Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 28 november 2020

Onze reporter interviewt koningin Mathilde: "Kerstmis? Dat vieren wij zoals alle Belgen, met respect voor de maatrege...

HLN
Onze reporter interviewt koningin Mathilde: "Kerstmis? Dat vieren wij zoals alle Belgen, met respect voor de maatregelen"
"De steun van de koning is belangrijk. Hij heeft me altijd gesteund in alles wat ik onderneem." Dubbel feest voor de koningin volgende week: ze is 21 jaar getrouwd met de koning en ze viert de 20ste verjaardag van het fonds dat haar naam draagt. En dat in volle coronacrisis, ook voor de koningin en haar gezin een moeilijke tijd. "Mijn kinderen volgen dezelfde maatregelen als de anderen. Ook hun sociale contacten zijn beperkt."
Lees verder

Eerste hittegolf van het seizoen teistert Australië
Hoewel de meteorologische zomer nog moet beginnen in Australië, is de eerste hittegolf van het seizoen al een feit. Op veel plaatsen in het oosten en zuiden van het land steeg de temperatuur tot boven de 40 graden.
Lees verder

Wetswijziging regering-Trump maakt weg vrij voor meer executiemethodes: ook gebruik van gas, elektrocutie en vuurpeloton toegelaten
De regering van de Amerikaanse president Donald Trump maakt de weg vrij voor bijkomende methodes om terdoodveroordeelden te executeren. Het ministerie van Justitie legt de laatste hand aan enkele wijzigingen, die staten de toelating zullen geven alle methodes te gebruiken die legaal zijn in de staat die de terdoodveroordeling heeft uitgesproken. Dat blijkt uit het Federal Register, het officiële blad van de Amerikaanse federale regering.
Lees verder

Wout van Aert, die opnieuw 'Flandrien' wint, blikt vooruit op 2021: "Wil iets meer vrijheid in de Tour"
De Tour en het WK in Vlaanderen worden, naast het klassieke voorjaar en de Spelen, twee grote doelen voor Wout van Aert in 2021. Dat vertelde hij tijdens de uitreiking van de Flandrientrofee.
Lees verder

Nathalie Francken, zus van Theo Francken, is hoogste Belgische functionaris bij Wereldbank: "Ik focus op wat ik wél kan veranderen, dat scheelt"
Nathalie Francken (44) heeft een topjob. Twee jaar geleden verhuisde ze met haar Deense man Adam en de kinderen Olav (8) en Emilia (6) naar Washington D.C. om plaatsvervangend directeur te worden bij de Wereldbank. Niet minnetjes. Maar was Nathalie een quizvraag, dan raakte zelfs alwetende Ella Leyers niet veel verder dan 'zus van politicus Theo'. Tijd om persoonlijk te worden met NINA.
Lees verder

"Britse ziekenhuizen krijgen Pfizer-vaccin binnen 10 dagen"
De Britse nationale gezondheidsdienst NHS heeft de ziekenhuizen in het land gezegd dat ze over 10 dagen kunnen beschikken over vaccins die ontwikkeld en geproduceerd zijn door Pfizer/BioNTech. Ook is de ziekenhuizen gevraagd om zich voor te bereiden op de toediening van de vaccins. Dat schrijft The Guardian.
Lees verder

Piet Huysentruyt en Loïc Van Impe hebben veel gemeen: "Toegegeven, ik had enige reserves bij zijn vakkennis"
Ze ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de opnames van 'Mijn Keuken Mijn restaurant', waarvan de finale volgende week wordt uitgezonden, maar het voelt alsof Piet Huysentruyt (57) en Loïc Van Impe (27) elkaar al jaren kennen. Niet alleen delen ze een passie voor koken, ze houden ook van heavy metal en zijn allebei een open boek. Al speelt dat laatste niet altijd in hun voordeel, zeker niet tijdens moeilijke periodes. "Ongeacht je leeftijd: bedankt worden voor bewezen diensten komt altijd hard binnen. Het ego van een chef is groot."
Lees verder

Ontslagen? Zo ga je er positief mee om
Een ontslag kan een heel emotionele en zelfs traumatische ervaring zijn, zeker als je het niet zag aankomen. Toch kan een ontslag ook positief zijn en kansen bieden, als je het goed aanpakt. Jobat.be geeft je vijf tips mee om het beste van je ontslag te maken.
Lees verder

Jens Dendoncker ligt nog steeds in het ziekenhuis
Presentator Jens Dendoncker (30) ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het gezicht van Rode Neuzen Dag werd er vorige week vrijdag opgenomen naar aanleiding van zijn chronische aandoening. Dendoncker lijdt aan epilepsie en de ziekte van Ménière.
Lees verder

