Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

Stad Oudenburg: Verlaagde prijs woning Pastoriestraat

Verlaagde prijs woning Pastoriestraat
De stad Oudenburg verkoopt de woning gelegen in de Pastoriestraat 1 te Oudenburg (Roksem). Het betreft een grondig te renoveren of af te breken gebouw (hoekwoning) op een perceel met een oppervlakte van 355 m². 
 
De nieuwe instelprijs (startprijs biedingen) bedraagt 99.000 euro (in plaats van 149.000 euro).
 
De woning kan enkel bezocht worden  na afspraak om sleutel af te halen op het stadhuis, telefonisch via 059-56 84 43 of via e-mail naar inyana.sabo@ocmw-oudenburg.be.
 
De aktekosten zijn zeer laag. De koper betaalt enkel de registratiebelasting en maximaal 1.000 euro aan andere kosten. Er is geen ereloon, commissie of oplopend kostenpercentage. Het is een vrije verkoop aan de hoogste bieder via de Vlaamse overheid. De verkoopakte wordt ook door de Vlaamse overheid verleden


 
Pastoriestraat

 

 


Lees verder

Verbod op vuurwerk
Provinciegouverneur Decaluw├ę heeft voor West-Vlaanderen een algemeen verbod op vuurwerk, wensballonnen en kerstboomverbrandingen afgekondigd. Dit blijft van toepassing tot 17 januari 2021. Bedoeling is om samenscholingen te vermijden en de druk op ziekenhuizen niet te verhogen.

Vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode is niet toegelaten, net als het oplaten van wensballonnen. Ook kerstboomverbrandingen kunnen niet doorgaan. Bedoeling is om de ziekenhuizen te ontlasten en samenscholingen vermijden. De ziekenhuizen kunnen er geen pati├źnten met verwondingen door vuurwerk bijnemen in deze kritieke coronaperiode en ook het samenkomen van mensen moet zoveel mogelijk voorkomen worden.
Lees verder

Zomerzoektocht een succes

Door de coronacrisis moesten mensen noodgedwongen hun vakantie in eigen land en vooral in eigen streek doorbrengen.  De vrijetijdsdiensten werkten daarom een zomerzoektocht uit waardoor zowel de inwoners als de bezoekers van onze stad te voet of met de fiets Oudenburg konden verkennen.

Wie zijn deelnameformulier inleverde, alle antwoorden correct had ingevuld en op onze schiftingsvraag antwoordde, maakte bovendien kans op een smakelijke waardebon.

Deze zoektocht bleek achteraf een groot succes bij zowel de inwoners als de toeristen van onze stad, in totaal werden er ongeveer 800 formulieren afgehaald en 165 families leverden een ingevuld deelnameformulier in. 
De tien winnaars van de actie werden door een onschuldige hand getrokken en zijn:

-      Hoofdwinaar Roger Reynaert
-      Lieselotte Tavernier
-      Martine Vanslembrouck
-      Charlotte Coudeville
-      Marie-Leen Vandenbussche
-      Mariette Vanhoutte
-      Fangio Doom
-      Heidi Acke
-      Bert Tas
-      Joke Cappon

 Aangezien deze zoektocht zo positief werd onthaald werd deze in het vast aanbod van destad opgenomen onder de naam 'Op ontdekking'.  

Formulieren kunnen steeds afgehaald worden in het stadhuis en in de sporthal Ter Beke tijdens de kantooruren.

Daarnaast is het formulier hier ook terug te vinden op onze website.

Lees verder