Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 november 2020

Ploegbarbecue bij Uruguay blijkt slagveld: 16 spelers testen positief, Suárez ontbreekt tegen Barça

HLN
Ploegbarbecue bij Uruguay blijkt slagveld: 16 spelers testen positief, Suárez ontbreekt tegen Barça
Na de interlandbreak keren liefst zestien spelers van Uruguay met een positieve coronatest terug bij hun clubs. Hierdoor missen Luis Suárez en Lucas Torreira de kraker met FC Barcelona en mogelijk ook de komende Champions Leagueduels. De voorzitter van Atlético Madrid is niet te spreken over het voorval en eist een uitleg. De Uruguayaanse voetbalbond krijgt van de overheid ook een boete van omgerekend 12.600 euro.
Lees verder

Lutgart Simoens in beperkte kring begraven in Edegem
Tijdens een intieme plechtigheid is zaterdagochtend in Edegem afscheid genomen van radiocoryfee Lutgart Simoens. Omdat er door de coronamaatregelen maar een beperkt aantal mensen aanwezig mocht zijn in de kerk, werd de begrafenis via livestream uitgezonden op Radio 2 en op onze website. Het werd een mooi afscheid, met onder andere een getuigenis van dochter Martine. "Ik wil iedereen bedanken voor de mooie woorden", zei ze.
Lees verder

Watertoren van Linden loopt leeg: grote problemen in drie gemeenten in Leuvense
Door een groot waterlek in de Nachtegalenstraat in Linden zijn er waterproblemen voor heel wat inwoners van Linden, Kessel-Lo en Holsbeek. De hinder kan nog enkele uren duren, al wordt er met man en macht gewerkt om de problemen op te lossen.
Lees verder

Meisje uit Brussel vermist: Heeft u Jenifer (11) gezien?
Child Focus maakt zich zorgen over de 11-jarige Jenifer Cherik. Het meisje uit Sint-Lambrechts-Woluwe is sinds gisteren vermist.
Lees verder

Kickbokslegende Alex Pereira mept tegenstander op angstaanjagende wijze knock-out tijdens MMA-debuut
Alex Pereira kan wederom een stevige knock-out aan zijn palmares toevoegen. De Braziliaan maakte vandaag zijn debuut bij Legacy Fighting Alliance organisatie. Zijn tegenstander Thomas Powell wist niet wat hem overkwam.
Lees verder

"Britse media proberen wig te drijven tussen Harry en William"
Sommige Britse media proberen nog altijd een wig te drijven tussen de broers prins Harry (36) en prins William (38). Dat zegt een bron dicht bij Harry tegen Sky News . Aanleiding is het statement dat William eerder deze week gaf over het onderzoek naar het interview dat hun moeder prinses Diana in 1995 gaf aan het BBC-programma 'Panorama'.
Lees verder

"Bijna perfecte misdaad": Openbaar Ministerie eist levenslang voor Fransman die zijn vrouw vermoordde en iedereen beloog
Het openbaar ministerie eist levenslang voor Jonathan Daval (36), die beschuldigd wordt van de moord op zijn echtgenote Alexia. De toen 29-jarige vrouw verdween twee jaar geleden toen ze was gaan joggen. In de Franse media verspreidde Jonathan aanvankelijk dat hij hoopte dat de moordenaar snel gevonden zou worden, maar na drie maanden speurwerk bleek de man zelf de dader te zijn.
Lees verder

Openbaar ministerie eist levenslang voor moord op Franse jogster (29)
Het openbaar ministerie eist levenslang voor Jonathan Daval, die verdacht wordt van de moord op zijn echtgenote Alexia. De toen 29-jarige vrouw verdween twee jaar geleden toen ze was gaan joggen.
Lees verder

De prinses van Monaco is al elf jaar weg bij Ernst August, maar ze blijven getrouwd: "Caroline wil niet scheiden om haar stiefzonen te beschermen"
Elf jaar na hun breuk, en ondanks alle vernederingen, maakt prinses Caroline (63) geen aanstalten om te scheiden van haar derde echtgenoot Ernst August van Hannover (66). Nu meent de Duitse pers te weten waarom: ze neemt zijn kinderen in bescherming tegen onterving.
Lees verder

Film met Koen De Bouw is Tunesische inzending voor de Oscars
'The Man Who Sold His Skin' is de Tunesische inzending voor de Oscar-race. In die dramafilm van regisseur Kaouther Ben Hania (43) speelt onze eigenste Koen De Bouw (56) een van de hoofdrollen. Op 15 maart wordt bekendgemaakt welke inzendingen effectief de shortlist halen voor de Oscar van Beste Buitenlandse Film.
Lees verder

