Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

Onze man aan het stadion van Napoli: “Napels is een bedevaartsoord geworden”

HLN
Onze man aan het stadion van Napoli: "Napels is een bedevaartsoord geworden"
Napels, en dan vooral de omgeving rond het San Paolo-stadion, wordt overspoeld door fans van de betreurde Diego Maradona. Terwijl Napoli tegen Rijeka speelt in de Europa League, eren zij hun overleden voetbalicoon. VTM-journalist Jarno Bertho is ter plekke.
Lees verder

Buenos Aires en Napoli in tranen geplengd bij afscheid van hún voetbalicoon: "Diego was een superheld"
Een Argentijn die God was in Napels. Hoewel de hele wereld weent om Diego Maradona, is het verdriet op twee plaatsen - duizenden kilometers van elkaar verwijderd, maar nu dichter dan ooit - nog vele malen groter. Corona is er voor even een voetnoot. "We blijven Diego's naam roepen. Vergeten doen we hem nooit."
Lees verder

'Friends'-acteur Matthew Perry (51) gaat trouwen met 29-jarige vriendin
Vrolijk nieuws voor Matthew Perry (51). De acteur, nog altijd vooral bekend als Chandler in 'Friends', en zijn vriendin gaan trouwen. "Ik heb besloten om haar ten huwelijk te vragen. Gelukkig zei ze ja", vertelde hij aan People Magazine.
Lees verder

Wat is vaginisme en wat kan je eraan doen? Seksuologe geeft tekst en uitleg in 'Club Flo'
Al eens van vaginisme gehoord? Seksuologe Lotte Loones vertelde in het VTM 2-programma 'Club Flo' donderdagavond meer over de aandoening. Ook Herman Brusselmans (63) was van de partij om een taboe uit de wereld te helpen: "Natuurlijk hebben oudere mensen nog seks."
Lees verder

KIJK LIVE. Chaotische begrafenisstoet arriveert aan laatste rustplaats Diego Maradona
Diego Maradona is gisteren op 60-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Via deze liveblog blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Lees verder

Napoli eert Maradona met sobere overwinning in Europa League, duizenden fans herdenken hun held buiten het stadion
Onder het toeziend oog van Diego Maradona die op één van de gigantische schermen werd geprojecteerd, heeft Napoli zijn overleden voetballegende eer bewezen in de Europa League. De ploeg van Dries Mertens - die op de bank startte - won na een sobere partij tegen Rijeka met 2-0.
Lees verder

Napoli eert Maradona met overwinning Europa League, duizenden fans verzamelen aan het stadion
Onder het toeziend oog van Diego Maradona die op één van de gigantische schermen werd geprojecteerd, heeft Napoli zijn overleden voetballegende eer bewezen in de Europa League. De ploeg van Dries Mertens - die op de bank startte - won na een sobere partij tegen Rijeka met 2-0.
Lees verder

Een ronduit venijnige staart en de geheimzinnige intrede van 'De Mol 2021': de hoogtepunten van aflevering 28 van 'De Slimste Mens'
Geluk of ongeluk zit soms in een kleine hoek. Terwijl hoofdredactrice Liesbeth Van Impe in volle finale al aan het nadenken was hoe ze afscheid zou kunnen nemen, schudde ze plots vijf goede antwoorden over Tim Burton uit de mouw en speelde ze toch Mol Alina Churikova naar huis. Vraag het aan Ella Leyers, precies op die manier kom je héél ver in 'De Slimste Mens'. Meer dan dat venijnige slot, was de haast onzichtbare indringing van 'De Mol' opvallend. Tekst en uitleg volgde pas na de uitzending.
Lees verder

Jeroom mag Thailand niet meer binnen en de hints naar de locatie van 'De Mol 2021': de hoogtepunten van aflevering 28 van 'De Slimste Mens'
Geluk of ongeluk zit soms in een kleine hoek. Terwijl hoofdredactrice Liesbeth Van Impe in volle finale al aan het nadenken was hoe ze afscheid zou kunnen nemen, schudde ze plots vijf goede antwoorden over Tim Burton uit de mouw en speelde ze toch Mol Alina Churikova naar huis. Maar meer dan dat venijnige slot, was de haast onzichtbare indringing van 'De Mol'. Doorheen de uitzending zaten haast perfect verborgen hints die duidelijk maakten dat 'De Mol 2021' in Duitsland zal plaatsvinden. Dat maakte Gilles De Coster na afloop van de aflevering bekend.
Lees verder

KIJK LIVE. Diego Maradona begraven naast zijn ouders in 'Tuin van de Vrede'
Diego Maradona is gisteren op 60-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Via deze liveblog blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Lees verder