Bongonda, de motor van Racing Genk 'uncensored': "Als ik zie wie er allemaal wordt opgeroepen voor de Rode Duivels..."
"Ik haal nu toch al een hele tijd het niveau dat een selectie voor de Duivels zou rechtvaardigen..." Théo Bongonda (25) is de motor van Racing Genk. Enkel de erkenning ontbreekt. Op de vraag of iemand in België zijn potentieel heeft: "Neen, ik denk het niet." Théo 'uncensored'.
Lees verder

President Rohani houdt Israël verantwoordelijk dood Iraanse kernfysicus en zegt wraak te zullen nemen
De Iraanse president Hassan Rohani heeft Israël ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op een hooggeplaatste Iraanse kernfysicus. In een verklaring op zijn officieel nieuwsportaal noemt hij de dood van Mohsen Fakhrizadeh een "daad van terrorisme" uitgevoerd door Israël. De president zei ook dat Iran "ter zijner tijd" wraak zal nemen voor zijn dood. Dat bericht het persagentschap Reuters.
Lees verder

Kent u de 50-30-20-regel al? Volgens kenners is het dé beste manier om te sparen
Vindt u het ook lastig om maandelijks een vast spaarbedrag opzij te zetten? Dan moet u eens de 50-30-20-regel proberen. De Amerikaanse senator Elizabeth Warren ontwikkelde die als een gemakkelijke methode om goed te leren budgetteren. Mét succes, want iedereen die het probeert zegt echt meer geld opzij te kunnen zetten. Spaargids.be legt uit hoe het in elkaar zit.
Lees verder

Hét kerstcadeautje voor 'Familie'-fans: de Bomma lanceert een stijlvolle kersttrui
In 'Familie' kent de Bomma momenteel zwaar weer, nu Albert van haar wil scheiden, maar gelukkig is er ook een lichtpuntje: wat er ook gebeurt, Anna zal het stijlvol kunnen ondergaan. De frisse negentiger lanceert immers haar eigen kersttruien. Geen over-the-top exemplaren met slingers en lichtjes, maar stijlvolle sweaters in twee draagbare kleuren. Te bestellen via vtmshop.be!
Lees verder

Medische dossiers en camerabeelden opgevraagd: Argentijns gerecht opent onderzoek naar eventuele nalatigheid bij overlijden Diego Maradona
Het Argentijnse gerecht heeft vrijdag een onderzoek geopend om te bepalen of er sprake is van nalatigheid bij het overlijden van Diego Maradona. Het parket wil nagaan of de voormalige topvoetballer de nodige zorgen kreeg.
Lees verder

Argentijns gerecht opent onderzoek naar eventuele nalatigheid bij overlijden Maradona
Het Argentijnse gerecht heeft vrijdag een onderzoek geopend om te bepalen of er sprake is van nalatigheid bij het overlijden van Diego Maradona. Het parket wil nagaan of de voormalige topvoetballer de nodige zorgen kreeg.
Lees verder

Pommelien Thijs van '#LikeMe' heeft rol in telenovelle Lisa te pakken
Het gaat hard voor Pommelien Thijs (19), bekend van Ketnet-reeks '#LikeMe'. Niet alleen gooit ze momenteel hoge ogen in de hitparade met haar duet met Jake Reese, ze zal ook te zien zijn in de kerstfilm 'De Familie Claus' én heeft een rol in de nieuwe telenovelle van VTM te pakken.
Lees verder

Groot zwaard van negenhonderd jaar oud gevonden in Nederland
Welke ridder liep er negenhonderd jaar geleden rond met een zwaard op de plek van het huidige Nieuwegein in Nederland? En met wie vocht hij? Een bijzondere archeologische vondst op een bedrijventerrein leidt tot blijdschap en nieuwsgierigheid.
Lees verder

Oorlogje spelen of meezingen met Dolly Parton: 7 tips voor een geslaagd weekend
Hoera, het is weer weekend. Tijd om alle stress van de werkweek opzij te schuiven en de batterijen weer helemaal op te laden. Hoe? Door een virtuele uitstap naar een museum te plannen, een documentaire over Greta Thunberg te kijken of keihard te winnen met Stratego. Lees hieronder al onze tips. Veel plezier!
Lees verder

China lanceert zijn eerste kernreactor van eigen makelij
China heeft zijn eerste kernreactor opgestart die in het land zelf werd geproduceerd. De Hualong One is een belangrijke etappe in het streven van China naar onafhankelijkheid van westerse technologie.
Lees verder

Heerlijke beelden. Argentijnse zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: "Diego! Diego!"
"Gracias Diego!" Dat het overlijden van Diego Armando Maradona veel losmaakt in Argentinië, wist u al. Deze video bewijst nog maar eens hoe graag gezien 'Pluisje' was in zijn thuisland. Zanger Yuyo Gonzalo nam plaats langs de kant van de weg en begeleidde Maradona samen met duizenden anderen naar zijn laatste rustplaats in Bella Vista. En of dat knappe beelden oplevert.
Lees verder