Bestuurder ramt twee auto's en vliegt door de lucht bij parkeren van zijn elektrische Porsche
In de Britse stad Essex is een Porsche Taycan op twee geparkeerde auto's geklapt toen de auto plotseling accelereerde terwijl de eigenaar net wilde stoppen om te parkeren.
Lees verder

Muggen overwinteren in uw slaapkamer: "Ze blijven stilaan het hele jaar rond aanwezig"
Bent u afgelopen nacht gebeten door een mug? Dat kan, ook al is het jaar bijna om. Het zou zelfs kunnen dat de beestjes het tot na de feesten overleven. "Het is veel te warm", zegt Thierry Hance, muggenexpert en professor aan de KU Leuven. "Dat brengt die beestjes in de war."
Lees verder

Ethiopische regering kondigt controle over op een na grootste stad in Tigray aan
De Ethiopische regering heeft de op een na grootste stad in de afvallige regio Tigray onder controle. Dat heeft het kabinet van premier Abiy Ahmed vandaag aangekondigd op de staatstelevisie.
Lees verder

Het trainingsbeest in 'leeuw' Zlatan Ibrahimovic: "Soms ga ik even op hem staan. Gaat-ie gewoon door met push ups"
Het woord 'bescheiden' staat niet in zijn woordenboek. Hij noemt zichzelf een god. Een leeuw. Maar Zlatan Ibrahimovic, 39 intussen, blijft wel presteren. Hij zet AC Milan weer op de kaart. Met dank aan zijn onwaarschijnlijke trainingsarbeid. "Het moet zwaar zijn, het liefst elke dag."
Lees verder

Ronnie O'Sullivan, die lege zaal doet schrikken, vergelijkt 'snookerbubbel' met gevangenis waar z'n vader vastzat: "Het is vreselijk"
Ronnie O'Sullivan (44) is niet verlegen om een straffe uitspraak meer of minder. De zesvoudig wereldkampioen snooker plaatste zich gisteren voor de halve finale van de Northern Ireland Open, maar dat was niet waarover hij het achteraf had. Hij vergeleek de coronabubbel waarin de snookerspelers moeten verblijven met de gevangenis waar z'n vader vroeger vastzat.
Lees verder

Ronnie O'Sullivan, die lege zaal doet schrikken, vergelijkt 'snookerbubbel' met gevangenis waar z'n vader vastzat: "Het is vreselijk"
Ronnie O'Sullivan (44) is niet verlegen om een straffe uitspraak meer of minder. De zesvoudig wereldkampioen snooker plaatste zich gisteren voor de halve finale van de Northern Ireland Open, maar dat was niet waarover hij het achteraf had. Hij vergeleek de coronabubbel waarin de snookerspelers moeten verblijven met de gevangenis waar z'n vader vroeger vastzat.
Lees verder

Wout van Aert: "Het kostte moeite om teleurstelling van Ronde van Vlaanderen te verwerken"
Na een succesvol wielerjaar richt Wout van Aert (26) zijn pijlen nu op het veld. De renner van Jumbo-Visma blikt op de website van zijn sponsor Red Bull terug én vooruit. "Soms vraag ik me af wat ik mezelf aandoe door zo'n druk schema te rijden."
Lees verder

Wout van Aert: "Soms vraag ik me af wat ik mezelf aandoe"
Na een succesvol wielerjaar richt Wout van Aert (26) zijn pijlen nu op het veld. De renner van Jumbo-Visma blikt op de website van zijn sponsor Red Bull terug én vooruit. "Soms vraag ik me af wat ik mezelf aandoe door zo'n druk programma te rijden."
Lees verder

Klanten die zelf pakjes moeten ophalen en extra toeslag voor handelaars: Minister De Sutter wil dat bpost plannen herbekijkt
Door de recordvolumes aan pakjes die bpost momenteel moet verwerken, kan het bedrijf niet meer alle pakjes aan huis afleveren. Een deel van de klanten zal de pakjes de komende weken zelf moeten gaan oppikken in een afhaalpunt. Ook zouden handelaars tot eind dit jaar 1 euro extra per pakje moeten betalen. Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter begrijpt dat het razend druk is bij het postbedrijf, maar wil toch dat bpost een andere oplossing zoekt.
Lees verder

Moeder klaagt tekort aan openbare toiletten aan: "Mijn dochter komt niet meer buiten omdat ze nergens kan plassen"
Vera Vervoort, een moeder van een dochter met autisme en reuma, klaagt in het programma 'De inspecteur' op Radio 2 het tekort aan toegankelijke openbare wc's in Vlaanderen aan. "Mijn dochter heeft een panische angst om in haar broek te plassen. Door corona is het onmogelijk geworden om een openbaar toilet te vinden", schrijft VRT NWS.
Lees verder