Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 november 2020

Slachtoffer van crash Jakobsen neemt het op voor ‘dader’ Groenewegen: “Hij moet niet geschorst worden

HLN
Slachtoffer van crash Jakobsen neemt het op voor 'dader' Groenewegen: "Hij moet niet geschorst worden
Dylan Groenewegen is door de UCI voor negen maanden geschorst nadat hij Fabio Jakobsen ten val bracht tijdens een sprint in de Ronde van Polen. Naast het manoeuvre van de sprinter van Jumbo-Visma speelde volgens Eduard Prades ook de organisatie een bepalende rol, onder meer door de manier waarop de dranghekken geplaatst waren.
Lees verder

Japanse prinses Mako zit gevangen in ijzeren protocol: nog steeds geen huwelijksdatum
De Japanse prinses Mako (29) lijkt gevangen te zitten in de gouden kooi van het ijzeren hofprotocol en de keizerlijke tradities. Drie jaar geleden kondigde ze vol vreugde aan dat ze zich verloofd had studievriend Kei Komuro, maar van een huwelijk is nog steeds geen sprake. Vandaag laten Mako en Kei weten dat ze niet van mening zijn veranderd, alleen weten ze niet wanneer ze elkaar het jawoord kunnen geven.
Lees verder

Uitzonderlijke aanmoedigingspremie van 985 euro voor ziekenhuispersoneel
De federale regering kent nog dit jaar een uitzonderlijke aanmoedigingspremie toe voor het ziekenhuispersoneel. Het gaat om 985 euro voor wie voltijds werkt. Er wordt een aangepast bedrag voorzien voor wie niet voltijds werkt. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zaterdagmiddag bekendgemaakt.
Lees verder

"Beste ouders, gelieve uw kinderen niet meer over het schoolhek te gooien"
Een basisschool in de Zuid-Franse stad Avignon kampt met een ongewoon probleem. Ouders deinzen er niet voor terug om hun kroost over het hek te gooien als de schoolbel is gegaan.
Lees verder

Geert (45) neemt Alba (36) mee op een kinky avontuur dat 'Fifty Shades' doet verbleken: "Ik zou de dominator zijn, zij de onderdanige"
"Terwijl zij in de douche stond, pakte ik de spullen uit die ik had meegebracht. Een zacht, maar stevig lint voor rond haar nek, een klittenband voor rond de polsen of enkels, een zweepje, een blinddoek, en drie kaarsen." Geert (45) leert Alba* (36) kennen via een datingapp. Hij geeft aan dat hij als dominante 'Sir' op zoek is naar iemand die een onderdanige rol wil spelen. En daar staat Alba wel voor open. Ze spreken af en beleven een brandend hete nacht vol straffen en kaarsvet. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit. Deze week lees je de superseks van Geert.
Lees verder

"Er komt website met cijfers rond migratie om fake news tegen te gaan"
Sammy Mahdi (CD&V) wil een website lanceren waarop informatie komt over mensen die asiel aanvragen in ons land. Op de site moet bijvoorbeeld te vinden zijn hoeveel aanvragen er in totaal zijn. Dat heeft de staatssecretaris voor Asiel en Migratie gezegd op Radio 1.
Lees verder

Beroemde Guinness-familie met tragische geschiedenis verliest dochter (19) na nieuw drama tijdens barbecue
De Guiness-familie mag dan een ruim vermogen hebben vergaard dankzij hun succesvolle brouwerijen, het geluk staat niet altijd aan hun kant. De familie werd deze zomer opnieuw getroffen door een trieste dood. Hun 19-jarige dochter, Honor Uloth, liet het leven tijdens een onduidelijk ongeluk op een zomerbarbecue.
Lees verder

Guinness-familie met geschiedenis aan tragische ongevallen verliest 19-jarige dochter: "Onze engel heeft nog vier mensen kunnen redden"
De Guiness-familie mag dan een ruim vermogen hebben vergaard dankzij hun succesvolle brouwerijen, het geluk staat niet altijd aan hun kant. De familie werd deze zomer opnieuw getroffen door een trieste dood. Hun 19-jarige dochter, Honor Uloth, liet het leven tijdens een onduidelijk ongeluk op een zomerbarbecue.
Lees verder

Voorbestemd om te schitteren tegen Rode Duivels, maar nu heeft John Bostock (28) andere doelen: "Ik zie mezelf als voetbalmissionaris"
Hij was een wonderboy. Een talent dat slechts één keer in een generatie voorkomt. Toch leidde het pad van John Bostock (28) niet naar Barcelona of Liverpool, maar passeerde het langs den Dreef en de Bosuil. Dus kijkt hij reikhalzend uit naar de match tussen het land waar zóveel van hem werd verwacht - Engeland - en het land waar hij het voetbalplezier terugvond - België. "Het is fenomenaal hoeveel talent er uit zo'n klein land komt."
Lees verder

