Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 november 2020

Onze opinie. Winston Churchill draait zich om in zijn graf

HLN
Onze opinie. Winston Churchill draait zich om in zijn graf
'I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat.' 'Ik heb u niets te bieden dan bloed, hard labeur, tranen en zweet.' Winston Churchill wond er in zijn eerste speech als Brits premier tijdens de Tweede Wereldoorlog geen doekjes om. Hij had kunnen zeggen dat het Verenigd Koninkrijk het enige onbezette land was, hij had zich op de borst kunnen kloppen. Maar de waarheid was: ook voor de Britten kleurde de toekomst donker. Laat onze leiders een beetje Winston Churchill zijn in deze moderne oorlog tegen een onzichtbaar virus. Eerlijk zijn duurt het langst.
Lees verder

'Boer zkt Vrouw'-afvaller Roy is nu samen met een andere jongen van de speeddate: "Er was meteen een klik"
Enkele weken geleden zagen we in 'Boer zkt Vrouw' nog het emotionele keuzemoment toen boer Tristan Roy naar huis stuurde. Al heeft die laatste niet lang getreurd, want ondertussen heeft Roy zijn hart verloren aan Eduard, een jongen die ook aanwezig was op de speeddate voor Tristan. "Tijdens die opname moesten we lang wachten en dan leg je wat contact met de andere jongens", zegt Roy. "Met Eduard was er meteen een fijne klik. Ik dacht bij mezelf: 'Op hem zou ik nog wel verliefd kunnen worden.' Al was ik daar in eerste instantie natuurlijk voor Tristan."
Lees verder

Jacques Vermeire opent zijn ziel in 'Het Huis': "Ik ben Belgisch kampioen hardwerken geweest"
Voor het zesde seizoen van 'Het Huis' nodigt Eric Goens opnieuw een reeks interessante mensen uit. Ze verblijven 24 uur in 'Het Huis', afgezonderd van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven, dat de revue passeert in boeiende en onthullende gesprekken. In de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de televisiekamer zien ze vaak voor het eerst filmpjes uit lang vergeten tijden. Ook de gevreesde sportkamer is er opnieuw. En wat onthullen de gasten in de intimiteit van de boomhut? De eerste gast van het nieuwe seizoen is Jacques Vermeire. Met een coronaveilig oldtimer-busje gaat Eric Goens zijn gast thuis ophalen.
Lees verder

Bill Barberis wordt voor het eerst papa in maart: "Ik ben heel blij en benieuwd"
Gewezen 'Thuis'-acteur' Bill Barberis (38) is klaar voor de mooiste rol van zijn leven, nu zijn vriendin Tanya Zabarylo (34) in verwachting is. "Ik kijk zo uit naar die nieuwe fase in m'n leven", zegt hij blij in Dag Allemaal.
Lees verder

Voormalig 'Thuis'-acteur Bill Barberis wordt voor het eerst papa in maart: "Ik ben heel blij en benieuwd"
Gewezen 'Thuis'-acteur' Bill Barberis (38) is klaar voor de mooiste rol van zijn leven, nu zijn vriendin Tanya Zabarylo (34) in verwachting is. "Ik kijk zo uit naar die nieuwe fase in m'n leven", zegt hij blij in Dag Allemaal.
Lees verder

Orkaan Eta raast met snelheden tot 240 kilometer per uur richting de kust van Midden-Amerika
Orkaan Eta heeft zich ontwikkeld tot een van de zwaarste Atlantische stormen van dit jaar. De orkaan raast met windstoten van maar liefst 240 kilometer per uur af op de kust van Midden-Amerika.
Lees verder

Jan Verheyen over de verloren rechtszaak van Johnny Depp: "Voor zijn carrière maakt dit amper verschil"
"Of hij dit proces nu had gewonnen of niet, dit maakt amper verschil voor de carrière van Johnny Depp", denkt regisseur Jan Verheyen (57). De rechter in Londen besliste donderdag dat de acteur wel degelijk een 'vrouwenmepper' genoemd mocht worden door de tabloid The Sun.
Lees verder

Diego Maradona net na zestigste verjaardag opgenomen in ziekenhuis: "Mentaal gaat het niet te best"
Diego Maradona heeft zich nog geen week na zijn zestigste verjaardag laten opnemen in een ziekenhuis in La Plata. De situatie is niet ernstig, hij zou vooral kampen met een mentaal probleem. "Hij voelde zich niet lekker en daarom deze opname. We willen hem minimaal drie dagen in het ziekenhuis houden", vertelt Dr. Leopoldo Luque, de persoonlijke arts.
Lees verder

Dames aan de macht in 'De Slimste Mens' en de roots van Valerie De Booser: dit kan je vanavond op tv bekijken
De tweede golf van het tv-herfstoffensief is van start gegaan. Dankzij HLN kan u nu vooraf perfect kiezen waar u van wil genieten. Wij bezorgen u een compleet overzicht van alle nieuwe programma's en van alle toptitels die terugkeren. Met tekst en uitleg en exclusieve videofragmenten, zodat u voor geen verrassingen komt te staan. Voor de snelle beslissers is er dit handige overzicht. Wie meer informatie wil, klikt op een programmatitel en wordt op zijn wenken bediend.
Lees verder

