrijf
Enigszins komische achtergrond bij de persconferentie van Donald Trumps advocaat en voormalig New Yorks burgemeester Rudy Giuliani. Het persmoment, over de legale acties om Trump toch in het Witte Huis te houden, vond gisteren plaats in Four Seasons Total Landscaping, een bedrijf voor tuinaanleg in een buitenwijk van Philadelphia. Mogelijk vergiste team-Trump zich van locatie.
Lees verder