Doorgaan naar hoofdcontent

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven dalen

HLN
OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven dalen
De coronacijfers in ons land blijven dalen. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen ging in de week van 13 tot 19 november met ruim een kwart omlaag en het aantal ziekenhuisopnames met een derde. Ook de sterftecijfers gaan naar beneden, maar minder snel: met bijna 15 procent. Dat blijkt vandaag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Wat kan Club in Dortmund? Marc Degryse en Stephan Keygnaert in derde aflevering van onze podcast 'Top of the League' (18u)
In de derde aflevering van 'Top of the League', de splinternieuwe podcast van HLN.be en VTM Nieuws, ontvangt Maarten Breckx analist Marc Degryse en Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws. Hoe leeft Club Brugge na de nipte zege tegen KV Kortrijk naar de Champions League-verplaatsing dinsdagavond in Dortmund toe? De staat van RSC Anderlecht, dat onderuit ging in Beerschot en een zielloze indruk naliet? Het Genkse debuut van John van den Brom? Vragen die vanavond om 18u ongetwijfeld een antwoord krijgen, terwijl ook voetbaljournalist Jarno Bertho de aanwezigen trakteert op enkele opvallende weetjes en statistieken.
Lees verder

Greet De Keyser in de VS. "Bidens presidentschap zal altijd belast blijven met de twijfel bij tientallen miljoenen Amerikanen"
Laten we duidelijk zijn: Joe Biden, de presidentskandidaat van de Democraten, heeft 306 kiesmannen en is daarmee president-elect. Je zou kunnen zeggen dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. En toch zeg ik dat er in dit verdomde jaar 2020 géén winnaar is van de Amerikaanse verkiezingen. Nooit voorheen heb ik zo'n grote twijfel gezien bij héél veel Amerikanen over het democratische systeem hier.
Lees verder

"Doe mij maar een partner met autisme, die snapt me tenminste": Damon gaat met hulp van Ruth Beeckmans en Karen Damen op zoek naar liefde
Zelf hebben ze de liefde van hun leven al gevonden, maar vanaf vanavond openen Ruth Beeckmans (38) en Karen Damen (46) de deuren van hun tijdelijke datingbureau 'Cupido Ofzo'. Hun missie? Mensen zoals Damon, die een beperking heeft, aan een relatie helpen. "Mijn autisme maakt alles veel moeilijker. De meeste vrouwen begrijpen dat niet."
Lees verder

Kogelstootster, burlesque-danseres en kraslot in 'First Dates'
Danira Boukhriss heeft definitief de deuren van talkshow 'Vandaag' gesloten, hoog tijd dus dat het 'First Dates'-restaurant opnieuw de deuren opent. Vrijgezellen uit heel Vlaanderen mogen weer hun kans wagen in de zoektocht naar ware liefde tijdens een coronaproof en romantisch etentje. Slaan de eerste vonken over in liefdesvuur of loopt het met een sisser af?
Lees verder

Martine Tanghe blaast 65 kaarsjes uit
Vorige maand, op 22 oktober, mocht VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten 65 kaarsjes uitblazen. Vandaag is het de beurt aan zijn VRT-collega Martine Tanghe. En terwijl Dany vooralsnog de weekends aan elkaar blijft praten, stopt het officiële VRT-contract van Martine volgende week maandag. Daarmee komt een einde aan een carrière van ruim 40 jaar.
Lees verder

Mooi herfstweer op komst: eerst nog wat lichte regen maar daarna brede opklaringen
Er valt deze ochtend over het zuidelijk deel van het land nog lichte regen of motregen bij tussenpozen. Overal is er kans op nevel of enkele mistbanken. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Van den Bergh wint thriller voor plaats in halve finale Grand Slam of Darts: "Ben blijven vechten"
Dimitri Van den Bergh (PDC 11) heeft zich geplaatst voor de halve finales op het Grand Slam of Dartstoernooi (PDC/616.000 euro) in het Engelse Coventry. In de kwartfinales versloeg hij de Engelsman Nathan Aspinall (PDC 6) met 16-15.
Lees verder

"Ik wil Diana niet spelen, ik wil haar zíjn": Kristen Stewart vertolkt betreurde prinses in biopic 'Spencer'
Er was een tijd waarin actrice Kristen Stewart (30) met geen woord over haar privéleven repte, ook al wist de hele wereld dat ze samen was met 'Twilight'-tegenspeler Robert Pattinson (34). Nu, tien jaar later, is de actrice openlijk gay, klaar om haar liefdesgeluk van de daken te schreeuwen en nog meer om prinses Diana te vertolken in 'Spencer'.
Lees verder

