Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 november 2020

Sweeck wint Ethias Cross in Leuven na sprint tegen Aerts, die alleen moet opboksen tegen blok: “Misschien moet ik ...

HLN
Sweeck wint Ethias Cross in Leuven na sprint tegen Aerts, die alleen moet opboksen tegen blok: "Misschien moet ik andere tactiek gebruiken"
Laurens Sweeck heeft na de Jaarmarktcross van Niel ook de Ethias Cross van Leuven gewonnen. De Belgische kampioen klopte Toon Aerts in de sprint na een tactisch steekspel. Michael Vanthourenhout werd derde, Europees kampioen Iserbyt eindigde op plaats vier. Bij de vrouwen gingen de bloemen naar wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.
Lees verder

Elise Mertens knokt zich knap naar finale in Linz
Elise Mertens (WTA-21) heeft zich zaterdag voor de finale van het WTA-toernooi van Linz (225.500 dollar) geplaatst. De 24-jarige Limburgse, tweede reekshoofd of het Oostenrijkse hardcourt, knokte zich in 2 uur en 5 minuten voorbij het Russische vierde reekshoofd Katerina Alexandrova (WTA-33). Het werd 2-6, 6-1 en 7-5.
Lees verder

Elise Mertens naar finale in Linz
Elise Mertens (WTA/21) heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Linz. Ze versloeg in de halve finales Ekaterina Alexandrova (Rus/WTA 33) in drie sets: 2-6, 6-1, 7-5. (straks meer)
Lees verder

Trump lost belofte in en rijdt langs 'Million MAGA March' van aanhangers die op straat komen tegen verkiezingsuitslag
Een miljoen, zoveel mensen wilden de Trumpaanhangers vandaag op de been brengen om hun onvrede te uiten. Ze willen tonen dat ze weigeren de Amerikaanse verkiezingsuitslag te aanvaarden en dat ze zich achter huidig president Trump blijven scharen. Hoe groot de opkomst van de rechtse betogers effectief is, is nog niet duidelijk. Ordediensten vrezen voor mogelijke escalaties en een clash tussen de kwade Trump-volgers en tegenbetogers. Vanuit zijn gepantserde limo zwaaide de president naar zijn achterban.
Lees verder

Aanhangers Trump komen op straat in 'Million MAGA March' tegen verkiezingsuitslag
Een miljoen, zoveel mensen wilden de Trumpaanhangers vandaag op de been brengen om hun onvrede te uiten. Ze willen tonen dat ze weigeren de Amerikaanse verkiezingsuitslag te aanvaarden en dat ze zich achter huidig president Trump blijven scharen. Hoe groot de opkomst van de rechtse betogers effectief is, is nog niet duidelijk. Ordediensten vrezen voor mogelijke escalaties en een clash tussen de kwade Trump-volgers en tegenbetogers.
Lees verder

KIJK LIVE. Roberto Martínez en Kevin De Bruyne blikken vooruit op de clash tegen Engeland
Na de 2-1-nederlaag tegen de Engelsen op Wembley azen de Rode Duivels op revanche in de Nations League. Morgenavond ontvangt België Engeland aan Den Dreef in Leuven. Bondscoach Roberto Martínez en Kevin De Bruyne blikken daags voor de wedstrijd vooruit naar de clash. Volg het hier live!
Lees verder

Politie gebruikt waterkanon bij demonstraties Frankfurt
De politie in het Duitse Frankfurt heeft zaterdag waterkanonnen gebruikt bij enkele demonstraties. Linkse actievoerders probeerden met blokkades de optocht tegen te houden van demonstranten tegen de coronamaatregelen in Duitsland.
Lees verder

Kindacteur uit 'The Shining' had geen flauw idee dat hij meespeelde in horrorfilm: "Het was een aangename ervaring"
Toen Danny Lloyd (48) zes jaar oud was, speelde hij mee in de horrorfilm 'The Shining'. Niet eenvoudig, zou je denken, maar voor het kindsterretje waren de opnames vooral een aangename ervaring. Vooral omdat hij niet op de hoogte was dat hij in een horrorfilm speelde. Dat vertelt hij aan Far Out Magazine.
Lees verder

Roberto Martínez krijgt taart voor 50ste interland: "Of we iets goed te maken hebben? Natuurlijk!"
Roberto Martínez staat zondag tegen Engeland voor de 50ste keer als bondscoach van de Rode Duivels langs de zijlijn. VTM-voetbaljournalist Jarno Bertho verraste Martínez met taart, wat de bondscoach zeer op prijs stelde. "Is het chocolade? Je hebt je job goed gedaan. Hartelijk bedankt."
Lees verder

Roberto Martínez krijgt taart voor 50ste interland: "Of we iets goed te maken hebben? Natuurlijk!" - Lukaku nog onzeker
Roberto Martínez staat zondag tegen Engeland voor de 50ste keer als bondscoach van de Rode Duivels langs de zijlijn. VTM-voetbaljournalist Jarno Bertho verraste Martínez met taart, wat de bondscoach zeer op prijs stelde. "Is het chocolade? Je hebt je job goed gedaan. Hartelijk bedankt."
Lees verder

