Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

Stad Tongeren: Win een sintpakket of ga op zoek naar de mijter van de Sint

Win een sintpakket of ga op zoek naar de mijter van de Sint
Kleur de tekening van de Sint in en maak kans op een sintpakket ter waarde van 25 euro. En neem vanaf dinsdag 24 november t.e.m. zaterdag 5 december (coronaproof) deel aan een coole sinterklaaszoektocht in de Tongerse binnenstad.
Lees verder

Erkenning landbouwramp 2020
De uitzonderlijke zomer van 2020 is erkend als een landbouwramp voor het gehele Vlaamse grondgebied. Om een vergoeding te bekomen voor de geleden schade moet u zelf een tegemoetkomingsaanvraag indienen.
Lees verder

Gebruik dit jaar nog de grofvuilsticker
Heeft u nog een grofvuilsticker? Gebruik die dan ten laatste bij de ophaling van 30 december. Vanaf januari 2021 is de sticker niet meer geldig.
Lees verder

Subsidie erfgoedinitiatieven
Verenigingen of particulieren kunnen een aanvraag indienen voor financiƫle ondersteuning van max. 1.500 euro (incl. btw). Om in aanmerking te komen voor de subsidie mag het erfgoedinitiatief geen winstoogmerk hebben en moet het plaatsvinden in Tongeren.
Lees verder

Online infosessie over energiepremies en premie asbestverwijdering
Tegen 2050 moeten alle woningen in Vlaanderen energie-efficiƫnt zijn. Dat betekent een EPC-kernwaarde van ongeveer 100 kWh/m2/jaar of label A. Heel wat Vlaamse woningen voldoen nog niet aan deze langetermijndoelstelling.
Lees verder

Erkenning van een schadelijk weersverschijnsel als ramp
Om een erkenning te bekomen als (landbouw)ramp door een schadelijk weersverschijnsel, moet de getroffene zelf zijn geleden schade melden aan het rampenfonds.
Lees verder