Doorgaan naar hoofdcontent

Socialemediaplatformen grijpen in na opruiende taal in entourage Trump: ‘Ik zou Fauci’s hoofd op stok spietsen’

Socialemediaplatformen grijpen in na opruiende taal in entourage Trump: 'Ik zou Fauci's hoofd op stok spietsen'

Socialemediaplatformen Twitter en Facebook, en videoplatform YouTube hebben donderdag opgetreden tegen 'verheerlijkingen van geweld' door de entourage van Amerikaans president Donald Trump.

Lees verder

Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna test positief op corona in aanloop naar EK piste

De regerend wereldkampioen tijdrijden, Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), heeft positief getest op COVID-19. Ganna is naar huis teruggekeerd van een trainingskamp van de nationale pisteploeg in Lombardije en in zelfquarantaine gegaan.

Lees verder

Spelersvakbond stemt in met seizoensstart van de NBA op 22 december

De National Basketball Players Association (NBPA) heeft zijn goedkeuring gegeven voor 22 december als startdatum van het nieuwe seizoen in de NBA, op voorwaarde dat er nog op enkele andere punten een akkoord wordt gevonden met de NBA. Zo moet er nog over onder meer de financiële modaliteiten onderhandeld worden.

Lees verder

Tiener aangehouden in onderzoek naar bedreigde Nederlandse docent

Een achttienjarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagochtend aangehouden in het onderzoek naar de bedreigingen richting het Emmauscollege in Rotterdam en een docent van die school.

Lees verder

Vital Heynen is besmet met coronavirus: "Ik heb alleen een vreemd gevoel in mijn hoofd, maar dat heb ik altijd"

Volleybalcoach Vital Heynen (51) heeft positief getest op het coronavirus. "Ik zit in quarantaine en heb milde tot geen symptomen", zo heeft hij vrijdag bekendgemaakt op Twitter.

Lees verder

Het contrast was nooit groter: zo spreken Biden en Trump nu al dagen hun aanhangers toe

In de Verenigde Staten is het nog altijd nagelbijtend afwachten: wie wordt de nieuwe president? Sinds de verkiezingsnacht spraken Joe Biden en Donald Trump al enkele keren hun aanhangers en de pers toe. Nooit was het contrast tussen beide heren zo groot. In bovenstaande video zetten we hun verschillende reacties op een rij.

Lees verder

Stephen Colbert houdt vlammende tirade na persconferentie Trump

Stephen Colbert heeft donderdag zijn gevoelens gedeeld na de bizarre speech van Donald Trump in het Witte Huis. 'We wisten allemaal dat de president dit zou doen, dat hij zou weigeren om waardigheid te tonen in de nederlaag. Maar wat we niet hadden verwacht, was dat het zoveel pijn zou doen', aldus Colbert in 'The late show'

Lees verder

Ongehoord | 'Er waren belangrijkere zaken en ik wilde niemand ongerust maken'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Chaumont zakt niet af naar Maaseik voor CEV Cup volley na coronabesmettingen

Maaseik moet volgende week dinsdag niet in actie komen in de CEV Cup. Bij tegenstander Chaumont testten tien spelers positief op het coronavirus. Dat melden verschillende Franse media.

Lees verder

Live | Druk op ziekenhuizen blijft hoog: volg hier persconferentie van crisiscentrum

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 25 en 31 oktober met vier procent gedaald in vergelijking met de week daarvoor. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering, maar de druk op de ziekenhuizen blijft wel erg hoog. Volg hier de persconferentie van het crisiscentrum voor meer uitleg.

Lees verder

Bezorgdheid over Deense 'nertsenvariant' van sars-CoV-2 groeit

Het gemuteerde virus dat in Denemarken van nertsen naar mensen is overgesprongen, verspreidt zich onder mensen. De regering sluit nu scholen, horeca en openbaar vervoer in de regio waar meerdere 'nertsenvarianten' de ronde doen.

Lees verder

FACTCHECK. Wat klopt er van uitspraken Trump over verkiezingsfraude?

Op zijn persconferentie beweerde Amerikaans president Donald Trump donderdagnacht opnieuw dat er 'zonder twijfel' fraude is gepleegd bij de stembusgang. In hoeverre zijn Trumps beweringen op feiten gebaseerd?

Lees verder

Live | Regering kondigt extra steunmaatregelen aan

Een week geleden kondigde premier Alexander De Croo opnieuw strengere maatregelen aan tegen het coronavirus. Zo moeten niet-essentiële winkels voor zeker zes weken de deuren sluiten. De regering komt nu met bijkomende steunmaatregelen aan voor sectoren die hierdoor zwaar getroffen zijn. U kunt die aankondiging hierboven live volgen.

Lees verder

Wat als het tot gelijkspel komt tussen Biden en Trump met elk 269 kiesmannen?

De winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is diegene die 270 van de 538 te verdelen kiesmannen voor zich weet te winnen. Maar wat als Biden dadelijk Georgia binnenhaalt en Trump alle andere onbesliste staten?

