Doorgaan naar hoofdcontent

Tess Uytterhoeven, dochter van Marc, maakt ‘Ooit Vrij’: “Onze conversaties gaan vooral over wanneer hij kan kom...

HLN
Tess Uytterhoeven, dochter van Marc, maakt 'Ooit Vrij': "Onze conversaties gaan vooral over wanneer hij kan komen babysitten"
Zo vader, zo dochter. Waar Marc Uytterhoeven vroeger niet van de beeldbuis weg te slaan was, is het nu zijn dochter Tess die furore maakt als de drijvende kracht achter VIER-reeks 'Ooit Vrij'. Dankzij haar vader? Eerder ondanks, vertelt ze in een interview met de Gazet Van Antwerpen. "Als kind zag ik mijn vader de hele dag voor tv hangen. Is dat nu een job, dacht ik toen."
Lees verder

Uitgestelde sociale verkiezingen starten maandag
De komende twee weken, van 16 tot 29 november, kunnen werknemers hun afgevaardigden kiezen in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk. De sociale verkiezingen zouden oorspronkelijk dit voorjaar plaatsvinden, maar werden vanwege de coronapandemie uitgesteld naar de tweede helft van november.
Lees verder

Deze elf Duivels stuurt Martínez morgen wellicht de wei in
Woensdag was om te oefenen, morgen voor echt. Dus stuurt Roberto Martínez voor de topper tegen Engeland zijn best mogelijk elftal de wei in. Thibaut Courtois staat weer onder de lat, ook onder anderen Toby Alderweireld, Axel Witsel en Kevin De Bruyne maken hun opwachting op Den Dreef. Vooraan blijft het afwachten of Romelu Lukaku speelklaar geraakt. Anders neemt Michy Batshuayi zijn plaats in. Dedryck Boyata, Leander Dendoncker en Jérémy Doku zijn twijfelachtig.
Lees verder

KIJK LIVE (15u). Strijd tussen Aerts en Iserbyt gaat verder in Ethias Cross van Leuven: "Europese titel kruipt in z'n kleren"
De stand is 5-3. Vijf gewonnen crossen voor Eli Iserbyt, waarbij het Europees kampioenschap in Rosmalen, tegen drie voor Toon Aerts. Vandaag gaat de vermeende tweestrijd tussen Aerts en Iserbyt verder in de Ehias Cross van Leuven - die live te bekijken is op VTM en HLN.be. Aerts won daar al drie keer. En Iserbyt zal niet de enige renner zijn die Aerts in de gaten houdt.
Lees verder

Boze ex dient klacht in tegen game-ontwikkelaar: "Het personage lijkt te veel op mij"
De immens populaire game League of Legends bevat inmiddels 152 unieke speelbare karakters. De release van de nieuwste 'champion' Seraphine doet veel stof opwaaien in de community. De nieuwste controverse komt van een boze ex-vriendin die denkt dat het personage op haar gebaseerd is.
Lees verder

Gefortuneerde zakenvrouw Gravin Fiona du Monceau  (42) helpt mee aan behandeling tegen covid-19: "Onze technologie met antilichamen van lama's werkt"
Ze is opgegroeid in de hoogste kringen en haar familiestamboom is ronduit indrukwekkend. Haar betovergrootvader richtte het grootwarenhuis Au Bon Marché op, dat later uitgroeide tot de supermarktketen GB. Haar moeder is een erfgename uit de groep Solvay. Maar zelf wil Fiona du Monceau de Bergendal (42) haar eigen pad uitstippelen. Door onder meer haar frêle schouders te zetten onder een behandeling voor COVID-19, op basis van antilichamen van lama's dan nog wel. "Ik wil een verschil maken voor België."
Lees verder

Kylie Minogue (52) breekt record in UK: vijf albums op nummer 1 in vijf decennia
De coronacrisis, daar lijkt Kylie Minogue niet al te veel last van te hebben. De Australische zangeres, die deze week haar 15e album 'Disco' uitbracht, heeft meteen enkele records gebroken in Groot-Brittannië. Niet alleen verkocht ze er al 55.000 platen in de openingsweek - het beste resultaat van 2020 -, ze is nu ook de eerste vrouw ooit die de afgelopen vijf decennia telkens een album op nummer 1 scoorde.
Lees verder

Degryse ziet in onze podcast Top Of The League gemiste kans: "De Bruyne mocht met die status interlands van oktober overslaan"
Morgen neemt Kevin De Bruyne tegen Engeland zijn plek weer in, maar een maand geleden verging het hem minder goed. Op Wembley tegen datzelfde Engeland werd 'KDB' na zeventig minuten gewisseld met een spierblessure. Marc Degryse vindt - met de zware kalender in gedachten - dat De Bruyne die interlandperiode (Ivoorkust-Engeland-IJsland) van midden oktober gerust had mogen overslaan.
Lees verder

Bijna 2 miljoen euro en 600 kilo coke in woningen Rotterdam
In twee woningen waar de politie van Rotterdam regelmatig mannen met grote tassen in en uit zag lopen is 600 kilo cocaïne in beslag genomen. De straatwaarde van de cocaïne wordt geschat tussen de 18 en 24 miljoen euro.
Lees verder

