Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

SHOWBITS. De kerstboom van Natalia, en wie is dit schattige kindje?

HLN
SHOWBITS. De kerstboom van Natalia, en wie is dit schattige kindje?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Lichaam van Belg opgegraven in Marokko na vermoeden over gifmoord
Een Belgische zakenman (70) is mogelijk vermoord in Marokko. Hij woonde met zijn Marokkaanse vrouw in de kuststad Essaouira. Drie weken geleden stierf de man en werd ter plaatse begraven. Een autopsie bracht aan het licht dat de man stierf door voedselvergiftiging. Nabestaanden vonden dat verdacht, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken aan HLN. De Marokkaanse politie heeft zijn lichaam opgegraven en voert een onderzoek.
Lees verder

Tientallen maffiosi opgepakt in zuiden van Italië
De Italiaanse politie heeft beruchte maffiaclans in de zuidelijke provincie Foggia een forse slag toegebracht. Veertig mensen kregen een arrestatiebevel op verdenking van maffialidmaatschap, afpersing, woekerpraktijken en drugshandel. Volgens persbureau ANSA zouden de autoriteiten 38 verdachten opgepakt hebben.
Lees verder

Zweden beperkt voor het eerst bijeenkomsten tot acht personen
Zweden beperkt voor het eerst bijeenkomsten tot acht personen in de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus. De naleving van de Zweedse coronavirusaanbevelingen is duidelijk afgenomen, verklaarde premier Stefan Löfven de nieuwe maatregel.
Lees verder

Zoon Lutgart Simoens neemt afscheid van zijn moeder: "Voor iedereen de Engel van Vlaanderen, voor ons een lieve, warme mama"
Hoe vaak had ze het de voorbije weken niet gezegd? "Het is op, ik ben op." Een grote verrassing was het dus niet toen Francis Van Huffelen (59), de jongste zoon van Lutgart Simoens (92), zondag te horen kreeg dat zijn moeder was binnengebracht in het ziekenhuis waar hij zelf op dat moment aan de slag was. "Ondanks haar drukke carrière heeft ze ons, haar vijf kinderen, goed opgevoed. Ze was warm, lief en toegewijd."
Lees verder

Djokovic wint eerste groepsmatch van Schwartzman op ATP Finals
Novak Djokovic (ATP 1) is uitstekend begonnen aan de ATP Finals in Londen (hard/5,7 miljoen dollar). De Serviër won zijn eerste groepsmatch tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 9) in twee sets.
Lees verder

"Geïnsemineerd zoals een merrie": Debbie Rowe vertelt hoe ze zwanger raakte van Michael Jacksons kinderen
Zo'n 23 jaar geleden stapte verpleegster Debbie Rowe (61) in het huwelijksbootje met Michael Jackson. Ze baarde hem twee kinderen, Paris (22) en Prince (23). Maar de bevruchting ging er niet bepaald romantisch aan toe, klinkt het in The Mirror.
Lees verder

Volkswagen verwacht vanaf 2022 weer op precrisisniveau te zitten
De Duitse autoconstructeur Volkswagen verwacht in 2022 weer resultaten te boeken die op het niveau van voor de coronacrisis liggen. Dat heeft topman Herbert Diess gezegd.
Lees verder

Al 180 ongevallen sinds 8 april aan werken E17 ter hoogte van Gentbrugge
Ruim zeven maanden zijn de werken aan het viaduct in Gentbrugge in de richting van Gent al aan de gang. De gewijzigde verkeerssituatie heeft ondertussen al voor heel wat verkeersellende gezorgd. Volgens cijfers van de federale politie zijn er meer dan 180 ongevallen vastgesteld waarbij in totaal 2 doden en 25 gewonden vielen. En dan moet fase twee nog beginnen.
Lees verder

Muzikant Wouter Droesbeke (53) overleden, enkele maanden voor James Cooke zijn grote droom met Vlaanderen zou delen
Muzikant Wouter Droesbeke (53) uit Proven is gestorven aan de gevolgen van een uitgezaaide longkanker. Vermoedelijk in februari is hij te zien op VIER in Leef!, het nieuwe programma van James Cooke. Omdat Wouter ervan droomde dat zijn muziek door iedereen zou worden gehoord, hielp James Cooke hem bij die laatste wens.
Lees verder

Irak executeert 21 terreurverdachten
Irak heeft 21 burgers geëxecuteerd die veroordeeld waren voor terrorisme. Dat melden medische en politionele bronnen.
Lees verder

