Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Onzekerheid rond toernooien in aanloop naar Australian Open

HLN
Onzekerheid rond toernooien in aanloop naar Australian Open
De Australische toernooien waar de tennissers zich voorbereiden op de komende Australian Open (18-31 januari 2021) verhuizen naar de Australische deelstaat Victoria, maakte de Australische tennisbond bekend. Zo wil Tennis Australia er gezien de coronacrisis voor zorgen dat de spelers kunnen deelnemen aan het eerste grandslamtoernooi van het seizoen in Melbourne. De eerste minister van Victoria, Daniel Andrews, ontkende echter snel dat deze beslissing al is goedgekeurd.
Lees verder

Van Ranst: "Er begint zicht te komen op volgorde waarin gevaccineerd zal worden"
Er begint zicht te komen op de volgorde waarin het coronavaccin toegediend zal worden eenmaal het voorhanden is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst. Over hoe die volgorde er precies zal uitzien, wil hij echter nog niet veel zeggen. "Dat zou bijzonder onverstandig zijn. Het is ook afhankelijk van de karakteristieken van het vaccin", reageert hij bij HLN LIVE.
Lees verder

Koen De Poorter verkiest de vroege uren van de dag, ook op nieuwjaarsochtend: "Een nieuw jaar beginnen tussen de koeien in de mist: zalig"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Koen De Poorter van comedycollectief Neveneffecten en 'De Ideale Wereld'.
Lees verder

Wát een curve: knapste goal van de avond in de Nations League viel meteen na aftrap in Albanië
De Nations League, dat is ook Albanië - Kazachstan. In groep 4 van de C-divisie, het allerlaagste niveau, zal het voor de Kazakken een verre droom blijven op te klimmen. Of om zich via de Nations League ooit te kwalificeren voor het EK. Na 3-1-verlies in Albanië staan ze op de vierde en laatste plaats met 4 op 15. Maar ze zorgden gisteravond wel voor dé goal van de avond in de Nations League. Bij de aftrap na de Albanese 2-0 in minuut 24, zag Aibol Abiken de doelman ver voor zijn lijn staan en besloot hij om meteen zijn kans te gaan. Een heerlijke poging met het juiste effect: de Albanese doelman Berisha, door Atalanta uitgeleend aan SPAL, kwam niet eens in de buurt om nog te kunnen redden.
Lees verder

Noorwegen stuurt nieuwe selectie naar Nations League-duel in Oostenrijk
Corona zorgt voor een vreemde ontknoping van groep 1 in Nations League B. Wegens een positief geval kreeg de Noorse ploeg van haar overheid een quarantaine opgelegd, waardoor ze gisteren niet in Roemenië kon aantreden. Voor de match van woensdag stelt de Noorse voetbalbond zelfs een nieuwe selectie samen.
Lees verder

Courcelles verplicht als eerste gemeente mondmaskers op de basisschool, niet alle ouders opgezet met maatregel
Het Henegouwse Courcelles verplicht als eerste gemeente van het land mondmaskers op de basisscholen. Niet alle ouders zijn opgezet met de maatregel, kon RTL Info vaststellen aan de schoolpoort.
Lees verder

Mayweather keert in 2021 in Japan terug in de ring: "Ik zal er opnieuw staan"
De 43-jarige Floyd Mayweather, die in 2017 de bokshandschoenen aan de haak hing, zal op 28 februari 2021 in Tokio terugkeren naar de ring. Dat hebben de organisatoren van het evenement 'Mega 2021' bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk wie zijn tegenstander wordt.
Lees verder

Vlaamse regering verdubbelt premie voor hoogrendementsglas
Wist je dat hoogrendementsglas tot drie keer beter isoleert dan gewoon dubbel glas? Door je beglazing te vervangen, bespaar je dus flink op je stookkosten én verhoog je je wooncomfort. Bouwsite Livios meldt bovendien dat de Vlaamse regering je vanaf 1 januari 2021 ook aanmoedigt met een hogere premie.
Lees verder

Geeft staand werken energie? Inspanningsfysioloog: "Naast je bloedsomloop krijgt ook je metabolisme een boost"
Te veel en te lang zittend werk doen is ongezond. Is staand werken dan een oplossing? En kost het niet te veel energie? "Integendeel, het maakt net energieker én slanker", zegt Bert Op 't Eijnde, inspanningsfysioloog en professor aan de UHasselt.
Lees verder

Nog enkel glas? Goed nieuws: premie voor hoogrendementsglas verdubbelt in 2021
Wist je dat hoogrendementsglas tot drie keer beter isoleert dan gewoon dubbel glas? Door je beglazing te vervangen, bespaar je dus flink op je stookkosten én verhoog je je wooncomfort. Bouwsite Livios meldt bovendien dat de Vlaamse regering je vanaf 1 januari 2021 ook aanmoedigt met een hogere premie.
Lees verder

