Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 november 2020

Spookkeukens veroveren Vlaanderen: “Stoofvlees, burgers of Pascale Naessens: elk gezinslid z'n goesting”

HLN
Spookkeukens veroveren Vlaanderen: "Stoofvlees, burgers of Pascale Naessens: elk gezinslid z'n goesting"
Bestel je tijdens deze lockdown ook wat vaker een afhaalmaaltijd via Deliveroo of Uber Eats? Dan is de kans groot dat die niet in een klassiek restaurant, maar wel in een spookkeuken werd bereid. Een spookwát? Een virtueel restaurant met meerdere merken onder één dak, waar de kok soms tegelijk een baconburger en een gezonde maaltijd van Pascale Naessens bereidt. "Gezinnen hoeven zo niet langer een compromis te zoeken."
Lees verder

Ludivine Dedonder, de eerste vrouwelijke minister van Defensie: "Ik zorg voor gedonder als het moet"
Sinds kort deelt een goedlachse jonge vrouw de bevelen uit bij Defensie. Ludivine Dedonder (PS) - ex-journaliste, de helft van een politiek powerkoppel uit Doornik én de eerste vrouw ooit op die post - wil van het leger opnieuw een aantrekkelijke werkgever maken. Voor iedereen. "Een beginnende zelfstandige kan perfect 2 dagen per week bij Defensie komen werken."
Lees verder

Slangen op maandag. Dit lijkt opnieuw een volgende stap in verdorping van onze hoofdstad
Wie toen het IJzeren Gordijn nog bestond een communistisch land uit het Oostblok bezocht, verbaasde zich altijd over de grauwheid en tristesse van de straten en gebouwen. Weinigen die beseften dat dit te wijten was aan de totale afwezigheid van schreeuwende neon of kleurrijke verleiding in de vorm van reclameborden.
Lees verder

'JobHop' laat werknemers proeven van andere job: "Je trouwt toch ook niet met iemand met wie je nooit op date ging?"
Van job veranderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar om het toch iets makkelijker te doen, is er nu 'JobHop', een platform dat werknemers de kans geeft om elders te proeven van een andere baan. "Een nieuwe job uitproberen is zoveel interessanter dan er alleen maar over te babbelen."
Lees verder

Aantal openstaande vacatures neemt weer toe, fors meer vraag naar tandheelkundigen
Nadat ze een ferme coronaklap gekregen hebben, krabbelen de openstaande vacatures stilaan weer overeind. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar staan er op 'Indeed' nog steeds 31 procent minder vacatures online, maar dat is toch al een hele verbetering met de situatie eind augustus. Toen waren er 42 procent minder vacatures beschikbaar.
Lees verder

Neem een voorbeeld aan Lang: vrijbuiter en lefgozer van Club trekt naar Dortmund "om te stunten"
Alles wat Club in zijn totaliteit (wederom) miste tegen KV Kortrijk, heeft híj wel. Noa Lang: het peper en zout van de landskampioen. "We gaan naar Dortmund om te stunten." Mooi zo. Nu de rest nog.
Lees verder

Nieuw systeem volgt Vlaamse afval- en materialenstromen op
Afvalmaatschappij OVAM is gestart met de voorbereiding van nieuw datamonitoringsysteem om afval- en materialenstromen transparant en efficiënt op te volgen. Dat moet in de nabije toekomst niet alleen de productie van afvalstoffen meten, maar ze nadien ook traceren in het recyclageproces en hun toepassing in nieuwe producten in kaart brengen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir maakt voor het nieuwe systeem 2 miljoen euro vrij.
Lees verder

Nieuwe teststrategie vanaf vandaag: wat verandert er? Wanneer moet ik me laten testen? En hoe doe ik dat?
Vanaf vandaag wijzigt de teststrategie in ons land, andermaal. Opnieuw zullen er meer mensen getest kunnen worden, maar ook het protocol wordt gewijzigd. Wat verandert er? Waarom gebeurt dat? En wanneer moet je getest worden? Een overzicht.
Lees verder

2,3 miljoen mensen krijgen voorrang bij vaccinatie: "Als het niet lukt, moet u op mij schieten"
De eerste coronavaccins in ons land zullen worden toegediend aan het zorgpersoneel. Nadien krijgen landgenoten ouder dan 65 en mensen met een aandoening, zoals suikerziekte of nierziekte, voorrang. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld).
Lees verder

Anno 2020. Sally-Jane Van Horenbeeck, van Thuis naar haar eigen restaurant: "Ik kan wel eens wegdromen over andere tijden"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag Sally-Jane VAn Horenbeeck (49), die Peggy speelde in 'Thuis'. In 2018 opende ze een Thais restaurant.
Lees verder

