Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 november 2020

“Tel elke stem”: celebrities niet blij met werkwijze van Trump tijdens verkiezingen

HLN
"Tel elke stem": celebrities niet blij met werkwijze van Trump tijdens verkiezingen
"Het is belangrijk dat elke stem geteld wordt." Heel wat celebrities zijn niet te spreken over de eis van Donald Trump (74) om in sommige staten te stoppen met het tellen van stemmen. Ze roepen op tot kalmte en eisen dat alle stemmen geteld worden.
Lees verder

"Tel elke stem": celebrities reageren op nipte strijd tussen Trump en Biden tijdens verkiezingen
"Het is belangrijk dat elke stem geteld wordt." Heel wat celebrities zijn niet te spreken over de eis van Donald Trump (74) om in sommige staten te stoppen met het tellen van stemmen.
Lees verder

Killian Overmeire keert terug naar het vertrouwde nest en tekent bij Lokeren-Temse
Kilian Overmeire (34) heeft een contract getekend bij amateurclub Lokeren-Temse. Dat laat de club weten op de clubwebsite. Overmeire speelde heel zijn carrière bij Sporting Lokeren, dat in april dit jaar failliet ging.
Lees verder

John van den Brom ligt in polepositie om nieuwe coach van Racing Genk te worden
Racing Genk wil John van den Brom (54) opnieuw naar België halen. Na het afhaken van Marc Brys ligt de Nederlandse ex-coach van Anderlecht in polepositie om Jess Thorup op te volgen. De onderhandelingen met FC Utrecht, waar Van den Brom onder contract ligt, lopen volop.
Lees verder

Maradona herstelt "wonderbaarlijk goed" na hoofdoperatie
Diego Maradona herstelt "wonderbaarlijk goed". Dat verklaarde zijn dokter woensdagavond, een dag nadat de Argentijnse voetbalster aan het hoofd geopereerd werd wegens een subduraal hematoom, een bloeding bij de hersenen. Er zijn geen neurologische complicaties.
Lees verder

Kanye West teleurgesteld na verkiezingen en stuurt kat naar interview
Rapper Kanye West (43) voelt zich duidelijk niet geroepen om nog te praten over zijn mislukte gooi naar het Amerikaanse presidentschap. De man van Kim Kardashian (40) zou normaal woensdagavond te gast zijn bij de talkshow van Jimmy Kimmel, maar dat ging uiteindelijk niet door.
Lees verder

Scholes en Ferdinand schamen zich voor Manchester United: "Dit was miniemenvoetbal, lachwekkend"
Coach Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United besefte in Turkije na de blamerende nederlaag in de Champions League tegen Basaksehir (2-1) dat hij zich niet veel meer kan permitteren. "Dit verlies slaat ons verder terug", bekende de Noor, die afgelopen zondag thuis ook al verloor van Arsenal (0-1). "Elke wedstrijd is een confrontatie met de werkelijkheid. We waren niet goed genoeg."
Lees verder

Fake news met (indirecte) steun van de Vlaamse overheid : "Zet extra vierge kokosolie in tegen het coronavirus"
De Vlaamse overheid lijkt zichzelf (indirect) in de voet te schieten. Het is een strijd geweest om de juiste informatie over het coronavirus te verspreiden, op sociale media gaan de gekste theorieën de ronde. Maar nu blijkt dat je die theorieën ook in de biowinkel in je buurt vindt. Op papier gezet door een organisatie die erkend en gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid. Een verhaal van extra vierge kokosolie tot 5G.
Lees verder

Michel Vlap komt niet van de bank onder Kompany: "De vechter in hem komt nu naar boven"
Michel Vlap (23) speelt amper bij Anderlecht, en er is weinig beterschap in zicht. Wat scheelt er met de recordaankoop van vorig seizoen?
Lees verder

'Snackmasters'-chef Anne-Sophie Breysem heeft een kinderwens: "Kyra wil geen kind dragen, dus als het zover is, zal ík zwanger worden"
In de finale van 'Snackmasters' moest Anne-Sophie Breysem (33) nipt de duimen leggen tegen Piet Huysentruyt. En de deuren van haar eigen restaurant zitten ook weer op slot. Maar het hoofd laten hangen, da's niks voor haar. "Nu kan ik mijn lief tenminste weer wat vaker zien dan enkel op zondag", zegt Anne-Sophie. Al hoeft die lockdown nu ook weer niet al te lang te duren. "Anders moeten we maar weer afhaalmaaltijden gaan aanbieden. De rekeningen laten opstapelen is sowieso geen optie."
Lees verder

