Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 november 2020

Pieter Aspe, van ziekelijk schuchter jongetje tot miljonair: “Ik voelde mij een hopeloze marginaal en ging drinken ...

HLN
Pieter Aspe, van ziekelijk schuchter jongetje tot miljonair: "Ik voelde mij een hopeloze marginaal en ging drinken om de ellende te vergeten"
Pieter Aspe (67) moet zowat de meest succesvolle (thriller)schrijver zijn die Vlaanderen ooit gekend heeft. En zijn leven leest al evenzeer als een roman. Een meeslepend from zero to hero-verhaal meer bepaald, zo blijkt uit zijn biografie 'Pieter Aspe: Levens en Liefdes', die deze week in de winkel ligt. Van zijn eerste sigaret op zijn negende en de tienerzwangerschap van zijn eerste echte lief tot de zware depressie toen zijn vrouw Bernadette stierf.
Lees verder

Straks naar 4de beurt op Europees Kampioenschap? Zo verging het de beloften op de vorige EK's
Geen drie zonder vier? De beloftenploeg van de Rode Duivels kan zich vanavond voor de vierde keer plaatsen voor het EK. De Duivels moeten winnen van Bosnië om zich te kwalificeren, al is een deelname aan het EK niet altijd een onverdeeld succes geweest. Een blik op de geschiedenis.
Lees verder

Frank en Caroline stonden 5 jaar geleden oog in oog met Thalysterrorist : "Hij richtte zijn kalasjnikov, haalde de trekker over, maar het wapen blokkeerde"
Vijf jaar geleden stonden Caroline Pauwels en Frank Jansen uit Merksplas oog in oog met terrorist Ayoub El Khazzani. De terrorist richtte met een kalasjnikov op hen op de Thalys naar Parijs, maar het geweer blokkeerde en El Khazanni werd overmeesterd door drie Amerikaanse soldaten die op vakantie waren. "Blijkbaar was het onze tijd nog niet", vertelt het echtpaar bij de start van het proces waar ook zij moeten getuigen, samen met Clint Eastwood, die de aanslag verfilmde.
Lees verder

KOERS KORT. Boasson Hagen trekt naar Total-Direct Energie - Bert De Backer rijdt ook in 2021 voor B&B Hotels-Vital Concept
Total Direct Energie heeft zijn tweede wintertransfer van de dag aangekondigd. Enkele uren nadat de komst van de Brit Chris Lawless, van bij Ineos Grenadiers, werd bekendgemaakt, werd ook Edvald Boasson Hagen gepresenteerd. De intussen 33-jarige Noor komt over van NTT en ondertekende bij het Franse ProTeam een contract voor één seizoen.
Lees verder

Jongeren delen massaal hun 'mental health score' online dankzij Belgische zelfhulpapp: "Het is een noodkreet"
Vroeger waren mentale problemen het laatste dat je op sociale media zou gooien. Maar nu de eenzame lockdowns hun tol eisen, gebeurt het massaal. De Belgische mental health app 'MijnKwartier.be' ontwikkelde een zelftest voor je mentale gezondheid. Deze is vooral populair bij jongeren die nu massaal hun mentale score delen op Tiktok: de challenge met hashtag #15Minutes4Me is goed voor meer dan 8 miljoen hits. Bedenker van de app Dr. Paul Koeck, huisarts en psychotherapeut, heeft het over een noodkreet. "Wanneer je langs die Tiktokfilmpjes scrolt, krijg je maar weinig vrolijke gezichten te zien."
Lees verder

Bitcoin rondt kaap van 17.000 dollar
De sterke waardestijging van de bitcoin zet zich voort. Dinsdag rondde de oudste en bekendste cryptomunt voor het eerst sinds begin 2018 de kaap van 17.000 dollar (14.320 euro). De recordstand van zowat 20.000 dollar (16.850 euro)eind 2017 komt almaar dichter.
Lees verder

SHOWBITS. Britney Spears geniet van vakantie en Niels Destadsbader toont nieuwe look
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: "Was België een bedrijf geweest, we waren al lang failliet"
"Vergelijk corona met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien. Wat volgt is de schokgolf met 250.000 werklozen en duizenden bedrijven die in de anderhalvemetereconomie ten onder gaan." Econoom Peter De Keyzer wond er een half jaar geleden geen doekjes om en staat daar nog steeds achter. "Wanneer er na deze golf nog een derde komt en daarna een vierde, zal onze overheid de problemen niet kunnen blijven opsoppen."
Lees verder

Beelden uit ziekenhuizen en mortuaria tonen hoe erg coronacrisis in Rusland echt is
Heeft Rusland het coronavirus echt zo goed onder controle als het laat uitschijnen? Niet als we de dramatische beelden mogen geloven die vanuit Russische hospitalen hun weg vinden naar sociale media. Daarop is te zien hoe zieltogende patiënten in gangen van overvolle ziekenhuizen liggen en dode lichamen opgestapeld worden op de vloeren van mortuaria. Opgelet, de beelden zijn hard.
Lees verder

Ex-Labour-leider Jeremy Corbyn trekt omstreden opmerkingen over antisemitisme in
De voormalige Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft zijn controversiële opmerkingen over antisemitisme ingetrokken. Corbyn werd in oktober door de Labourpartij geschorst nadat hij de resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de antisemitische tendensen binnen de partij buitensporig had genoemd.
Lees verder