Celstraffen voor dronken matrozen die na feestje op fregat Leopold I op de vuist gaan
Twee matrozen van het Belgische fregat Leopold I zijn in de rechtbank van Brugge veroordeeld voor een vechtpartij op het schip. Na een feestje aan boord gingen ze vorig jaar dronken met elkaar op de vuist. Een van beiden werd zelfs in een wurggreep gehouden.
Lees verder

Lichtpunt in de duisternis voor Dylan Groenewegen: hij wordt papa van zoontje
Heugelijk nieuws voor Dylan Groenewegen. De Nederlandse spurter van Jumbo-Visma wordt straks papa van een zoontje. Dat kondigde zijn partner Nine Storms op social media aan na een zogenaamde 'gender reveal'.
Lees verder

Ex-KGB-spionne Elena Vavilova over nieuwe 'Call of Duty': "Wij deden vooral wat je niét ziet in 'Black Ops: Cold War'"
Met 'Black Ops: Cold War' duikt de 'Call of Duty'-schietspellenreeks opnieuw achter de schermen van de Koude Oorlog. Voormalig KGB-spionne Elena Vavilova ziet in de details van de game veel parallellen met hoe het er in het echt aan toe ging. "Maar dat kun je over alle spionagefictie zeggen: de meeste methodes zijn ondertussen welbekend."
Lees verder

Belgische vrouw (32) krijgt kogel door hoofd op eiland Martinique
Op het Franse overzeese eiland Martinique is een Belgische vrouw van 32 jaar overleden nadat ze een kogel door het hoofd kreeg. De man (33) met wie Camille Pierre toen de nacht doorbracht, is opgepakt op verdenking van moord.
Lees verder

Balenaar (26) invalide nadat hij andere fuifganger te hulp kwam: "Twintig keer met ijzeren staaf op heup geslagen"
Wat een leuk avondje uit moest worden, is op een nachtmerrie uitgedraaid voor een twintiger uit Balen. Hij zag dat iemand werd lastig gevallen op de REVU-fuif in Balen. Hij bood zijn hulp aan, maar werd invalide geslagen met een ijzeren staaf. De man eist een schadevergoeding van 273.000 euro. "Het is door dit soort geweld dat mensen tegenwoordig wegkijken als iemand hulp nodig heeft."
Lees verder

Harry en Meghan nemen voormalig communicatiehoofd van Pinterest in dienst: kan zij hun reputatie redden?
De Britse prins Harry (35) en zijn echtgenote Meghan Markle (39) hebben een volgende stap gezet om hun merk te versterken. Het koppel nam Christine Schirmer als communicatieverantwoordelijke. Christine werkte eerder al voor grote bedrijven zoals Apple en Pinterest.
Lees verder

PVDA dringt opnieuw aan op onderzoekscommissie over woonzorgcentra
Oppositiepartij PVDA dringt aan op de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar de aanpak van de coronacrisis in de woonzorgcentra. De partij doet dat naar aanleiding van een rapport van Amnesty International waarin sprake is van mensenrechtenschendingen in de woonzorgcentra tijdens de eerste golf.
Lees verder

Dit is profiel van coronapatiënten in ziekenhuis tijdens eerste deel van tweede golf
Het profiel van de gehospitaliseerde patiënt tijdens de opwaartse fase van de tweede coronagolf, is vrij gelijkaardig aan dat tijdens de volledige eerste golf. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing over het coronavirus van de Crisiscel.
Lees verder

Eddy en Christa Planckaert zijn al 47 jaar samen: "Ik at al eens een zak frieten en had goeie seks, de andere renners niet"
De Planckaerts hebben met hun 'Château Planckaert' televisiekijkend Vlaanderen opnieuw veroverd. Bijna anderhalf miljoen mensen kijken wekelijks naar de belevenissen van de wielerfamilie in hun kasteel in de Franse Auvergne. En het is duidelijk dat de liefde tussen Eddy en Christa (allebei 62) na 47 jaar nog altijd groot is. In een dubbelinterview vertellen ze over het begin van hun relatie, de tomeloze ambitie van Eddy en de problemen die ze overwonnen. "Ik heb het meegemaakt dat ik boodschappen ging doen en dat ik bepaalde dingen terug in de rekken moest leggen."
Lees verder

De draad kwijt: dit zijn de beste wireless koptelefoons
Wie tijdens het werken of wandelen uren aan een stuk naar muziek of podcasts wil luisteren, koopt best een koptelefoon die goed rond de oren zit. Onze techredacteur zocht en vond 5 modellen voor de meest uiteenlopende budgetten.
Lees verder