Lees verder

Aanhangers Trump en Biden demonstreren tegenover elkaar in Philadelphia

In Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania is de spanning te snijden. Huidig president Donald Trump staat nog 0,3 procent voor op zijn Democratische tegenstander Joe Biden terwijl de laatste stemmen geteld worden.

Lees verder

Van Gucht herhaalt: zo draag je een mondmasker

Het mondmasker is volgens viroloog Steven Van Gucht een essentieel onderdeel in de strijd tegen corona. 'We beschermen elkaar met een mondmasker in de klas, in de publieke ruimte en op straat', zei hij tijdens een persconferentie. 'Maar we zien dat veel mensen het mondmasker vaak verkeerd dragen, dat is nutteloos en onveilig.' Hoe moet het dan wel?

Lees verder

Australische estafetteploeg moet mogelijk olympische medailles van Londen inleveren

Bij een hertest van een bewaard staal van de zwemmer Brenton Rickard van de Olympische Spelen van 2012 is het verboden middel furosemide aangetroffen. Daardoor dreigt de Australische estafetteploeg 4x100m wisselslag de in Londen behaalde bronzen medaille te moeten inleveren.

Lees verder

'Spiritueel adviseur' Trump roept hulp van God in om verkiezingen te winnen

Paula White, voorzitter van de evangelische raad van Donald Trump, heeft donderdag een gebed geleid opdat huidig president Trump de verkiezingen zou winnen. 'Sla degenen neer die denken dat ze je buitenspel hebben gezet, God. Sla tot je de overwinning hebt', scandeerde ze tijdens haar 2,5 uur durende preek. De spectaculaire gebedsmarathon was live te volgen op Facebook en ging al snel viraal.

Lees verder

Greta Thunberg spot met Trump: 'Chill, Donald, Chill'

Klimaatactiviste Greta Thunberg spot op Twitter met president Trump, die eerder meermaals hetzelfde deed met haar.

Lees verder

Lorena Wiebes sprint naar zege in Madrid Challenge, peloton de verkeerde kant uitgestuurd

Lorena Wiebes (Sunweb) heeft de openingsetappe in de Madrid Challenge (World Tour) op haar naam gebracht. De Nederlandse sprintte na een chaotische etappe - de rensters werden de verkeerde weg opgestuurd - naar de zege voor de Italiaanse Elisa Balsamo (Valcar-Travel & Service) en de Duitse Lisa Brennauer (Ceratizit-WNT Pro Cycling). Wiebes is meteen ook de eerste leidster.

Lees verder

Donald Trump Jr: 'Amerikanen moeten weten dat dit geen bananenrepubliek is'

De oudste zoon van de huidige president Donald Trump, Donald Trump Jr, sprak supporters toe in Altanta, in de strijdstaat Georgia, in afwachting van de verkiezingsresultaten. Net zoals zijn vader vindt hij dat er fraude wordt gepleegd. 'Het belangrijkste dat Donald Trump kan doen in deze verkiezing, is elke strijd leveren, tot de dood', zei hij.

Lees verder

Tequila van Tesla meteen uitverkocht

De tequila die Tesla-baas Elon Musk donderdag op de markt heeft gebracht, is al meteen uitverkocht. Dat meldt CNN.

Lees verder

Domper voor de Belgian Cats: Emma Meesseman test positief op corona

Topbasketbalster Emma Meesseman reist niet mee af met de Belgian Cats naar Portugal voor de twee kwalificatiewedstrijden voor het EK. Meesseman testte namelijk positief op corona. De draaischijf van de Belgian Cats trok na het Amerikaanse WNBA-seizoen naar haar Russische ploeg Ekaterinburg, waar het seizoen inmiddels is begonnen. Maar waar ze in Amerika in een bubbel in Florida alle wedstrijden kon afwerken, nemen ze het in Rusland minder nauw met de coronapandemie.

Lees verder

Missouri stemt eerste zwarte vrouw naar Amerikaans Congres: 'Dit is ons moment'

Het draait in Amerika niet alleen om de presidentsverkiezingen, dinsdag werden ook nieuwe kandidaten verkozen voor de Senaat en het Congres. Cori Bush (44) is de eerste zwarte vrouw die Missouri mag vertegenwoordigen in het Amerikaanse Congres. Ze haalde een kletterende overwinning binnen en versloeg haar Republikeinse tegenkandidaat Anthony Rogers met 75 procent. Na afloop gaf ze een ontroerende overwinningsspeech.

Lees verder

Deen Magnus Cort Nielsen klopt Alejandro Valverde nipt in de spurt

De Deen Magnus Cort Nielsen (Education First) heeft vrijdag de zestiende etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven.

Lees verder

Wenen schorst chef terreurbestrijding

De chef terreurbestrijding van de Weense politie is geschorst. Dat heeft de politietop in Oostenrijk vandaag bekendgemaakt, vier dagen nadat in Wenen een jihadist het vuur had geopend.