Vlaams-Nederlandse kerstfilm 'De Familie Claus' is vanaf 7 december te zien op Netflix
Voor wie leeft volgens het motto 'Halloween is voorbij, dus het is Kerstmis' is er goed nieuws. De eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm, 'De Familie Claus', is vanaf 7 december te bekijken op Netflix. Dat maakt het streamingplatform vandaag bekend.
Lees verder

Onze chef voetbal over Van den Brom: "Een trainer met een grote voetbalbagage en een even grote emotionele intelligentie"
Wordt John van den Brom de nieuwe T1 van Racing Genk? De Limburgse club is in onderhandeling met de 54-jarige Nederlander. Onze chef voetbal laat zijn licht schijnen over de ex-coach van Anderlecht. "Hij behandelt zijn spelers als volwassenen. Het cliché 'voetballers zijn als kleine kinderen', die je bij de hand moet nemen, is niet aan hem besteed."
Lees verder

Van Ranst: "Ons land is op goede pad om epidemische curve naar beneden te krijgen"
Het aantal nieuwe besmettingen is in ons land opnieuw licht gedaald. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering, al blijft de druk op de ziekenhuizen bijzonder groot. Viroloog Marc Van Ranst, die ziet dat ons land "op het goede pad is om de epidemische curve naar beneden te krijgen", pleit er dan ook voor om het aantal nieuwe gevallen laag genoeg te houden. "Het moet onze ambitie zijn om hoogkwalitatieve coronazorg te combineren met excellente zorg voor andere ziekten", schrijft hij op zijn Facebookpagina.
Lees verder

Ian Stannard zet een punt achter zijn wielercarrière
Ian Stannard (33) stopt met koersen. Dat laat zijn ploeg INEOS Grenadiers weten. Hij kampt met artritis en moet zijn profcarrière noodgedwongen stopzetten. Stannard is de winnaar van de Omloop 2014 en 2015 en werd derde in Parijs-Roubaix van 2016.
Lees verder

"Dit kán helemaal niet": foutje in 'Thuis' zorgt voor hilariteit onder kijkers
De soapfans wrijven zich op de sociale media ongetwijfeld in de handen. Aandachtige kijkers van 'Thuis' hebben een foutje gezien en reageren nu met evenveel ongeloof als hilariteit op de blooper.
Lees verder

ING schrapt duizend banen vanwege slecht economisch klimaat: gevolgen voor België nog niet duidelijk
De Nederlandse bank ING schrapt tegen eind 2021 ongeveer duizend banen. Volgens het financiële concern is de ingreep onder meer nodig vanwege het tegenvallende economische klimaat. Kantoren in Azië en Zuid-Amerika sluiten en ook in Spanje, Italië en Tsjechië verdwijnen er banen. Over eventueel banenverlies in België is er nog geen duidelijkheid.
Lees verder

Delphine Lecompte barst in lachen uit wanneer Erik Van Looy over z'n beroemde lookalike praat
'Slimste Mens'-nieuwkomer Gene Thomas (48) heeft volgens Erik Van Looy (58) een bekende dubbelganger: zanger Jon Bon Jovi (58). "Heb jij ook een lookalike?", vraagt jurylid Kamal Kharmach (29) zich daarop af. Het antwoord van Erik op die vraag zorgt alvast voor een lachbui bij dichteres Delphine Lecompte (42).
Lees verder

'Titanic'-actrice Elsa Raven (91) overleden
De Amerikaanse actrice Elsa Raven is op 91-jarige leeftijd overleden, meldt entertainmentsite Deadline. De actrice is vooral bekend van haar rollen in 'Back To The Future' en 'Titanic'.
Lees verder

Vrijdag vallen de maskers af in 'The Masked Singer': stel hier nog jouw allerlaatste vraag aan Duiker
Morgen is het de langverwachte finale van 'The Masked Singer' bij VTM. Dan weten we eindelijk wie Wolf, Duiker en Koningin zijn. Morgenmiddag komt Duiker langs bij HLN LIVE. En jij kan hem of haar een vraag stellen.
Lees verder

Op gesprek met 3 sex warriors: "Schaamlippen. Scháám! We zeggen toch ook niet schaamballen?"
In haar nieuwe programma wil Flo Windey het hebben over alles waar we het liever níét over hebben, dus ook over seks. Is dat nog steeds nodig dan? We haalden er twee iconen van de vrouwenemancipatie in bed bij, Paula Sémer en Goedele Liekens.
Lees verder