2,3 miljoen mensen voorrang bij vaccinatie: "Als het niet lukt, moet u op mij schieten"
De eerste coronavaccins in ons land zullen worden toegediend aan het zorgpersoneel. Nadien krijgen landgenoten ouder dan 65 en mensen met een aandoening, zoals suikerziekte of nierziekte, voorrang. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld).
Lees verder

Ben Weyts: "Laat Sinterklaas wel toe op school"
"Laat Sinterklaas maar op de scholen komen." Dat zegt Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), als reactie op het initiatief van de burgemeester van het West-Vlaamse Moorslede, die zijn scholen verbiedt om de goedheilig man uit te nodigen. De hulpsinten halen opgelucht adem. "Kinderen hebben dit jaar al zóveel moeten missen. Dan gaan we hen toch de Sint niet afpakken?"
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen, opnames en overlijdens in dalende lijn
De coronacijfers in ons land blijven dalen. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen ging in de week van 13 tot 19 november met ruim een kwart omlaag en het aantal ziekenhuisopnames met een derde. Ook de sterftecijfers gaan naar beneden, maar minder snel: met bijna 15 procent. Dat blijkt vandaag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Gemiddeld aantal besmettingen, opnames en overlijdens in dalende lijn
Tussen 13 en 19 november raakten in ons land elke dag gemiddeld 3.672,3 mensen besmet met het coronavirus. Dat is een daling met 28 procent. Dat blijkt vandaag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

LIVE (18u). Wat kan Club in Dortmund? Marc Degryse en Stephan Keygnaert in derde aflevering van onze podcast 'Top of the League'
In de derde aflevering van 'Top of the League', de splinternieuwe podcast van HLN.be en VTM Nieuws, ontvangt Maarten Breckx analist Marc Degryse en Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws. Hoe leeft Club Brugge na de nipte zege tegen KV Kortrijk naar de Champions League-verplaatsing dinsdagavond in Dortmund toe? De staat van RSC Anderlecht, dat onderuit ging in Beerschot en een zielloze indruk naliet? Het Genkse debuut van John van den Brom? Vragen die ongetwijfeld een antwoord krijgen, terwijl ook voetbaljournalist Jarno Bertho de aanwezigen trakteert op enkele opvallende weetjes en statistieken.
Lees verder

COLUMN. Greet De Keyser. "Bidens presidentschap zal altijd belast blijven met de twijfel bij tientallen miljoenen Amerikanen"
Laten we duidelijk zijn: Joe Biden, de presidentskandidaat van de Democraten, heeft 306 kiesmannen en is daarmee president-elect. Je zou kunnen zeggen dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. En toch zeg ik dat er in dit verdomde jaar 2020 géén winnaar is van de Amerikaanse verkiezingen. Nooit voorheen heb ik zo'n grote twijfel gezien bij héél veel Amerikanen over het democratische systeem hier.
Lees verder

Mawda, gestorven door politiekogel die 'nooit was afgevuurd'
Tweeënhalf jaar nadat Mawda (2) stierf door een politiekogel, start vandaag het proces over haar dood in de correctionele rechtbank van Bergen. De roep om strenge straffen voor de mensensmokkelaars én de agent die de kogel afvuurde, klinkt luid. Onder anderen Pink Floyd-bassist Roger Waters, Sonic Youth-zanger Thurston Moore en zanger Peter Gabriel riepen al op tot 'Justice for Mawda'.
Lees verder

Dominantie Pauwels Sauzen-Bingoal maakt Mettepenningen strijdvaardig: "Willen het Van Aert ook moeilijk maken"
"Dat is een foto die op mijn bureau komt." Jurgen Mettepenningen stond te glunderen terwijl hij naar het podium in Merksplas keek: drie jongens van zijn ploeg op een rij – de dominantie is nu totaal. Het maakt de manager strijdvaardig: "We gaan ons niet aanpassen aan Van Aert."
Lees verder

Federaal Planbureau vreest fors meer leefloners
Tegen eind dit jaar dreigen 159.000 Belgen een leefloon te ontvangen. Dat is een record, zo schrijft De Standaard. Ondanks de buffers die de verschillende overheden voorzien, klopt een extra groep mensen aan bij het OCMW voor een leefloon, het laatste vangnet in de sociale bijstand. In juni waren er 152.690 leefloners, tegenover 145.366 eind 2019.
Lees verder

"Doe mij maar een partner met autisme, die snapt me tenminste": Damon gaat met hulp van Ruth Beeckmans en Karen Damen op zoek naar liefde
Zelf hebben ze de liefde van hun leven al gevonden, maar vanaf vanavond openen Ruth Beeckmans (38) en Karen Damen (46) de deuren van hun tijdelijke datingbureau 'Cupido Ofzo'. Hun missie? Mensen zoals Damon, die een beperking heeft, aan een relatie helpen. "Mijn autisme maakt alles veel moeilijker. De meeste vrouwen begrijpen dat niet."
Lees verder