Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 november 2020

Panel doet aanbeveling: ‘hou de scholen open’

Panel doet aanbeveling: 'hou de scholen open'

Een divers panel bestaande uit onder meer ouders, leerkrachten, huisartsen en virologen raadt aan om de scholen open te houden tijdens de coronacrisis.

Lees verder

VRT weigert 12 miljoen euro te betalen aan Bart De Pauw

De VRT kreeg tot dit weekend de tijd om al dan niet in te gaan op de ingebrekestelling van Bart De Pauw. De televisiemaker vroeg een schadevergoeding van 12 miljoen euro voor de 'karaktermoord' die de VRT op hem zou hebben gepleegd.

Lees verder

Ook Kroaat Marcelo Brozovic test positief op coronavirus

De Kroatische middenvelder Marcelo Brozovic heeft daags voor de Nations League-wedstrijd in Solna tegen Zweden positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Kroatische voetbalbond vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

KOERSNIEUWS. Nederlander Tom-Jelte Slagter stopt met koersen en gaat tractors verkopen

Transferperiode in het wielrennen. En nog heel wat renners die zonder ploeg voor het seizoen 2021 zitten. In koersnieuws verzamelen wij elke dag de meest opvallende nieuwtjes uit de wielerwereld.

Lees verder

Parijs herdenkt slachtoffers Bataclan

In Parijs werden vrijdag de aanslagen herdacht die vijf jaar geleden 130 mensen het leven kostten. Verschillende mensen, waaronder ook een afvaardiging van Franse moslimleiders, kwamen bloemen leggen: "Wij willen aantonen dat niet de islam is." Op 13 november 2015 pleegden negen mannen een reeks aanvallen in de buurt van het Stade de France in Saint-Denis en op de terrassen van restaurants en cafés. Maar vooral in de concertzaal ­Bataclan werd een bloedbad aangericht. Imam van de Grote Moskee van Parijs Chems-eddine Hafiz benadrukt sinds de aanslag vijf jaar geleden, het islamgeweld is toegenomen: "De situatie is enkel maar verslechterd, de onthoofding van de leerkracht, de aanslag in Nice. Daarom zijn we vandaag hier, om te tonen dat we deze barbaarse daden veroordelen."

Lees verder

Iedereen moet vanaf morgen pluimvee afschermen of ophokken

Vanaf zondag 15 november moet iedereen die kippen of ander pluimvee houdt, die dieren ophokken of afschermen. Die regel gold al voor bedrijven, maar wordt nu ook ingevoerd voor particulieren.

Lees verder

Nacer Chadli schiet ex-club Standard financieel te hulp

Rode Duivel Nacer Chadli is één van de drie nieuwe aandeelhouders van Immobilière du Standard de Liège, het bedrijf van Standard-voorzitter Bruno Venanzi. Dat melden L'Echo en De Tijd.

Lees verder

Socialistische vakbond vraagt mondmaskers in lager onderwijs

De socialistische onderwijsvakbond is voorstander van een mondmaskerplicht in het lager onderwijs. De bond vreest dat zonder die verplichting het aantal besmettingen zal stijgen.

Lees verder

'Geef een beetje liefde': John Lewis lanceert kerstreclame met hartverwarmende boodschap

Winkelketen John Lewis staat bekend om zijn jaarlijkse ontroerende kerstreclames en ook in 2020 leveren ze eentje af. Die is dit jaar net iets anders dan anders. Het thema van dit jaar draait rond kleine, attente gebaren en is geïnspireerd door de golf van naastenliefde die opkwam door de coronacrisis: 'We wilden een boodschap naar buiten brengen over het helpen van anderen, zonder echt te refereren aan het coronavirus'

Lees verder

Maaseik staat zonder te spelen in achtste finales CEV Cup volley

Maaseik heeft zich zonder te spelen geplaatst voor de achtste finales van de CEV Cup volleybal. De heen- en de terugmatch in de zestiende finales tegen Chaumont konden niet doorgaan vanwege coronabesmettingen bij de Franse tegenstander.

Lees verder

AC Milan-coach Stefano Pioli test positief op coronavirus

AC Milan-coach Stefano Pioli (55) heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club van Alexis Saelemaekers zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Uitstekend nieuws: alle Rode Duivels testen negatief bij laatste coronatests

De Rode Duivels hebben zaterdag goed nieuws ontvangen. Bij de laatste coronatests testten alle spelers opnieuw negatief. Dat bevestigde Stefan Van Loock, de woordvoerder van de Duivels, aan Belga. Bondscoach Roberto Martinez kan zo zondagavond (om 20u45) voor het cruciale duel in de Nations League tegen Engeland op zijn volledige kern rekenen.

Lees verder

Een grijze Trump toont zich voor de eerste keer onzeker: 'Wie weet welke regering er komt'

Tijdens een toespraak over het coronavirus leek Donald Trump voor het eerst te twijfelen aan zijn tweede termijn in het Witte Huis. 'Wie weet welke regering het zal zijn. Tijd zal het uitwijzen, neem ik aan.'