Kevin De Bruyne: "Lukaku onmisbaar? Hij is heel belangrijk, maar statistieken bij Rode Duivels geven vertekend beeld"
De Rode Duivels nemen het morgen op tegen Engeland. "Het wordt niet makkelijk", weet Kevin De Bruyne. "Een gelijkspel zou voor ons een goed resultaat zijn, want dan hebben we nog alles in eigen handen."
Lees verder

Olivia Wilde en Jason Sudeikis verbreken verloving: "De kinderen zijn prioriteit nu"
Olivia Wilde (36) en Jason Sudeikis (45) zijn niet langer een koppel. Volgens PEOPLE hebben de acteurs hun verloving eerder dit jaar verbroken. De twee hebben samen twee kinderen.
Lees verder

Politie Rode legt opnieuw coronafeestje stil: dertig feestvierders slaan op de vlucht
De politie van de zone Rode (Drogenbos/Sint-Genesius-Rode/Linkebeek) heeft vrijdagnacht opnieuw een lockdownfeestje stilgelegd. "Deze nacht kwam de politie tussen op een coronafeestje in Sint-Genesius-Rode", laat het parket Halle-Vilvoorde weten. "Dertig personen namen de vlucht. Tien van hen konden worden gevat. Ze kregen allen een boete van 250 euro en de organisator van het feestje een boete van 750 euro." Als de overtreders de boete niet betalen zullen ze zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Met Halloween legde de politie van de zone Rode ook al een feestje stil. Toen werden 76 mensen aangetroffen op een lockdownfeestje.
Lees verder

Lachgas verslavender dan gedacht: "Je lichaam wordt er wel degelijk afhankelijk van"
Artsen in Nederland zien steeds vaker patiënten die behandeld moeten worden voor hun lachgasverslaving. Lachgas is verslavender dan tot nu toe werd gedacht, waarschuwen ze. Het Nederlandse onderzoeksinstituut Trimbos pleit voor meer onderzoek, meldt RTL Nieuws, het nieuwsprogramma van RTL Nederland.
Lees verder

Geen supporters tijdens sportwedstrijden? Bij Volleybalclub Haasrode Leuven zitten tribunes vol, en dat is helemaal volgens de coronaregels
Door de coronamaatregelen mag ook volleybalclub Haasrode Leuven geen fans ontvangen. Toch wil de club voor warmte en gezelligheid zorgen in de zaal. Daarom hebben ze door onder meer schenkingen de lege zitjes van de tribunes gevuld met knuffelberen en kleine geschenkjes.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Khloé Kardashian verkoopt 'droomhuis' waar ze donkere dagen kende voor meer dan 13 miljoen euro
Dan heb je een hemels huis, en wil je er zo snel mogelijk van af. Het overkwam Khloé Kardashian (36). Maar je kan haar moeilijk ongelijk geven: in de ogenschijnlijke droomvilla beleefde de realityster tot voor kort haar donkerste dagen als prille moeder. Deze week haalde ze haar slag thuis: de luxueuze villa in Calabasas werd voor 15,5 miljoen dollar verkocht, een record voor de streek.
Lees verder

Geen digitale Chadwick Boseman in 'Black Panther 2'
Fans die hopen dat Chadwick Boseman toch te zien zal zijn in het vervolg van 'Black Panther' kunnen die hoop opgeven. De in augustus overleden acteur, die de rol van koning T'Challa speelde in het eerste deel van de Marvel-film, wordt niet digitaal toegevoegd aan de film.
Lees verder

Onstuimig herfstweer op zondag met veel wind en regen
Op zondag mogen we klassiek herfstweer verwachten. In de loop van de voormiddag trekt de wind fors aan uit het zuidwesten met windstoten tot 75 km/u, lokaal iets meer. "Vooral tijdens de passage van het koufront in de namiddag kunnen gemene windstoten ontstaan. Er worden ook pittige buien verwacht met lokaal aquaplaning op de weg", aldus Nicolas Roose van de weerdienst NoodweerBenelux.
Lees verder

Football Talk. Inter-speler Brozovic en Milan-coach Pioli testen positief op coronavirus - Cocu de laan uitgestuurd bij Derby County
De Kroatische middenvelder Marcelo Brozovic heeft daags voor de Nations League-wedstrijd in Solna tegen Zweden positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Kroatische voetbalbond vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Joyce (36) wordt langzaam blind en doof: "Ik wil alles zien en meemaken voordat het stil en donker wordt"
Het zwaard van Damocles bungelt boven het hoofd van Joyce de Ruiter (36) uit Wateringse Veld, een wijk in het Nederlandse Den Haag. De jonge vrouw lijdt aan het Ushersyndroom, een ziekte waarbij je langzaam maar zeker je zicht en je gehoor verliest om uiteindelijk rond je veertigste doof en blind te worden. Over hoe Joyce daarmee omgaat wordt nu een documentaire gemaakt. "Leven is veranderen en angsten horen daarbij. Hoe je omgaat met die angst is echter aan jezelf. Daar kan mijn verhaal bij helpen."
Lees verder