Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

Pas vrijdag eindresultaat? “We kunnen niet tellen wat we nog niet hebben”

HLN
Pas vrijdag eindresultaat? "We kunnen niet tellen wat we nog niet hebben"
De Amerikaanse verkiezingen blijven nog minstens een dag spannend. Het is momenteel wachten op de uitslagen van de laatste staten, en die komen naar verwachting pas morgen of later. Het gaat om stemmen die bepalend zullen zijn voor de einduitslag.
Lees verder

Wanneer kunnen we de einduitslag verwachten? Deze staten zijn nog aan het tellen
De Amerikaanse verkiezingen blijven nog minstens een dag spannend. Het is momenteel wachten op de uitslagen van de laatste staten, en die komen naar verwachting pas morgen of later. Het gaat om stemmen die bepalend zullen zijn voor de einduitslag.
Lees verder

INTERVIEW. Heeft het zin om nu te vermageren om corona beter de baas te kunnen? Topdokter Guy T'Sjoen legt uit hoeveel kilo's je best verliest
Op de afdelingen intensieve zorg van onze ziekenhuizen liggen vooral coronapatiënten die overgewicht hebben of obees zijn. Heeft het zin om nu nog te gaan diëten, in de hoop dat je minder ziek zou zijn? En hoeveel kilo's moet je dan precies verliezen? Professor Guy T'Sjoen, bekend door de VIER-televisieserie 'Topdokters', legt uit. "Nu gewicht verliezen is het enige dat je zélf kan doen om de kans te verkleinen dat je als Covid-19-patiënt op intensieve belandt."
Lees verder

Opgelet: vannacht kans op aanvriezende mist
Komende dagen ligt een hogedrukgebied boven onze streken en krijgen we vaak droog en rustig weer. 's Nachts kan het onder brede opklaringen fel afkoelen, met minima dicht bij het vriespunt. Door de zeer rustige condities kan er ook op uitgebreide schaal nevel en mist gevormd worden. "Donderdagochtend zal er vooral in Vlaanderen dichte mist ontstaan, met beperkte zichtbaarheden. Lokaal kan die mist ook aanvriezen, want de minima liggen dichtbij het vriespunt", aldus Samuel Helsen van weerdienst NoodweerBenelux.
Lees verder

Is het slecht om windjes in te houden? En word je écht sneller ziek van de kou? Experts doorprikken 11 gezondheidsmythes
Had oma gelijk toen ze zei dat je bij een verkoudheid een ui naast je bed moet leggen en kippensoep moet eten als je geveld bent door de griep? De Nederlandse huisarts Rutger Verhoeff en journalist Tijn Elferink leggen elf volkswijsheden over gezondheid op de rooster en lichten toe of ze inderdaad werken, en zo ja, hoe dan.
Lees verder

Volkswijsheden gecheckt: per dag laten we 28 windjes, is het slecht om ze in te houden?
Had oma gelijk toen ze zei dat je bij een verkoudheid een ui naast je bed moet leggen en kippensoep moet eten als je geveld bent door de griep? De Nederlandse huisarts Rutger Verhoeff en journalist Tijn Elferink leggen elf volkswijsheden over gezondheid op de rooster en lichten toe of ze inderdaad werken, en zo ja, hoe dan.
Lees verder

Wat met supplementen? Van welke ingrediënten ben je voldaan? 7 tips om vegan te eten
Miley Cyrus, Benedict Cumberbatch, Madonna, Beyoncé, Joaquin Phoenix, ... Het lijstje celebrities dat er een veganistisch dieet op nahoudt is niet min. Wil jij ook de switch maken? Omdat november de Try Vegan-maand is, vroegen we tips aan plant-based chef en auteur Julie Van den Kerchove. Wees gerust als het niet meteen van een leien dakje loopt: "Niet iedereen kan cold turkey de ommezwaai maken."
Lees verder

Thuiswerk blijkt minder geschikt voor mentaal zware taken
Telewerken is opnieuw de norm. Maar is dat wel goed? Het is een twijfelgeval: schakers die online spelen maken grotere fouten, en hetzelfde geldt voor online-werkers, blijkt uit een studie. Online werken moet daarom niet te gemakkelijk de norm worden. Economisch onderzoeker Dainis Zegners licht toe: "Voor mentaal zware taken lijkt de aanwezigheid van collega's belangrijk om scherp te blijven en in de juiste sfeer te raken."
Lees verder

Marc Brys topkandidaat bij Racing Genk: akkoord met OHL-coach lijkt in de maak
Marc Brys (58) is topkandidaat om Jess Thorup op te volgen bij Racing Genk. De coach van OHL was al vaker in beeld bij Racing Genk, nu lijkt een akkoord ook effectief in de maak.
Lees verder

