Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

“Seriedoder Michel Fourniret (78) opgenomen in ziekenhuis na hartproblemen”

HLN
"Seriedoder Michel Fourniret (78) opgenomen in ziekenhuis na hartproblemen"
Seriedoder Michel Fourniret (78) zou zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt France Info. Fourniret zou "hartproblemen" hebben en werd vrijdagochtend "op de vloer" van zijn cel gevonden in de gevangenis van de Franse plaats Fresnes, net onder Parijs.
Lees verder

Formule 1 wil op termijn naar 24 races per seizoen
Op middellange termijn denkt de Formule 1 aan een verdere uitbreiding van de kalender naar 24 Grote Prijzen per seizoen, zo bekende CEO Chase Carey tijdens een video-interview.
Lees verder

Nieuwe stadions voor Club en Cercle weer stapje dichterbij: Vlaamse regering keurt vernieuwd plan voor stadiondossier goed
De Vlaamse regering heeft het herwerkte dossier over de stadionplannen van Club Brugge en Cercle Brugge goedgekeurd. Het dossier wordt nu opnieuw ter advies voorgelegd bij de Raad van State.
Lees verder

Man verkracht 14-jarig meisje: "Ze was wel klein maar ik wist niet hoe oud ze was"
Een man (29) uit Arendonk vliegt 3 jaar achter de tralies nadat hij een 14-jarig meisje heeft verkracht. Hij had haar leren kennen via Facebook. "Ze was wel klein van gestalte, maar ik wist niet hoe oud ze was."
Lees verder

Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin
De Amerikaanse farmareus Pfizer zal vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen.
Lees verder

Record: bpost levert elke dag meer dan half miljoen pakjes af
Bpost levert de jongste dagen elke dag meer dan een half miljoen pakjes af. "We breken nu dag na dag records. We zitten boven de piek van de eerste lockdown", zo bevestigt woordvoerster Veerle Van Mierlo vrijdag. Na Black Friday zou zelfs de grens van de 600.000 pakjes per dag overschreden kunnen worden. Op sommige plaatsen wordt een tweede dagelijkse uitreiking ingelegd, en ook het management springt bij om de verwerking in goede banen te leiden, klinkt het.
Lees verder

Belofte Henri Vandenabeele ruilt Lotto U23 voor Team Sunweb om er in 2022 profdebuut te maken: "Benoot is super positief over manier van werken"
Henri Vandenabeele (20) ruilt Lotto-Soudal U23 voor het Development Team van Sunweb. De Dentergemnaar stroomt in 2022 binnen het Duitse team door naar de WorldTour waar hij ploegmaat zal worden van Tiesj Benoot.
Lees verder

Domper voor KV Mechelen: Defour en De Camargo out
KV Mechelen zal het gehavend moeten opnemen tegen Zulte Waregem. Steven Defour en Igor de Camargo zijn out. Bij Defour speelt zijn kuit weer op, De Camargo liep eveneens in zijn kuit een minuscuul scheurtje op. Ook Gustav Engvall, die al langer sukkelt met de knie, is niet fit. Daarbovenop zijn Rob Schoofs en Joachim Van Damme onzeker. De training van morgen zal uitsluitsel brengen of zij kunnen spelen. Op de resultaten van de coronatesten is het nog wachten.
Lees verder

De Croo belooft eind deze maand meer duidelijkheid over Kerstmis
Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept de Belgen nogmaals op om geen grote plannen te maken voor Kerstmis. "Het laatste wat we willen is een kerstgolf." Eind deze maand zal er een beslissing genomen worden over de maatregelen, alsook over de manier waarop we kerst kunnen vieren. "Maar laten we ons ervan bewust zijn dat Kerstmis niet op dezelfde manier gevierd zal worden", zo zei De Croo tijdens een persconferentie van de federale regering.
Lees verder

Hongaarse premier Orban ziet "mogelijke oplossingen" voor Europese meerjarenbegroting
De Hongaarse premier Viktor Orban is overtuigd dat de impasse rond de Europese meerjarenbegroting en het coronaherstelfonds opgelost kan worden. "Er zijn tal van mogelijke oplossingen, het is gewoon een kwestie van politieke wil", zei Orban op de Hongaarse openbare radio.
Lees verder

