Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 november 2020

SHOWBITS. Stan Van Samang heeft jammer nieuws voor fans en James Cooke zit met een bizarre poes

HLN
SHOWBITS. Stan Van Samang heeft jammer nieuws voor fans en James Cooke zit met een bizarre poes
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE VUELTA. Cattaneo klimt aardige kloof bij elkaar, kan peloton hem nog inrekenen?
De renners krijgen vandaag in de Vuelta de langste etappe voorgeschoteld. Het peloton moet tussen Mos en Puebla de Sanabria liefst 230,8 kilometer afwerken. Een nieuwe kans voor de vluchters? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Vader Lady Gaga stemt Republikeins, ondanks Trump's uithaal naar zijn dochter
President Donald Trump staat er om bekend niemand te sparen die op zijn tegenstander Joe Biden stemt tijdens de nek-aan-nek verkiezingen in de VS . Zo kreeg Lady Gaga maandag de volle laag van Trump wanneer ze publiekelijk haar fans aanzette om op Democraat Biden te stemmen. Dit weerhield haar eigen vader niet om de zittende president te herverkiezen. "Trump 2020", postte hij op zijn Twitterpagina.
Lees verder

11,5 ton cocaïne gevonden in haven van Antwerpen: "Grootste overzeese drugsvangst ooit wereldwijd"
In de haven van Antwerpen hebben speurders afgelopen week een enorme lading zuivere cocaïne gevonden. De waren zaten verstopt in 5 containers, waar zogezegd schroot in werd vervoerd, afkomstig uit Guyana, in Zuid-Amerika. De vangst heeft een connectie met de rechtszaak tegen voormalig politiechef Willy Van Mechelen die in september opgepakt werd en momenteel al vervolgd wordt voor een andere zaak van drugstransport en witwaspraktijken. De straatwaarde van de drugs wordt geschat op zo'n 900 miljoen euro.
Lees verder

Topgymnaste Axelle Klinckaert verlaat topsportcentrum voor Nederland: "Ik voelde dat ik in Gent stilstond"
De GymFed blijft in zwaar weer. Na de belastende getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag deze zomer speelt het topsportcentrum in Gent topgymnaste Axelle Klinckaert kwijt. Ze traint voortaan in Nederland. "Ik had het gevoel dat ik in Gent stilstond."
Lees verder

Trump start rechtszaak in Nevada: "10.000 mensen die stem uitbrachten wonen daar niet meer"
Het campagneteam van president Donald Trump spant een rechtszaak aan in de staat Nevada vanwege vermeende verkiezingsfraude. Volgens Fox News claimen de Republikeinen dat zeker 10.000 mensen die in de staat hun stem uitbrachten niet meer in Nevada wonen.
Lees verder

"Er staan erge dingen te gebeuren": 'illegaal' interview met prinses Diana zorgt na 25 jaar voor ophef
Er is in het Verenigd Koninkrijk opschudding ontstaan over een explosief interview dat prinses Diana in 1995 gaf aan journalist Martin Bashir (57). De Britse zender Channel 4 zond deze week de documentaire 'Diana: The Truth Behind the Interview' uit, waarna een mediastorm is ontstaan over haar uitlatingen. Zo reageert Earl Spencer (56), de broer van Diana, furieus: hij beweert nu dat de prinses destijds werd belogen en gemanipuleerd om haar vertrouwen te winnen en haar voor de camera's te krijgen. Maar welke geheimen bracht Diana aan het licht? Een reconstructie.
Lees verder

CONSOLEREVIEW. Xbox Series X houdt het vizier op zijn kernpubliek
We hebben een week doorgebracht met de Xbox Series X, de nieuwe gameconsole waarmee Microsoft zijn rivaal Sony het vuur aan de schenen wil leggen. Hier is onze review van het toestel.
Lees verder

Dit vinden we na een week met de nieuwe Xbox
We hebben een week doorgebracht met de Xbox Series X, de nieuwe gameconsole waarmee Microsoft zijn rivaal Sony het vuur aan de schenen wil leggen. Hier is onze review van het toestel.
Lees verder

De ultieme wraak voor de Democraten: kans is groot dat Trump met exact dezelfde score als Clinton in 2016 achterblijft
Noem het de ultieme speling van het lot waar ze op het hoofdkwartier van de Democraten al volop over aan het gniffelen zijn. Als de verwachtingen zich verder zetten, is de kans groot dat Donald Trump exact evenveel kiesmannen haalt als het aantal waarmee Hillary Clinton vier jaar geleden van Trump verloor: 232.
Lees verder

Trump "down" terwijl Biden langzaam inloopt in cruciale staten
Volgens een bron van de Amerikaanse nieuwszender CNN zou president Donald Trump zich "down" voelen nu Biden een inhaalbeweging heeft ingezet bij het tellen van de kiesbrieven in enkele van de overgebleven swingstaten die de verkiezing zullen bepalen.
Lees verder

