Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 november 2020

Sint-Pietersziekenhuis is decor voor eerste publieke optreden van prinses Delphine

HLN
Sint-Pietersziekenhuis is decor voor eerste publieke optreden van prinses Delphine
Delphine Van Saksen-Coburg heeft dinsdag haar eerste publieke optreden als prinses van België gemaakt. Op eigen initiatief ging ze op bezoek in het Sint-Pietersziekenhuis in de Brusselse Marollen, want daar wordt vanaf vandaag/dinsdag een recordaantal ziekenhuismedewerkers gevaccineerd tegen de seizoensgriep.
Lees verder

Heb jij ook een thuiswerkblaas? Uroloog legt uit waarom je tijdens de lockdown vaker moet plassen
Sinds maart werken we met z'n allen meer dan ooit thuis. Een gek gevolg: we brengen ook vaker een bezoek aan het kleinste kamertje. Een kop koffie gedronken? Hup, je moet al plassen. Uroloog Nele Toussaint licht toe waarom onze thuiswerkblaas zo gevoelig is, en wat je eraan kunt doen. "Wie maandenlang supersnel naar het wc gaat, is eigenlijk bezig met z'n blaasspier verkeerd te trainen."
Lees verder

"Wie heeft ballen aan zijn lijf?": onze columnist Niels Albert heeft oplossing voor wrevel over startgelden in de cross
Er heerst al een tijdje wrevel over de startgelden in de cross. Onze columnist Niels Albert heeft alvast de oplossing: hij stelt voor om terug te keren naar het oude systeem. Maar hij vraagt zich ook af "welke ­organisator de ballen aan zijn lijf gaat ­hebben om te zeggen: 'Zo veel en niet meer.'"
Lees verder

'Verpleegsters' bezoeken bejaarden thuis met valse coronatesten, en beroven hen dan: "Die meisjes leken nochtans lief"
Verpleegsters die onaangekondigd bij u thuis een coronatest komen afnemen: het klinkt nobel, maar dat is het niet. De politie waarschuwt voor dieven die in Limburg met deze smoes vooral bij oudere bewoners proberen binnen te geraken. De coronatest is voor alle duidelijkheid vals. "Die meisjes waren lief voor mijn moeder", zegt Johan, zoon van de 84-jarige Josette uit Hasselt. Maar de bejaarde vrouw werd wel degelijk bestolen.
Lees verder

Britse diplomaat (61) redt Chinese studente (24) van verdrinking: "Ik was gewoon de snelste om mijn schoenen uit te trekken"
De 61-jarige Stephen Ellison is in China ingehaald als een ware held. De Brit aarzelde niet toen een studente van 24 uit Wuhan in het water sukkelde en sprong haar achterna. Hij slaagde erin haar naar de kant te brengen en redde haar leven. Van zijn pas verworven heldendom moet Ellison niet weten: "Anderen zouden ook wel gesprongen zijn. Ik was gewoon de snelste om mijn schoenen uit te trekken, meer niet."
Lees verder

Corona doet voetbalclubs (verder) in het rood gaan: "Vooral ploegen onder de absolute top in gevaar"
Vele jaarrekeningen van voetbalclubs kleuren door corona bloedrood. Niet alleen in Italië, waar de Serie A samen 770 miljoen euro verlies zou lijden, maar ook in België: kijk naar het recordverlies van Zulte Waregem. "Vooral clubs onder de toplaag zijn bedreigd", zegt sporteconoom Thomas Peeters.
Lees verder

Dieven breken brandkast in bib uit en stelen 400 jaar oude boeken van Justus Lipsius: "Zijn van onschatbare waarde, hopelijk duiken ze nog op"
Enkele honderden euro's en 23 boeken van Justus Lipsius uit de 17de eeuw: die buit maakten dieven toen ze tien dagen geleden de brandkast uit de bibliotheek van Overijse stalen. Vooral aan het verlies van de werken van de humanist tilt de gemeente zwaar. "Die werken zijn van onschatbare historische waarde. Hopelijk werden ze niet in brand gestoken en duiken ze alsnog op", klinkt het.
Lees verder

Dieven breken brandkast in bib uit en stelen 400 jaar oude boeken: "Hopelijk werden ze niet in brand gestoken"
Enkele honderden euro's en 23 boeken van Justus Lipsius uit de 17de eeuw: die buit maakten dieven toen ze tien dagen geleden de brandkast uit de bibliotheek van Overijse stalen. Vooral aan het verlies van de werken van de humanist tilt de gemeente zwaar. "Die werken zijn immers van onschatbare historische waarde. Hopelijk werden ze niet in brand gestoken en duiken ze alsnog op", klinkt het.
Lees verder

Eerste jaarverlies ooit voor lowcost-luchtvaartmaatschappij EasyJet
De Britse lowcost-luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft dinsdag voor de eerste keer in haar 25-jarig bestaan een jaarverlies in de boeken geschreven. Aanleiding is de coronapandemie, die de hele luchtvaartsector nagenoeg tot stilstand heeft gebracht.
Lees verder

Genk-voorzitter Croonen over puike financiën van Limburgers: "Heel wat reserves nodig voor onze infrastructuurprojecten"
Een Belgische recordomzet van 127 miljoen euro en 29,1 miljoen euro winst in totaal. KRC Genk kan een indrukwekkend financieel rapport voorleggen. Voorzitter Peter Croonen zegt dat het geld zeer welkom is voor de verdere groei van de club.
Lees verder