KIJK LIVE. Welke vrouw is de beste in Ethias Cross van Leuven?
Vandaag staat in veldritland de Ethias Cross van Leuven op het programma. Kan Eli Iserbyt een eerste keer zegevieren in zijn Europese trui? En wie trekt het laken naar zich toe bij de vrouwen? U kan het LIVE bekijken op HLN.be en VTM.
Lees verder

Nederlandse politie legt lockdownfeest met 50 aanwezigen in een woning stil
De Nederlandse politie heeft afgelopen nacht op zaterdag een einde gemaakt aan een lockdownfeest in Hoofddorp nabij Amsterdam. In een vrijstaande woning waren daar zo'n vijftig mensen aanwezig.
Lees verder

Vier leiders op Masters golf, titelverdediger Woods moet aan de bak
De Amerikaan Dustin Johnson, zijn landgenoot Justin Thomas, de Australiër Cameron Smith en de Mexicaan Abraham Ancer staan na de tweede ronde in de Masters bovenaan in de stand.
Lees verder

Onze tuinexperte toont hoe je je terras een prachtige herfstmake-over geeft: "Hou het niet te netjes en verander regelmatig van decor"
Nu de lockdown ons weer buiten duwt, richting herfstbarbecues en terrasapero's met je knuffelcontacten, is het hoog tijd om van je terras een warme eyecatcher te maken. "Met kleurrijke struiken, zwierige grassen en een paar stevige groenblijvers krijg je meteen een buitenkamer vol kleur en variatie", zegt onze tuinexperte Laurence Machiels. Zij legt uit welke je het best kiest voor het mooiste resultaat én hoe je ervoor zorgt dat ze feilloos de winter doorstaan.
Lees verder

De bloedband van Eddy De Block en zus Maggie: "Ze smeerde op haar achtste al mijn boterhammen"
Hij was achttien jaar lang burgemeester van Merchtem en wordt er nog steeds graag gezien. In zijn dorp is hij God — "Zwaar overdreven, maar als u het zegt" —, voor de rest van het land is hij Maggies kleine broer. "En dat zal ik altijd blijven", zegt Eddie De Block. "Zo'n uitspraak als 'blijft in uw kot': dat is typisch Maggie. In de politiek is dat een verademing."
Lees verder

Sackboy: A Big Adventure biedt een stressloze pot ontspanning in een bonte 3D-wereld
De Kelly's en Andy's mogen dan misschien wat complexen hebben over hun naam, ze zijn nog altijd pakken beter af dan Sackboy. Zakjongen heeft dan weer wel een eigen game, en die is prachtig.
Lees verder

Italiaanse politie gebruikt Lamborghini Huracán voor niertransport van 480 kilometer in 2 uur
Een nier die zo snel mogelijk naar een ziekenhuis 500 kilometer verderop moet worden gebracht? De Italiaanse politie doet daarvoor beroep op een speciaal aangekochte Lamborghini Huracán. Met een gemiddelde snelheid van zo'n 230 kilometer per uur raakte het orgaan vorige week in twee uur van Rome naar Padua.
Lees verder

Julie Vermeire stopt al na drie maanden met radioshow: "Tv-werk krijgt voorrang"
Sinds midden augustus was Julie Vermeire (22) van maandag tot donderdag te horen op radiozender NRJ, maar daar is nu een eind aan gekomen. Volgens Het Nieuwsblad zet de blondine haar radiocarrière 'on hold' zodat er meer tijd overblijft voor een eigen televisieprogramma.
Lees verder

"Verenigd Koninkrijk verbiedt verkoop van nieuwe benzine- en dieselwagens al vanaf 2030"
Het Verenigd Koninkrijk zal het geplande verbod op nieuwe diesel- en benzinewagens vervroegen naar 2030. Dat meldt de 'Financial Times'. Doel van de regering is om het gebruik van elektrische wagens te promoten.
Lees verder

Van bodywarmer tot opavest: dit zijn de warme wintertrends voor mannen
Corona zette de wereld op zijn kop, maar de modetrein dendert genadeloos verder. Zeker nu het buiten weer donkerder en frisser wordt. Voor de heren die mooi uitgedost de winter willen ingaan: dit zijn de warme trends voor dit seizoen.
Lees verder

KIJK LIVE. Wereldkampioene Alvarado wint na sterke eindsprint, wat doen Iserbyt en co?
Vandaag staat in veldritland de Ethias Cross van Leuven op het programma. Kan Eli Iserbyt een eerste keer zegevieren in zijn Europese trui? En wie trekt het laken naar zich toe bij de vrouwen? U kan het LIVE bekijken op HLN.be en VTM.
Lees verder