Brandweer snelt naar drenkelingen in vijver: benen die uit water steken zijn tafereel van griezelwandeling
De hulpdiensten snelden maandagnamiddag naar een vijver in de Leopold III-straat in de Zottegemse deelgemeente Elene. Een voorbijganger had daar twee drenkelingen opgemerkt.
Lees verder

Ex-man Barbara Sarafian voor de rechter na klacht wegens hacking: "Het was een stommiteit, maar ik ben onschuldig"
Voor de Gentse correctionele rechtbank is maandag het proces behandeld tegen de ex-man van actrice Barbara Sarafian, die beschuldigd wordt van hacking van zijn ex. De zaak is een uitloper van een vechtscheiding. Volgens de procureur was er onvoldoende bewijslast dat er inbreuken gepleegd zouden zijn.
Lees verder

Twee op vijf Amerikanen plannen Thanksgiving te vieren in gezelschap van tien personen of meer
Ondanks de volop woedende coronapandemie zijn bijna 2 op 5 Amerikanen van plan om als vanouds Thanksgiving te vieren. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Ohio State University. Het feest in uitgebreide familiekring valt dit jaar op donderdag 26 november. Het aantal coronadoden in de VS heeft de kaap van 245.000 overlijdens gerond.
Lees verder

Twee op vijf Amerikanen plant Thanksgiving te vieren in gezelschap van tien personen of meer
Ondanks de volop woedende coronapandemie zijn bijna 2 op 5 Amerikanen van plan om als vanouds Thanksgiving te vieren. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Ohio State University. Het feest in uitgebreide familiekring valt dit jaar op donderdag 26 november. Het aantal coronadoden in de VS heeft de kaap van 245.000 overlijdens gerond.
Lees verder

"Hij speelde met haar voeten": eerste grote liefde Kate Middleton brak haar hart
Tegenwoordig deelt Kate Middleton (38) lief en leed met prins William (38), maar er was een tijd dat de Britse enkel aan een andere man kon denken: Harry Blakelock, die als haar eerste grote liefde wordt beschouwd. Dat schrijft The Mail on Sunday.
Lees verder

Lockdownfeestje stilgelegd in Dilbeek: 3.750 euro aan boetes uitgeschreven
De politie heeft afgelopen weekend een lockdownfeestje stilgelegd in Dilbeek. Dat maakte de lokale politie vandaag bekend. Er werden dertien personen aangetroffen die in totaal 3.750 euro aan boetes moeten betalen. 's Avonds werden ook nog eens vijf mensen beboet die samen in een auto zaten.
Lees verder

Nations League-duel tussen België en Engeland best bekeken Rode Duivels-match van 2020
Een record. Liefst 1.324.405 kijkers stemden af op VTM voor het Nations League-duel tussen België en Engeland (2-0). De wedstrijd was daarmee de best bekeken Rode Duivels-match van 2020.
Lees verder

Ploeg Campenaerts gered: teammanager vindt nieuwe sponsor
Goed nieuws voor Victor Campenaerts (29): terwijl iedereen ervan uit ging dat zijn ploeg volgende maand zou ophouden te bestaan na het afhaken van hoofdsponsor NTT, komt er nu toch een doorstart. Eigenaar Douglas Ryder heeft een nieuwe sponsor en vers kapitaal gevonden, waardoor het team gered is. Hoe de ploeg gaat heten, is nog niet bekend. Voorlopig circuleert de naam Team Qhubeka, naar het sociale project (uitdelen van fietsen in Afrika) waarvoor de ploeg zich al jaren engageert. Voor Campenaerts is de onverwachte wending uitstekend nieuws: hij kan zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever stopzetten. De werelduurrecordhouder heeft nog een lopend contract tot eind 2022 dat gewoon wordt overgenomen in de nieuwe structuur.
Lees verder

Vlaamse ondernemers over de brexit: "Het ergste is dat we niet weten wat er komt en waar we ons op moeten voorbereiden"
Meer dan vier jaar na het referendum over de brexit is er nog steeds geen handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. De tijd dringt. Nu houden de Britten zich nog netjes aan de EU-regels, maar vanaf 1 januari is ook dat gedaan. Vlaamse kmo's die handel drijven met Groot-Brittannië, worden er horendol van: "We weten niet eens op wát we ons moeten voorbereiden." Vier getuigenissen.
Lees verder