Ethische hacker die Twitteraccount Trump kraakte verhoord door Nederlandse politie
Een ethische hacker is onlangs verhoord door de Nederlandse politie omdat hij toegang wist te krijgen tot het Twitteraccount van de Amerikaanse president Donald Trump. Het openbaar ministerie onderzoekt of Victor Gevers iets strafbaars gedaan heeft. "Maar hij is vooralsnog geen verdachte", meldt de Volkskrant.
Lees verder

In de pandemie is de 'couch potato' de held. Maar is lui zijn altijd even gezond? "De kunst van het niks doen krijgen we niet aangeleerd. Integendeel"
De Duitse overheid moedigt jongeren in deze tweede lockdown op een wel erg bijzondere manier aan om thuis te blijven. De 'couch potato' die thuis de hele dag lekker niks doet, dat is de echte held, zegt een ludieke advertentie. En toch: is al dat niksen wel zo goed voor ons lijf en brein? Ja, het kan mooie dingen met je doen. Maar alleen als je lui bent op de juiste manier, zegt klinisch psychologe Edwina Poppe. "Elke dag voor de tv hangen? Beter niet."
Lees verder

Lockdown lossen met kerst zoals in Québec? Biostatisticus Geert Molenberghs: "Heel slecht idee"
Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) is geen fan van de versoepeling in de coronamaatregelen die de Canadese provincie Québec heeft aangekondigd. Daar zullen burgers in de vier dagen rond Kerstmis meer mensen mogen zien, als ze beloven de week ervoor en erna zich aan strengere maatregelen zullen houden. "Drie dagen alles lossen zal ons zes, zeven weken zware miserie opleveren in januari en februari", waarschuwt hij.
Lees verder

Nu de talkshow stilaan een bedreigd tv-format wordt in Vlaanderen: waarom moest 'Vandaag' ermee stoppen?
Donderdagavond zette Danira Boukhriss (30) definitief een punt achter 'Vandaag'. Een opvolger is er voorlopig niet. Daarmee komt de dagelijkse talkshow in Vlaanderen op de lijst van bedreigde televisieformats terecht.
Lees verder

Afscheid van de Poolse beer: Marcin Wasilewski (40) stopt met voetballen
Marcin Wasilewski is voetballer af. De heeft de 40-jarige Pool zelf aangekondigd op Instagram. Wasilewski speelde tussen 2006 en 2014 voor Anderlecht en zat sinds begin dit seizoen zonder club, nadat zijn contract bij Wisla Krakau niet verlengd werd.
Lees verder

Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van de 10 meest exclusieve panden in België
De verkoop van luxevastgoed boomt als nooit tevoren. Helaas zie je maar zelden hoe de happy few in ons land wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar de meest exclusieve huizen die nu op de markt staan. Het resultaat is een unieke blik op de interieurs en domeinen die achter de gevels van luxevastgoed schuilgaan.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "Het wordt tijd dat we ergens ons plekje kunnen vinden en foto's van Beau en Nora aan de muur kunnen hangen"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column. En volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Matthias Casse verliest op EK judo en zal zijn titel niet verlengen, brons hoogst haalbare
Matthias Casse heeft zijn favorietenrol op het EK judo in de Tsjechische hoofdstad Praag niet kunnen waarmaken. Casse verloor in de halve finale tegen de Georgiër Tato Grigalashvili (20). Later vandaag kampt hij om het brons.
Lees verder

Amerikaan die Thalys-terrorist overmeesterde: "Ik haalde trekker over maar er zaten geen kogels in pistool"
Eén van de Amerikanen die in 2015 een terrorist overmeesterden in de Thalys-trein heeft geprobeerd om de dader dood te schieten. Dat bleek vandaag in de rechtbank. Ayoub El-Khazzani staat in Parijs terecht voor poging tot moord met terroristisch oogmerk.
Lees verder

Rechter: "Jos Brech misbruikte en doodde Nicky Verstappen"
De rechter gelooft dat Jos Brech Nicky Verstappen misbruikte, hem van zijn vrijheid beroofde en doodde, ook al deed hij dat laatste niet perse opzettelijk. De rechter doet vandaag uitspraak, die is live op deze site te volgen, zie ook de tweets onderaan dit artikel.
Lees verder