Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 1 november 2020

Thorup verrassend op weg naar Kopenhagen, Genk: “Er moeten nog gesprekken gevoerd worden”

HLN
Thorup verrassend op weg naar Kopenhagen, Genk: "Er moeten nog gesprekken gevoerd worden"
Jess Thorup (50) staat voor een verrassend vertrek. De Deen staat op het punt Racing Genk al na vijf weken in te ruilen voor FC Kopenhagen. "We zijn op de hoogte gebracht van de interesse, maar er moeten nog gesprekken gevoerd worden met Jess en zijn entourage", klinkt het bij Genk.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Ella Leyers: "Het midden tussen een licht aangebrande Marina en een elegante prinses"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week: 'De Slimste Mens'-revelatie Ella Leyers.
Lees verder

Burgemeester veroordeelt pamflet dat Armeense genocide ontkent: "Staat haaks op waar wij als stad voor staan"
Burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-M+) veroordeelt een pamflet dat recentelijke op grote schaal in Mechelen werd verspreid en de Armeense genocide ontkent.
Lees verder

Junior Planckaert en zijn nieuwe vriendin zijn smoorverliefd, maar... "Ik durf Shana nog te weinig zeggen dat ik haar graag zie"
Je schoonfamilie leren kennen voor het oog van anderhalf miljoen tv-kijkers: je zou voor minder de bibber krijgen. Maar Shana Goossens (27), de nieuwe vriendin van Junior Planckaert (28), hield zich kranig zondag in 'Château Planckaert', mede dankzij de warmte van de Planckaerts: "Ik heb thuis al gezegd: 'Ik verkeer niet alleen met Junior, maar met die hele familie.'" Een eerste dubbelgesprek.
Lees verder

Ianthe Tavernier opent online kledingwinkel met zus
Ze noemt zichzelf een fashionista en houdt ervan om de nieuwste modetrends met haar volgers op sociale media te delen. En vanaf nu kan Ianthe Tavernier (32) haar eigen kledij delen. De 'Buurtpolitie'-actrice heeft samen met haar zus een online kledingwinkel geopend: Coco D'Anvers. "We speelden al langer met het idee", zegt Ianthe. "Door corona kreeg ik extra vrije tijd om dit nieuw avontuur te starten."
Lees verder

Rivaliserende drugsbendes beschieten elkaar in Montpellier
Twee rivaliserende drugsbendes hebben het vuur geopend in de Zuid-Franse stad Montpellier. Dat blijkt uit de eerste informatie van de Franse krant Midi Libre.
Lees verder

Geen greintje verval: Ibrahimovic (39) wéér beslissend met clevere omhaal
Er komt maar geen sleet op Zlatan Ibrahimovic. Zeven goals in vier Serie A-optredens, en dat op zijn 39ste. En allemaal intikkertjes kan je ze bezwaarlijk noemen. De Zweed vermeed vandaag tegen Udinese eigenhandig puntenverlies. Hij reageerde het snelst op een hoge weggewerkte bal en tikte de 1-2 met een omhaal achter zich in het doel. Geweldige goal. Zlatan is ook topschutter in de Italiaanse hoogste klasse én sinds de hervatting van de Serie A scoorde niemand meer. Sinds 1 juli liet hij 14 keer de netten trillen. Daarmee doet hij beter dan Cristiano Ronaldo en Francesco Caputo, die sinds de herstart 13 keer wisten te scoren.
Lees verder

Zeven doden door tyfoon Goni op Filipijnen
De tyfoon Goni heeft op de Filipijnen aan minstens zeven mensen het leven gekost. Meer dan 420.000 mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd.
Lees verder

LIVE VUELTA. Ruime kopgroep met twee Belgen krijgt weinig ruimte op weg naar Angliru
Klimmen klimmen klimmen. Na de pittige bergetappe van gisteren krijgt het Vuelta-peloton de mythische Angliru voor de wielen. Steilste strook? 23,5 procent. Wie krijgt de beestachtige col klein en komen er verschuiving aan de top van het klassement? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

Antwerp kan dan toch nog verliezen: debutant Mukairu smeert Leko & co eerste nederlaag aan sinds 30 augustus
Geen vijftien op vijftien voor Antwerp in de Jupiler Pro League. De 'Great Old' liet zich verrassen in Anderlecht, 't was de piepjonge invaller Paul Mukairu die de Brusselaars bij zijn debuut de volle buit bezorgde.
Lees verder

PORTRET. Melania Trump: modebewust, fantastische moeder maar vooral een groot mysterie
Ze moest de vrouw zijn die hem in toom zou houden, maar dat is niet altijd gelukt. First lady Melania Trump (50) was de voorbije vier jaar vooral moeder en vrouw in de coulissen. Iemand die nauwelijks opviel met ambities, bevlogen speeches of straffe taal, wel met haar outfits. Haar grootste communicatiewapens: een groene parka en een witte koloniale hoed.
Lees verder

