Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: winkels weer open, twee gasten voor singles op kerst

HLN
OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: winkels weer open, twee gasten voor singles op kerst
Het Overlegcomité heeft zich vandaag opnieuw gebogen over de coronamaatregelen. Tijdens een persconferentie deelde premier Alexander De Croo (Open Vld) vanavond mee dat de winkels onder strenge voorwaarden vanaf dinsdag weer open mogen. Niet-essentiële reizen blijven afgeraden. Een overzicht:
Lees verder

Degryse blij met terugkeer 'maatje' Nilis bij Anderlecht, ook al is het voorlopig 'op proef': "Het perfecte huwelijk"
"Het perfecte huwelijk", vindt Marc Degryse het. Luc Nilis (53) start maandag als spits- en techniektrainer bij Anderlecht. Het gaat voorlopig wel om een 'stage'.
Lees verder

The Cure aan de top van New Wave 100 op radiozender Willy
Radiozender Willy stond op Black Friday volledig in het teken van new wave. Stijn Meuris en Annelies Orye presenteerden zelfs een volledige top 100 rond het genre. Aan de top prijkte niet geheel onverwacht The Cure met 'A Forest'.
Lees verder

ONZE OPINIE. En wat als we de restaurants nu ook eens onder strenge voorwaarden opnieuw probeerden te openen?
Natuurlijk konden premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister Frank Vandenbroucke (sp.a) vanavond geen grote versoepelingen aankondigen. De cijfers kleuren nog allemaal rood en niemand wil ze nog eens zien stijgen. Maar als we strenge maatregelen voor scholen en winkels kunnen invoeren en handhaven, zonder dat het aantal zieke mensen toeneemt, dan moet het ons ook lukken om tegen begin januari de restaurants opnieuw te kunnen openen, toch? Zonder dat je daarom met tien aan tafel moet kunnen en de cafés hun tapkraan moeten laten lopen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker.
Lees verder

Cher bezoekt "eenzaamste olifant ter wereld" die dankzij haar hulp nieuwe thuis krijgt
Cher (74) heeft Imran Khan (68), de eerste minister van Pakistan, persoonlijk bedankt omdat "de eenzaamste olifant ter wereld" Kaavan een nieuwe thuis krijgt. Dankzij de hulp van de popster verhuist het dier komend weekend naar Cambodja.
Lees verder

Experts reageren opgelucht: "Blij dat men naar de wetenschap heeft geluisterd"
Het Overlegcomité heeft vandaag nieuwe beslissingen genomen over de coronamaatregelen. De winkels mogen vanaf dinsdag weer open, maar in feite wordt er niet versoepeld. Experts reageren tevreden. "Als we deze maatregelen vergelijken met de maatregelen in het buitenland, getuigt dit van gezond verstand en politieke moed", zo zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UA) in een eerste reactie bij VTM Nieuws.
Lees verder

Oude bekende stelt zich kandidaat voor voorzitterschap Barça
Een van de acht kandidaten voor het voorzitterschap van FC Barcelona is een oude bekende: Joan Laporta. Dat maakte Lluis Carrasco, zijn campagneleider, vandaag bekend.
Lees verder

Dodelijke schietpartij in Molenbeek: man (38) ter plaatse overleden
In Sint-Jans-Molenbeek heeft zich vanavond een dodelijke schietpartij afgespeeld waarbij één persoon om het leven is gekomen.
Lees verder

Incidentrijke tweede oefensessie in Bahrein: verdwaalde hond op circuit, zware crash voor ploegmaat Verstappen
Lewis Hamilton (Mercedes), deze ochtend al de snelste in de eerste sessie, zette in de namiddag ook de snelste tijd neer in de tweede vrije oefensessie voor de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein.
Lees verder

Wanneer kan er dan wél versoepeld worden? "Mogelijk vanaf midden januari"
Vandaag kondigde het Overlegcomité geen versoepelingen aan. Daarvoor is het nog te vroeg, klonk het eerder al bij veel experts. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beaamt dat. Hij heeft het over "een storm" die momenteel nog boven ons hoofd hangt, maar geeft met richtcijfers wel perspectief op wanneer die storm kan overwaaien. Volgens premier Alexander De Croo zou er bovendien midden januari mogelijkheid zijn om te versoepelen.
Lees verder