"Vastgoedprijzen dit jaar met 5 procent gestegen"
Dankzij een veel sterkere groei van de vastgoedprijzen na de lockdown verwacht ING dat voor heel 2020 de vastgoedprijzen met 5 procent zullen stijgen. Voor volgend jaar verwachten de economen van de bank een afkoeling, maar met nog steeds een hoog groeicijfer van 3 procent.
Lees verder

'Familie'-actrice Caroline Maes: "Na de lockdown vroeg Kürt Rogiers: 'Wat is er met jou gebeurd?'"
Na al die jaren staat Caroline Maes (44) nog steeds met veel plezier op de set van 'Familie', maar de actrice kan alleen maar de beste versie van zichzelf zijn als ze ook voldoende tijd heeft voor haar gezin. Iets wat in het verleden niet altijd het geval was. In een eerlijk interview vertelt ze over haar gezondheidsproblemen van de voorbije jaren, de band met haar drie zonen en het geheim van haar huwelijk. "Pas op, ik heb al honderdduizend keer gezegd: 'En nu ben ik weg!'"
Lees verder

Racisten, fascisten en fantasten houden optocht om Trump in het zadel te houden: zelfs eigen achterban hoopt op magere opkomst
Meerdere extreemrechtse groepen stappen zaterdag mee in de 'Million MAGA March' in Washington om hun steun betuigen aan president Donald Trump. Zelfs Republikeinen hopen op een beperkte opkomst, zodat ze de president netjes richting uitgang kunnen leiden. Ook al worden er tegendemonstranten verwacht.
Lees verder

Alle Rode Duivels testen negatief op Covid-19
Goed nieuws: alle Rode Duivels leverden een negatieve coronatest af. Gisteren werd de hele groep getest, niemand moet de selectie dus verlaten. Morgen speelt België op Den Dreef in Leuven tegen Engeland voor de Nations League. Wie er sowieso niet bijzijn, zijn Thomas Kaminski en Eden Hazard. Zij testten eerder positief op Covid-19 en reisden niet mee af naar het nationaal voetbalcentrum van Tubeke.
Lees verder

Jan (73) probeerde af te spreken met een 15-jarige jongen, maar hij werd in dodelijke val gelokt
Wat begon met een chatbericht, mondde uit in de dood van de 73-jarige Jan uit Arnhem in de Nederlandse provincie Gelderland. De man probeerde af te spreken met een 15-jarige jongen, maar werd in de val gelokt door 'pedojagers'. De confrontatie kostte Jan het leven. Een terugblik op die noodlottige avond.
Lees verder

Brazilië boekt zonder Neymar zuinige zege tegen Venezuela, Vidal pakt uit met wondermooie goal
Brazilië blijft foutloos in de Zuid-Amerikaanse voorronde van het WK 2022. Tegen Venezuela deden de De Goddelijke Kanarie het hoogst noodzakelijke: met 1-0 winnen van Venezuela. De aan de adductoren geblesseerde Neymar ontbrak bij de Seleçao.
Lees verder

Panel met Molenberghs en Vankrunkelsven raadt aan om scholen open te houden
Een divers panel van onder meer ouders, leerkrachten, huisartsen en virologen raadt aan om de scholen open te houden tijdens de coronacrisis. "Ons advies is genuanceerd en houdt rekening met het aantal infecties, hospitalisaties en aantal doden, maar ook met leerachterstand en het welzijn van ouders en kinderen", zegt Bert Aertgeerts. Hij is professor bij het Centrum voor Huisartsengeneeskunde aan de KU Leuven.
Lees verder

Football Talk. Kroaat Marcelo Brozovic test positief op coronavirus
De Kroatische middenvelder Marcelo Brozovic heeft daags voor de Nations League-wedstrijd in Solna tegen Zweden positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Kroatische voetbalbond vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

SHOWBITS. Acteurs 'The Crown' houden première met rode loper in eigen huis
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Vandaag nemen we een kijkje op de virtuele première van seizoen vier van 'The Crown', dat morgen op Netflix verschijnt. Door de coronacrisis zagen de acteurs zich genoodzaakt om de rode loper in eigen huis uit te rollen.
Lees verder

KOERS KORT. Tom-Jelte Slagter beëindigt loopbaan
Tom-Jelte Slagter keert volgend jaar niet meer terug in het wielerpeloton. De Nederlander werd in 2011 prof bij Rabobank en sluit zijn loopbaan nu af in dienst van het Franse B&B Hotels - Vital Concept. Slagter (31) won onder meer de Tour Down Under in 2013 en twee ritten in Parijs-Nice in 2014. "Wielrennen was een groot deel van mijn leven, maar het is nooit mijn héle leven geweest", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.
Lees verder

Wie is de beste helper van het wielerpeloton? Stem op uw favoriet voor de Kristallen Zweetdruppel
Geen kopmannen zonder knechten. Het Laatste Nieuws reikt zoals elk jaar de Kristallen Zweetdruppel uit - de prijs voor de beste Belgische helper in het wielerpeloton. De winnaar van de voorbije twee edities, Tim Declercq (Deceuninck-Quick.Step), is opnieuw genomineerd. De andere kanshebbers zijn Jasper De Buyst (Lotto-Soudal), Dries Devenyns (Deceuninck-Quick.Step), Frederik Frison (Lotto-Soudal), Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) en Pieter Serry (Deceuninck-Quick.Step).
Lees verder