Oudste rotsen van België beklad met graffiti: "Net na we de aankoop ervan bekendmaken terwijl die rotsen daar al miljoenen jaren zijn..."
Eén of meerdere vandalen hebben de oudste rotsen van België in Dworp beklad met slogans. Het bos met de rotsen werd onlangs aangekocht door de gemeente. De Franse opschriften zijn gericht tegen zowel moslims als nazi's. Schepen Eddy Deknopper (Lijst Burgemeester) laat weten dat de gemeente bij de politie aangifte zal doen. "Straf, die rotsen zijn daar al miljoenen jaren zonder problemen en nu we daar ruchtbaarheid aan geven worden ze gevandaliseerd", zucht hij.
Lees verder

Vanavond en morgen uitzonderlijk geen uitzending van 'Vandaag': Danira moet in quarantaine
Vandaag en morgen is er uitzonderlijk geen uitzending van 'Vandaag' op Eén. Presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis is afgelopen vrijdag in contact geweest met een Eén-collega die intussen positief getest is op COVID-19.
Lees verder

EU-ministers voorstander van Europees toezichthouder op witwassen
De Europese ministers van Financiën steunen het voorstel van de Europese Commissie voor een toezichthouder op Europees niveau tegen het witwassen van geld en terrorismefinanciering. Dat bleek woensdag uit hun bijeenkomst per videoconferentie.
Lees verder

De Croo: "We gaan ons maanden aan een stuk aan strenge maatregelen moeten houden"
"We zullen de coronamaatregelen in ons land maanden aan een stuk moeten aanhouden. Het zal strikter moeten dan tijdens de zomer, tot het moment dat er een vaccin is." Dat zei premier Alexander De Croo tijdens zijn bezoek aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst.
Lees verder

Beresterke Tim Wellens boekt op lastige aankomst tweede ritzege in Vuelta
Ritzege nummer twee voor Tim Wellens in de Vuelta. Onze 29-jarige landgenoot van Lotto-Soudal zat mee in de vroege vlucht en rekende in de oplopende finale koelbloedig af met zijn metgezellen. Michael Woods kwam nog stevig opzetten, maar een beresterke Wellens klaarde de klus. In het peloton geen verschuivingen: Primoz Roglic behoudt zijn rode trui.
Lees verder

Na Duiker nu ook Wolf 'ontmaskerd': Jan Schepens beweert dat hij meedoet aan 'The Masked Singer'
Gisteren beweerden zowel Giovanni Kemper, Stan Van Samang en Ian Thomas dat ze achter het masker van de Duiker in 'The Masked Singer' zitten. Vandaag duikt er een gelijkaardige video op van Jan Schepens.
Lees verder

"Verscherpt" toezicht op veiligheidssituatie in ons land na aanslag in Wenen
Na de aanslag in Wenen van maandag kijken de veiligheidsdiensten in ons land "verscherpt" toe op de veiligheidssituatie, en volgen ze die nationaal en internationaal op. Dat is vernomen bij het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), na een bijeenkomst van het Strategisch Comité en Coördinatiecomité voor inlichting en veiligheid.
Lees verder

Beruchte familie Appeltans haalt slag thuis: door administratieve fout mogen ze opnieuw koten bouwen
De beruchtste huisjesmelkers in Leuven krijgen toelating om panden in de Burgemeestersstraat te verbouwen tot een studentencomplex en drie eengezinswoningen. De stad Leuven had het liever anders gezien en weigerde in eerste instantie de vergunning, maar door een administratieve stommiteit krijgt de familie Appeltans nu toch het laatste woord.
Lees verder

Wellens na nieuwe zege in Vuelta: "Alles was perfect vandaag"
Een nieuwe krachttoer van Tim Wellens in de Vuelta. De renner van Lotto-Soudal hield Michael Woods knap af in Ourense. "Ik keek al lang uit naar deze rit."
Lees verder

Zinho Vanheusden met succes geopereerd aan kruisbanden
Zinho Vanheusden (21) kan starten met de revalidatie. De Standard-verdediger werd door dokter Koen Lagae om 14 uur succesvol geopereerd aan de kruisbanden van de rechterknie. De eenmalige Rode Duivel scheurde die afgelopen zondag af in de wedstrijd tegen Oostende. Hij zal tussen de zes en zeven maanden out zijn. Revalideren doet hij bij Move to Cure en Lieven Maesschalck.
Lees verder

Vlaams Artsensyndicaat start petitie tegen attestenoverlast: "Er moet één uniform attest komen"
Huisartsen worden overstelpt met vragen van patiënten om allerlei, vaak ongegronde, attesten in te vullen voor werkgevers, scholen, sportclubs en andere instanties. Het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) pakt uit met twee initiatieven: een petitie die artsen ondertekenen om de attestenoverlast in te dijken, gecombineerd met een sensibiliseringsactie die de aanvragers van attesten op andere ideeën moet brengen.
Lees verder