Lees verder

Johnny Depp moet 'Fantastic Beasts' verlaten

De Amerikaanse acteur Johnny Depp moet de 'Fantastic Beasts'-filmreeks verlaten nadat hij zijn 'smaadproces' heeft verloren .

Lees verder

Bekijk de videoclip van 'Fever', het nummer van Dua Lipa en Angèle

Popsterren Dua Lipa en Angèle hebben een videoclip gelanceerd bij de single die ze samen hebben gemaakt. De single 'Fever' is sinds vorige week beschikbaar op de streamingplatformen. Het nummer staat op de Franse editie van Dua Lipa's album Future nostalgia, dat volgende maand uitkomt.

Lees verder

Vlaamse overheid gaat sneltests wel inzetten in woonzorgcentra

Vlaanderen heeft 4 miljoen antigene sneltests gekocht en wil die inzetten in de woonzorgcentra. Donderdag leek het er even op dat de Taskforce Testing daar anders over beslist had.

Lees verder

Corona piekte op verkiezingsdag

Dinsdag, op de dag van de Amerikaanse verkiezingen, zijn in de Verenigde Staten meer dan 91.000 corona­besmettingen vastgesteld. Dat is het op een na hoogste aantal sinds het begin van de pandemie.

Lees verder

Drie verdachten in verdenking gesteld voor onthoofden Franse leraar

In het onderzoek naar de moord op Samuel Paty, de Franse leraar die werd gedood bij een islamistische aanslag, zijn vrijdag drie verdachten in verdenking gesteld voor 'criminele terroristische vereniging'. Dat heeft het Franse nieuwsagentschap AFP vernomen uit gerechtelijke bron.

Lees verder

Fox News heeft het verkorven bij aanhang Trump

'Verraad.' 'Compleet linkse rakkers.' Aanhangers van Donald Trump uiten steeds meer hun woede tegen een zender die lang de bondgenoot van de Amerikaanse president is geweest.

Lees verder

Man (18) overleden in verdachte omstandigheden

Het parket van Limburg onderzoekt het verdachte en ongewone overlijden van een 18-jarige man in Hoeselt. Het levenloze lichaam van de jongeman werd vrijdag aangetroffen.

Lees verder

Trump wil sleutels van Witte Huis niet afgeven aan Biden

Er hangt een ondergangssfeertje in de ambtswoning van de Amerikaanse president. Donald Trump is nog steeds niet van plan te vertrekken. Ook niet nu Joe Biden steeds luider aan de deur klopt.

Lees verder

Alle 'Masked singers' ontmaskerd

Het VTM-programma The masked singer beleefde vanavond zijn ontknoping. Alle maskers zijn nu afgevallen.

Lees verder

KV Mechelen en Charleroi delen de punten na swingend scoreverloop

Soms hoeft een wedstrijd geen winnaar te kennen. Zeker niet wanneer je als neutraal voetballiefhebber zes goals te zien krijgt. KV Mechelen en Charleroi zorgden in de opener van speeldag 12 voor een verrukkelijk voorspel, maar moesten elk met een punt tevreden zijn.

Lees verder

Slovakije: 'Dader aanslag Wenen was eerder al geïdentificeerd als koper munitie'

De dader van de terreuraanslag in Wenen is volgens Slovakije al eerder geïdentificeerd als een mogelijke koper van munitie voor een kalasjnikov-geweer dan Oostenrijk had gezegd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Bratislava heeft vrijdag de verklaring van de Oostenrijkse autoriteiten van de hand gewezen, dat de informatie maar traag zou zijn overgemaakt.

Lees verder

Beleggers blij met Divided States of America
Lees verder

Verzoenende Biden spreekt de VS toe: 'We gaan deze race winnen'

Ondanks eerdere verwachtingen riep de Democratische presidentskandidaat Joe Biden zich zaterdagavond plaatselijke tijd (zaterdagnacht Belgische tijd) niet uit tot de winnaar van de verkiezingen. Wel gelooft hij dat hij zal winnen met meer dan 300 kiesmannen achter zich.

Lees verder

Aantal hospitalisaties blijft stabiel

Er liggen zaterdag 7.208 mensen met covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling van 1 procent tegenover een dag eerder, zo blijkt zaterdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Titelverdediger Robertson houdt Selby na fantastische thriller uit finale Champion of Champions snooker

Titelverdediger Neil Robertson (WS-3) heeft zich vrijdag in het Engelse Milton Keynes als eerste voor de finale van het Champion of Champions geplaatst. In zijn halve finale won de 38-jarige Australiër met het kleinste verschil, 6-5, van Mark Selby (WS-4).

Lees verder

Nancy Pelosi: 'We hebben de oorlog gewonnen'

Een overwinning voor de Democratische kandidaten Joe Biden en Kamala Harris ligt binnen handbereik. Biden blijft voorzichtig en wil zich pas uitspreken 'wanneer alle stemmen geteld zijn', maar de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is klaar en duidelijk. 'We hebben niet alles gewonne, maar wel de oorlog', zei ze.

Lees verder