Dina Tersago onderzoekt samen met Andy Peelman de waarheid achter urban legends: "Andy wordt nog steeds heel erg onderschat"
Blijft champagne bruisend als er een lepeltje in de fles zit? Is geeuwen aanstekelijk? Is zigzaggen in de file nu echt sneller? Andy Peelman (37) en Dina Tersago (41) zoeken het uit in 'Ze zeggen dat', hun eerste wapenfeit als televisieduo. Er was meteen een klik, vertellen ze. Ook naast de camera. "Als corona er niet was geweest, hadden we al dertig keer afgesproken."
Lees verder

Twitter waarschuwt weer voor 'mogelijk misleidend' bericht Trump over hooggerechtshof
Twitter heeft voor de tweede keer in een week tijd een waarschuwing geplaatst bij een bericht van de Amerikaanse president Donald Trump, dat volgens de beheerders van het microblogplatform "mogelijk misleidend" is. Het gaat om een tweet waarin Trump zijn ongenoegen uit over een recent besluit van het Hooggerechtshof rond de verkiezingsregels in Pennsylvania.
Lees verder

Woede van Clement is gaan liggen, focus ligt op Dortmund (en z'n plannetje doet het beste verhopen)
De woede is gaan liggen, de blik verlegd. Philippe Clement kwam zondagochtend voor z'n spelersgroep nog eens terug op zijn harde analyse na KV Mechelen - "De spelers hebben een probleem met mij. (...) Je hebt een ondergrens en dit was er ver onder." Clement, die zich vóór zijn persconferentie zaterdag al had kwaad gemaakt in de kleedkamer, legde een dag later uit wat hem allemaal stoorde aan die 2-2. Het gebrek aan mentaliteit en vechtlust, de linies die te ver uit elkaar lagen, de onderlinge communicatie die te wensen over liet... De spelersgroep begreep naar verluidt z'n ergernissen. "De coach had recht van spreken", klinkt het.
Lees verder

Mijn Beste Boek. Ward Hulselmans gooide zijn leven om na 135 scenario's voor onder andere 'Witse' en 'Salamander': "Mijn leven is nu wél chill"
Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet is dit wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs én boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek, met als resultaat enkele tips voor een bezoek aan de boekenwinkel. Vandaag: Ward Hulselmans (70), die in een vorig leven 135 scenario's pende voor topseries als 'Salamander', 'Witse', 'Heterdaad' en 'Stille Waters'. Tot hij er de buik van vol had en zich toelegde op boeken. "Het was 30 jaar zwoegen en zweten, maar vandaag is mijn leven best wel chill."
Lees verder

Vijf Vlamingen in de VS blikken vooruit: naar welke kant swingen de swingstaten?
216 kiesmannen voor Joe Biden, 125 voor Donald Trump. Zo liggen de kaarten momenteel volgens de recentste peilingen. Maar naar wie gaan de overige 197 uit staten die nog onbeslist zijn? De Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen ook dit jaar in de 'swing states' worden beslecht, dat is zeker. Vijf Vlamingen in de VS blikken vooruit en vertellen waarom hún strijdstaat zo belangrijk is.
Lees verder

Jacques Vermeire vertelt over tegenslagen in 'Het Huis': "De ene mens kruipt in de put, ik trok mij op aan mijn werk"
'Het Huis' is ontsmet, de deuren heropenen voor seizoen zes. Eerste gast is smoelentrekker pur sang: Jacques Vermeire (69). Over de halve zot die hij al zijn hele leven speelt, en ook over zijn tegenslagen, waaronder de dood van zijn grote liefde en zijn ouders. "Maar in een put gaan huilen? Ik ween enkel van geluk, als ik een wielrenner een overwinning zie behalen", zegt hij. "Verdriet lach ik weg."
Lees verder

KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie
Er zijn dinsdag eerst brede opklaringen, later enkele lokale buien vanaf het westen. De maxima gaan van 8 tot 13 graden. Het is vrij winderig in de namiddag. Het KMI signaleert ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als "hoofdpijn" of "neiging tot braken", want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.
Lees verder

Martínez moet brandjes blussen: Inter wil Romelu Lukaku niet in de interlands
De poppenkast kan weer beginnen. 'Big Rom' (27) mist het prestigeduel van morgen tegen Real Madrid door een verrekking in een van de adductoren. De bondscoach wil hem graag in Tubize, maar Inter ziet Romelu Lukaku liever niet afreizen. Martínez moet alweer brandjes blussen.
Lees verder

Dortmund-Duivels Witsel en Meunier in vijf thema's: "Club is losgebarsten, terwijl de rest in België ter plaatse trappelt"
Vogelpik met Axel Witsel (31) en Thomas Meunier (29). Vijf pijltjes, evenveel thema's. Aan een ­gezwind tempo. Vanachter hun ­computerscherm in Dortmund: "Ze ­hebben me bij m'n pietje, Axel."
Lees verder

IN KAART. Ook West-Vlaamse ziekenhuizen overschrijden piek eerste golf, hoopvolle signalen in steeds meer provincies
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Badji in 1B na 7 basisplaatsen in 1A... en toch krijgt Club Brugge geen sanctie
'Spelers die minstens vijf basisplaatsen in 1A hebben gehad, mogen niet in 1B spelen', zegt het reglement. Waarom mag Club NXT dan Youssouf Badji, zeven keer gestart bij de grote jongens, toch opstellen? 'Spoiler alert': het reglement is op z'n zachtst gezegd bizar opgesteld.
Lees verder