Amerikaanse generaal: VS houden militairen in Afghanistan, ondanks aankondiging Trump
De Verenigde Staten hebben hun NAVO-partners verzekerd dat ze voorlopig geen einde zullen maken aan de missie van de militaire alliantie in Afghanistan. Volgens generaal Scott Miller moeten de Amerikaanse vaardigheden die nodig zijn voor de missie Resolute Support beschikbaar blijven, ongeacht de nieuwe plannen voor troepenvermindering. Dat meldden NAVO-diplomaten vandaag in Brussel.
Lees verder

Zonder Dieu kan het ook en daar is Lukaku: waarom Great Old de wind in de zeilen heeft
Another one bites the dust. Na Ludogorets en Tottenham, pakte Royal Antwerp FC nu ook de scalp van het taaie LASK Linz. Vijf opvallende vaststellingen bij de mooie Europese avond van het stamnummer 1. En de uitleg van Leko waarom prijsschutter Mbokani niet aan de aftrap stond.
Lees verder

Onze man dompelt zich onder in ongeziene sfeer aan het stadion van Napoli: "Diego is een mythe die eeuwig zal leven"
De omgeving rond het San Paolo Stadion wordt overspoeld door fans van Napoli en de betreurde Diego Maradona. Terwijl de Italiaanse club, met invaller Dries Mertens, hún voetbalgod eerde door tegen Rijeka te winnen in de Europa League, zorgden duizenden supporters voor sfeer. Bengaals vuur, duizenden attributen van Maradona en luid gezang. VTM-journalist Jarno Bertho is ter plekke.
Lees verder

Jouw Black-Friday cadeau: activeer vanaf vandaag Donkere Modus in onze HLN-app
Onze populaire nieuwsapp heeft sinds vandaag een donkere modus. Daardoor geniet je van een betere leeservaring wanneer je bijvoorbeeld 's avonds nog snel het nieuws wil raadplegen zonder de hele kamer op te lichten.
Lees verder

Een laatste adiós: Diego Armando Maradona begraven naast zijn ouders in 'Tuin van de Vrede'
Diego Armando Maradona, die op 60-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand, is gisteren begraven. Hij rust voor eeuwig aan de zijde van zijn ouders in de 'Tuin van de Vrede', op het kerkhof van Bella Vista. Maradona kreeg een staatsbegrafenis, gekenmerkt door gebroken fans, chaos in Buenos Aires en een emotioneel finaal afscheid.
Lees verder

Medewerker funerarium poseert met duim omhoog naast lichaam van Maradona
Een bijzonder ongepaste foto is een medewerker van een funerarium zuur opgebroken. Diego Molina poseerde met de duim omhoog naast de kist van de overleden Diego Maradona. Zijn andere hand lag intussen op het hoofd van de Argentijnse voetbalster.
Lees verder

Tapsoba, de man die ommekeer inluidde, hoopt op kans tegen Anderlecht: "Ik kan de spits worden die Standard zoekt"
Standard beet van zich af tegen Lech Poznan. De Rouches keerden met tien terug van een achterstand tegen de Polen en behouden zo nog een waterkansje om Europees te overwinteren. Abdoul Tapsoba (19) mocht na de rust invallen en bracht de Rouches weer in de match. "Of ik de spits kan worden waar Standard naar op zoek is? Ik denk dat ik daar in elk geval de kwaliteiten voor heb."
Lees verder

Trump: "Als kiescollege Biden verkiest, verlaat ik het Witte Huis"
De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen. Wel zei hij op de Amerikaanse feestdag Thanksgiving dat hij op ordentelijke wijze de macht aan verkiezingswinnaar Joe Biden zal overdragen. "Als blijkt dat mijn tegenstander de meeste kiesmannen achter zich heeft vergaard dan zal ik vertrekken uit het Witte Huis", zei Trump.
Lees verder

Trump zegt dat hij het Witte Huis zal verlaten als Biden de stem van het Electoral College in de VS wint
President Donald Trump heeft donderdag gezegd dat hij het Witte Huis zal verlaten als het Electoral College voor de verkozen president Joe Biden stemt. Dat is het dichtst dat Trump tot nu toe gekomen is bij het toegeven van zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen van 3 november.
Lees verder

Begrafenismedewerker ontslagen na selfie met lichaam Maradona
Een medewerker van de uitvaartonderneming die verantwoordelijk is voor de uitvaart van voetbalheld Diego Maradona, is op staande voet ontslagen nadat bleek dat hij de kist van de Argentijnse superster had geopend om een selfie met hem te maken. Dit meldt The Mirror.
Lees verder