Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 november 2020

Orthodoxe joden verstoppen tot half miljoen dollar drugsgeld in traditionele kledij: straffen tot 5 jaar cel

HLN
Orthodoxe joden verstoppen tot half miljoen dollar drugsgeld in traditionele kledij: straffen tot 5 jaar cel
Een groep van 44 verdachten, vooral uit de orthodoxe joodse gemeenschap, is veroordeeld voor het witwassen van misdaadgeld. Hierdoor vloeide het criminele geld terug naar Zuid-Amerikaanse drugkartels. De hoofdverdachten zijn spoorloos. De meeste Antwerpse verdachten krijgen 20 maanden celstraf, voor de helft met uitstel. Eén van hen is oud-speurder Willy Van Mechelen die 325.000 euro verstopt had in zijn auto.
Lees verder

Rusland dringt aan op hervormingen in Wit-Rusland
De Russische minister van Buitenlandse Zaken drong er donderdag bij de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko op aan de overeenkomsten met het Kremlin na te komen en door te gaan met grondwetshervormingen. Dit om een ​​politieke crisis na maanden van protesten te bezweren.
Lees verder

Farmabedrijven krijgen boete van 60,5 miljoen euro omdat ze alternatief voor slaapmedicijn uit de markt hielden
De farmabedrijven Teva en Cephalon hebben van de Europese Commissie een boete van samen 60,5 miljoen euro gekregen omdat ze een generisch alternatief voor een gepatenteerd slaapmedicijn jarenlang uit de markt hielden. Op die manier werd de prijs van modafinil -beter bekend onder de merknaam Provigil- kunstmatig hoog gehouden.
Lees verder

N-VA vraagt hoorzitting over bpost: "Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen"
Volgens N-VA-Kamerlid Michael Freilich heeft Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost, op 4 november verschillende keren tegen analisten gezegd dat er geen nieuwe piek in het aantal pakjes zat aan te komen. Nochtans was de nieuwe lockdown toen al in voege gegaan. Freilich vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Van Avermaet geen lessen lijkt te hebben getrokken uit de eerste lockdown, en dat de grote baas van de post een piek zelfs in deze eindejaarsperiode niet zag aankomen. N-VA vraagt een hoorzitting in het parlement.
Lees verder

LIVE. Mbokani start op de bank bij Antwerp, verder de verwachte namen in basiself voor cruciaal duel in Linz
• Stadion der Stadt Linz (18u55)
Lees verder

Partnergeweld, wanhoopsdaden, eenzame ouderen: miserie door corona overspoelt Aalsters ziekenhuis
Hoe is het gesteld op de spoeddienst van een kliniek in een provinciestad als Aalst? We vroegen het aan Ignace Demeyer (62), spoedarts in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis daar. "Het partnergeweld neemt hand over hand toe en dat is zeker toe te schrijven aan de coronacrisis. Dat en de schrijnende vereenzaming van ouderen die woonzorgcentra naar ons sturen, vallen ons zwaar." En gesloten cafédeuren, wat brengen die teweeg in de carnavalsstad?
Lees verder

Polen en Hongarije buigen niet voor druk Europese Unie
Polen en Hongarije buigen niet voor de druk van de rest van de Europese Unie in het conflict over financiële steun en het naleven van democratische regels. Het koppelen van subsidies aan de rechtstaat is een slechte oplossing met het risico dat de unie in de toekomst uiteenvalt, zei de Poolse premier Morawiecki op bezoek bij zijn Hongaarse bondgenoot Orbán.
Lees verder

KOERS KORT. Arthur Vichot hangt fiets aan de haak
Arthur Vichot maakte donderdag, op zijn 32e verjaardag, bekend dat hij de fiets aan de haak hangt. De Franse renner kreeg geen nieuw contract bij B&B Hotels - Vital Concept en besliste daarop zijn carrière te beëindigen.
Lees verder

1 Belg op 4 is chronisch ziek, en de verzorging kost steeds meer geld
Een kwart van de bevolking heeft een chronische aandoening, maar hun verzorging is wel goed voor 70 procent van de totale gezondheidsuitgaven. Dat blijkt uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.
Lees verder

Virologen krijgen opnieuw meer invloed op het coronabeleid
Nu adviesorgaan Celeval wordt opgedoekt, krijgen virologen opnieuw meer zeggenschap over het coronabeleid. Hun eerste wapenfeit: de toelating om sneltests te gebruiken in ziekenhuizen, triageposten en scholen.
Lees verder