Lees verder

Ziekenhuispersoneel krijgt aanmoedigingspremie van 985 euro

De federale regering kent nog dit jaar een uitzonderlijke aanmoedigingspremie van 985 euro toe voor het ziekenhuispersoneel. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bekendgemaakt.

Lees verder

'Er komt een website over migratie, tegen fake news'

Sammy Mahdi (CD&V), staatssecretaris Asiel en Migratie, wil een website lanceren waarop informatie komt over mensen die asiel aanvragen in ons land.

Lees verder

Live | Volg hier de intrede van Sinterklaas in Antwerpen

De hoogdag voor duizenden kinderen heeft een flinke knauw gekregen. De intrede van de Sint in Antwerpen moet door de coronamaatregelen noodgedwongen plaatsvinden zonder publiek. Desondanks is er net als elk jaar een uitzending van de komst van Sinterklaas en zijn pieten, zodat iedereen thuis het hele gebeuren kan volgen.

Lees verder

Erik Hamrén stapt op als bondscoach van IJsland na dramatische play-offwedstrijd

Erik Hamrén stapt op als bondscoach van IJsland, dat zich donderdag niet wist te plaatsen voor het EK van volgend jaar. De IJslanders verloren het beslissende play-offduel in Boedapest met 2-1 van Hongarije, twee minuten voor het einde stonden ze nog 0-1 voor. Hamrén zal IJsland wel nog coachen tegen Denemarken (zondag in Kopenhagen) en Engeland (18/11 in Londen), twee duels in de Nations League-groep van de Rode Duivels.

Lees verder

Bart De Wever herkozen als voorzitter van N-VA

Bart De Wever is officieel herkozen als voorzitter van de N-VA. Hij was de enige kandidaat en haalde 96,8% van de stemmen.

Lees verder

Alweer Nederland boven in Ethias Cross in Leuven: wereldkampioene Alvarado snelt naar winst, voor vier landgenotes

Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) heeft zaterdag de Ethias Cross in Leuven op haar naam geschreven. De 22-jarige Nederlandse wereldkampioene haalde het na een sprint met twee van haar landgenote Denise Betsema. Met Lucinda Brand als derde kleurde het podium opnieuw oranje. Beste Belgische was Laura Verdonschot met een 10e plaats.

Lees verder

Tyfoon Vamco zorgt voor 'oceaan van modder' in de Filipijnen

Tyfoon Vamco gaat lelijk tekeer in de Filipijnen. Er vielen al zeker 53 doden, nog 22 anderen zijn vermist. Meer dan een miljoen mensen zitten zonder stroom en honderdduizenden gezinnen staan op straat. De tyfoon raasde ook over hoofdstad Manila, waar velen wachten op hulp en bijstand.

Lees verder

Luca Brecel plaatst zich na vlotte zege voor hoofdtabel German Masters snooker

Luca Brecel (WS 32) heeft zich dankzij een 5-2 overwinning tegen de Engelsman Andrew Higginson (WS 54) geplaatst voor de hoofdtabel van het German Masters snookertoernooi (400.000 pond/444.000 euro), waarvan de voorronden plaatsvonden in het Engelse Milton Keynes.

Lees verder

Willebroek voert strengere avondklok en samenscholingsverbod in na overlast

De gemeente Willebroek vaardigt een politieverordening uit waarbij tot 13 december in het centrum van de gemeente onder meer een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen en een avondklok vanaf 22 uur geldt. De maatregel komt er na herhaaldelijke overlast door jongeren, waarbij eerder deze week zelfs burgemeester Eddy Bevers (N-VA) werd belaagd.

Lees verder

Huisbezoeken blijven verboden: 'Onbegrijpelijk dat hoogdringendheid niet wordt erkend'

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele begrijpt niet dat de Raad van State oordeelde dat er geen sprake is van hoogdringendheid bij de zaak die de immosector aangespannen heeft tegen het verbod op plaatsbezoeken. Dat is 'onbegrijpelijk en tart alle verbeelding', aldus de minister. Huisbezoeken kunnen voor heel wat mensen noodzakelijk zijn omdat ze snel moeten verhuizen, klinkt het.

Lees verder

Duizenden Trump-aanhangers op straat in 'Million MAGA March'

In Washington zijn duizenden Trump-aanhangers op straat gekomen om te protesteren tegen de verkiezingsuitslag. President Trump reed voorbij en zwaaide naar de betogende fans.

Lees verder

Kevin De Bruyne over de Nations League: "De eindronde is nog ver weg, ik weet zelfs niet wanneer die gespeeld wordt"

Kevin De Bruyne heeft het moeilijk om al veel over de Nations League te vertellen. De 29-jarige middenvelder vindt het allemaal nog wat veraf.

Lees verder

Vader van Sabine Dardenne dood aangetroffen

Guy Dardenne, de vader van Sabine Dardenne is dood aangetroffen in zijn woning. Dat melden de kranten van Sudpresse.

Lees verder

Een zondag om binnen te blijven: regen en wind

Het wordt een gure zondag. Een regenzone trekt over het hele land en ook 's avond doorkruist een buienlijn snel onze streken. Er waait een vrij krachtige wind, plaatselijk tot 90 km/uur.

Lees verder