Wanneer kan er dan wél versoepeld worden? Dit zijn de richtcijfers
Vandaag kondigde het Overlegcomité geen versoepelingen aan. Daarvoor is het nog te vroeg, klonk het eerder al bij veel experts. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beaamt dat. Hij heeft het over "een storm" die momenteel nog boven ons hoofd hangt, maar geeft wel perspectief op wanneer die storm kan overwaaien.
Lees verder

Wat zijn regels op oudejaarsavond? En mag ik buiten afspreken rond vuurkorf? Lees hier antwoorden op meest gestelde vragen
Het Overlegcomité heeft de coronamaatregelen in ons land aangepast. Toch zijn er nog flink wat vragen, zo blijkt uit onze oproep bij HLN. Hoe zijn de regels nu eigenlijk op Oudejaarsavond? Mag je buiten afspreken rond een vuurkorf? En mogen kappers ook open gaan? Lees hier alle antwoorden.
Lees verder

Wat zijn de regels op oudejaarsavond? En mag ik buiten afspreken rond een vuurkorf? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen
Het Overlegcomité heeft de coronamaatregelen in ons land aangepast. Toch zijn er nog flink wat vragen, zo blijkt uit onze oproep bij HLN. Hoe zijn de regels nu eigenlijk op Oudejaarsavond? Mag je buiten afspreken rond een vuurkorf? En mogen kappers ook open gaan? Lees hier alle antwoorden. Het stuk wordt regelmatig aangevuld.
Lees verder

Ozzy Osbourne blikt terug op realityshow: "Het was niet leuk en de kinderen zaten onder de drugs"
Ozzy Osbourne blikt in het tijdschrift GQ terug op het succes van z'n realityserie 'The Osbournes' begin jaren 2000. "Je kon onze populariteit vergelijken met de 'Beatlemania'. Ik werd achtervolgd tot in de toiletten van de McDonald's. Waanzin."
Lees verder

Opluchting en bedenkingen omtrent heropening winkels
De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka is tevreden dat de niet-essentiële winkels weer open kunnen. Dat zal de economische schade beperken. Voor de sectoren en bedrijven die gesloten blijven of nauwelijks activiteit hebben, moeten de steunmaatregelen voldoende verlengd en versterkt worden om faillissementen en jobverlies te beperken, luidt het. Dat zeggen ook Unizo en het Nationaal Syndicaat van Zelfstandigen (NSZ). Zij betreuren echter dat klanten alleen moeten gaan winkelen. NSZ waarschuwt voor grenstoerisme nu mensen met contactberoepen nog steeds niet aan de slag mogen.
Lees verder

LIVE. Prevljak schiet Eupen op voorsprong, Charleroi moet aan de bak
• Aftrap: 20u45 • Am Kehrweg • Eupen is 13de met 13 punten • Charleroi is na vier op vijftien nog altijd vierde met 23 punten
Lees verder

Al ruim 130.000 personen kregen proces-verbaal voor inbreuken op coronamaatregelen
Sinds het begin van de coronamaatregelen in maart en tot 22 november hebben de politiediensten al tegen 131.400 personen een proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op de coronamaatregelen. Dat meldt de steundienst van het Openbaar Ministerie vrijdagavond. Het gaat om 116.568 verdachten betrokken in correctionele dossiers, volwassenen dus, 14.138 minderjarigen betrokken in jeugddossiers, en 694 verdachten betrokken in dossiers bij de arbeidsauditoraten.
Lees verder

"Zac Efron breekt met vriendin na relatie van vijf maanden"
Zac Efron (33) zou opnieuw vrijgezel zijn. Ingewijden vertellen in The Sun dat de acteur en model Vanessa Valladares (25) na een relatie van vijf maanden uit elkaar zijn.
Lees verder

"Anders was club in januari failliet": Barcelona heeft principeakkoord met Messi en co over forse loonsverlaging
Barcelona heeft met zijn spelers een principeakkoord bereikt over een totale loonsverlaging van 122 miljoen euro. Dat deelde de Catalaanse club mee. Daarnaast worden variabele vergoedingen, goed voor 50 miljoen euro, gespreid over een periode van drie jaar.
Lees verder

LIVE. Penneteau in de fout: Charleroi moet dubbele achterstand wegwerken
• Aftrap: 20u45 • Am Kehrweg • Eupen is 13de met 13 punten • Charleroi is na vier op vijftien nog altijd vierde met 23 punten
Lees verder