Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 8 november 2020

Sint-Lievens-Houtem: Te koop - Monteerbare zoutstrooier vrachtwagen

Te koop - Monteerbare zoutstrooier vrachtwagen
Verkoop uit de hand
De gemeente verkoopt een monteerbare zoutstrooier (type vrachtwagen).
Kenmerken:
Merk: Acometis
20 à 25 jaar oud
Lengte: 4,7 m
Breedte: 1,8 m
Hoogte: 1,45 m
Capaciteit inhoud: 4,2 m3

Interesse? Mail naar edwin.vantittelboom@sint-lievens-houtem.be voor meer info.
Bekijk de foto's huidige staat zoutstrooier en de beschrijving van de zoutstrooier volgens instructies fabrikant.

Wie de zoutstrooier wil, kan een bod doen. Dit bod wordt uiterlijk op donderdag 12 november om 9 uur binnen gebracht op het gemeentesecretariaat, Markplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem (buiten de diensturen kunt u het bod in de brievenbus t.h.v. het gemeentehuis deponeren). Het bod wordt in een gesloten enveloppe met de melding 'bod zoutstrooier gemeente' binnen gebracht. Het college zal het bod in de eerstvolgende zitting toewijzen.
Info biedingen: gwen.quipor@sint-lievens-houtem.be .Lees verder

Beperking op occasionele niet-commerciële verkopen
De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, beperkt de occasionele niet-commerciële verkoop aan huis of door middel van afhaal of levering. Worden deze niet (voor)bereid, afgehaald en/of geleverd door een professionele aanbieder, dan zijn deze vanaf 9 november 2020 niet langer toegelaten op het grondgebied van Oost-Vlaanderen.

De gouverneur neemt deze beslissing na overleg met de burgemeesters en medische experten.

"Uiteraard besef ik dat we hiermee de acties van heel wat verenigingen beperken", zegt gouverneur Van Cauter. "Maar we zitten vandaag in een fase waarbij het aantal ingenomen ziekenhuisbedden blijft stijgen. In deze context moeten we onze contacten drastisch verminderen. Hoe goed bedoeld ook, de acties van verenigingen zorgen opnieuw voor heel wat extra contacten, tussen de leden van de vereniging en bij het leveren en/of afhalen. Professionele aanbieders hebben hier ervaring mee en kunnen de veiligheid van zo'n verkoop garanderen."

Het besluit van de gouverneur geldt al zeker t.e.m. 13 december 2020, net als de verstrengde lockdown, die door het federaal overlegcomité werd aangekondigd.
De gouverneur maakt wel een uitzondering voor bedelingen- en afhalingen georganiseerd door de lokale overheid of door humanitaire organisaties in het kader van humanitaire hulp voor mensen in precaire situaties.

Lees het volledige besluit hier (pdf) 
Bijkomende informatie over dit besluit kan je nalezen op de website van de gouverneur.
Lees verder