INTERVIEW. "Ik wil Diana niet spelen, ik wil haar zíjn": Kristen Stewart vertolkt betreurde prinses in biopic 'Spencer'
Er was een tijd waarin actrice Kristen Stewart (30) met geen woord over haar privéleven repte, ook al wist de hele wereld dat ze samen was met 'Twilight'-tegenspeler Robert Pattinson (34). Nu, tien jaar later, is de actrice openlijk gay, klaar om haar liefdesgeluk van de daken te schreeuwen en nog meer om prinses Diana te vertolken in 'Spencer'.
Lees verder

De kop is er eíndelijk af: Jonathan David scoort na 14 duels zijn eerste goal voor Lille
Jonathan David heeft zondag in zijn veertiende officiële duel voor Lille eindelijk zijn eerste goal gemaakt. De twintigjarige Canadees, die afgelopen zomer voor zo'n 32 miljoen euro de overstap maakte van bij AA Gent, scoorde in de slotminuut het vierde doelpunt in de 4-0 zege van de Noord-Fransen tegen Lorient.
Lees verder

Loper die hondje Dribbel doodstak verdedigt zich, baasje vindt reactie "misplaatst" en "onwaar"
De 43-jarige jogger uit Lokeren die afgelopen weekend werd opgepakt omdat hij hondje Dribbel doodstak, heeft via zijn advocate gereageerd. "De hond kwam niet kwispelend achter hem aan, maar dreigend", zegt advocate Annelies Maes.
Lees verder

De interlands als momentopname: bij Leicester zien ze een andere regisseur in Tielemans
Beetje beter opletten. Bij Leicester City vroeg zich iemand af of er ergens vertraging op de lijn zit. De patron van 23 die België plots ontdekte in Youri Tielemans na glansprestaties tegen Engeland en Denemarken, horen en zien zij er al meer dan een jaar ontbolsteren. Interlands als momentopname: bij Leicester vult hij zijn rol anders in.
Lees verder

Vermist in Kielse Bermudadriehoek: Peter Zulj, Percy Tau, Albert Sambi Lokonga en Michel Vlap
Vermist: Peter Zulj, Percy Tau, Albert Sambi Lokonga en Michel Vlap. Het viertal werd voor het laatst gezien in de 'Bermudadriehoek' van het Kiel. Tom Pietermaat, Ryan Sanusi en Ismaël Coulibaly vormden tegen Anderlecht een nauwelijks te manoeuvreren middenveld. "We vonden een heel goed evenwicht."
Lees verder

Dina Tersago waagt zich voor 'Ze Zeggen Dat' aan een carrière als stand-up comédienne
Dina Tersago en Andy Peelman smijten zich in 'Ze Zeggen Dat' weer helemaal om enkele volkswijsheden te ontkrachten of net te bevestigen. Zo onderzoeken ze deze week onder meer of mensen kuddedieren zijn, en of je meer vet verbrandt als je sport voor het ontbijt.
Lees verder

Oei, oei, Antwerp? Neen, onze watcher doet niet aan scorebordjournalistiek: "Dit komt wel goed"
Twee op negen tegen Anderlecht, Standard en Oostende. En tussendoor Europees verlies tegen LASK Linz. Oei, oei, Antwerp? Nee. Doen we niet aan mee. Antwerp vinkt immers élk aspect van topvoetbal af. Behalve het belangrijkste. Maar dat komt wel.
Lees verder

De talisman van Atlético: als Carrasco aan het kanon staat, winnen de troepen van Simeone
Zijn donder en zijn bliksem. Yannick Carrasco (27) is de talisman van Atlético: tussen de grillen door een garantie op winst. 'El Talismán', zoals zaterdag tegen FC Barcelona. De statistieken heeft Carrasco alvast aan zijn kant.
Lees verder

Kompany was "kwaad en verveeld" en dat mocht zijn vestiaire weten: "Er is een pák werk als je deze match bekijkt"
Een primeur. Voor het eerst was Vincent Kompany streng voor zijn team - ook in de kleedkamer. "Ik heb op de man gespeeld."
Lees verder

Taylor Swift artiest van het jaar bij AMA's
Tijdens de uitreiking van de American Music Awards is Taylor Swift (30) zondagavond uitgeroepen tot artiest van het jaar. Ze versloeg daarmee Justin Bieber, Post Malone, Roddy Ricch en The Weeknd.
Lees verder

"Harvey Weinstein wordt continu gefilmd"
Filmproducent Harvey Weinstein (68) heeft tegenwoordig continu camera's op zich gericht. In de gevangenis in de staat New York waar hij zijn straf uitzit, wordt hij non-stop gevolgd door een cipier die een bodycam of losse camera draagt. Dat weet TMZ te melden.
Lees verder