"Veel bekender dan Tom Waes": waarom Philippe Geubels razend populair is bij onze noorderburen
Philippe Geubels (39) die in 'Geubels En De Hollanders' lacht met onze noorderburen, dat is niet alleen bij ons een succes, maar ook bij de Nederlanders zélf. "Hij behoort tot de top van de comedians, en qua bekendheid bij ons vergelijkbaar met Goedele Liekens", klinkt het onder de bekende Nederlanders die wij spreken. Maar hoe heeft Geubels dat voor elkaar gekregen? "Er was een gat in de markt en hij is erin gesprongen."
Lees verder

Barack Obama ziet het groots: "Drake mag mij spelen in een film"
Als er ooit een film komt over het leven van Barack Obama (59), dan mag rapper Drake (34) de hoofdrol spelen. Dat vertelde de oud-president in een aflevering van 'Complex's 360 With Speedy Morman'.
Lees verder

LIVE. Odjidja op de bank bij puntloos AA Gent, opdracht is duidelijk: "Winnen met twee goals verschil"
• Ghelamco Arena (18u55) • Ref: Filip Glova (SLOV) • Buffalo's, nog puntenloos, verloren heenmatch met 2-1 • De Decker mist wellicht Yaremchuk, Kleindienst én Depoitre
Lees verder

ASSISEN. Openbaar ministerie vordert 25 jaar cel voor Alinda (47) na dubbele moord op bejaarde familieleden 29 jaar geleden
De volksjury heeft Alinda Van der Cruysen (47) schuldig verklaard aan de dubbele moord op twee bejaarde familieleden 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse achternicht van het koppel riskeert nu levenslang. De jury is ondertussen in beraad over de strafmaat. Het openbaar ministerie vindt 25 jaar een gepaste straf.
Lees verder

Black Friday must-haves: 5 heerlijke hebbedingen voor je interieur met korting (en lokaal!) geshopt
Of het nu een vroeg kerstcadeautje is, of gewoon iets voor jezelf: de beste koopjes doe je nu, tijdens de week van Black Friday. Redactrice Stéphanie ging op jacht naar prachtige interieurstukken en selecteerde 5 items waarmee je niet alleen je portefeuille (want fikse korting) maar ook de economie een dienst bewijst (want op en top Belgisch). Shoppen maar!
Lees verder

ASSISEN. Volksjury acht Alinda (47) schuldig aan moord op twee bejaarde familieleden 29 jaar geleden: "Haar alibi kon niet overtuigen"
De volksjury heeft Alinda Van der Cruysen (47) schuldig verklaard aan de dubbele moord op twee bejaarde familieleden 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse achternicht van het koppel riskeert nu levenslang.
Lees verder

CEO Wouter Torfs: "Ik hoop dat winkels open mogen. Maar gezondheid primeert op economie"
Mogen de winkels weer open of niet? Wat het overlegcomité vrijdag ook beslist, Wouter Torfs zal er zich bij neerleggen. "Het is aan de overheid om in alle wijsheid een keuze te maken. Ik hoop dat ze zich goed laten informeren door de experts."
Lees verder

Oostenrijks dorp Fucking verandert van naam
Het wereldberoemde Oostenrijkse dorpje Fucking krijgt vanaf 1 januari een nieuwe naam. De inwoners waren het zat dat hun plaatsnaamborden steeds werden gestolen. Voortaan zal het gehucht gekend staan als Fugging.
Lees verder

Ex-bondscoach van Argentinië mag niet weten dat Maradona dood is: "Dit kan hij niet aan"
De voormalige Argentijnse bondscoach Carlos Bilardo (82) mag niet weten dat Diego Maradona woensdag is overleden. Zijn familie acht de gezondheidstoestand van Bilardo te fragiel om het trieste nieuws te verwerken.
Lees verder

Luxe aardappelen en een bom bij Pizza Hut: hoe de aanslag van Iraans-Belgisch koppel verijdeld werd
Een onopvallend koppel uit Wilrijk wordt op 30 juni 2018 op de snelweg achtervolgd en klemgereden door de speciale eenheden. Wat het Iraans-Belgisch koppel in de auto niet weet, is dat de veiligheidsdiensten hen al een tijd volgen. Ze zijn op de hoogte van hun gesprekken met een Iraanse diplomaat en de plannen om een aanslag te plegen. Hoe het van "luxe aardappelen" tot een bom ging.
Lees verder