Genk-voorzitter Croonen over de recordcijfers van de Limburgers: "Heel wat reserves nodig voor onze infrastructuurprojecten"
Een Belgische recordomzet van 127 miljoen euro en 29,1 miljoen euro winst in totaal. KRC Genk kan een indrukwekkend financieel rapport voorleggen. Voorzitter Peter Croonen zegt dat het geld zeer welkom is voor de verdere groei van de club.
Lees verder

INTEGRAAL. Lees hier het ophefmakende interview met Marc Van Ranst in De Volkskrant
Zodra een Belg een achterdeurtje ziet, gaat hij er doorheen. Zo is het met belasting betalen, maar ook met maatregelen opvolgen die verspreiding van corona tegengaan. Dat, plus het falende overheidsbeleid, verklaart volgens viroloog Marc Van Ranst de slechte cijfers in België. 'Ons land telt acht ministers van Volksgezondheid. Ze kennen elkaar niet eens bij naam.'
Lees verder

Grote Apple-roof in Engeland: voor 5,5 miljoen aan producten weg na overval op vrachtwagen
Criminelen hebben in het Verenigd Koninkrijk een vrachtwagen gestolen met ruim 5 miljoen pond (5,5 miljoen euro) aan Apple-producten aan boord. De dieven bonden de bestuurder en een beveiliger vast, meldt de lokale politie.
Lees verder

In onderbroek op straat en spuwen naar agenten: koppel dat tekeerging tijdens eerste lockdown riskeert zes maanden cel
Omdat ze het al te bont maakten tegen de politie én zich in maart dit jaar niet hielden aan de coronamaatregelen, moesten Michael H. (32) en Veronica T. (28) zich dinsdag voor de Dendermondse rechtbank verantwoorden. Niet alleen waren ze niet in hun kot gebleven, ze werden ook agressief tegenover de politie. T. vond er zelfs niets beters op dan te spuwen naar de agenten en te schreeuwen dat ze besmet was met het coronavirus. Er hangt beiden nu zes maanden cel boven het hoofd.
Lees verder

Rusland ziet mutaties van het coronavirus opduiken in Siberië
Rusland ziet mutaties van het coronavirus opduiken in Siberië. Dat zegt het hoofd van de Russische toezichthouder voor consumentenbelangen. Het land rapporteerde vandaag ook een recordaantal van 442 doden op een dag door Covid-19.
Lees verder

Minister Vandenbroucke wil 'disability managers' inzetten om langdurig zieken aan de slag te helpen
Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke wil meer langdurig zieken terug aan het werk krijgen, zij het "binnen hun mogelijkheden en op basis van vrijwilligheid". Dat staat in zijn beleidsverklaring, die de sp.a-vicepremier deze voormiddag toelichtte in de Kamer. Om dat doel te bereiken rekent Vandenbroucke onder meer op 'disability managers', die de dossiers van langdurig zieken persoonlijk kunnen opvolgen.
Lees verder

Poederbrieven bij twee vestigingen van DPG Media en ziekenhuis in Nederland
Op zeker drie adressen in Nederland zijn vandaag poederbrieven bezorgd. De eerste werd aangetroffen bij een drukkerij van DPG Media in Best (Noord-Brabant). Later bleken ook een DPG Media-gebouw in Amsterdam en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam dit soort brieven ontvangen te hebben. Het bleek telkens om vals alarm te gaan.
Lees verder

Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste oefeningen voor kracht, lenigheid en fitheid in de stad
Doordat de fitnesszalen al een tijdje gesloten zijn, zoeken veel Vlamingen hun toevluchtsoord in het bos om voldoende in beweging te blijven. Toch kan je net zo goed in openlucht sporten in de stad. "Trappen, banken, pleintjes of fit-o-meters: als je een beetje uitkijkt, vind je in de stad een hele fitnesszaal, gratis en voor niets," zegt sportkinesist Lieven Maesschalck. Hij toont verschillende oefeningen om fitter, leniger én sterker te worden.
Lees verder

'Más, más, más': Rolf Sanchez piekt met zomerhit in de herfst. "Ik had álles in Miami, maar ben gelukkiger in Nederland"
Met zijn Spaans-Nederlandse single 'Más, Más, Más' zorgt hij voor wat zon in onze hitlijst. Al dragen de Dominicaanse charmes van Rolf Sanchez (29) daar ook toe bij. Het nieuwste exportproduct van onze noorderburen werd op zijn 20ste ontdekt door de producer van Marc Anthony, waarna hij 5 jaar carrière maakte in Miami. "Ik werkte in de chicste studio's en had een villa met zwembad, maar moest al mijn successen alleen vieren."
Lees verder

Veldrijders die aan wedstrijd willen starten, moeten weldra negatieve coronatest kunnen voorleggen
Vanaf zaterdag 28 november zullen veldrijders die willen starten aan een wedstrijd, een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. Vandaag publiceerde de KBWB het aangepaste protocol en dat is daar dus het voornaamste gevolg van. Ook de entourage van de renners moet kunnen bewijzen coronavrij te zijn.
Lees verder