Roberto Martínez ziet Eden Hazard finaal niet naar België afzakken: "De tijd stond niet aan onze kant"
Engeland hebben we achter de rug, morgen hebben de Rode Duivels aan één punt genoeg tegen Denemarken om zich bij de Final Four van de Nations League te voegen. Al zal dat wel zeker zonder Eden Hazard gebeuren. "De beslissing is vanmiddag gevallen: Eden komt niet naar België. De tijd stond niet aan onze kant, want ik denk dat hij tegen het weekend weer fit zal zijn."
Lees verder

KIJK LIVE. Martínez en Courtois staan pers te woord voor beslissend Nations League-duel tegen Denemarken
De Rode Duivels nemen het morgen op tegen Denemarken. De troepen van Roberto Martínez hebben genoeg aan een punt om zich te plaatsten voor de Final Four van de Nations League. Bondscoach Martínez en doelman Thibaut Courtois blikken vooruit. Kijk hier LIVE naar de persconferentie!
Lees verder

Amerikaanse verpleegster: "Sommige stervende Covid-19-patiënten geloven nog altijd niet dat het virus écht bestaat"
Verpleegster Jodi Doering uit South Dakota had niet de bedoeling viraal te gaan, maar met haar tweets van zaterdagavond raakte ze blijkbaar honderdduizenden mensen. Doering uitte haar frustraties over bepaalde patiënten die letterlijk tot hun laatste snik halsstarrig volhouden dat ze geen Covid-19 hebben. "Ze willen dat het griep is, of een longontsteking. Sommigen denken zelfs aan longkanker", zegt Doering aan CNN.
Lees verder

Een vrouw, een man, zijn 'tyre management' en de ijsberg: vier geheimen achter Lewis Hamiltons succes
Lewis Hamilton, de GOAT van de moderne Formule 1. 94 GP-zeges, 97 poles en na zondag ook zeven wereldtitels. En niets wat doet uitschijnen dat nummer 8 niet snel volgt, zeker nu een verlenging van zijn aflopende contract bij het dominante Mercedes een uitgemaakte zaak lijkt. Vier geheimen achter wat van de 35-jarige Brit meer dan ooit de te kloppen man maakt.
Lees verder

LIVE (18u15). Jonge Duivels moéten winnen tegen Bosnië-Herzegovina om zich te plaatsen voor EURO 2021
• EK-kwalificatieduel U21 • FF BH Football Training Centre • België staat 2de in groep, op twee punten van leider Duitsland • Cruciaal duel: Jonge Duivels zijn enkel bij winst zeker geplaatst voor EK
Lees verder

2.600 niet-getelde stembiljetten gevonden tijdens hertelling in Georgia, Trump krijgt 800 stemmen extra
In het kiesdistrict Floyd County in de Amerikaanse staat Georgia zijn tijdens de hertelling van de stemmen meer dan 2.600 stembiljetten aangetroffen die nog niet waren meegeteld. Dat melden de Amerikaanse media op gezag van de lokale krant The Atlanta Journal-Constitution. Volgens de systeemmanager voor de verkiezingen in Georgia, Gabriel Sterling, gaat het om een menselijke fout. Zittend president Donald Trump zou netto 800 stemmen extra winnen tegenover Joe Biden, ruim onvoldoende om zijn achterstand goed te maken.
Lees verder

In deze magische virtuele wereld vindt het digitale oudejaarsfeest van Tomorrowland plaats
De ticketverkoop voor het oudejaarsfeest van Tomorrowland is gestart. Op 31 december kan je genieten van virtuele optredens van onder andere David Guetta en Martin Garrix. Het digitale festival start om 20 uur lokale tijd in alle tijdzones ter wereld en vindt plaats op vier betoverende podia.
Lees verder

Enige nog levende witte giraf uitgerust met gps
De enige nog levende witte giraf is sinds vandaag voorzien van een gps-toestel. Het toestel zal elk uur updates geven over zijn locatie. Natuurbeschermers in Kenia hopen zo het unieke dier te beschermen tegen stropers. Het mannetje heeft leucisme, een afwijking die leidt tot verminderde pigmentatie.
Lees verder

LIVE (18u15). De Ketelaere en Bornauw in basis bij Jonge Duivels, die moéten winnen van Bosnië-Herzegovina
• EK-kwalificatieduel U21 • FF BH Football Training Centre • België staat 2de in groep, op twee punten van leider Duitsland • Cruciaal duel: Jonge Duivels zijn enkel bij winst zeker geplaatst voor EK
Lees verder

VS en VK stellen vliegverkeer na brexit veilig via nieuw verdrag
Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben een overeenkomst getekend waarmee luchtvaartpassagiers ook na de jaarwisseling probleemloos tussen de twee landen kunnen reizen. Een nieuw verdrag was nodig, omdat het bestaande verdrag met de Europese Unie na 31 december niet meer van toepassing is op de Britten. Na 2020 eindigt namelijk de overgangsfase na de brexit waarin het Verenigd Koninkrijk nog grotendeels aan Europese regels en verdragen is gebonden.
Lees verder