Slachtoffers reageren opgelucht nu 'voetenman' eindelijk bekend is: "Alle puzzelstukken vallen in elkaar"
Bestaat hij, of bestaat hij niet? De 'voetenman' was veertien jaar lang dé urban legend onder de Gentse studenten, die elkaar waarschuwden voor een bizarre man die 's nachts jonge meisjes achtervolgde tot in hun kot, om daar aan hun voeten te kunnen ruiken. Pas vorige maand kreeg de man ook een gezicht, toen het VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' beelden van een bewakingscamera verspreidde. Dat leidde nu tot een doorbraak. 'Voetenman' bestaat écht. Hij is een 47-jarige man uit Rijsel, en gaf zich woensdag zelf aan bij de politie.
Lees verder

Slachtoffers reageren opgelucht nu 'Voetenman' eindelijk gekend is: "Alle puzzelstukken vallen in elkaar"
Bestaat hij, of bestaat hij niet? De 'Voetenman' was veertien jaar lang dé urban legend onder de Gentse studenten, die elkaar waarschuwden voor een bizarre man die 's nachts jonge meisjes achtervolgde tot in hun studentenkot, om daar aan hun voeten te kunnen ruiken. Pas vorige maand kreeg de man ook een gezicht, toen het VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' beelden van een bewakingscamera verspreidde. Dat leidde nu tot een doorbraak. 'Voetenman' bestaat écht. Hij is een 47-jarige man uit Rijsel, en gaf zich woensdag zelf aan bij de politie.
Lees verder

Derde Belgische zege in Vuelta! Emotionele Philipsen pakt eerste overwinning in grote ronde na fenomenale sprint
De derde Belgische ritzege in deze Vuelta! Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) schreef de vijftiende etappe van de Spaanse rittenkoers achter zijn naam. Hij toonde zich de snelste van een uitgedund peloton. Na de finish veel emoties: het was zijn eerste overwinning in een grote ronde.
Lees verder

De(li)fensief probleem: het lek moet dringend dicht bij Club en vooral Deli moet eens in de spiegel kijken
Het fundament staat op losse schroeven, met Simon Deli (29) als exponent. In Oostende kunnen ze haast niet wachten - tegenwoordig lijkt scoren tegen Club Brugge iedereen gegund.
Lees verder

Emotionele Fred van Leer doet verhaal na gelekte seksvideo: "Dit blijft voor altijd een litteken"
Nederlander Fred van Leer (44) heeft in een video op zijn eigen social media-kanalen eenmalig zijn verhaal gedaan nadat er een seksvideo van hem is verspreid. De Rotterdamste stylist belandde na de gebeurtenis in het ziekenhuis. "Ik heb lang nagedacht of ik dit moet zeggen, maar ik wil de regie in eigen handen houden. Ik heb mezelf iets aangedaan."
Lees verder

Aandeel zonne- en windenergie in energiemix op recordniveau in oktober
Het aandeel zonne- en windenergie in de energiemix is in oktober uitgekomen op een recordniveau van 23 procent. Dat blijkt uit cijfers van hoogspanningsnetbeheerder Elia. De vorige records dateren van de maanden februari en maart (beide 22 procent). In absolute cijfers scoorde februari wel hoger dan oktober (1,57 TWh in februari tegenover 1,55 TWh in oktober).
Lees verder

Prijs voor Jasper Philipsen: "Ik heb een hele Vuelta op het juiste moment gewacht, het is onverwacht dat het net vandaag kwam"
Tranen van vreugde bij Jasper Philipsen in de Vuelta. Onze 22-jarige landgenoot was in Puebla de Sanabria de betere van Pascal Ackermann en Jannik Steimle in de sprint. Het is zijn eerste ritoverwinning in een grote ronde. "Dit betekent heel veel voor mij."
Lees verder

"Alle vijftien verdachten die opgepakt werden na aanslag in Wenen zijn radicale moslims"
De vijftien verdachten die opgepakt werden in verband met de terreuraanslag in Wenen maken allemaal deel uit van een "radicaal islamitisch milieu". Dat zei een hoge functionaris van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

'Field agents' bezoeken wekelijks 900 Vlamingen voor contacttracing: "Koffie en koekjes weigeren we. Maar wie een complottheorie vertelt, laten we doen"
Als contacttracers een besmette patiënt of een van hun contacten niet telefonisch kunnen bereiken, rukken de veldagenten uit. Met 250 zijn ze, en ze bellen in heel Vlaanderen aan om coronabesmettingen in kaart te brengen. "Ik hoor regelmatig dat het allemaal 'bullshit' is en dat de regering 'een bende clowns samen' is."
Lees verder