Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

Retie: Retie wil leegstand en verwaarlozing voorkomen

Retie wil leegstand en verwaarlozing voorkomen
Soms staan woningen en gebouwen gedurende lange tijd leeg of worden ze niet degelijk onderhouden. De gemeente zet al sinds 2010 in op de aanpak van leegstaande panden via een gemeentelijk leegstandsregister. In dit register staan woningen en gebouwen die minstens 1 jaar leeg staan.
Lees verder

De Lijn: Neem je tijd in eigen handen en pauzeer je abonnement
Tijd is kostbaar en je bepaalt zelf wat je ermee doet. En als je graag gaat waar je wilt, wanneer en hoe het je uitkomt, dan wil je ook een aangepast abonnement. Daarom heeft je jaarabonnement voortaan een pauzeknop. Dus als je morgen eens niet op bus of tram springt, kan je je abonnement pauzeren.
Lees verder

Vanaf 30 november geen extra beperkingen openluchtactiviteiten voor -12-jarigen
De gemeentebesturen van Retie, Balen, Dessel, Mol, Geel, Meerhout en Laakdal bevestigen het eerder gecommuniceerde afbouwscenario voor de extra maatregelen die gelden voor -12-jarigen. Deze beslissing volgt uit een recente analyse van de dalende besmettingscijfers.
Lees verder

Corona-update 27 november: Overlegcomité geeft groen licht voor opening niet-essentiële winkels en verduidelijkt coronaregels kerstperiode
Het Overlegcomité besliste dat niet-essentiële winkels, zwembaden en musea vanaf 1 december onder strikte voorwaarden kunnen heropenen. Daarnaast werden ook de regels rond de feestdagen verduidelijkt.
Lees verder