Bericht van verpleegkundige Frauke gaat viraal: "Geniet van de koopzondag, tot over een week of 2"
Het vele volk dat nog wil shoppen tijdens de koopzondag, is niet alleen bij virologen en Antwerps gouverneur Cathy Berx in het verkeerde keelgat geschoten. Ook verpleegkundige Frauke De Mol is er niet over te spreken en raakt met een krachtige boodschap op Facebook een gevoelige snaar bij veel mensen.
Lees verder

Beyoncé "enorm veranderd" door coronacrisis: "Ik wil afscheid nemen van de stressvolle dingen in m'n leven"
Ook op Beyoncé (39) heeft de coronacrisis een grote impact gehad. De zangeres is "enorm veranderd" door de afgelopen maanden. Dat vertelt ze in de Britse editie van Vogue.
Lees verder

Zorgen voor Wim De Decker: corona velt halve Gentse defensie
Wim De Decker reist vanavond met grote defensieve problemen naar de Freethiel. Naast doelman Roef blijken ook Andreas Hanche-Olsen, Igor Plastun en Jordan Botaka een positieve coronatest te hebben afgelegd. Ook zij zijn dus out. Bovendien zijn Michael Ngadeu en Nurio onzeker. Ngadeu testte negatief op corona, maar hij is wel ziek. Het blijft afwachten of hij opgelapt geraakt. Nurio kampt nog met de gevolgen van een blessure net boven de knie, die hij opliep tegen Hoffenheim. Ook achter zijn naam staat nog een vraagteken. Dino Arslanagic staat ook nog aan de kant met een blessure. Wim De Decker heeft Cederick Van Daele - verdediger bij de beloften - aan zijn selectie toegevoegd. Hoe de Gentse defensie er op de Freethiel uit zal zien, is voorlopig een raadsel.
Lees verder

ONS RAPPORT. Toch een buis in paars-witte triomf, Mbokani moet het duidelijk afleggen tegen taaie klant
Anderlecht hield in de topper tegen Antwerp de punten thuis: 1-0. In ons rapport krijgen vier RSCA-spelers een 7, al zit er ook een paars-witte buis tussen. Bij de Great Old flirt bijna de helft met een onvoldoende. Oók Mbokani, die maar weinig klaar kreeg tegen zijn mandekker.
Lees verder

TV TIPS. Hoera, een film met Matthias Schoenaerts en keuren de Planckaerts het lief van Junior goed?
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

Indiase arts denkt 'Aladdin's lamp' te kopen, oplichter verkleedt zich zelfs als Geest
Een Indiase arts die in het Verenigd Koninkrijk woont, is in India op opmerkelijke wijze slachtoffer geworden van oplichting. De man ging in zee met een groepje mensen dat hem 'de magische lamp van Aladdin' beloofde, meldt onder meer de BBC. Het slachtoffer maakte naar verluidt een bedrag van zo'n 35.000 euro over, maar kwam er al snel achter dat het voorwerp nutteloos was. De man sloeg alarm bij de politie die afgelopen zondag twee verdachten arresteerde. Een derde wordt nog gezocht.
Lees verder

LIVE VUELTA. Movistar jaagt op kopgroep, wie deelt tik uit op Angliru?
Klimmen klimmen klimmen. Na de pittige bergetappe van gisteren krijgt het Vuelta-peloton de mythische Angliru voor de wielen. Steilste strook? 23,5 procent. Wie krijgt de beestachtige col klein en komen er verschuiving aan de top van het klassement? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

Ivan Leko na "goede, maar geen schitterende" prestatie: "We misten killer instinct"
Antwerp-coach Ivan Leko wilde niet veel kwijt over de enige tegengoal die Antwerp slikte in Anderlecht. "In het dominante en proactieve voetbal dat wij willen brengen, ligt de sleutel in het afstoppen van de tegenaanval. Anderlecht kreeg zo een paar goeie kansen, ongelukkig voor ons en gelukkig voor hen slaagden ze erin uit een van die fases raak te treffen. Maar als je ziet dat Anderlecht, in Brussel, tegen Antwerp op de counter moet spelen, dan zegt dat ook al veel", aldus Leko, bij wiens team de opeenvolging van de wedstrijden begint te wegen. "Gélin had krampen. Het voorbije jaar speelde hij amper, maar sinds hij hier is speelde hij quasi alles. Het is normaal dat hij, net als Ampomah en Benavente trouwens, tijd nodig heeft. Ook Mbokani was wat minder vandaag na die opeenvolging van die matchen. We wisten dat het tekort aan fitheid ons parten zou kunnen spelen."
Lees verder

Liefde na de dood: 1 op 20 Vlamingen verliest partner, helft ervan wordt wel opnieuw verliefd
Tijdens het Allerheiligenweekend denken we allemaal aan geliefden die we verloren zijn. Voor 1 op de 20 Vlamingen is dat een partner, blijkt uit een studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE, voor het radioprogramma 'Love, Sex & Drama'. Meer dan de helft van hen zegt dat de overleden partner zou willen dat ze een nieuwe liefde vinden. Bijna de helft van hen doet dat ook.
Lees verder